Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
θέλεις τουφεκιά καλύτερη και περισσότερες επιλογές φυσιγγίων παίρνεις affinity
Μάκη αν ξέρεις εχουν αλλαξει η καννες τις φρανκι σε σχέση με τα παλιά μοντέλα πχ 610 η παραμένει ίδια η κατασκευη?

Μάκη αν ξέρεις εχουν αλλαξει η καννες τις φρανκι σε σχέση με τα παλιά μοντέλα πχ 610 η παραμένει ίδια η κατασκευη?
μετά την franchoke(είχαν βγεί και οι 1ες 612) πολλά άλλαξαν αλλά παραμένει η franchi με μια τεχνολογία στις κάννες της που έχουν κάτι τις ρε παιδί μου :)

Εγώ Μ2 αριστερή θα επερνα πάντως αν είχα δίφραγκα..
Άσχετο αλλά σήμερα συνάντησα έναν κάτοχο της Μ1 τόσα χρόνια ούτε μια εμπλοκή μου λέει..το μόνο που θέλει προσοχή(από ότι μου είπε) όπως σε όλες τις μπενελι είναι να κλειδώνει καλά το κλείστρο για να μην ακούσουμε κλικ κ απορησουμε η ακούσουμε το κλικ και βλαστημησουμε...sarcastic.
Τι έγινε Τάσο μου, ψήνεσαι; έχει αρχίσει το "μικρόβιο" να σε τρώει; Αφού υπάρχει στη σκέψη είσαι σε καλό δρόμο .sarcastic. Εύχομαι ολόψυχα να την αποκτήσεις κάποια στιγμή ...;)

Τι έγινε Τάσο μου, ψήνεσαι; έχει αρχίσει το "μικρόβιο" να σε τρώει; Αφού υπάρχει στη σκέψη είσαι σε καλό δρόμο .sarcastic. Εύχομαι ολόψυχα να την αποκτήσεις κάποια στιγμή ...;)
Να σε καλά Γιάννη σε ευχαριστώ..:)
Αυτή η σκέψη υπάρχει εδώ κ πολλααα χρόνια για μια μπενελι,ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει και πραγματικοτητα..

θέλεις καλύτερη τουφεκιά και περισσότερες επιλογές φυσιγγίων παίρνεις affinity
Mακη για τις καννες της Franchi εχω ακουσει πολυ καλα λογια αλλα δεν ειχα ποτε καμια στην κατοχη μου, περα απο ενα παλιο δικανο alcione που οντως εχει πολυ καλες τουφεκιες, ωστοσο δεν ξερω που στηρζιεται αυτή η θεωρια... Στην Affiinity στον πινακα κ στο κυνηγι μιας κ ετυχε να την κρατησω για λιγο χρονικο διαστημα, ειδα απλα μια καννη Benelli με σωστα τσοκ...

Αυτή τη φορά πάντως δεν θα βιαστώ , αν δεν φτιάξω πρώτα τα κοντάκια από τα δίκαννα δεν βγάζω άδεια για αγορά καραμπίνας , και εγώ την Μ2 Comfort έχω σαν πρώτη επιλογή κυρίως επειδή αλλάζουν αρκετές ρυθμίσεις στο κοντάκι . Αν πάντως βολευτώ με τα δίκαννα θα καθυστερήσω να μπω στην λογική αγοράς τρίτου όπλου και για οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί δεν θεωρώ την τρίτη βολή που προσφέρει η καραμπίνα απαραίτητη για τα περισσότερα κυνήγια .

Αυτή τη φορά πάντως δεν θα βιαστώ , αν δεν φτιάξω πρώτα τα κοντάκια από τα δίκαννα δεν βγάζω άδεια για αγορά καραμπίνας , και εγώ την Μ2 Comfort έχω σαν πρώτη επιλογή κυρίως επειδή αλλάζουν αρκετές ρυθμίσεις στο κοντάκι . Αν πάντως βολευτώ με τα δίκαννα θα καθυστερήσω να μπω στην λογική αγοράς τρίτου όπλου και για οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί δεν θεωρώ την τρίτη βολή που προσφέρει η καραμπίνα απαραίτητη για τα περισσότερα κυνήγια .
.well done.

Mακη για τις καννες της Franchi εχω ακουσει πολυ καλα λογια αλλα δεν ειχα ποτε καμια στην κατοχη μου, περα απο ενα παλιο δικανο alcione που οντως εχει πολυ καλες τουφεκιες, ωστοσο δεν ξερω που στηρζιεται αυτή η θεωρια... Στην Affiinity στον πινακα κ στο κυνηγι μιας κ ετυχε να την κρατησω για λιγο χρονικο διαστημα, ειδα απλα μια καννη Benelli με σωστα τσοκ...
έχεις δίκιο Άρι για τα νέα FRANCHI δεν έχουν σχέση με τα παλιά που η εταιρεία ήταν κατασκευαστική ενώ τώρα πια εμπορική
την affinity δεν την έχω τουφεκίσει παρά μόνο την έχω πιάσει 2-3 φορές και από πληροφορίες φίλων που την είχαν έχουν άκουσα τα καλύτερα γι αυτό κι έγραψα έτσι πιστεύοντας στις περασμένες franchi που είχα 7 τον αριθμό οι οποίες πίστεψε με δεν ήταν θεωρία γιατί το έζησα σε τσίχλα,τρυγόνι,φάσσα,κοράκια,καρακαξες σε πολλά σημεία της Ελλάδας και με διάφορους καιρούς :)
τώρα αν με ρωτούσες τι θα διάλεγα μεταξύ των 2 χωρίς σκέψη m2 :)

Το μόνο που θα προσθέσω σχετικά με τις παλιές Franchi εκτός από την δική τους μέθοδο κατασκευής κανών (πραγματική ψυχρή σφυρηλάτηση και εξέλαση) που δεν ξέρω αν πράγματι τους έδινε βλητική υπεροχή (και εγώ όπως και πολλοί συνάδελφοι ορκίζονται στην διαφορά από άλλες κάννες στο κυνήγι), είναι και τα πιο σωστά κοντάκια τους (πάλι για τα δικά μου "μάτια" αλλά και όσων περιπτώσεων έχω δει στο κυνήγι και στο οπλουργείο που σύχναζα...).
Ίσως δλδ να είναι και συνδυαστικός ο "μύθος" ο οποίος βέβαια προκύπτει εκ των επιτυχιών...

Το πρωτο οπλο που επιασα στα χερια μου ηταν μια luigi franchi 48al!
Ηταν του παππου μου ο οποιος πεθανε προσφατα!96 χρονων παρακαλω!
Ακομα στο μυαλο μου ειναι πολυ φρεσκιες οι ιστοριες για τα κατορθωματα του συγκεκριμενου οπλου το οποιο υπαρχει ακομα και μου τον θυμιζει!
Ο παπους εζησε τη χρυση εποχη που περδικες οι λαγοι και οι μπεκατσες ηταν χιλιαδες!
Μεχρι και λιγο πριν πεθανει μου ελεγε για το ποσο μακρια πεφτανε οι λαγοι και οι περδικες!Ηταν στανταρ 75 βλεπεις!Μπορουσε να μιλαει ωρες για τη franchi χωρις κατηγορει τα αλλα οπλα!
Ομως η καννη της franchi ηταν αλλο πραγμα οπως ελεγε!Δε φοβοταν να τραβηξει ακομα και μακρια να ηταν ο λαγος! Η franchi σκοτωνε!
Καπως ετσι λοπον εχω στο μυαλο μου τα franchi και σιγουρα αν μου δινοταν ευκαιρια να φτιαξω ενα οπλο απο την αρχη θα ειχε σιγουρα καννη franchi!
Καλο βραδι σε ολους!

Το πρωτο οπλο που επιασα στα χερια μου ηταν μια luigi franchi 48al!
Ηταν του παππου μου ο οποιος πεθανε προσφατα!96 χρονων παρακαλω!
Ακομα στο μυαλο μου ειναι πολυ φρεσκιες οι ιστοριες για τα κατορθωματα του συγκεκριμενου οπλου το οποιο υπαρχει ακομα και μου τον θυμιζει!
Ο παπους εζησε τη χρυση εποχη που περδικες οι λαγοι και οι μπεκατσες ηταν χιλιαδες!
Μεχρι και λιγο πριν πεθανει μου ελεγε για το ποσο μακρια πεφτανε οι λαγοι και οι περδικες!Ηταν στανταρ 75 βλεπεις!Μπορουσε να μιλαει ωρες για τη franchi χωρις κατηγορει τα αλλα οπλα!
Ομως η καννη της franchi ηταν αλλο πραγμα οπως ελεγε!Δε φοβοταν να τραβηξει ακομα και μακρια να ηταν ο λαγος! Η franchi σκοτωνε!
Καπως ετσι λοπον εχω στο μυαλο μου τα franchi και σιγουρα αν μου δινοταν ευκαιρια να φτιαξω ενα οπλο απο την αρχη θα ειχε σιγουρα καννη franchi!
Καλο βραδι σε ολους!
Φιλε μου θυμισες τον παππου μου.Ειχε πουλησει μια benelli sl 80 που ειχε προβλημα στη σκανδαλη και ειχε παρει μια μτχ franchi al48. Ειχε βιδωμενο ενα τσοκ εξωτερικο μαλλον ασσος το οποιο ειχαν κολλησει η βολτες και δεν εβγαινε. Περιττο να σου πω οτι ακομα θυμαμαι τι τουφεκιες εκανε οι αποστασεις που επεφταν τα πουλια ηταν απιστευτες, θυμαμαι εριχνε μονο λαμπρο κοκκινα. Γαζωνε αυτη η καννη πραγματικα, ομως ειχε και ωραιο κοντακι πολυ καλη σκοπευτικη γραμμη με το σκαλοπατι που εκανε στη βαση και ηταν πολυ ελαφρυ οπλο, κλοτσαγε βεβαιως σαν μουλαρι.

Eγω απο οσα οπλα εχω αλλαξει για ενα εχω μετανιωσει που δεν ειναι αλλο απο την franchi 48 al.Ενα εχω να πω,καννη εξαιρετικη με σταθερα καλα σκοτωματα,παναλαφρη και φανταστικη σκοπευτικη γραμμη παρα τα χρονια της!!!:)

Θα συμφωνήσω για την κάννη της 48Al μιας και την έχει ο πατέρας μου και την έχω τουφεκίσει πολλές φορές.
Δεν ξέρω πιο χαρακτηριστικό έχει αυτή η κάννη αλλά η βλητική απόδοση της είναι φοβερή!
Αυτό είναι Γιώργο για σένα εικοσαρι.

Μια ερώτηση, όταν ένα όπλο λέει αυλό 18,3-18,5 πχ εννοεί ότι έχει μεταβλητή διάμετρο αυλού ή ότι κάτσει από κοπτικό πχ καινούργιο 18,5 παλιό 18,3;

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back