Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.

Δούλεψαν άψογα τα σκυλιά!!!
Αυτό το κοπρόσκυλο ο Δίας (χομπίστας) ....που δεν απομακρύνεται και δε γουστάρει τις πέρδικες; Να τον προσέχεις σαν τα μάτια..... ή μάλλον σαν τα αυτιά σου...... και να μάθεις στη ζωή σου να έχεις υπομονή.... είναι αρετή η υπομονή..... Μπράβο σας και άξιοι..... καλή συνέχεια εύχομαι

Αυτό το κοπρόσκυλο ο Δίας (χομπίστας) ....που δεν απομακρύνεται και δε γουστάρει τις πέρδικες; Να τον προσέχεις σαν τα μάτια..... ή μάλλον σαν τα αυτιά σου...... και να μάθεις στη ζωή σου να έχεις υπομονή.... είναι αρετή η υπομονή.....
Εχει θεμα με την ζέστη πάντα έριχνε καμια φερμα αλλά είχε δροσερό καιρό και βοηθάει 😁

Να ρωτήσω κάτι πάνω σ αυτό ,το οποιο δεν γνωρίζω ειλικρινά
Υπάρχει κάποιος εγγραφος η άγραφος νόμος που λέει οτι ,το κυνήγι γουρουνιού έχει πλεονέκτημα έναντι άλλων θηραμάτων ; Το ρωτώ γιατί διάβασα αυτό του Δημήτρη και μου έχει συμβεί κι εμένα και σε μπεκάτσα αλλα και σε φασσα να μας διώξουν η να μας αγνοήσουν ενώ ήμασταν ώρες πριν στον τόπο.
Σγουρά έχεις ακούσει το " στο χωριό μου προτεραιότητα έχω εγώ"

Υπάρχει και το άλλο που λεει "μη φας, εχουμε γλάρο".
Μη πέσεις σε παρέα που έχουν κλείσει κανένα γουρούνι ή έχει τίποτα νταηδες . Διαφωνώ κάθετα εννοείτε απλός κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν. Όπως έγραψε κάποιος πιο πάνω, μερικοί θεωρούν το βουνό δικό τους

Επιτέλους σήμερα πήραμε 2 πουλιά.
4 η ώρα σχόλασα 5 παρά είκοσι στον κυνηγότοπο. Ανεβαίνω από το δρόμο και με το που ανεβαίνω 30 μέτρα πιο πάνω χάνω τον σκύλο.... του σφυρίζω ξανά και ξανα....τίποτα. μετά από ένα δεκάλεπτο γυρίζει με τη γλώσσα να κρέμεται.. υποψιάζομαι λαγό αλλά χωρίς να είμαι σίγουρος. Ανεβαίνουμε λίγο πιο ψηλά και τον χάνω πάλι....γυρίζει μετά από ένα πεντάλεπτο. Το Μπίμπερ δεν το άκουγα καθόλου αλλά το σκυλί κυνηγάει κοντά σε μένα πάντα με ανοίγματα έως 50-70 μέτρα και επαναφέρει.
Τέλος πάντων από κει πάνω δεν είδα τίποτα αλλά μου έδειχνε συχνά ότι υπάρχουν λαγοί στο μέρος.
Όταν κατέβαινα για το αυτοκίνητο τον βλέπω μπροστά μου και κουνάει την ουρά του και ταυτόχρονα βλέπω μια πέρδικα καμία 30αρια μετρα πιο μπροστά να έχει σηκωθεί αθόρυβα. Λέω από μέσα μου δεν θα είσαι μοναχή... και πραγματικά προχωρώντας 5 μέτρα ακόμα σηκώνονται άλλες 3 . Ρίχνω στη πρώτη και πέφτει και καπάκι στην δεύτερη που έπεσε κι αυτή.
Ο Μπράντυ το καταευχαριστήθηκε κάνοντας τον "γύρο του θριάμβου" και στα 2 απορτ.
IMG_20231004_180858.jpg

Από τις 2:30 ξανά στο βουνό.
Ο ήλιος να καίει και οι μύγες που δε αφήναν σε ησυχία, έκαναν την κατάσταση αφόρητη.
Αρχικά έψαξα ένα πιο ανοιχτό μέρος και στη συνέχεια πήγα εκεί που ήμουνα το πρωί Παίρνω το σκύλο και κατηφορίζουμε αρκετά μέχρι εκεί που μας δινόταν η δυνατότητα λόγω του πυκνού και από κει και μετά αρχίσαμε να ανεβαίνουμε σε ζικ-ζακ με την ελπίδα να πετύχουμε τίποτα πουλιά στο ανέβασμα.
Κάναμε δύο στάσεις από κάνα τέταρτο ούτως ώστε να φτάσουμε στο αυτοκίνητο κοντα στην ώρα που πέφτει ο ήλιος. Σε όλη αυτή τη διαδρομή ο σκύλος σήκωσε μόνο ένα πουλί και αυτό έφυγε τελείως άβολα και αντίθετα. Ώσπου στις 6:50 και λίγο πριν φτάσουμε στο αυτοκίνητο ξεπέταει δύο πουλιά τα οποία μου φεύγουν αντίθετα και στη συνέχεια δύο πουλιά τα οποία φεύγανε διαγώνια δεξιά μου Με δύο τουφεκιές καταφέρνω τα κρατάω και τα δύο . Μεγάλα πουλια .Αμέσως ο σκύλος μου φέρνει το πρώτο και ψάχνουμε τώρα για το δεύτερο το οποίο έχει πέσει πίσω από ένα πυκνό κομμάτι.
Φάγαμε 45 λεπτά να ψάχνουμε ,αλλα δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τη βρούμε . Το πουλί ντουμάνιασε στον αέρα και δεν χωράει αμφιβολία για το αν έπεσε . Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να έπεσε και να σκάλωσε μέσα στο πυκνό κομμάτι από τα πουρνάρια και τους κέδρους.
Στη διάρκεια του ψαξίματος κκαι ενω ο σκύλος είχε χωθεί μέσα στα πυκνά ,μου ξεπέταει άλλη μία ,τόσο βολικά που πιο καλά δεν γινόταν . Φυσικά δεν την τουφέκισα αφού είχα πάρει τα δύο πουλιά .
Εξαντλήθηκαμε πιο πολυ από το ψάξιμο παρα απο το 5αωρο το απογευματινό. Δυστυχώς μας πήρε η νύχτα και το δεύτερο πουλι δεν μπορέσαμε να το βρούμε.

Ξέχασα να πω πως απόψε χρησιμοποίησα τα formula 33 νούμερο 6 και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από αυτό που είδα

Last edited:
Σήμερα ήθελα να πάρω το σκύλο να πάμε να ψάξουμε με μεγαλύτερη άνεση εκεί στο πυκνό κομμάτι που χάσαμε το πουλί αφού χθες μας πήρε η νύχτα, αλλά πρώτη φορά βλέπω το σκύλο σε αυτή την κατάσταση. Δεν θέλει να κουνηθεί έφαγε και ξανακοιμάται. Αδιανόητο για μένα που τον ξέρω αυτα τα δύο χρόνια που τον έχω.Έχει κουραστεί περισσότερο άλλες φορές και σε συνεχόμενα κυνήγια αλλά από ότι φαίνεται χθες επηρεάστηκε πάρα πολύ από τη ζέστη και τον ήλιο που φάγαμε όλη μέρα.

Επιτέλους σήμερα πήραμε 2 πουλιά.
4 η ώρα σχόλασα 5 παρά είκοσι στον κυνηγότοπο. Ανεβαίνω από το δρόμο και με το που ανεβαίνω 30 μέτρα πιο πάνω χάνω τον σκύλο.... του σφυρίζω ξανά και ξανα....τίποτα. μετά από ένα δεκάλεπτο γυρίζει με τη γλώσσα να κρέμεται.. υποψιάζομαι λαγό αλλά χωρίς να είμαι σίγουρος. Ανεβαίνουμε λίγο πιο ψηλά και τον χάνω πάλι....γυρίζει μετά από ένα πεντάλεπτο. Το Μπίμπερ δεν το άκουγα καθόλου αλλά το σκυλί κυνηγάει κοντά σε μένα πάντα με ανοίγματα έως 50-70 μέτρα και επαναφέρει.
Τέλος πάντων από κει πάνω δεν είδα τίποτα αλλά μου έδειχνε συχνά ότι υπάρχουν λαγοί στο μέρος.
Όταν κατέβαινα για το αυτοκίνητο τον βλέπω μπροστά μου και κουνάει την ουρά του και ταυτόχρονα βλέπω μια πέρδικα καμία 30αρια μετρα πιο μπροστά να έχει σηκωθεί αθόρυβα. Λέω από μέσα μου δεν θα είσαι μοναχή... και πραγματικά προχωρώντας 5 μέτρα ακόμα σηκώνονται άλλες 3 . Ρίχνω στη πρώτη και πέφτει και καπάκι στην δεύτερη που έπεσε κι αυτή.
Ο Μπράντυ το καταευχαριστήθηκε κάνοντας τον "γύρο του θριάμβου" και στα 2 απορτ.
Ευχαριστούμε για την αναλυτική περιγραφή του κυνηγιού Στράτο.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν στο συγκεκριμένο κυνήγι το σκυλί συνέβαλε ουσιαστικά στην κάρπωση ή όχι. Ρωτάω διότι φαίνεται τις πέρδικες τυχαία να τις συνάντησες χωρίς συγκεκριμένη υπόδειξη του σκύλου και μόνος σου τις σήκωσες. Δηλαδή αν είχες πάει χωρίς σκυλί δεν θα τις είχες καρπωθεί;

Καμία ειρωνεία, δεν κυνηγάω πέρδικα και δεν έχω εμπειρία με αυτό το κυνήγι καθόλου. Απορίες ενός άσχετου εκφράζω. Ευχαριστώ.

Ευχαριστούμε για την αναλυτική περιγραφή του κυνηγιού Στράτο.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν στο συγκεκριμένο κυνήγι το σκυλί συνέβαλε ουσιαστικά στην κάρπωση ή όχι. Ρωτάω διότι φαίνεται τις πέρδικες τυχαία να τις συνάντησες χωρίς συγκεκριμένη υπόδειξη του σκύλου και μόνος σου τις σήκωσες. Δηλαδή αν είχες πάει χωρίς σκυλί δεν θα τις είχες καρπωθεί;

Καμία ειρωνεία, δεν κυνηγάω πέρδικα και δεν έχω εμπειρία με αυτό το κυνήγι καθόλου. Απορίες ενός άσχετου εκφράζω. Ευχαριστώ.
Καλημέρα.
Στη συγκεκριμένη συνάντηση αυτό που έκανε είναι ότι μου έδειξε ότι ήταν εκεί οι πέρδικες. Αν δεν κουνούσε την ουρά δείχνοντας μου ότι υπάρχει "ζεστή " μυρωδιά του το πιο πιθανόν είναι να με είχαν αιφνιδιασει τα πουλιά και να έπαιρνα ένα ή κανένα.
Το κοπάδι αυτό δεν άφηνε το σκυλί να το πλησιάσει ούτε την προηγούμενη φορά που έκανε πόντα στα 40 περίπου μέτρα από εμένα,και σηκώθηκε 15 μέτρα μπροστά του,οπότε το μόνο που έκανα ήταν να βλέπω τη φάση χωρίς να τουφεκίσω λόγω απόστασης.
Οπότε ναι τα πουλιά που μπήκαν στο γιλέκο ήταν με τη συμβολή του σκυλιού.
Το ότι έχεις ένα σκυλί Φέρμας δεν σημαίνει ότι πάντα θα πάρεις το θήραμα με Φέρμα.

4:30 ώρες σήμερα το απόγευμα στο βουνό, λιώσαμε από τον ήλιο και εγώ και ο σκύλος και το αποτέλεσμα ούτε φτερό.
Αυτά τα λίγα πουλιά που είχαμε βρει και στα δύο σημεία μάλλον από την πίεση που δέχτηκαν άλλαξαν τόπο.
Ολη μέρα σήμερα οι τουφεκιές που έπεσαν στο βουνό ,ήταν ολη κι ολη μία τριάρα . Αυτή άκουσα και εγώ από το σπίτι, αλλά μου το επιβεβαίωσαν και άνθρωποι που κυνηγούσαν λαγό. Από τις 3:00 και μετά που ήμουνα κι εγώ εκεί ,πάλι δεν ακούστηκε τίποτα.
Είναι περίεργο γιατί όλοι έλεγαν ότι πρόκειται για καλή χρονιά.

Last edited:
Είναι περίεργο γιατί όλοι έλεγαν ότι πρόκειται για καλή χρονιά.
Εγώ δεν θα το έλεγα περίεργο
Αλλού τα ψάχνουν και αλλού είναι, το πρωί φεύγουν για χαμηλά
Έχουν αλλάξει συμπεριφορά ευτυχώς και πολλά δεν ανεβαίνουν ούτε το απόγευμα
Την προηγούμενη εβδομάδα φίλος τις άκουγε το πρωί στον λάλο να είναι μέσα στα πουρνάρια σε μεριά που πάμε για μπεκάτσες
Όσο θα ηρεμεί το βουνό θα ψηλώνουν και αυτές

Status
Not open for further replies.
Back