Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα σε ολους.
Εκατσα σημερα και χθες και διαβασα ολες τις σελιδες του θεματος Φάσσα .
Θεωρω οτι εμαθα περισσοτερα, απο οτι αν επαιρνα 10-20 περιοδικα με αρθρα για κυνηγι φασσας.
Επειδη :
1) ειμαι απο Ξάνθη
2) δεν εχω σκυλο, ακομη
3) εχω προσβαση και διαμονη στο σπιτι του θειου μου, στο Λειβαδιτη Ξανθης (γνωστο φασσοτοπι, κοντα στα συνορα με Βουλγαρια)

σκεφτομουν να ξεκινησω φετος με φασσα. (Εκτος αν με παρει για ορτυκια μαζι του, ο Chris-Kaz !)
Ομολογω οτι παθιαστηκα λιγο με τις περιγραφες για τα φασσοκυνηγια.
Εχω καποιες αποριες και οποιος μπορει ας με βοηθησει:
1) Δεδομενου οτι εχω: baikal mp43, 12X70, αυλος 18,4, κανες με 1* F(1,0) και 3* M(0,5), κανες 71 cm, Pmax=65MPa. Ποια φυσιγγια μου προτεινετε για φασσα?
2) Στο βουνο , σε καρτερι και σε συνθηκες κρυου και βροχης, καλυτερα αρβυλο η γαλοτσα?
3) Γιατι λενε μερικοι οτι το 2015 ηταν η χρονια της φασσας? http://www.ethnos.gr/thiramata/arthro/h_xronia_tis_fassas-64143201/

Ευχαριστω, προκαταβολικα.

Last edited:
Καλησπερα σε ολους.
Θεωρω οτι εμαθα περισσοτερα, απο οτι αν επαιρνα 10-20 περιοδικα με αρθρα για κυνηγι φασσας.
Επειδη :
1) ειμαι απο Ξάνθη
2) δεν εχω σκυλο, ακομη
3) εχω προσβαση και διαμονη στο σπιτι του θειου μου, στο Λειβαδιτη Ξανθης (γνωστο φασσοτοπι, κοντα στα συνορα με Βουλγαρια)

σκεφτομουν να ξεκινησω φετος με φασσα. (Εκτος αν με παρει για ορτυκια μαζι του, ο Chris-Kaz !)
1) Δεδομενου οτι εχω: baikal mp43, 12X70, αυλος 18,4, κανες με 1* F(1,0) και 3* M(0,5), κανες 71 cm, Pmax=65MPa. Ποια φυσιγγια μου προτεινετε για φασσα?
2) Στο βουνο , σε καρτερι και σε συνθηκες κρυου και βροχης, καλυτερα αρβυλο η γαλοτσα?
3) Γιατι λενε μερικοι οτι το 2015 ηταν η χρονια της φασσας? http://www.ethnos.gr/thiramata/arthro/h_xronia_tis_fassas-64143201/

Ειτε σε παω για ορτυκια ειτε με πας για φασσα το σιγουρο ειναι οτι μετα θα εχει μασα! .sarcastic.
Κωστ για τα υπολοιπα θα σου τα πουνε τα παιδια και εγω θα σου τα πω οταν θα βρεθόυμε. :)

Last edited:
Νομιζω οτι για αυτο το οπλο δεδομένου οτι δεν εχει λάκτισμα (δοκιμασμένο κ στο δικό μου μπαικαλ πλάγιο) το ΒΡ f2 34γρ θα σου εκανε παρά πολλά κέφια..
...και εγω σε αυτο κατεληξα και θελω να παρω ενα κουτι για να δοκιμασω σε χαρτονια. Το μονο που με ΄΄ανησυχει΄΄ ειναι οτι εχει Pressure = 660 bar,οπως ειδα εδω:
http://www.baschieri-pellagri.com/en/catalogo/cartucce+da+caccia/f2/1/index.aspx

Καλησπερα σε ολους.
Επειδη :
1) ειμαι απο Ξάνθη
2) δεν εχω σκυλο, ακομη

Το δικο μου Baikal έχει 95 mpa και είναι ποζέ αλλά στο κρύο μη σε προβληματίζει το φυσιγγι.μπορείς να χρήσ.percorso caccia, λαμπρο καφέ,f2 34 λαμπρο α1 36 το οποίο είναι πολύ μαλακό και για κορυφαία αν μπορείς να διαθέσεις λεφτά Remington και federal.τα 2 τελευταια τα έχω ρίξει με το δικανο χωρίς ανάκρουση και βέβαια υπαρχουν κι αλλα που θα σου πουν.εσύ αποφασίζεις με το τι διαθετει η τσέπη σου.τα πιο φτηνά και μαλακά είναι το f2 και το α136.επίσης πολύ καλό είναι το jk6 το 34 και 36 γραμμάρια

Κώστα ασε τα ορτύκια του χρήστου για αργότερα.Κοίτα να μαθεις απο ντόπιους που έχει φάσσες και στην έναρξη σκίστες.Εναρξη κάνουν τρελά νούμερα μερικοί στην περιοχή σου.
Οσο για το βουνό και με βροχή που ρωτάς ,αν εχει πετρώδες έδαφος μόνο άρβυλο.Η γαλότσα γλιστράει επικίνδυνα.Ακόμη και οι καλές.Τα φυσίγγια ειναι πολλά που μπορεις να δοκιμάσεις.Τα παιδιά σου πρότειναν κάποια που σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν.

Last edited:
Κώστα ασε τα ορτύκια του χρήστου για αργότερα.Κοίτα να μαθεις απο ντόπιους που έχει φάσσες και στην έναρξη σκίστες.Εναρξη κάνουν τρελά νούμερα μερικοί στην περιοχή σου.
Οσο για το βουνό και με βροχή που ρωτάς ,αν εχει πετρώδες έδαφος μόνο άρβυλο.Η γαλότσα γλιστράει επικίνδυνα.Ακόμη και οι καλές.Τα φυσίγγια ειναι πολλά που μπορεις να δοκιμάσεις.Τα παιδιά σου πρότειναν κάποια που σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν.
Δημητρη, συμφωνα με οσα εγραψες εσυ και τα αλλα παιδια, καταλαβα οτι η χρονια 2015 δεν ηταν καλη.
Γιατι λενε μερικοι στον τυπο οτι το 2015 ηταν η χρονια της φασσας?Π.χ.: http://www.ethnos.gr/thiramata/arthro/h_xronia_tis_fassas-64143201/

Δημητρη, συμφωνα με οσα εγραψες εσυ και τα αλλα παιδια, καταλαβα οτι η χρονια 2015 δεν ηταν καλη.
Γιατι λενε μερικοι στον τυπο οτι το 2015 ηταν η χρονια της φασσας?Π.χ.: http://www.ethnos.gr/thiramata/arthro/h_xronia_tis_fassas-64143201/

Για να ίσχυε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει φάσσες σε αρκετές περιοχές ανα την Ελλάδα.Κατι τέτοιο δεν έγινε.Αν εξαιρέσεις συγκεκριμένες περιοχές και για μικρά διαστήματα, απο κει και πέρα όλα τ'άλλα μόνο μύθος είναι .
Έχουν αναρωτηθεί πάρα πολλοί για αυτά τα δημοσιεύματα.

Last edited:
Κ ενα δικο μου μικρου μηκους...:) Απο τη μια αστοχια σε αγριοπεριστερα και απο την αλλη μια ωραια τουφεκια σε φασσα... .ghe.
Άρι -έτσι όπως φάνηκε από το σταυρό της κάμερας- στην 1η και στην 3η, πρέπει να έφυγες αρκετά μπροστά στην προσκόπευση και μετά για να τη μαζέψεις φαίνεται ένα στιγμιαίο σταμάτημα τη στιγμή του πατήματος, η 1η έφυγε σίγουρα μπροστά, πιθανότατα και η 3η...
Στη 2η φαίνεται να ριξες την ντουφεκιά πίσω απο το πουλί...

Σπυρο υπαρχουν σε 6αρια ναι, πρωτη φορα τα ειδα κ εγω φετος στα μαγαζια...
Με πουλησαν τα αγριοπεριστερα ρε φιλε... Τα ειδα να ερχονται ενω πηγαινα για τη φυλαχτρα κ ημουν εντελως ακαλυπρος σε ενα χωματοδρομο... Ειχα κατσει στα γοντα ακινητος κ τα κοιταγα διακρητικα αλλα με ειδαν σε ενα σημειο κ ανγκαστηκα να σηκωθει κακην κακως για να τουφεκισω... Ειναι αρκετα μακτινη η αποσταση... Η δευετρη τουφεκια ειναι εντελως εκτος... η πρωτη κ η τριτη...χμμμμμ... δεν ξερω σιγουρα... Παντως το περιστερι που τουφεκισα πηρε σκαγι (πιστευω απο την πρωτη τουφεκια) κ μετα απο καμια 50αρια μετρα αρχισε να κατεβαινει, το τουφεκισε ενας παππους παρακατω σχεδον "σβηστο" κ το πηρε...

Θέλεις να σου φέρω αν βρω;
Θα σου πω, γιατί φέτος έχω στο μυαλό μου κάτι άλλο και δεν θέλω ακόμα να στοκάρω φυσίγγια...
Πάντως από πέρσι έχω στο μυαλό μου να δοκιμάσω τα 32γρ Νο 6 στη φασσα, αλλά δεν έβρισκα καθόλου 32άρια Νο 6 στα Γιαννενα...

Θα σου πω, γιατί φέτος έχω στο μυαλό μου κάτι άλλο και δεν θέλω ακόμα να στοκάρω φυσίγγια...
Πάντως από πέρσι έχω στο μυαλό μου να δοκιμάσω τα 32γρ Νο 6 στη φασσα, αλλά δεν έβρισκα καθόλου 32άρια Νο 6 στα Γιαννενα...
Εγκρινω και επαυξανω 32γρ ν6 για μπασιματα τουλαχιστον ειναι φωτια.

Status
Not open for further replies.
Back