Κινητική Ενέργεια - Διάτρηση - Τραυματικό σοκ

Οι φασσες στο διάγραμμα αυτό χαρακτηρίζονται ως medium game?
Ναι στο περίπου ... πέρδικα φάσσα
Βασίλη, μπορείς να ανεβάσεις και ένα με σκάγια διαμέτρου 3,3mm (v4 αμερικανικό, ν3 ελληνοϊταλικό)?
Αύριο την έχω πέσει τώρα :)

Καλημερα σας !!! :)

View attachment 78513
😲😲 τι έχουμε εδώ?!! Ενδιαφέρον!! Τα σκάγια φαίνονται σε σχετικά καλή κατάσταση από πλευράς παραμορφώσεων, αλλά πώς είναι δυνατόν να μην έχουν διατηρήσει κινητική ενέργεια ώστε να περάσουν τουλάχιστον 10 σελίδες?!! Τα 405m/s θεωρώ ότι είναι ικανοποιητική για αρχική...
Καλημέρα σε όλους!!!

Μενουσες μηδεν.μονο στο 36ρη μου φενετε οτη δηνη ρεστα μονο

Απο που βγαζεις το συμπερασμα οτι '' μενουσες μηδεν '' κουζουλε μου ??
Τα σκαγια Νικελ + αλευρι....και σε αριστη κατασταση...απο που προκυπτει λοιπον ...το ''μενουσες μηδεν'' ???
Τι εννοεις ...στο 36ρη δινει ρεστα ???

😲😲 τι έχουμε εδώ?!! Ενδιαφέρον!! Τα σκάγια φαίνονται σε σχετικά καλή κατάσταση από πλευράς παραμορφώσεων, αλλά πώς είναι δυνατόν να μην έχουν διατηρήσει κινητική ενέργεια ώστε να περάσουν τουλάχιστον 10 σελίδες?!! Τα 405m/s θεωρώ ότι είναι ικανοποιητική για αρχική...
Καλημέρα σε όλους!!!

Πολυ απλα....Αυτη η διαμετρος σκαγιων...μεχρι τα 40 μετρα εχει διατρηση...Στα 45 μετρα εχει πεθανει το Ν6 !!!

Καλημερα σας !!! :)

View attachment 78513
Νίκο το ότι δεν τρύπησαν τα σκάγια δεν σημαίνει ότι δεν σκοτώνει φάσσα.
Η φάσσα δεν έχει την πυκνότητα του βιβλίου.

#6 στα 45m με αυτές τις αρχικές έχουν ταχύτητα 190m/s και διάτρηση σε τζελ (σε κρέας δηλαδή) 30mm.
Και αυτή είναι η μέγιστη ... τα άλλα σκάγια θα έχουν μικρότερες.
Σε βιβλίο την υπολογίζω 3,5mm !!!!!!!! αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο γιατί εξαρτάται από το βιβλίο κτλ κτλ κτλ
To #6 έχει διάμετρο 2,7mm άρα ίσα που θα καρφωθεί στο βιβλίο.

Το σκάγι της φάσσας είναι το #5 ή #4 σε μακρινές αποστάσεις με κρύο (για εμένα).

Νίκο το ότι δεν τρύπησαν τα σκάγια δεν σημαίνει ότι δεν σκοτώνει φάσσα.
Η φάσσα δεν έχει την πυκνότητα του βιβλίου.

#6 στα 45m με αυτές τις αρχικές έχουν ταχύτητα 190m/s και διάτρηση σε τζελ (σε κρέας δηλαδή) 30mm.
Και αυτή είναι η μέγιστη ... τα άλλα σκάγια θα έχουν μικρότερες.
Σε βιβλίο την υπολογίζω 3,5mm !!!!!!!! αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο γιατί εξαρτάται από το βιβλίο κτλ κτλ κτλ
To #6 έχει διάμετρο 2,7mm άρα ίσα που θα καρφωθεί στο βιβλίο.

Το σκάγι της φάσσας είναι το #5 ή #4 σε μακρινές αποστάσεις με κρύο (για εμένα).

Συμφωνω για το Νρο Σκαγιων στην φασσα Ν5 -Ν4....

''Σιδερενιο πουλι'' την λενε την φασσα....Αυτο που δεν καταλαβα ποτε....ειναι γιατι εγω δεν μπορεσα να
κρατησω φασσα στα 45+μετρα με Ν6 σκαγια....οταν οι αλλοι τις ''κρατανε'' στα + 50 μετρα...
Ισως να φταινε τα φυσιγγια μου...
Εγω με την θεωρια...δεν τα παω καλα.....Πιστευω παντα αυτο που βλεπουν τα ματια μου φιλε !!!

ΥΓ. 27 ΜΕΤΡΑ- ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ..Ν6 ΝΙΚΕΛ με 5% αντιμονιο V1,5-408m/s = Κεντρικα σκαγια 4,4χιλιοστα
Περιφεριακα = 2,4 χιλοστα...

Στα ιδια μετρα -κυλινδρος Ν6 ΝΙΚΕΛ..χωρις 5% αντιμονιο V1,5-409m/s = Kεντρικα σκαγια 4,15 χιλιοστα
Περιφεριακα 2,4 χιλιοστα..

Αυτην την διατρηση την κραταει μεχρι και τα 35 μετρα...μετα αρχιζει ο ''κατηφορος''....αυτες ειναι
οι δικες μου μετρησεις...
Ασε τους πινακες....στην πραξη αλλαζουν πολλα πραγματα φιλε....Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν
σεβομαι τους πινακες...
Αλλα βαδιζω παντα με τις δικες μου μετρησεις...και εαν πεφτω εξω μερικα εκατοστα του χιλιοστου
για μενα αυτο δεν λεει τιποτα...φιλε !!! :)

Σιδερενιο πουλι'' την λενε την φασσα....Αυτο που δεν καταλαβα ποτε....ειναι γιατι εγω δεν μπορεσα να
κρατησω φασσα στα 45+μετρα με Ν6 σκαγια....οταν οι αλλοι τις ''κρατανε'' στα + 50 μετρα...
Γιατι αυτοι που τις κρατανε στα 50+,στην πραγματικοτητα ειναι κατω απο 30 μετρα,γκανιάν!!!
.big smile.

Οι πίνακες του Βασίλη δεν λαμβάνουν υπόψη την παραμόρφωση των σκαγιων, αν με 390 μ/δ έχουν μια Α διάτρηση δεν συνεπάγεται ότι με 420 θα έχουν πάντα μεγαλύτερη. Όσο για το νούμερο της φασσας αν το 6αρι δεν επαρκεί για 45 μέτρα, τότε τα πρασινοκεφαλα στα 45 μέτρα θα χρειαζόταν 2αρια.

Οι πίνακες του Βασίλη δεν λαμβάνουν υπόψη την παραμόρφωση των σκαγιων, αν με 390 μ/δ έχουν μια Α διάτρηση δεν συνεπάγεται ότι με 420 θα έχουν πάντα μεγαλύτερη. Όσο για το νούμερο της φασσας αν το 6αρι δεν επαρκεί για 45 μέτρα, τότε τα πρασινοκεφαλα στα 45 μέτρα θα χρειαζόταν 2αρια.
Γιατι δεν τα χρειαζονται ;

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΚΑΓΙΩΝ ΑΝΑ ΘΗΡΑΜΑ
ΚΥΡΙΕ ΚΥΠΡΙΔΗΜΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ! ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ 0,11 KGM . ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΧΛΑ ΤΟ ΤΡΥΓΟΝΙ ΤΗΝ ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΓΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τα στοιχεία υπάρχουν σε ποδολίβρες.

Για μικρά θηράματα όπως τσίχλες χρειάζονται δύο σκάγια με ενέργεια 0,5 ποδολίβρες το κάθε ένα.Αυτή την ενέργεια δίνουν σκάγια Νο 8 έως και τα 40 μέτρα.

Για μεσαία θηράματα όπως πέρδικα, χρειάζονται τρία σκάγια με ενέργεια 0,85 ποδολίβρες το κάθε ένα. Αυτή την ενέργεια δίνουν σκάγια Νο 7 έως τα 40 μέτρα, πιο μεγάλα σκάγια διατηρούν ενέργεια πιο μακριά.

Για μεγάλα θηράματα όπως χήνες και μεγάλα παπιά, χρειάζονται 4 σκάγια με ενέργεια 1,5 ποδολίβρες το κάθε ένα. Αυτή την ενέργεια δίνουν σκάγια Νο 5 έως τα 40 μέτρα και πιο χοντρά σκάγια πιο μακριά.

''Σιδερενιο πουλι'' την λενε την φασσα...
Τις τουφεκάνε μακρυά, τους μπερδεύει το μέγεθος (όσοι δεν έχουν εμπειρία) ... μια χαρά ξερές πέφτουν σε νορμάλ αποστάσεις.
Ισως να φταινε τα φυσιγγια μου...
🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 😍
Εγω με την θεωρια...δεν τα παω καλα.....Πιστευω παντα αυτο που βλεπουν τα ματια μου φιλε !!!
Η θεωρία πρέπει να συμβαδίζει με την πραγματικότητα.
Φάσσες γενικά δεν τουφεκάω μακρυά και μια στον θεό (μεγάλο μπουλούκι) την πήρα με #2 usa (#1 ιταλικό) με ένα σκάγι στον λαιμό. 😁
Αυτή την θυμάμαι γιατί πρόλαβα να αλλάξω φυσίγγι (Rem express #2).
Και γενικά δεν κυνηγάω φάσσες γιατί βαριέμαι να περιμένω και αποφεύγω τα μέρη με κόσμο.
Σε ελάχιστα κυνήγια που έχω κάνει πολλές οι αποστάσεις ήταν νορμάλ.

27 ΜΕΤΡΑ- ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ..Ν6 ΝΙΚΕΛ με 5% αντιμονιο V1,5-408m/s = Κεντρικα σκαγια 4,4χιλιοστα
Περιφεριακα = 2,4 χιλοστα...

Στα ιδια μετρα -κυλινδρος Ν6 ΝΙΚΕΛ..χωρις 5% αντιμονιο V1,5-409m/s = Kεντρικα σκαγια 4,15 χιλιοστα
Περιφεριακα 2,4 χιλιοστα..
Άλλαξα τον τύπο στο excel για να συμβαδίζει με τα παραπάνω.
Τώρα βγάζω με τις παραπάνω τιμές 4,25mm max σε βιβλίο κάπου ανάμεσα δηλαδή.

Δεν αλλάζουν όμως τα σχεδιαγράμματα που έχω ποστάρει γιατί αυτά προκύπτουν όχι από την διάτρηση σε βιβλίο αλλά σε 20% τζελ (κάτι σαν ψαχνό κρέας δηλαδή) και για μεσαία πουλιά το έχω ορίσει στις 0,9 ίντσες = 23mm δηλαδή.
Αν θέλετε να το αυξήσω το αυξάνω και θα πέσουν οι αποστάσεις :)
Αυτό που λένε όλοι οι αμερικάνοι είναι ότι το πρασίνι θέλει ελάχιστη διάτρηση 1,5 ίντσα = 38mm σε ψαχνό κρέας (=20% τζελ).
H καημένη η φάσσα πόσο να θέλει ? 😁

Back