Μπεκάτσα-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Σήμερα πήγα κόντρα σε όλα..... λέω θα πάω στα πουρνάρια και ότι γίνει...... τελικά αυτό το πουλί πάντα θα μας εκπλήσσει..... υψόμετρο 550 μέτρα..... ούτε νερά στα ρέματα ούτε υγρασία..... και όμως η κυρία ήταν εκεί.....δε δέχθηκε το σκύλο..... επειδή όμως το σημείο μου έχει δώσει πολλές φορές πουλιά ήμουν σε επιφυλακή..... έφυγε χαμηλά μέσα στο ρέμα και μου έδωσε μια τουφεκιά σε ένα άνοιγμα...... δεν ήμουν και σίγουρος ότι έπεσε...... αλλά τελικά έσπασε το ρόδι..... ψάξαμε άλλες τρεις ώρες ούτε μυρωδιά..... η πρώτη λοιπόν και για μένα......μακάρι να αλλάξει το σκηνικό ..... και η απαραίτητη φωτογραφία..... όλοι οι πρωταγωνιστές μαζεμένοι.......View attachment 82134View attachment 82135
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

View attachment 82213Καλημέρα αυτή βρήκαμε σήμερα την είχε καλά η σκύλα αλλά στην προσπάθεια μου να βγω απέναντι από την σκυλίτσα σηκώθηκε χωρίς να ακουστεί καθόλου οπότε της έριξα δύο μπηχτες χωρίς να ξέρω αν έπεσε και την κράταγε στο στόμα της. Ψάξαμε για 3ωρες ακόμη αλλά ούτε μυρωδιά.
ΩΡΑΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟ ΟΠΛΟ
ΑΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΟ ΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ

Αφού είδα ότι κάτι κινείται από μπεκάτσες το πήρα απόφαση να πάρω τον ανήφορο.
Έριξε βροχή χτες βράδυ και υγρασία το πρωί στο φουλ...
6:45 κατεβαίνω απ' το αυτοκίνητο και 8 η ώρα φτάνω στο μέρος που ήθελα να κυνηγήσω.
View attachment 82219
Δεν μπαίνω κατευθειαν στο δάσος αλλά ανεβαίνω παράλληλα με αυτό για να δω αν τα πουλιά είχαν πιάσει μέσα η απ' έξω. Η πρώτη συνάντηση μας ήταν στην άκρη του δάσους. Όπως ανέβαινα ο σκύλος έψαχνε στην άκρη του και εγώ καμία δεκαριά μέτρα πιο πέρα ακούω κάτι να κινείται μπροστά μου και μένω ακίνητος μέχρι να έρθει ο σκύλος. Με του που φτάνει βουτάει μεσα στα κυπαρίσσια και η μπεκάτσα πετάγεται καταπάνω μου χωρίς να δεχτεί φέρμα. Με την 2η τουφεκιά την παίρνω.
Προχωράω παρακάτω και στην άκρη ενός μικρού ξέφωτου ακούω μια φορά το μπιπερ να χτυπάει και πετάγεται στα 5 μέτρα μπροστά μου χωρίς να προλάβω να της ρίξω. Βλέπω την πορεία της και πάω περίπου 25 30 μέτρα παραπέρα κοντά στον σκύλο που προχωρούσε προσεκτικά σαν να μου έλεγε ότι εδώ είναι .... Να την η κυρία πάλι πετάγεται αλλά αυτή τη φορά ρίχνω δύο τουφεκιές στο περίπου και την παίρνω 😀😀😀.
Έψαξα λίγο ακόμα χωρίς αποτέλεσμα και κατηφόρισα . Λίγο πιο κάτω ένας αυτιας βιαστικος εγκατέλειψε το γιατακι του αλλά δεν τον είδα ...μόνο μια φερμα από τον Μπράντυ που κατάλαβε γρήγορα τι έγινε.
Λίγο παρακάτω μια 15 άρια πέρδικες σηκώνονται σε απόσταση 50 και μέτρα...
Ακολουθώ την πορεία τους και σε 3 διαφορετικά σηκωματα παίρνω 2 πουλιά.View attachment 82221
View attachment 82223
Ενα όμορφο κυνήγι έλαβε τέλος.
ΘΕΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ - ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΙΑ ΜΠΛΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΑΝΗΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΔΕΟΝΤΩΣView attachment 82266View attachment 82267View attachment 82268
Με auto 5 12αρα μέσα στα πουρνάρια ;; Δεν έφευγε μια …μετά το γύρισα στα πλαγιά darne και λοιπά και πάει το κλαμπανο σύννεφο 😂😂🤪

Αφού είδα ότι κάτι κινείται από μπεκάτσες το πήρα απόφαση να πάρω τον ανήφορο.
Έριξε βροχή χτες βράδυ και υγρασία το πρωί στο φουλ...
6:45 κατεβαίνω απ' το αυτοκίνητο και 8 η ώρα φτάνω στο μέρος που ήθελα να κυνηγήσω.
View attachment 82219
Δεν μπαίνω κατευθειαν στο δάσος αλλά ανεβαίνω παράλληλα με αυτό για να δω αν τα πουλιά είχαν πιάσει μέσα η απ' έξω. Η πρώτη συνάντηση μας ήταν στην άκρη του δάσους. Όπως ανέβαινα ο σκύλος έψαχνε στην άκρη του και εγώ καμία δεκαριά μέτρα πιο πέρα ακούω κάτι να κινείται μπροστά μου και μένω ακίνητος μέχρι να έρθει ο σκύλος. Με του που φτάνει βουτάει μεσα στα κυπαρίσσια και η μπεκάτσα πετάγεται καταπάνω μου χωρίς να δεχτεί φέρμα. Με την 2η τουφεκιά την παίρνω.
Προχωράω παρακάτω και στην άκρη ενός μικρού ξέφωτου ακούω μια φορά το μπιπερ να χτυπάει και πετάγεται στα 5 μέτρα μπροστά μου χωρίς να προλάβω να της ρίξω. Βλέπω την πορεία της και πάω περίπου 25 30 μέτρα παραπέρα κοντά στον σκύλο που προχωρούσε προσεκτικά σαν να μου έλεγε ότι εδώ είναι .... Να την η κυρία πάλι πετάγεται αλλά αυτή τη φορά ρίχνω δύο τουφεκιές στο περίπου και την παίρνω 😀😀😀.
Έψαξα λίγο ακόμα χωρίς αποτέλεσμα και κατηφόρισα . Λίγο πιο κάτω ένας αυτιας βιαστικος εγκατέλειψε το γιατακι του αλλά δεν τον είδα ...μόνο μια φερμα από τον Μπράντυ που κατάλαβε γρήγορα τι έγινε.
Λίγο παρακάτω μια 15 άρια πέρδικες σηκώνονται σε απόσταση 50 και μέτρα...
Ακολουθώ την πορεία τους και σε 3 διαφορετικά σηκωματα παίρνω 2 πουλιά.View attachment 82221
View attachment 82223
Ενα όμορφο κυνήγι έλαβε τέλος.
Πολύ ωραίο κυνήγι έκανες Στράτο!! μπράβο σου!!!😃...

μπραβω ρε παιδες σε ολουσας .shake hands. εγω λογο αναρωσης της ποιντερινας δεν βγηκα ουτε μια φωραααα,,θα μου πητε εχω τον σετερακο,,,αλα δεν με παη η καρδια να την αφυσω την σκυλα μεσα στο κλουβι και να παω για κυνηγι:( ζευγαρακι θελω να κυνηγανε τα σκυλιαμου και να τα χερωμαι και τα δυοο,,,εχουμε καιρω μπρωσταμας ,,αφου πρως το παρων εχη λιγα πουλια:(

Μία ακόμη βόλτα εχθές στο έλατο.άλλαξα τρεις μεριές δύο πουλιά στην πρώτη μεριά,ένα στην δεύτερη,καί άλλο ένα στην τρίτη... δεν δεχόταν Φέρμα καμιά..με αρκετή υπομονή από τα σκυλιά μπορέσαμε να πάρουμε τις δύο... Καλή συνέχεια σε όλους!!!IMG_20231112_161644.jpg

Σεφτέ κάναμε παρά τα περίεργα της χρονιάς… Καλή σεζόν έστω και αργά φέτος.. Τα μικρά ξεκινησασν.
View attachment 82275View attachment 82276
Μία ακόμη βόλτα εχθές στο έλατο.άλλαξα τρεις μεριές δύο πουλιά στην πρώτη μεριά,ένα στην δεύτερη,καί άλλο ένα στην τρίτη... δεν δεχόταν Φέρμα καμιά..με αρκετή υπομονή από τα σκυλιά μπορέσαμε να πάρουμε τις δύο... Καλή συνέχεια σε όλους!!!View attachment 82278

Ένα χαλαρό 3ωρακι με τα ζόρικα πουλιά..
Φυσίγγι Α1 παλια 1.80Χ34 8n
Μπράβο και στους τρεις σας....... ομορφιές....

Status
Not open for further replies.
Back