Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πέρδικες ακούω και πέρδικες δεν βρίσκω.
Πρώτον επειδή δεν έχω ρεπό τις προβλεπόμενες ημέρες και δεύτερον επειδή έχω σοβαρό τραυματισμό και δεν μπορώ να περπατήσω πολυ.

Είναι όμως μια περίεργη χρόνια που ακούω τις πέρδικες να κακαριζουν καταμεσήμερο.

Καλημέρα σ’ όλους τους φίλους!... :) ...

…δεν πλησιάζονται εύκολα φέτος τα πουλιά, …οριακά σήμερα το πρωί χτύπησα μια ακόμα , αρσενική…

View attachment 79990
Θα μαι Λερο αυριο για καμια εβδομαδα..
Θα παμε για κανα περδικοκουνελο???
:D

Σε εμας στα νησια καπετανιο εαν δεν βρεξει να τραβηξει η γη και να βγει χορταρι ουτε τον σκυλο να πονταρει καν δεχονται

Ξεκινα να πονταρει και βλεπεις τα πουλια να φευγουν απο τα 100 μετρα

Μονο με δυνατο αερα κοντρα μπορεις να παρεις φερμα με την ξηρασια μας και σε πυκνο

Απογευματινή εξόρμηση στο βουνό γιατι είχαμε ραντεβού με εναν πολυ μεγαλο ...." βάζελο "απο την Κυριακή. Δεν τον βρήκαμε αλλά σηκώσαμε ενα ζευγάρι κι ενα κοπαδάκι γυρω στα 8 πουλιά με τα οποια κλείσαμε ραντεβού για την Κυριακή.
Κατι έκτακτο με έκανε να τα μαζέψω και να επιστρέψω άρον -άρον , αλλά ευτυχώς όλα καλά.

Σήμερα αυτά τα λίγα πουλάκια που βρήκαμε είχαν μία αλλόκοτη συμπεριφορά . Σα να ξέρουν ότι αύριο αρχίζει το κυνηγητό τους.
Όλα σηκώνονταν μόνα τους απο τα 70 μέτρα και βάλε. Ο καιρός είναι μία σκέτη ανωμαλία μία δροσίζει μία κάνει ζέστη και μία βρέχει .
Μετά τη λιακάδα που ακόμη και ο σκύλος τα είχε παίξει, φάγαμε και μία καλή βροχή ,τα μαζέψαμε και γυρίσαμε.
Λιγες φωτογραφίες ετσι για να δώσουμε λιγο χρώμα.

1696089731444.png
1696089307550.png
1696089249296.png
1696089276411.png
1696089653583.png

Καλημέρα!
Καλή έναρξη στους εραστές των βράχων και των ανεμοδαρμένων κορφών!

Προσοχή και σύνεση εκεί ψηλά...ειδικά αυτοί που κυνηγάνε μόνοι...Η ασφάλεια μας πρώτο απ' όλα...

Σεβασμός στην πέρδικα...είναι κυνηγετικό κεφάλαιο και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής...

Πιστή τήρηση των γραπτών και κυρίως άγραφων νόμων του κυνηγιού...
Σε ενα τέτοιο λεβέντικο κυνήγι...πουστιές δε χωράνε...

Τελικα πηγα πρωι για να εχω γενικοτερη εικονα.
Έπαιζαν δυο σημεία. .
Το πρωτο αυτο που κυνηγουσα περσι αλλαββρηκα λαγάδες οι οποίοι μου ειπαν οτι άκουσαν πουλιά στα γκρέμια και βούτηξαν κάτω . Καλα τους λεω θα επθστρεψω οταν φυγετε.
Εφυγα για ψηλοτερα και πιο δύσκολο σημειο που ειχα βρει πουλια το καλοκαίρι αλλα δυστυχώς τίποτα .
Επιστρέφω στο πρώτο αφού οι λαγαδες έφυγαν και μου τη λεει ενας που ειχε γελάδια.
Μην κατεβασεις σκυλο υα φοβηθούν και θα φύγουν .
Του ειπα οτι ο σκυλος δεν τα πειραζει αλλα δεν.
Γαμω την Ε.Ε. και τις επιδοτήσεις για τα γαμημένα αυτα ζωντανά που δε θελω να τα βλέπω στο βουνο.
Αναγκαστικά λοιπον αν και δεν ειχα πιθανοτητες τραβήχτηκα πιο πέρα για να μη φύγω τοσο νωρίς. Σε μισή ωρα βγήκαν οι γουρουνάδες μέχρι πάνω και χαμηλότερα ακουω φωνες και τουφεκιδια απο παγάνα. Σε λιγο διαπιστωνω οτι ειμαι εγκλωβισμένος.
Με ψαλμούς τους Δαυίδ και άλλων , τα μάζεψα 10,30 και έφυγα . Οταν εξελίσσεται ετσι η μέρα τρελαίνομαι. Δε με νοιάζει αν δε βρω τιποτα και δεν βαρεσω . Ομως αυτό ειδικά με τους γουρουναδες με τρελαίνει,οπως και τα γελάδια .
Θα ξαναπάω κατα το μεσημέρι μπας και
Αυτο ομως που μου έκανε εντύπωση ειναι ότι μεχρι 10,30 σε ολο το βουνο άκουσα μόνο 3 ντουφεκιές ψηλότερα.

Status
Not open for further replies.
Back