Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε μισή ωρα βγήκαν οι γουρουνάδες μέχρι πάνω και χαμηλότερα ακουω φωνες και τουφεκιδια απο παγάνα.
Να ρωτήσω κάτι πάνω σ αυτό ,το οποιο δεν γνωρίζω ειλικρινά
Υπάρχει κάποιος εγγραφος η άγραφος νόμος που λέει οτι ,το κυνήγι γουρουνιού έχει πλεονέκτημα έναντι άλλων θηραμάτων ; Το ρωτώ γιατί διάβασα αυτό του Δημήτρη και μου έχει συμβεί κι εμένα και σε μπεκάτσα αλλα και σε φασσα να μας διώξουν η να μας αγνοήσουν ενώ ήμασταν ώρες πριν στον τόπο.

Last edited:
Να ρωτήσω κάτι πάνω σ αυτό ,το οποιο δεν γνωρίζω ειλικρινά
Υπάρχει κάποιος εγγράφως η άγραφος νόμος που λέει οτι ,το κυνήγι γουρουνιού έχει πλεονέκτημα έναντι άλλων θηραμάτων ; Το ρωτώ γιατί διάβασα αυτό του Δημήτρη και μου έχει συμβεί κι εμένα και σε μπεκάτσα αλλα και σε φασσα να μας διώξουν η να μας αγνοήσουν ενώ ήμασταν ώρες πριν στον τόπο.
Δυστυχώς οι περισσότερες γουρουνοπαρέες (όχι όλες,μην τσουβαλιάζουμε) κυνηγάνε σε συγκεκριμένες περιοχές και νομίζουν ότι τα μέρη αυτά είναι τσιφλίκι τους.
Άκρη με αυτούς δεν βγάζεις και το πιθανότερο είναι να χαλάσεις το κυνήγι σου και την διάθεση σου. Άσε που είναι και θέμα ασφάλειας, μπορεί να κυνηγάς μέσα σε ρεματιά και ξαφνικά να σε κυκλώσουν και να αμολήσουν σκυλιά από το πουθενά.

Δυστυχώς οι περισσότερες γουρουνοπαρέες (όχι όλες,μην τσουβαλιάζουμε) κυνηγάνε σε συγκεκριμένες περιοχές και νομίζουν ότι τα μέρη αυτά είναι τσιφλίκι τους.
Άκρη με αυτούς δεν βγάζεις και το πιθανότερο είναι να χαλάσεις το κυνήγι σου και την διάθεση σου. Άσε που είναι και θέμα ασφάλειας, μπορεί να κυνηγάς μέσα σε ρεματιά και ξαφνικά να σε κυκλώσουν και να αμολήσουν σκυλιά από το πουθενά.
Άκρη ναι, δεν βγάλαμε ενώ είχαμε κάθε καλή διάθεση ,σίγουρα δεν θα μπουμε στην παγανα τους ,αλλα ας το διαπραγματευτούμε βρε παιδιά ,ας το μιλήσουμε το θέμα
Αλλα και πάλι χαλάσαμε μακρινά πολυέξοδα κυνήγια με άσχημη ψυχολογία στο τέλος
Τους καταλαβαίνω κι αυτούς ,οργάνωση ,κόσμος πολύς ,ραντεβού ,στρατηγικές ,αλλα κι εμείς έτσι πάμε
Σίγουρα δεν είναι όλες οι παρέες έτσι ,αλλα θεωρώ οι περισσότερες

Μετά από τα στραβά που μας έτυχαν το πρωί ξανά το μεσημέρι στο βουνό.
Mετα απο μια ωρα περπάτημα, σηκώνονται δύο πουλιά μονα τους αρκετά μακριά. Ο σκύλος πήρε την πορεία τους αλλά ήταν πάρα πολύ πυκνό και απότομο το μέρος . Σταματάω και σφυρίζω στο σκύλο να γυρίσει από κει που σηκώθηκαν αυτά τα δύο πουλιά . Αφού επέστρεψε σηκώνει λιγο πιο πανω άλλες δύο . Η μία έφυγε κάτω πολύ μακριά δεν της έριξα αλλά στη δεύτερη δεν χαρίστηκα και στάθηκα τυχερός. Συνεχίσαμε την πορεία μας αλλα δεν βρήκαμε τίποτα άλλο, οποτε κρατάω το σκύλο για ένα μισάωρο σε ένα σημείο ελπίζοντας ότι θα ξανάπετύχουμε αυτά τα τρία πουλιά στο ανέβασμα και όντως δικαιώθηκα . Ομως τα πετύχαμε στην άκρη ενός γκρεμού που ο σκύλος ίσα που πρόλαβε και φρέναρε. Φυσικα δεν τουφέκισα αν και τις ειχα στα 25μ περιπου γιατί ήταν κρίμα να παει το πουλί κάτω ,αλλά φοβήθηκα και το σκύλο.
Στην επιστροφή για το αυτοκίνητο μέσα σε μία πλαγιά με σάρες και κεδράκια τον βλέπω ότι παίρνει μυρωδιά και σηκώνει ένα πουλί μεγάλο. Η απόσταση ήταν λιγότερη απο 20 μέτρα Γυρίζω το όπλο και παίρνω το μακρυτερο . Εχει μπει ασφάλεια!
Αυτό το γαμημένα όπλο που λέγεται beretta, αυτή τη ρημάδα την ασφάλεια εκεί που την έχει μπροστά από τη σκανδάλη μου έχει δημιουργήσει πολλές φορές θέμα.
Οπως και να χει άλλο ενα 5αωρο γλυκειάς ταλαιπωρίας και επιστρέφουμε.
Το ευχαριστηθήκαμε τοσο εγώ,αλλα και ο σκύλος περισσότερο!
.big smile.

1696171384958.png

Καλησπερα και απο μενα . Πρωτη εξοδος και απο μενα για περδικα . 4 ώρες στο βουνό και μετα απο 8 χιλιομετρα ανεβοκατεβασμα ούτε την ειδαμε ουτε την ακουσαμε. Την παρτίδα την σωσαν δυο ορτυκια που ενασ Θεος ξερει πωσ βρεθηκαν εκει. Τουλαχιστον δεν πηγε χαμενος ο κόπος της σκυλιτσας και φερμαρε και δαγκωσε και απορταρε.

IMG_20230917_113907.jpg Χτες δε πήγα , δούλευα. Με το που γυρίζω σπίτι παίρνω πράγματα και του παίζω για χωριό. Κουραστική διαδρομή και λόγω της δουλειάς ήταν δύο φορές πιο κουραστική. Έπεσα ξερός για ύπνο από τις 8.30-9. Ξύπνησα και είχαν βάλει Καζαντζίδη κάτι μαλακες, οπότε το μέρος που ήθελα να κυνηγήσω ,ή θα έβγαζα ορτύκια όλη την ώρα και ο σκύλος θα είχε τρελαθεί ή δε θα έβρισκα τις πέρδικες ( πράγμα που ισχύει,όταν βάζουν Καζαντζίδη,το κοπάδι ακόμα και νύχτα σπάει ). Πήγα σε ένα δύσκολο βουνό,άφησα το αυτοκίνητο στο κεντρικό,ανέβηκαν 6-7 αυτοκίνητα ,τους δύο κατόχους αυτών τους βλέπω κάθε φορά εκεί.ειμαστε 3-4 άτομα που μόνο αυτό το κυνηγοτοπο κυνηγάμε. Τεσπα να μη τα πολυλεω. Άκουγα κακαρισματα και έπαιρνα ευθείες , βοήθησε και η σκυλα,τα πήγε πολύ καλά και σήμερα. Ένα κοπάδι με 6-7 πουλιά μου σηκώθηκαν και πήρα τη πρώτη. Η δεύτερη που έκανα σηκώθηκε μόνη της και στα γκρεμια.έφαγε τη τουφεκιά και απλά την έχασα από το οπτικό μου πεδίο. Είδα τη σκύλα να τρέχει με μανία προς την πορεία της. Έκανε η σκύλα κοντά ένα τέταρτο να γυρίσει με τη πέρδικα στο στόμα..με είχε πιάσει άγχος,λέω παραπάτησε και έπεσε η σκύλα,την έχασα. Αλλά όσα αρνητικά που έχει αυτό το ζώο τα καλύπτει το θετικό του ότι γυρίζει πάντα πίσω σε εμένα και έχει απίστευτο πείσμα. Μόνο που δε τη φίλησα όταν την είδα κατάκοπη να ανεβαίνει κούτσα κούτσα. Η τρίτη πέρδικα μου βγήκε ανάμεσα σε σπαρτους μαζί με έναν κακαβρο. Πήρα τη πουλαδα. Όλες οι τουφεκιές πάνω από 35 μέτρα. Έβγαλα άλλες δύο μονές που έφυγαν στα 70-80 + μέτρα και δε σήκωσα τουφέκι. Πολύ χάρηκα σήμερα τη σκύλα,ήταν πολύ άτυχη από μικρό..κυνήγι επί της ουσίας βγήκε 4 χρονώ και τώρα που είναι 6 αρχίζει να μπαίνει στο νόημα της Πέρδικας για τα καλά πλέον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ τον @panagiotis_xios για το δώρο με τα ρεμινγκτον φυσέκια. Η μία Παναγιώτη από της 3 έπεσε με το μαύρο που μου έδωσες. Τις άλλες δύο τις περιλαβε το σεμι 3α με την κλειστή κάνη (2αστρα) .
Υγ. Σου χρωστώ κέρασμα!
Υγ 2. Για την ιστορία διανησα 12.5 χιλιόμετρα περίπου και στο κεντρικό στο αυτοκίνητο κατέβηκα στις 2.30-3 παρά. Απόγευμα δε πήγα,με κάλυψε το πρωινό.
Υγ3 . Είναι όντως λίγα τα πουλιά στο συγκεκριμένο σημείο. Ίσως τα επόμενα κυνήγια τα κάνω αλλού.
Υγ4. Την άλλη Κυριακή τη χάνω λόγο εκλογών, γ@μω το χαλι μου με έβαλαν στην επιτροπή και θα είμαι όλη μέρα εκεί.

Να σας πω και εγώ τα νέα μου ! πήγα όπως υπολόγιζα σχετικά αργά, κατά τις 8 ήμουνα κοντά στον τόπο που θα κυνηγούσα.
Ευτυχώς ούτε λαγάδες ούτε γουρουνάδες υπήρχαν εκεί.
Το πρόβλημα όμως που αντιμετώπισα ήταν τελείως διαφορετικό! Ο δρόμος από τις βροχές δεν ήταν σε λογική κατάσταση... πέτρες και νεροφαγώματα παντού. Τελικά ταλαιπωρώντας το αυτοκίνητο, έφτασα 2 χιλιόμετρα πριν από το σημείο που ήθελα να το αφήσω.
Αυτό δεν ήταν και το καλύτερο που μπορούσε να μου συμβεί, γιατί ο σκύλος θα έφτανε κουρασμένος στα καλά μέρη ...
Τελικά ο σκύλος άντεξε και κυνήγησε καλά περίπου 2 ώρες, βρήκε και πουλιά που δυστυχώς δεν κατάλαβα πως μου έφυγαν ... δεν τα είδα δεν τα άκουσα. Πήγα στη φέρμα που την έσπασε και προχώρησε ακολουθώντας τα προς την κορυφή που ήταν στα 100 μέτρα περίπου, όπου και τα έχασε ... μάλλον ανέβηκαν κορυφή και πέταξαν από πίσω ...
Επιστροφή με το σκυλί να αράζει κάθε λίγο, όπου έβρισκε σκιά !!! μέχρι την Τετάρτη πιστεύω να επανέλθει.
Στα ενδιαφέροντα της ημέρας μία φέρμα σε ορτύκι που με έκανε να καρδιοχτυπήσω (δεν τουφέκισα) και ένα τρυγόνι όταν έφτασα κάτω κατά την επιστρφή ...

Σήμερα ήταν πραγματικά απόλαυση . Εγώ και ο σκύλος σε όλο το βουνό.
Ξεκινήσαμε σε μέρος που πήγαινα πέρυσι και το πρώτο σήκωμα έγινε πριν καλά-καλά φέξει ,αφού πετύχαμε τις πέρδικες ακριβώς από κάτω από κει που πάρκαρα το αυτοκίνητο . Δεν σηκώθηκα ούτε με το σταμάτημα του αυτοκινήτου είτε ούτε με το άνοιγμα της πόρτας με το που βάζω μία πέτρα στη ρόδα και την κλωτσάω ακούω το φρρρρ.
Βούτηξαν αρκετά κάτω και όπως διπλωσαν τις έχασα τελείως, μίας και ακόμη δεν είχε φέξει και καλά .
Το κακό μου με εκείνο το μέρος είναι ότι είναι πάρα πολύ πυκνό με μικρά ανοίγματα ,μεγάλη κλίση και μικρές ρεματιές ανάμεσα πράγμα που κάνει Σε κάποια σημεία δύσκολη την επαφή σου με το σκύλο.
Με το σκύλο η επικοινωνία μας γίνεται σε πολύ καλό επίπεδο , με τη σφυρίχτρα και με τις κινήσεις των χεριών Τρεις σφυρίχτρες έχω και σημερα ο μάλαξ δεν πήρα καμία μαζί και αυτό μου στοίχισε. Δεν μπορούσα να κρατήσω το σκύλο σε σημεία που είχε πάρει τη μυρωδιά αλλά δεν είχα ορατότητα αφου έπρεπε να βγω σε καποιο άλλο σημειο. Αποτέλεσμα να μου κάνει έξι σηκώματα σε μόνα πουλιά τα οποία έφυγαν αντουφέκιστα.
Η ψαλμωδία πήγε κορδόνι.
Το κυνήγι σε τέτοιο μέρος και με αυτά τα σκυλιά δεν είναι εύκολο ,γιατί δεν υπάρχει η φερμα και ο σκύλος να κοκαλώνει και να σε περιμένει. Πράγμα που εγω με ενα σφύριγμα τον κανω να σταματάει και να με περιμενει.Είναι που είναι ο ρυθμός τους γρήγορος και εξοντωτικός για σένα ,αν δεν έχεις και ορατότητα ,το έχεις χάσει το παιχνίδι ,όπως το έχασα και εγώ σήμερα.
Σε κάποιο σημείο πεταξε και ένα λαγό αλλα ίσα που πρόλαβα και είδα τα αυτιά του πίσω από κάτι πέτρες πριν τον κρύψουν οι κέδροι.
Και για να προλάβω ίσως κάποιους, προφανώς και δεν έχω την απαίτηση να βγαίνω στο βουνό με ένα springer και να γυρνάω πίσω με πέρδικες Aπλά το ζω το ευχαριστιέμαι όπως παλιά και από κει και πέρα ότι προκύψει
Είχα και δύο πεσίματα σημερα πολύ άσχημα . Στο ένα πήγε να μου γυρίσει το γόνατο το ηδη προβληματικό και στο δεύτερο πατώντας σε πέτρα στο κατέβασμα φεύγει και σκάω κάτω με τη μέση και τη λεκανη πάνω σε άλλη πέτρα.

Η συνέχεια το απόγευμα .big smile.

Είχα και δύο πεσίματα σημερα πολύ άσχημα . Στο ένα πήγε να μου γυρίσει το γόνατο το ηδη προβληματικό και στο δεύτερο πατώντας σε πέτρα στο κατέβασμα φεύγει και σκάω κάτω με τη μέση και τη λεκανη πάνω σε άλλη πέτρα.

🎻🎻🎻💤♿🔔🍌

Ξεκινήσαμε σε μέρος που πήγαινα πέρυσι και το πρώτο σήκωμα έγινε πριν καλά-καλά φέξει ,αφού πετύχαμε τις πέρδικες ακριβώς από κάτω από κει που πάρκαρα το αυτοκίνητο . Δεν σηκώθηκα ούτε με το σταμάτημα του αυτοκινήτου είτε ούτε με το άνοιγμα της πόρτας με το που βάζω μία πέτρα στη ρόδα και την κλωτσάω ακούω το φρρρρ.
Βούτηξαν αρκετά κάτω και όπως διπλωσαν τις έχασα τελείως, μίας και ακόμη δεν είχε φέξει και καλά .
Το κακό μου με εκείνο το μέρος είναι ότι είναι πάρα πολύ πυκνό με μικρά ανοίγματα ,μεγάλη κλίση και μικρές ρεματιές ανάμεσα πράγμα που κάνει Σε κάποια σημεία δύσκολη την επαφή σου με το σκύλο.
Με το σκύλο η επικοινωνία μας γίνεται σε πολύ καλό επίπεδο , με τη σφυρίχτρα και με τις κινήσεις των χεριών Τρεις σφυρίχτρες έχω και σημερα ο μάλαξ δεν πήρα καμία μαζί και αυτό μου στοίχισε. Δεν μπορούσα να κρατήσω το σκύλο σε σημεία που είχε πάρει τη μυρωδιά αλλά δεν είχα ορατότητα αφου έπρεπε να βγω σε καποιο άλλο σημειο. Αποτέλεσμα να μου κάνει έξι σηκώματα σε μόνα πουλιά τα οποία έφυγαν αντουφέκιστα.
Η ψαλμωδία πήγε κορδόνι.
Το κυνήγι σε τέτοιο μέρος και με αυτά τα σκυλιά δεν είναι εύκολο ,γιατί δεν υπάρχει η φερμα και ο σκύλος να κοκαλώνει και να σε περιμένει. Πράγμα που εγω με ενα σφύριγμα τον κανω να σταματάει και να με περιμενει.Είναι που είναι ο ρυθμός τους γρήγορος και εξοντωτικός για σένα ,αν δεν έχεις και ορατότητα ,το έχεις χάσει το παιχνίδι ,όπως το έχασα και εγώ σήμερα.
Σε κάποιο σημείο πεταξε και ένα λαγό αλλα ίσα που πρόλαβα και είδα τα αυτιά του πίσω από κάτι πέτρες πριν τον κρύψουν οι κέδροι.
Και για να προλάβω ίσως κάποιους, προφανώς και δεν έχω την απαίτηση να βγαίνω στο βουνό με ένα springer και να γυρνάω πίσω με πέρδικες Aπλά το ζω το ευχαριστιέμαι όπως παλιά και από κει και πέρα ότι προκύψει

μια περδικα ορεστει
Με μουτρα πει και πεφτει
Και ενας αετος γρεμιστηκεεεε
Και το βουνοοοο εσυστηκεεεεε

Τραγουδιστα απο το μεγαλο Στρατο οι σημερινες σου πτωσεις Μητσο
.big smile.
Προσεκτικα φιλε και με αγαπη να κανεις παντα το κεφι σου!

Η ψαλμωδία πήγε κορδόνι.

Υποκλίνομαι στο γεγονός οτι θα πας και το απόγευμα μετά απο τα δυο πεσίματα και παρότι πρέπει να σου βγήκε και η γλώσσα ανάποδα προσπαθώντας να ανταποκριθείς για να ανταμείψεις την εξαιρετική εργασία και προσπάθεια του σκύλου σου...

Α δουλεψαν αψογα……
Να σου δωσω μια φαπα να στην κανω την κεφαλα φραπα.love..big smile.

Μπραβο φιλε μου
Και στα ταιρια τους:).shake hands.
Καλα μην φανταστείς οι κολανιδες κλανοντα πηγεναν 70 100μ εμενα και 40 50 του φίλου.
Αλλα όταν φερμαρε ο Δίας ο μικρός από πίσω στο πλάι και δεν ενοχλούσε..
Έκανε και το λαγο κουμπωτό ο ποιντερακος και του πειρα το κεφάλι 😁😁😁
Καλα πεταλωσα μια βιδωτή του χομπίστα δάκρυσε ο μαύρος έφτασε στο άλλο ρέμα μήπως έπεσε και δεν το κατάλαβε 😂🤣😂

Status
Not open for further replies.
Back