Βιοφυσίγγια

αυτο που περιγράφει ο pit1982 το ζω απο την μερα που επιασα οπλο ,δυστυχώς σε πολλα μερη οι αναιτιες απαγόρευσεις εφεραν τον ενα πανω στον αλλο ,οταν σε 200 στρέμματα εχει μαζευτεί ενα νησι δεν υπάρχει περίπτωση τα πουλιά να χαμηλώσουν.

Επειδή όπως γράφεις, δεν είμαστε μόνοι πάνω στην γη, επειδή τα παπιά και γενικότερα τα θηράματα, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, επειδή πληρώνουμε όλοι για άδειες, γι αυτούς και για άλλους λόγους όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα εφόσον κυνηγούν νόμιμα. Σε λίγο θα ζητήσεις και αποζημίωση για τα έξοδα που κάνεις και την βενζίνη που καις. Όπως και να χει, δείχνεις ότι οι άλλοι που κυνηγούν παπιά, σου τρώνε και σου χαλάνε το μερτικό σου που με κόπο και ιδρώτα σου ανήκει, λες και το κυνήγι είναι επιχείρηση και χάνεις κέρδος. Επίσης αν δεν θες να τρως κρύο, μείνε σπίτι σου, θα γλυτώσεις και τα έξοδα.
Εσυ που τα συμπερανες ολλα αυτα ;;; Αλλα μαλον εισαι απο αυτους ετσι και χαλιεσαι !! Η μηπως εισαι απο τους αλλους με τους κραχτες και τις σφυριχτρες ; Εγω φιλε πηγαινω στο κυνηγι για να ξεσκασω και παω και ερχομαι πολλες φορες ατουφεκιστος ,αλλα δεν μπορεις εσυ να με περνας για μαλακα και να κανεις εσυ αυτο που θελεις και εξαιτιας σου να χαλαει το κυνηγι αλων 10 ανθρωπων ,το οτι πληρωνεις αδεια δεν παει να πει οτι εισαι κυνηγος !! Αν ησουν κυνηγος θα προσπαθουσες να τουφεκισεις οσο πιο κοντα μπορεις απο σεβασμο στο θυραμα ! Οπλοφορος εισαι οποτε στο σκοπευτηριο να ξεγκαβλωσεις

Τι λέτε βρε παλικάρια, δεν είναι έτσι όπως λέτε, και αν αυτός που ξέρει μεριές, και ρίχνει με κύλινδρο, και ακόμα πιο ανοιχτό, με μπελ παράδειγμα για εμένα λέω, αλλά μου αρέσουν και η μακρινές τουφεκιές ,. Τη είμαι μαλακας και δεν ξέρω από κατουράει η κότα. ;; Για καθηστε βρε παλικάρια. Της σας έχω βάλει τροχονόμο στον εαυτό μου, για το πώς θα κυνηγήσω, και που θα σηκώσω όπλο, ο κάθε ένας κάνει ότι θέλει και ότι του αρέσει. Τόσο απλά είναι.

Εσυ που τα συμπερανες ολλα αυτα ;;; Αλλα μαλον εισαι απο αυτους ετσι και χαλιεσαι !! Η μηπως εισαι απο τους αλλους με τους κραχτες και τις σφυριχτρες ; Εγω φιλε πηγαινω στο κυνηγι για να ξεσκασω και παω και ερχομαι πολλες φορες ατουφεκιστος ,αλλα δεν μπορεις εσυ να με περνας για μαλακα και να κανεις εσυ αυτο που θελεις και εξαιτιας σου να χαλαει το κυνηγι αλων 10 ανθρωπων ,το οτι πληρωνεις αδεια δεν παει να πει οτι εισαι κυνηγος !! Αν ησουν κυνηγος θα προσπαθουσες να τουφεκισεις οσο πιο κοντα μπορεις απο σεβασμο στο θυραμα ! Οπλοφορος εισαι οποτε στο σκοπευτηριο να ξεγκαβλωσεις
Ότι και να 'μαι εγώ, pit1982, δεν βρίζω στα forum. Ούτε θεωρώ τον κυνηγότοπο τσιφλίκι μου. Σε όλα τα χρόνια που κυνηγάω, ξέρω, πως όταν βγω για κυνήγι, θα συναντήσω και αυτούς που κυνηγούν όπως εγώ, αλλά και άλλους που κυνηγουν διαφορετικά. Αν σε ενοχλούν κάποιοι κσι δεν θες να σε περνάν για μαλάκα, μπορείς να τους το πεις εκεί επί τόπου, με όποιο τρόπο νομίζεις εσύ. Το να βρίζεις γενικά και αόριστα "τους μαλάκες παπιοκυνηγούς που τουφεκάν μακριά" δεν μου αρέσει φίλε και γι αυτό χαλιέμαι. Τέλος πάντων, νομίζω δεν αλλάζει τίποτα....

Πάντως στα υδρόβια ειδικά αυτό συμβαίνει πολλές φορές... Πολλοί το κάνουν από άγνοια, ειδικά αν κυνηγάνε περιστασιακά στο βάλτο και δεν γνωρίζουν ότι τα παπιά όταν αρχίζουν να κάνουν κύκλους γύρω απ'το νερό, συνήθως θα καθίσουν. Άλλοι πάλι, μπορεί να τουφεκισουν κάποιο παρυδάτιο και να "χαλάσουν" τα πουλιά. Αυτό το έχω κάνει και εγώ δυστυχώς, που δεν είχα δει κάτι κιρκιρια που πήγαιναν καρφί στον κουμπάρο μου. Όπως και να έχει, αυτά είναι στο πρόγραμμα και πάντα θα συμβαίνουν. Ο,τι μας χρωστάει, θα το δώσει! Αρκεί βέβαια, να μην γίνονται εσκεμμένα κάποια πράγματα, όπως μου έχουν κάνει με φασσες...

Είναι σίγουρο?.....λίγο που το έψαξα φαίνεται ότι είναι αρκετά σκληρότερο από τον μόλυβδο.
Για το βισμούθιο (Bi) ναι, είναι σίγουρο. Πολλά σκάγια μάλιστα, θρυμματίζονται κατά την έξοδο από την κάννη. Είναι σχετικά μαλακό μέταλλο!

Για την ιστορία, η gamebore, έλυσε σύμφωνα με τα λεγόμενα της το πρόβλημα του θρυμματισμού. Το βισμούθιο, μπορεί να είναι σκληρότερο από το μολύβι, αλλά μαλακότερο από το ατσάλι (της κάννης). Δεν παραμορφώνεται ιδιαίτερα, αλλά απ'όσο καταλαβαίνω, αστοχεί ψαθηρά( δηλαδή σπάει απότομα)

Last edited:
Οταν θα σταματισει ο μαλακας να σκεφτεται θα το ριξω γιατι που θα το ξαναδω !!! Τοτε και εγω φιλε θα σταματησω να τον λεω μαλακα ,αν θελει να ξεγκαβλωσει να παει στο σκοπευτηριο οχι στον βαλτο γιατι εγω δεν τρωω τζαμπα κρυο ,δεν ειναι μονος του πανω στη γη
Φιλος σε αυτόν τον μαλακά που λες να του πεις να στα αφήση να έρθουν να κάτσουν πάνω στην κάνη για να τους ρίξεις. Φίλος που είσαι να έχεις και χαρτομάντιλα μαζί για να σκουπιστης όταν σε κουτσουλισουν τα πράσινα, μην φύγεις λερομενος κρίμα είναι δεν κάνει.

Φιλος σε αυτόν τον μαλακά που λες να του πεις να στα αφήση να έρθουν να κάτσουν πάνω στην κάνη για να τους ρίξεις. Φίλος που είσαι να έχεις και χαρτομάντιλα μαζί για να σκουπιστης όταν σε κουτσουλισουν τα πράσινα, μην φύγεις λερομενος κρίμα είναι δεν κάνει.
Εσενα ποιος σε μιλησε ρωτησα την γνωμη σου ; Ασε και απο παππαντζες σαν κι εσας χορτασαμε , εχετε ξεχασει μου φεναιτε τι θα πει σεβασμος στον συνανθρωπο !! Ειστε απο αυτους που πριν καμια 20 αρια χρονια οι ντοπιοι τους τουφεκουσαν για να μην ξαναπατησουν ,μου φαινεται καλα κανανε !!

Ότι και να 'μαι εγώ, pit1982, δεν βρίζω στα forum. Ούτε θεωρώ τον κυνηγότοπο τσιφλίκι μου. Σε όλα τα χρόνια που κυνηγάω, ξέρω, πως όταν βγω για κυνήγι, θα συναντήσω και αυτούς που κυνηγούν όπως εγώ, αλλά και άλλους που κυνηγουν διαφορετικά. Αν σε ενοχλούν κάποιοι κσι δεν θες να σε περνάν για μαλάκα, μπορείς να τους το πεις εκεί επί τόπου, με όποιο τρόπο νομίζεις εσύ. Το να βρίζεις γενικά και αόριστα "τους μαλάκες παπιοκυνηγούς που τουφεκάν μακριά" δεν μου αρέσει φίλε και γι αυτό χαλιέμαι. Τέλος πάντων, νομίζω δεν αλλάζει τίποτα....
Εγω δεν εβρησα ολλους τους παπιοκυνηγους αλλα τους " παπιοκινηγους " και μην στεναχοριεσαι ακουν τα σχολιανα τους οταν και οπως πρεπει ,τα πραγματα ειναι απλα οπως δεν χαλαω το κυνηγι κανενος δεν θελω να μου χαλανε το δικο μου το να περναει το παπι απο 3 τουφεκια στην ιδια πορεια και να μην ριχνει κανεις και ο 3ος και 4ος να ριχνουν πενταδες στις ιδιες αποστασεις ενω εχει και αλλο κοσμο πιο πισω που πανε να πεσουν ! Και μαλιστα σε απαγορευτικες αποστασεις πανω απο 80-90 μετρα κατι δεν λεει !!! Και μετα τα μπινελικια απο ολλους να το ξανακανουν !!

Ελπίζω πραγματικά ο ανταγωνισμός να ρίξει τις τιμές! Όσο για τα παλιά όπλα, αυτά μπορούν να ρίχνουν βισμούθιο κανονικά. Το θέμα είναι να μην χρειάζεται μια περιουσία για 3-4 κουτιά φυσίγγια!
Ναι γιατί τώρα είναι τζάμπα τα φυσίγγια με το ημερομίσθιο να βγαίνει στα 27€ από το μηνιάτικο και ένα κουτί διασποράς να έχει 16.5€ ένα κουτί για λαγό παπί αμερικανικό πάνω από ένα ημερομίσθιο...

Ναι γιατί τώρα είναι τζάμπα τα φυσίγγια με το ημερομίσθιο να βγαίνει στα 27€ από το μηνιάτικο και ένα κουτί διασποράς να έχει 16.5€ ένα κουτί για λαγό παπί αμερικανικό πάνω από ένα ημερομίσθιο...
Δυστυχώς έτσι είναι... Και με αυτές τις απαγορεύσεις, έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα... Στην Αμερική, αν δεν κάνω λάθος, τα φυσίγγια με βισμούθιο και TSS είναι γύρω στα 70$ το κουτί των 25.

Δυστυχώς έτσι είναι... Και με αυτές τις απαγορεύσεις, έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα... Στην Αμερική, αν δεν κάνω λάθος, τα φυσίγγια με βισμούθιο και TSS είναι γύρω στα 70$ το κουτί των 25.
Θα φτιάξουμε εδώ δικό μάς 😅😅😅 μην αγχώνεσαι όλα θα γίνουν 😁😁😁

δεν αλαζουν αυτα τα ατομα παντα θα υπάρχουν ,η απειρια με την εμπειρία στο που θα σηκώσεις οπλο απεχουν πολύ για να μάθουν σε δυο μερες τον χρονο.το ωραίο ειναι να εισαι πίσω τους και να κατεβάζεις κανενα .

Back