Από τις 2:30 ξανά στο βουνό.
Ο ήλιος να καίει και οι μύγες που δε αφήναν σε ησυχία, έκαναν την κατάσταση αφόρητη.
Αρχικά έψαξα ένα πιο ανοιχτό μέρος και στη συνέχεια πήγα εκεί που ήμουνα το πρωί Παίρνω το σκύλο και κατηφορίζουμε αρκετά μέχρι εκεί που μας δινόταν η δυνατότητα λόγω του πυκνού και από κει και μετά αρχίσαμε να ανεβαίνουμε σε ζικ-ζακ με την ελπίδα να πετύχουμε τίποτα πουλιά στο ανέβασμα.
Κάναμε δύο στάσεις από κάνα τέταρτο ούτως ώστε να φτάσουμε στο αυτοκίνητο κοντα στην ώρα που πέφτει ο ήλιος. Σε όλη αυτή τη διαδρομή ο σκύλος σήκωσε μόνο ένα πουλί και αυτό έφυγε τελείως άβολα και αντίθετα. Ώσπου στις 6:50 και λίγο πριν φτάσουμε στο αυτοκίνητο ξεπέταει δύο πουλιά τα οποία μου φεύγουν αντίθετα και στη συνέχεια δύο πουλιά τα οποία φεύγανε διαγώνια δεξιά μου Με δύο τουφεκιές καταφέρνω τα κρατάω και τα δύο . Μεγάλα πουλια .Αμέσως ο σκύλος μου φέρνει το πρώτο και ψάχνουμε τώρα για το δεύτερο το οποίο έχει πέσει πίσω από ένα πυκνό κομμάτι.
Φάγαμε 45 λεπτά να ψάχνουμε ,αλλα δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τη βρούμε . Το πουλί ντουμάνιασε στον αέρα και δεν χωράει αμφιβολία για το αν έπεσε . Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να έπεσε και να σκάλωσε μέσα στο πυκνό κομμάτι από τα πουρνάρια και τους κέδρους.
Στη διάρκεια του ψαξίματος κκαι ενω ο σκύλος είχε χωθεί μέσα στα πυκνά ,μου ξεπέταει άλλη μία ,τόσο βολικά που πιο καλά δεν γινόταν . Φυσικά δεν την τουφέκισα αφού είχα πάρει τα δύο πουλιά .
Εξαντλήθηκαμε πιο πολυ από το ψάξιμο παρα απο το 5αωρο το απογευματινό. Δυστυχώς μας πήρε η νύχτα και το δεύτερο πουλι δεν μπορέσαμε να το βρούμε.
Ξέχασα να πω πως απόψε χρησιμοποίησα τα formula 33 νούμερο 6 και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από αυτό που είδα