Αγριοπερίστερα

Ενα αγριο σημερα μαζι μου...
Εφαγε 3 τουφεκιες νεο βελοξ νο 7,απο τα 20 εως τα 30 μετρα περιπου,με 3αρι τσοκ...
Συνεχισε σαν να μην συμβαινει τιποτα...
Το βρηκα καμια 100 μετρα παρακατω νεκρο,με 7-8 σκαγια πανω του...
Εριξα σε αλλα 2,τα οποια καπνισανε στον αερα και συνεχισαν την πορεια τους ανενοχλητα
😭

Στη φωτο,εχω derby πυρκαλ στο οπλο,αφου μου ειχαν τελειωσει τα κωλοβελοξ...
20230903_104126.jpg

20230903_104007.jpg

20230903_104014.jpg

Υ.Γ:Οποιος απο εδω μεσα προτεινε τα νεο βελοξ σαν καλα φυσιγγια,να μην ξαναδει στα κυνηγια του κατι αλλο,περα απο κισσες,κουρουνες και καρακαξες...
🖕🖕🖕

🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

Εφαγε 3 τουφεκιες νεο βελοξ νο 7,απο τα 20 εως τα 30 μετρα περιπου,με 3αρι τσοκ...
Εριξα σε αλλα 2,τα οποια καπνισανε στον αερα και συνεχισαν την πορεια τους ανενοχλητα
😭

View attachment 78372

View attachment 78373

View attachment 78375

Υ.Γ:Οποιος απο εδω μεσα προτεινε τα νεο βελοξ σαν καλα φυσιγγια,να μην ξαναδει στα κυνηγια του κατι αλλο,περα απο κισσες,κουρουνες και καρακαξες...
🖕🖕🖕

🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
Δεν ήθελες derbaki!!!!! Τι να σου κάνω εγώ!
Οποιος απο εδω μεσα προτεινε τα νεο βελοξ σαν καλα φυσιγγια,να μην ξαναδει στα κυνηγια του κατι αλλο,περα απο κισσες,κουρουνες και καρακαξες...
🖕🖕🖕
Γιάννη ακούς???

Γιάννη ακούς???
to-mati-gkinia.gif

.yel.

😭

View attachment 78372

View attachment 78373

View attachment 78375

🖕🖕🖕

🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
Να έπαιρνες και συ Μπενέλι φίλε μου που δεν τρυπάει και εξισορροπεί την υπέρ διάτρηση των φυσιγγίων

😭

View attachment 78372

View attachment 78373

View attachment 78375

🖕🖕🖕

🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
Φίλε δεν θέλω να σε στεναχωρεισω αλλά είναι φυσιγγαρα .... Αλλά για άλλη εποχή .... Τώρα με ζεστή αυτό το φυσιγγη δεν κάνει.....
Οπότε το λάθος ξεκινάει από σένα.
Βάλτω με κρύο να το χαρείς εκεί που θα σταματάνε τα αλλά, αυτό θα δεν θα σταματά...
Με τέτοιο καιρό όμως καλοκαίριατικα αστω στο ράφι δεν συνηστατε...

Φίλε δεν θέλω να σε στεναχωρεισω αλλά είναι φυσιγγαρα .... Αλλά για άλλη εποχή .... Τώρα με ζεστή αυτό το φυσιγγη δεν κάνει.....
Βάλτω με κρύο να το χαρείς εκεί που θα σταματάνε τα αλλά, αυτό θα δεν θα σταματά...
Πάνο θα διαφωνήσω. Το ρίχνω χρόνια έναρξη και είναι απίστευτο.
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι μόνο στα τελευταία.

Το εχω δει παλιοτερα να το ριχνουν στα τρυγονια και γαζωνε...
Δε ξερω αν εχει αλλαξει κατι στο στησιμο του...

Φίλος μου σήμερα δοκίμασε το F2 το 34 νο8 έμεινε πολύ ευχαριστημένος
Ο αν θρωπος είναι σοβαρός και τουφέκι χειρουργείο. Με μπενελι crio του 2004 άυλο 18.4 με τσοκ μισό σε περιστέρια 30 μέτρα πατσαβούρα τα έκανε
Μεγαλητερη φωλα δεν έχω φάει από φυσηγγι το είχα πάρει για χειμωνα και δεν έκανε ούτε για ρουβελια 🤣

Ο αν θρωπος είναι σοβαρός και τουφέκι χειρουργείο. Με μπενελι crio του 2004 άυλο 18.4 με τσοκ μισό σε περιστέρια 30 μέτρα πατσαβούρα τα έκανε
Τι ! Σκοτώνουν αυτά ;

Εγω μ αυτο είχα μεινει πολυ ευχαριστημένος. Αλλα , θέλει υγρασία η κρύο.
Ειχα κανει εναρξει μ αυτο Σαγιάδα ,απίστευτα σκοτώματα . Μολις βγήκε ο ηλιος και ζέστανε η μερα ,τέλος!
Έχω ακομη μερικά από παρτίδα που είχα αγοράσει το 2016 . Φέτος το χειμώνα ότι έριξα σε μπεκάτσα ήταν από αυτά.

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα τη βοήθειά σας
Σας στέλνω φωτογραφία μετά από κυνήγι σε περιοχή που έχει αγριοπερίστερα και φάσσες.
Είναι αγριοπερίστερα, φασσοπερίστερα ή κάποια άλλη μίξη;

Σας ευχαριστώ πολύ
Αγριοπεριστερα δεν ειναι σιγουρα...
Πιστευω οτι εχουν αιμα αγριοπεριστερου,απο τις μαυρες λωριδες που φαινονται στα φτερα...
Το αριστερο,ΙΣΩΣ και να ειναι φασσοπεριστερο,αλλα δεν φαινεται καλα στη φωτογραφια...

Αγριοπεριστερο ειναι το παρακατω
20230903_091632.jpg

Last edited:
Αγριοπεριστερα δεν είναι, φασοπεριστερα απαγορεύεται, ότι άλλη μίξη απαγορεύεται.
Το φασοπερίστερο είναι άλλο διαφορετικό είδος από το ήμερο. Το ήμερο και το αγριοπερίστερο είναι το ίδιο είδος Coloumba livia και κάποια ήμερα έχουν ξεφύγει από περιστερώνες και έχουν ζευγαρώσει με άγρια ... σιγά σιγά αυτά τα υβρίδια ζώντας μαζί με τα άγρια δεν ανταπεξερχονται στις δυσκολίες και έτσι η φύση τα " καθαρίζει" πάλι .

Αγριοπερίστερα δεν είναι,ούτε φασσοπεριστερα(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΘΗΡΑ ΤΟΥΣ!).
Είναι αυτό που είπε ο Γιώργος η στην χειρότερη οικόσιτα!
Καλό θα είναι ,αν δεν είμαστε βέβαιοι για το ΤΙ τουφεκαμε,να ΜΗ το τουφεκαμε και πολύ περισσοτερο να μην το δημοσιοποιουμε!

Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αναγνωρίσεις ότι είναι υβρίδια κατά τη διαδικασία της παρατήρησης και σκόπευσης. Το διαπιστώνεις όταν πας να τα μαζέψεις.
Η ανάρτηση εδώ έγινε για να διαπιστωθεί τι είναι ακριβώς, για ανταλλαγή γνώσεων και όχι για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Εάν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα η ανάρτηση ας διαγραφεί από τους διαχειριστές.

Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αναγνωρίσεις ότι είναι υβρίδια κατά τη διαδικασία της παρατήρησης και σκόπευσης. Το διαπιστώνεις όταν πας να τα μαζέψεις.
Η ανάρτηση εδώ έγινε για να διαπιστωθεί τι είναι ακριβώς, για ανταλλαγή γνώσεων και όχι για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Εάν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα η ανάρτηση ας διαγραφεί από τους διαχειριστές.
Τα αγριοπεριστερα είναι πιο μικρόσωμα και το πέταγμα είναι σαν του τρυγονιου, στο πάτημα που κάνει τον φτερών φαίνεται σαν βέλος, ουρά και τελείωμα τον φτερών είναι στο ίδιο ύψος, αυτό φαίνεται στην φωτογραφία που έβαλε ο Θοδωρής για να καταλάβουμε ,στα περιστέρια είναι πιο μακριά η ουρά. (Είναι σε μερικές περιπτώσεις δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. )

Back