Βιοφυσίγγια

Αλλου το ''πηγα''.....εννοω οτι θα μας το επιβαλλουν σε ολα τα θηραματα το ατσαλι....και εκει παει
το θα ''κλαψουνε μανουλες''..... Θεμα χρονου ειναι.....Σκεψου να κυνηγας λαγο - φασσα - τσιχλα με ατσαλι....
Οντως....πιστευω οτι θα πεσει πολυ κλαμα Μητσαρα !!
Αυτό ακριβώς.
Το πολύ σε πέντε χρόνια,θα καταργηθούν παντού,τα μολύβδινα.

Εμενα παλι δεν με πειραζει την εχω βρει την ακρη και με τα ατσαλια μια χαρα σκοτωνουν εκει που πρεπει !! Και λαγους εχω σκοτωσει και παπιες και πολες καρακαξες !!!

Ωραια.....Αλλα οταν ερθει η ωρα.....να ρωτησεις και αυτους που θα δουλευουν εμπορικα φυσιγγια...
Μην εχεις σαν μετρο συγκρισης τον εαυτο σου....
Και εγω εχω σεταπ με ατσαλινα.....αυτο ομως δεν λεει ΤΙΠΟΤΑ !!!
Ασε τα ατυχηματα που θα εχουμε απο εξωστρακισμους σκαγιων.....

Είναι πολύ δύσκολο αυτό Νίκο διότι θα αχρηστευθουν τα περισσότερα όπλα

Το εχουν δρομολογησει Γιαννη μου !!! Ολα στον βωμο του χρηματος....νοιαστηκαν αυτοι εαν οι κυνηγοι
εχουν τα χρηματα για να αλλαξουν οπλα...
Εκ των πραγματων θα τα αλλαξουν.....Το κυνηγι ειναι τροπος ζωης...φιλε !!!

Το εχουν δρομολογησει Γιαννη μου !!! Ολα στον βωμο του χρηματος....νοιαστηκαν αυτοι εαν οι κυνηγοι
εχουν τα χρηματα για να αλλαξουν οπλα...
Εκ των πραγματων θα τα αλλαξουν.....Το κυνηγι ειναι τροπος ζωης...φιλε !!!
διαφωνώ...ήταν τρόπος ζωής...πλέον είμαστε μόνο 100.000. αν γίνει υποχρεωτική η χρήση ατσαλινων σκαγιών, ούτε 20.000 δεν θα μείνουνε

Γι'αυτό θα κυνηγάμε όπως μπορούμε και δεν παν να λένε φίλε

Το χειροτερο απο ολα.....υποτιμουν την νοημοσυνη μας και μιλουν για οικολογια....και πρασινα
αλογα....!!!!

ΥΓ. Εχουν να μας πουν κατι για τον πολεμο στην Ουκρανια....ή για τις βομβες του Κιμ .:mad:
Αι σιχτιρ αλητες οικολογοι....τα μολυβδινα σκαγια τους μαραναν !!!:mad:
Βρε προς τα που να γυρισω και να αρχισω να μουτζωνω ελεος Παναγία μου ΕΛΕΟΣ ????

Εμενα παλι δεν με πειραζει την εχω βρει την ακρη και με τα ατσαλια μια χαρα σκοτωνουν εκει που πρεπει !! Και λαγους εχω σκοτωσει και παπιες και πολες καρακαξες !!!
για μενα Νικο ειναι καλο θα σταματισουν οι ελευθεροι σκοπευτες να τουφεκανε στο θεο τα παπια η ακομα καλητερα δεν θα σκοτωνουν οποτε κερδος θα εχουμε !!! με τους μαλακες (παπιοκυνηγους) που εχουμε μπλεξει !!!
Οπότε, βρίζεις τους "μαλάκες" παπιοκυνηγούς εκ του περισού. Χωρίς να θίγεσαι κάπου, μιας και δεν έχεις πρόβλημα σε βολές με ατσάλινα σκάγια. Πολύ άσχημο όμως, να εκφραζόμαστε έτσι, για ανθρώπους που απλά γουστάρουν διαφορετικά πράγματα από εμάς, σε μια δραστηριότητα που την αγαπάμε όλοι το ίδιο. Φαντάσου τι θα έπρεπε να λέμε για τους γουρουνάδες τότε, με όλα τα ατυχήματα που έχουν συμβεί.

για μενα Νικο ειναι καλο θα σταματισουν οι ελευθεροι σκοπευτες να τουφεκανε στο θεο τα παπια η ακομα καλητερα δεν θα σκοτωνουν οποτε κερδος θα εχουμε !!! με τους μαλακες (παπιοκυνηγους) που εχουμε μπλεξει !!!
Λάθος τοποθέτηση γιατί μαλακές όπως τους αναφέρεις έχεις σε όλα τα κυνήγια τσίχλας φασας εκεί να δεις αλλά και πάλι τον απελπισμένο επειδή δεν του επιτρέπουν να κυνηγήσει σωστά και αναγκάζεται να ρίχνει εκεί που δεν πρέπει κυνηγό δεν τον λες μαλάκα αδελφέ.Αν αρχίσουμε αυτό το τροπάριο μεταξύ μας θα αποδείξουμε εμπράκτως ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας που είμαστε δηλ . Αλλού είναι οι αιτίες βαθύτερες για το πώς κυνηγάμε και που που δε θέλει κανείς δυστυχώς να τις πειράξει.

Αν θα εγκατασταθεί μόνιμα το ατσάλι οι πρώτοι που θα σκοτωθούν θα είναι οι ορτυκοκυνηγοι.Και οι κυνηγοί που θα μείνουν θα είναι το 1/4 και αν ίσως να έχουν σκεφτεί αυτό το τρόπο για να μειωθουμε και να δείξουμε το καλό πρόσωπο προς την οικολογία του πλανήτη.Δε πειράζει υπάρχουν πολλοί τρόποι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αν κινηθούμε στο πλαίσιο παράλογο που θέλουν .

Η χώρα που πάντα λέει ναι και ποτέ δεν έχει με επιχειρήματα αντικρούσει κάτι σε ευρωπαϊκό πρόσταγμα μόνο αν εισπράττει περισσότερα από ότι το πρόστιμο που της ρίχνει η Ευρώπη παρακούει στο πρόσταγμα.

Last edited by a moderator:
Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα καταργηθούν παντού τα μολύβδινα. Κάπου έλεγε ότι θέλουν να καταργήσουν τα μολύβδινα πυρομαχικά από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας... Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο... Πάντα, στην πορεία πολλά λέγονται, αλλά πολλές φορές, οι συνθήκες τα ανατρέπουν.

υπάρχει και το βισμουθιο, για όποιον αντέχει η τσέπη του,αλλά δεν γνωρίζω αν εισάγονται στην Ελλάδα

Το βισμούθιο είναι λίγο πιο ελαφρύ από το μολύβι (9.6gr/cc έναντι 11gr/cc) και θα έχει την ίδια τιμή περίπου με το TSS. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι εισάγεται ούτε το ένα ούτε το άλλο...

Εαν δεν κανω λαθος.....Ειναι πανακριβα...Ο φιλος ο Στελιος τα βρηκε στην Κινα ( εαν παλι θυμαμαι καλα )
120 ή 140 δολαρια το κιλο....Που να πας ''κοντα'' και να γεμισεις με τετοια σκαγια !!!

Εαν δεν κανω λαθος.....Ειναι πανακριβα...Ο φιλος ο Στελιος τα βρηκε στην Κινα ( εαν παλι θυμαμαι καλα )
120 ή 140 δολαρια το κιλο....Που να πας ''κοντα'' και να γεμισεις με τετοια σκαγια !!!
Πολύ σωστά κύριε Νίκο, αλλά αν επικρατήσει τελικά κάτι τέτοιο, θα χρειαζόμαστε 150€ για να γεμίσουμε ένα κουτί φυσίγγια (25-30 τεμάχια). Και εντάξει, εγώ ας πούμε δεν θα ρίξω σε υδρόβια πάνω από 1 κουτί σε μια σεζόν, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί υδροβίων στα μέρη μου τα τελευταία χρόνια. Οι συνάδελφοι στον Έβρο και γενικά στην βόρεια Ελλάδα, τι θα κάνουν, ώστε να κυνηγάνε "όπως πρίν"?

Οπότε, βρίζεις τους "μαλάκες" παπιοκυνηγούς εκ του περισού. Χωρίς να θίγεσαι κάπου, μιας και δεν έχεις πρόβλημα σε βολές με ατσάλινα σκάγια. Πολύ άσχημο όμως, να εκφραζόμαστε έτσι, για ανθρώπους που απλά γουστάρουν διαφορετικά πράγματα από εμάς, σε μια δραστηριότητα που την αγαπάμε όλοι το ίδιο. Φαντάσου τι θα έπρεπε να λέμε για τους γουρουνάδες τότε, με όλα τα ατυχήματα που έχουν συμβεί.
Οταν θα σταματισει ο μαλακας να σκεφτεται θα το ριξω γιατι που θα το ξαναδω !!! Τοτε και εγω φιλε θα σταματησω να τον λεω μαλακα ,αν θελει να ξεγκαβλωσει να παει στο σκοπευτηριο οχι στον βαλτο γιατι εγω δεν τρωω τζαμπα κρυο ,δεν ειναι μονος του πανω στη γη

Οταν θα σταματισει ο μαλακας να σκεφτεται θα το ριξω γιατι που θα το ξαναδω !!! Τοτε και εγω φιλε θα σταματησω να τον λεω μαλακα ,αν θελει να ξεγκαβλωσει να παει στο σκοπευτηριο οχι στον βαλτο γιατι εγω δεν τρωω τζαμπα κρυο ,δεν ειναι μονος του πανω στη γη
Το '17 που είχε χιονίσει σε όλη την Ελλάδα και είχε φουλ παπιά, μερικοί έριχναν ακόμα και μονοβολα και 9βολα... Όταν βρηκα τους κάλυκες, δεν πίστευα στα μάτια μου... Πέρσι μου έκαναν "χαλάστρα" σε κοπάδι σφυριχταρια που πήγαιναν να στρωθουν μες το νερό μπροστά μου... Ανοιγμένα φτερά, γερακωμενα, κατεβασμένα πόδια 2-3 μέτρα από την επιφάνεια του νερού... Εγώ σκυφτός πίσω από ένα αρμυρίκι, σχεδόν γονατιστός μέσα στο νερό να περιμένω με κομμένη την ανάσα... Και όσο πλησιάζουν (ήταν 50-60 μέτρα) λέω ας τα αφήσω να πλησιάσουν λίγο ακόμα. Καμιά 100 μέτρα πάρα πέρα, ακούω 2 τουφεκιές, τα παπιά σηκώνονται και εγώ να είμαι έτοιμος να εκραγω. Ο συνάδελφος μου είπε ότι δεν πήρε κανένα, επειδή δεν είχε την καραμπίνα...

Πολύ σωστά κύριε Νίκο, αλλά αν επικρατήσει τελικά κάτι τέτοιο, θα χρειαζόμαστε 150€ για να γεμίσουμε ένα κουτί φυσίγγια (25-30 τεμάχια). Και εντάξει, εγώ ας πούμε δεν θα ρίξω σε υδρόβια πάνω από 1 κουτί σε μια σεζόν, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί υδροβίων στα μέρη μου τα τελευταία χρόνια. Οι συνάδελφοι στον Έβρο και γενικά στην βόρεια Ελλάδα, τι θα κάνουν, ώστε να κυνηγάνε "όπως πρίν"?
Θα βγει σε μαζική παραγωγή ανταγωνισμός και θα πέσει η τιμή..
Το 2027 τέλος τα όπλα που δεν ρίχνουν ατσαλινα το εχει ανεβάσει κάποιος εδώ και έλεγαν για τις σφραγίδες που δεν είχαν τα παλια όπλα για ατσαλινα και ότι μπορούν να ρίχνουν

Επειδή όπως γράφεις, δεν είμαστε μόνοι πάνω στην γη, επειδή τα παπιά και γενικότερα τα θηράματα, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, επειδή πληρώνουμε όλοι για άδειες, γι αυτούς και για άλλους λόγους όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα εφόσον κυνηγούν νόμιμα. Σε λίγο θα ζητήσεις και αποζημίωση για τα έξοδα που κάνεις και την βενζίνη που καις. Όπως και να χει, δείχνεις ότι οι άλλοι που κυνηγούν παπιά, σου τρώνε και σου χαλάνε το μερτικό σου που με κόπο και ιδρώτα σου ανήκει, λες και το κυνήγι είναι επιχείρηση και χάνεις κέρδος. Επίσης αν δεν θες να τρως κρύο, μείνε σπίτι σου, θα γλυτώσεις και τα έξοδα.

Θα βγει σε μαζική παραγωγή ανταγωνισμός και θα πέσει η τιμή..
Το 2027 τέλος τα όπλα που δεν ρίχνουν ατσαλινα το εχει ανεβάσει κάποιος εδώ και έλεγαν για τις σφραγίδες που δεν είχαν τα παλια όπλα για ατσαλινα και ότι μπορούν να ρίχνουν
Ελπίζω πραγματικά ο ανταγωνισμός να ρίξει τις τιμές! Όσο για τα παλιά όπλα, αυτά μπορούν να ρίχνουν βισμούθιο κανονικά. Το θέμα είναι να μην χρειάζεται μια περιουσία για 3-4 κουτιά φυσίγγια!

Back