Κάλυκες και καψύλια

...πίσω στο θέμα...🙂...

Νομίζω ότι όταν πετύχουμε πλήρη καύση , με χρήση χαμηλής ισχύος καψυλλίων ( τα 684 & CX50 είναι τα σταθερότερα ) στα ανώτερα φορτία προοδευτικότητας μιας πυρίτιδας ,αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την επίτευξη του επιθυμητού peak pressure παράλληλα όμως λόγω της ομαλότερης εξάντλησης των ορίων προοδευτικότητας της πυρίτιδας την ομαλότερη εκτόνωση των παραγομένων πιέσεων και την παραγωγή μεγαλύτερου έργου (εμβαδόν της σχηματιζόμενης και πιο ομαλά αποσβενόμενης καμπύλης καύσης).

Με λίγα λόγια όταν κατορθώσουμε η πυρίτιδα να κάνει «μόνη της τη δουλεία» , είχε πει κάποτε ο Λευτέρης(@Xklefteris )…
Απο ταχύτητα τι γίνεται ομως? Οτι θα καει θα καεί θα τρυπισει εκει που θελεις ?

Απο ταχύτητα τι γίνεται ομως? Οτι θα καει θα καεί θα τρυπισει εκει που θελεις ?
...θα τρυπήσει φίλε μου.. 🙂...

Το σκληρό, σφαιρικό σκάγι με την αρκετή ταχύτητα τρυπάει , όχι αυτό με την μεγάλη ταχύτητα , αυτό είναι «μύθος» ...

Στη εποχή μας υποφέρουμε από το σύνδρομο της «ταχυτητολαγνείας», λες και η αύξηση της ταχύτητας θα μας λύσει όλα τα θέματα καταβολής των θηραμάτων, συμπεριλαμβανομένης της διάτρησης , όχι δεν είναι «πανάκεια» οι μεγάλες ταχύτητες, ίσως μάλιστα το αντίθετο...

Δες εδώ ένα παλιό «ακραίο» παράδειγμα, φυσιγγίου με ταχύτητα 354 μ/δλ μόνο... τι έδωσε αυτήν διάτρηση?

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Συμβουλές-και-συνταγές-ιδιογόμωσης-Αρχείο.34/page-944#post-705793

Last edited:
...θα τρυπήσει φίλε μου.. 🙂...

Το σκληρό, σφαιρικό σκάγι με την αρκετή ταχύτητα τρυπάει , όχι αυτό με την μεγάλη ταχύτητα , αυτό είναι «μύθος» ...

Στη εποχή μας υποφέρουμε από το σύνδρομο της «ταχυτολαγνείας», λες και η αύξηση της ταχύτητας θα μας λύσει όλα τα θέματα καταβολής των θηραμάτων, συμπεριλαμβανομένης της διάτρησης , όχι δεν είναι «πανάκεια» οι μεγάλες ταχύτητες, ίσως μάλιστα το αντίθετο...

Δες εδώ ένα παλιό «ακραίο» παράδειγμα, φυσιγγίου με ταχύτητα 354 μ/δλ μόνο... τι έδωσε αυτήν διάτρηση?

https://www.hunterslife.gr/forums/t...ές-ιδιογόμωσης-Αρχείο.34/page-944#post-705793
Μπορεί να εχεις δικιο εγω προσωπικά δεν το εχω δει στην πράξη βαρια φυσίγγια με τέλειες κατανομές σε πινακες με χοντρα σκάγια στο κυνήγι και δύσκολα να σκοπευτικα τα έβρισκα και τραυματιζαν περισσότερα πουλια ,σε σχεση με αλλα που ηταν φωτοβολίδες και ας ειχαν πολυ λιγότερα σκαγια και φτωχότερες κατανομες

Μπορεί να εχεις δικιο εγω προσωπικά δεν το εχω δει στην πράξη βαρια φυσίγγια με τέλειες κατανομές σε πινακες με χοντρα σκάγια στο κυνήγι και δύσκολα να σκοπευτικα τα έβρισκα και τραυματιζαν περισσότερα πουλια ,σε σχεση με αλλα που ηταν φωτοβολίδες και ας ειχαν πολυ λιγότερα σκαγια και φτωχότερες κατανομες
...τι να πω... εγώ εμπειρία με μεγάλα θηράματα (π.χ. υδρόβια) δεν έχω , οπότε, όπως βολεύεται ο καθείς πορεύεται, φτάνει να κάνει την δουλειά του... ;) ...

...πίσω στο θέμα...🙂...
( τα 684 & CX50 είναι τα σταθερότερα )
αυτο που γραφεις καπετανιε δεν υσχιει και το 686 ειναι σταθεροτατο αλλα και το uee ειναι ισως το σταθεροτερο ολλων !!!(εχω ριξει φυσιγγι στον ταχογραφο 5!! απανωτα με διαφορες 3-5 μ/δ ) στο 16 αρι που γεμιζεις εσυ ειναι αλλος ο λογος που βαζεις χαμηλης ισχυος καψουλια

αυτο που γραφεις καπετανιε δεν υσχιει και το 686 ειναι σταθεροτατο αλλα και το uee ειναι ισως το σταθεροτερο ολλων !!!(εχω ριξει φυσιγγι στον ταχογραφο 5!! απανωτα με διαφορες 3-5 μ/δ ) στο 16 αρι που γεμιζεις εσυ ειναι αλλος ο λογος που βαζεις χαμηλης ισχυος καψουλια
...νομίζω ότι με παρεξήγησες φίλε μου...🙂... εγώ δεν υποστηρίζω τίποτα, και στο 16αρι έχω καταλήξει στο 615/616 με Fiocchi κάλυκες, για τον απλό λόγο ότι δεν δουλεύω τα μέγιστα φόρτια αλλά τα μεσαία προς χαμηλά...

Όπως μαρτυρούν πολλές γνώμες το 686 που αναφέρεις είναι ένα πολύ καλό καψύλλιο...

Σε σύγκριση όμως π.χ. με το CX50 το δεύτερο νομίζω είναι σταθερότερο...

Υπάρχουν νομίζω σχετικές αναρτήσεις , και στοιχειά ίσως άλλων φίλων σαν και αυτή, που φαίνεται η διάφορα ...

primersgj01 - Αντιγραφή.jpg

Όπως και να έχει, εγώ βασικά εκείνο που ήθελα να καταδείξω είναι ότι αν κατορθώσουμε και απομονώσουμε τον παράγοντα ισχύς καψυλλίου από το έργο που παράγει μια πυρίτιδα ίσως πετύχουμε βέλτιστα αποτελέσματα, και έγραψα ίσως...μόνον αυτά... 🙂 ...

...νομίζω ότι με παρεξήγησες φίλε μου...🙂... εγώ δεν υποστηρίζω τίποτα, και στο 16αρι έχω καταλήξει στο 615/616 με Fiocchi κάλυκες, για τον απλό λόγο ότι δεν δουλεύω τα μέγιστα φόρτια αλλά τα μεσαία προς χαμηλά...

Όπως μαρτυρούν πολλές γνώμες το 686 που αναφέρεις είναι ένα πολύ καλό καψύλλιο...

Σε σύγκριση όμως π.χ. με το CX50 το δεύτερο νομίζω είναι σταθερότερο...

Υπάρχουν νομίζω σχετικές αναρτήσεις , και στοιχειά ίσως άλλων φίλων σαν και αυτή, που φαίνεται η διάφορα ...

View attachment 62622

Όπως και να έχει, εγώ βασικά εκείνο που ήθελα να καταδείξω είναι ότι αν κατορθώσουμε και απομονώσουμε τον παράγοντα ισχύς καψυλλίου από το έργο που παράγει μια πυρίτιδα ίσως πετύχουμε βέλτιστα αποτελέσματα, και έγραψα ίσως...μόνον αυτά... 🙂 ...
Και εγω αυτο θελω να σου πω οτι πλεον αυτα τα καψουλια που λες ειναι αχρηστα στο 12αρι !!! Οταν σου λεει η εταιρια οτι την Α0 στα 48 γρ θα την φτιαχνεις με 688 η την τεκνα και την m92s στα 50 με 686 και 616 αντιστηχα η ακομα και την s4 με 688 και την σιπε 686 αλλα ανεβασμενη δοση !!τα εχουν αλλαξει τα μπαρουτια και αναφλεγονται πιο δυσκολα

Όταν κάθε 3-5m μετά τα 36 χάνεται χοντρικά το 10% της συγκέντρωσης ή κάθε 6-10m το 20-30% καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι επιτυχημένες βολές στα 60m με κρύο, περισσότερο απαιτούν διάτρηση, σωστή σκόπευση και κωλοφαρδία παρά συγκέντρωση.

Last edited:
Όταν κάθε 3-5m μετά τα 36 χάνεται χοντρικά το 10% της συγκέντρωσης ή κάθε 6-10m το 20-30% καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι επιτυχημένες βολές στα 60m με κρύο, περισσότερο απαιτούν διάτρηση, σωστή σκόπευση και κωλοφαρδία παρά συγκέντρωση.
Βασίλη εγω δεν μίλησα για 60μ αλλα για ποιο νορμαλ βολες έβλεπες πχ ενα 50γρ θυμάμαι rc σε κόκκινο κάλυκα στον πινακα να γάζωνει και στο κυνήγι ολλο αιμα και φτερουγατα συν το γεγονός οτι δεν εχω συνηθίσει πολύ μεγάλες προσκόπευσεις περισσότερο ζημια μου έκαναν παρα καλο ,στο κρύο λιγο τα ρούχα λιγο ο αέρας μένεις πισω ,για τα 60 εχω φάρμακα καλα για τα πράσινα τωρα που γνωρισα και τον vagosbenelli ποιος με πιανει!!

Back