Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα είχε έξοδο για πέρδικες συναντήσαμε ένα κοπάδι 8 έως 10 πουλιά που ενώ το εντόπισαν πολύ ωραία τα σκυλιά μας δεν κατάφεραν να το μπλοκάρουν με αποτέλεσμα να σηκωθούν μακριά. Ο σκυλάκος μου τα πήγε μια χαρά τις κατάλαβε έπεσε επάνω σε μια μόνη αλλά μάλλον ήταν πολύ κυνηγημένες που σηκώθηκε πριν την μπλοκάρει ίσα που την άκουσα. Έκανε όμως το θαύμα του λίγο πιο κάτω και βρήκε και φερμαρε ένα ορτύκι το οποίο και ήρθε μαζί μας . Είχε ασθενή δυτικά άνεμο και μετά τις 09.00 έβγαλε ζεστή.

Δύσκολη μέρα με πολύ ζέστη ο σκυλος έψαχνε σκιες πεταλωσα και 2 φάσης... μετζα παλι🤣😂🤣
Πολύ ζεστός ο καιρός πατριώτη και τα πράγματα τα κάνει ακόμη πιο δύσκολα.
Αν και σήμερα που έφευγα από πάνω είδα πολλές ομιχλες και πολλή υγρασία προβλέπονται κάποιες βροχές αύριο και προπάντων μεθαύριο.
Αυτό που είδα εγώ από την άλλη μεριά που είμαι ότι τα πουλιά είχαν πιάσει σε πάρα πάρα πολύ σφιχτό πουρνάρι Τόσο σφιχτό που δεν μπορούσε ούτε ο σκύλος να μπει μέσα και αυτες δεν κουνάγανε με τίποτα.
Θέλει καμία βροχούλα και να δροσίσει λίγο να αρχίσουν να μαζεύονται

Last edited:
Πολύ ζεστός ο καιρός πατριώτη και τα πράγματα τα κάνει ακόμη πιο δύσκολα.
Αν και σήμερα που έφευγα από πάνω είδα πολλές ομιχλες και πολλή υγρασία προβλέπονται κάποιες βροχές αύριο και προπάντων μεθαύριο.
Αυτό που είδα εγώ από την άλλη μεριά που είμαι ότι τα πουλιά είχαν πιάσει σε πάρα πάρα πολύ σφιχτό πουρνάρι Τόσο σφιχτό που δεν μπορούσε ούτε ο σκύλος να μπει μέσα και αυτες δεν κουνάγανε με τίποτα.
Θέλει καμία βροχούλα και να δροσίσει λίγο να αρχίσουν να μαζεύονται
Τα προσπερασα τα πουλια σε καθαρό τόπο 🥲
Στα 8 μέτρα δίπλα από μια γκορτσια😒
Δεν φταίει ο καιρός

Δεν φταίει ο καιρός
Νικολα από κεκτημένη ταχύτητα και λόγω του ότι γύρισα στην Αθήνα και έχω χάσει το μυαλό μου σε μπέρδεψα με τον Παναγιώτη

Δεν φταίει ο καιρός
Μάτι κακό.......πιασε τα..... φρύδια σου..... εσύ ρε φίλε αν ήσουν σκύλος και σε ανέβαζε το αφεντικό σου με 30 βαθμούς, άπνοια, κόντρα αέρα και 500 άλλες δικαιολογίες θα έβρισκες πέρδικες; Και αφού τις βρίσκεις τί το θέλεις το σκυλί......😜😜😜😜😜😜😜😜😜🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Μάτι κακό.......πιασε τα..... φρύδια σου..... εσύ ρε φίλε αν ήσουν σκύλος και σε ανέβαζε το αφεντικό σου με 30 βαθμούς, άπνοια, κόντρα αέρα και 500 άλλες δικαιολογίες θα έβρισκες πέρδικες; Και αφού τις βρίσκεις τί το θέλεις το σκυλί......😜😜😜😜😜😜😜😜😜🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Το εχω ρίξει στο προγκιχτο τελευταία 🤣🤣🤣
Το κορυφαίο ήτανε και ο τσοπανης με δίκαννο εκεί πάνω και έριχνε πέτρες παντού τα εχει κανει αεροπλάνο τα πουλια αυτός 😅😅😅

Άλλη μια έξοδο σήμερα. Κατεβαίνω 7 παρά 10 απ' το αυτοκίνητο με 10 βαθμούς....στις 10:30 έφτασε τους 25 με ένα ελαφρύ νοτιά.
Έκανα μια επίσκεψη σε ένα κοπάδι που τα τελευταία χρόνια ήταν από 4 έως 6 πουλιά. Μου είχε πει όμως ο ξάδερφος μου ότι σηκώθηκαν αρκετές πέρδικες πριν 2 βδομάδες που πέρασε.
Ανάβαση 1 ώρα ως το μέρος που συνήθως τις σήκωνα... ψάχνει ο σκύλος αλλά δεν έβρισκε ζεστή μυρωδιά. Κάθομαι 10 λεπτά να κάνω ένα τσιγάρο και να ξεκουραστω μπας και τις ακούσω... τίποτα.
Άρχισα να κατεβαίνω από διαφορετικό μονοπάτι και σε μια φάση βλέπω τον Μπράντυ και ξεκινάει τις πόντες...
Λέω εδώ είναι... ψυχραιμία τώρα αν είναι πάλι 5-6 πέρδικες να μην τουφεκίσω. Συνεχίζει ο σκύλος να κατεβαίνει καμία δεκαριά μέτρα μπροστά μου προσεκτικά και βλέπω την πρώτη πάνω σε μια πέτρα έτοιμη να πετάξει...από κάτω τις ακριβώς φεύγουν αλλά 4 πουλιά και λίγο πιο δεξιά άλλα τόσα άλλα εγώ δεν ρίχνω.
Ακούω το μπιπερ και βλέπω τον Μπράντυ σε Φέρμα... σηκώνονται άλλες 3.. σημαδεύω την μια και την ρίχνω. Μου την φέρνει και φεύγω προς τα εκεί που έκατσαν.
Με το που αλλάζω πλαγιά και ανεβαίνω στην κορφή σηκώνει άλλες 3 από τα αριστερά μου και μια μοναχή σηκώνετε ευθεία μπροστά μου. Της ρίχνω ένα εξαρι και τη βλέπω να διπλώνει και να πέφτει.
Σκέφτομαι τώρα είμαστε κομπλέ...την μαζεύουμε και φεύγουμε.
Κατεβαίνω έρχεται και Μπράντυ... ψάχνουμε ψάχνουμε ... τίποτα. Άνοιξε η γη και την κατάπιε...έκατσα ένα 20λεπτο και την έψαχνα μέσα στις πέτρες, στις φασκομηλιες...τελικά δεν την βρήκα .
Απ' τη μια χάρηκα που κατάφερε αυτό το κοπάδι επιτέλους να μεγαλωσει τον πληθυσμό του ,απ' την άλλη ξενέρωσα που δεν κατάφερα να την βρούμε.
Η πέρδικα που μπήκε στο γιλέκο ήταν φετινό πουλί αρσενικό σε καλό μέγεθος.
Του χρόνου πάλι εκεί...

Status
Not open for further replies.
Back