Νικόλα σε ορεινή δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ράμφος. Έχω δει μόνο σε νησιώτισσες εκτροφείου ...
Αυτές όμως είναι ορεινές. ! δεν ξέρω ...
Νικόλα σε ορεινή δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ράμφος. Έχω δει μόνο σε νησιώτισσες εκτροφείου ...
Ασε της προάλλες έχασα 2 εγω και το ενα το βρηκε ο φιλος μετά από 3 μέρες κοψοφτερο και έτρεχε πίσω από τα άλλαView attachment 59308Πριν μια ώρα περίπου γύρισα από το βουνό και προσπαθώ να συνέλθω, από όσα μου έτυχαν απόψε. Τώρα πονάνε πόδια και σώμα από τις γρατζουνιές ...
Έφυγα νωρίτερα από τη δουλειά ... ζέστη στην αρχή, που επηρέασε την έρευνα του σκύλου, από το πρώτο μισάωρο ήμουν μούσκεμα στον ιδρώτα.
Τελικά μετά από δύο ώρες ψάξιμο, πήρα μια ωραία φέρμα στο τελείωμα ενός ρέματος, κοντά σε μια κορυφή. Πήρα καλή θέση πλάγια και λίγα μέτρα κάτω από το σκύλο. Βγήκε ένας κότσος μου πέρασε μπροστά μου τραβέρσα στα 5 μέτρα, τον άφησα να ανοιχτεί και του έριξα πισώκωλα, το πολύ στα 30 μέτρα. Η κατάρριψη έγινε στο κέντρο του ρέματος. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν κυνήγησα άλλο, φάγαμε τον τόπο όσο ήταν δυνατόν, όμως όσο και αν ψάξαμε δεν καταφέραμε να τον βρούμε. Αιτία η πυκνή βλάστηση με κοντό πυκνό πουρνάρι και διάφορα άλλα πολύ πυκνά φυτά, αλλά κυρίως ότι μάλλον έπεσε τραυματισμένος.
Έσκασα, κρίμα για το πουλί, σπάνια έχανα χτυπημένα πουλιά, συνήθως τα έβρισκε το σκυλί αμέσως ή μετά από ψάξιμο τρυπωμένα, ζωντανά ή νεκρά.
Από πέρσι που έχασα κάποια αδικαιολόγητα, αισθάνομαι σαν να έχω γκαντεμιαστεί ... τι να πω.
Το λάθος ίσως να ήταν και δικό μου, γιατί δεν του έριξα με 6άρι 36 gr που συνήθως ρίχνω στις πέρδικες, αλλά με 7άρι 32gr που μου έδινε όμως πολύ καλές τουφεκιές σε αγριοπερίστερα τον τελευταίο καιρό. Είχα βάλει και (***) στη δεξιά και πίστευα ότι ή πέφτει νεκρό ή φεύγει γερό.
Θα μάθουμε από τα παιδιά τι παίζει.Νικόλα σε ορεινή δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ράμφος. Έχω δει μόνο σε νησιώτισσες εκτροφείου ...
Αυτές όμως είναι ορεινές. ! δεν ξέρω ...
Πρέπει να είναι ηλικιακά μεγαλύτερο από το άλλο.
Ατυχία Γιώργη...View attachment 59308Πριν μια ώρα περίπου γύρισα από το βουνό και προσπαθώ να συνέλθω, από όσα μου έτυχαν απόψε. Τώρα πονάνε πόδια και σώμα από τις γρατζουνιές ...
Έφυγα νωρίτερα από τη δουλειά ... ζέστη στην αρχή, που επηρέασε την έρευνα του σκύλου, από το πρώτο μισάωρο ήμουν μούσκεμα στον ιδρώτα.
Τελικά μετά από δύο ώρες ψάξιμο, πήρα μια ωραία φέρμα στο τελείωμα ενός ρέματος, κοντά σε μια κορυφή. Πήρα καλή θέση πλάγια και λίγα μέτρα κάτω από το σκύλο. Βγήκε ένας κότσος μου πέρασε μπροστά μου τραβέρσα στα 5 μέτρα, τον άφησα να ανοιχτεί και του έριξα πισώκωλα, το πολύ στα 30 μέτρα. Η κατάρριψη έγινε στο κέντρο του ρέματος. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν κυνήγησα άλλο, φάγαμε τον τόπο όσο ήταν δυνατόν, όμως όσο και αν ψάξαμε δεν καταφέραμε να τον βρούμε. Αιτία η πυκνή βλάστηση με κοντό πυκνό πουρνάρι και διάφορα άλλα πολύ πυκνά φυτά, αλλά κυρίως ότι μάλλον έπεσε τραυματισμένος.
Έσκασα, κρίμα για το πουλί, σπάνια έχανα χτυπημένα πουλιά, συνήθως τα έβρισκε το σκυλί αμέσως ή μετά από ψάξιμο τρυπωμένα, ζωντανά ή νεκρά.
Από πέρσι που έχασα κάποια αδικαιολόγητα, αισθάνομαι σαν να έχω γκαντεμιαστεί ... τι να πω.
Το λάθος ίσως να ήταν και δικό μου, γιατί δεν του έριξα με 6άρι 36 gr που συνήθως ρίχνω στις πέρδικες, αλλά με 7άρι 32gr που μου έδινε όμως πολύ καλές τουφεκιές σε αγριοπερίστερα τον τελευταίο καιρό. Είχα βάλει και (***) στη δεξιά και πίστευα ότι ή πέφτει νεκρό ή φεύγει γερό.
Μου έχει τύχει και από όσο γνωρίζω δεν είχαν γίνει απελευθερώσεις εκεί που την χτύπησαΝα είναι από εκείνες απελευθέρωση;;; τι φάση φιλος μου τις έστειλε δεν έχουμε ξανά δει τέτοιο πουλι.
Θα μάθουμε από τα παιδιά τι παίζει.
...χτυπάς και γριές Πέρδικες τώρα Νικολάκη?Πρέπει να είναι ηλικιακά μεγαλύτερο από το άλλο.
Πρέπει να είναι ηλικιακά μεγαλύτερο από το άλλο.
Όπως είπα φιλος τα έστειλε.. είναι μικρότερο πουλί και τα χρώματα του ειταν ανοιχτά.Με πρόλαβες Νικόλα, θα σε ρωτούσα αν έγινε πρόσφατα απελευθέρωση στην περιοχή. Το ράμφος δεν είναι φθαρμενο, αλλά δεν αποκλείεται να είναι φετινό πουλί, ελεγξες τα φτερά και τα σπιρούνια ;
Καπτεν η γριές είναι μεγαλόσωμα πουλια αυτό ήταν μικρό......χτυπάς και γριές Πέρδικες τώρα Νικολάκη?![]()
...θα 'κανε δίαιτα η γριά!Καπτεν η γριές είναι μεγαλόσωμα πουλια αυτό ήταν μικρό...
Έχω δει σε αιχμαλωσία αρσενικό με πολύ μεγαλύτερο το πάνω ράμφος στο όριο να εμποδίζει το άνοιγμα του στόματος του. Αυτό στην φωτογραφία μάλλον είναι φετινό γιατί ακόμα και οι ώμοι του είναι λίγο ανοιχτό καστανό , στα ενήλικα είναι γκρι ανοιχτό, όμως το πολύ καθαρό λευκό στον λαιμό και το γκρι χωρίς ίχνος καστανου στο κεφάλιΌπως είπα φιλος τα έστειλε.. είναι μικρότερο πουλί και τα χρώματα του ειταν ανοιχτά.
Οπως το ειπε ο Λευτερης
Απλα δεν εισουν καλα πανω του ΓιωργοView attachment 59308Πριν μια ώρα περίπου γύρισα από το βουνό και προσπαθώ να συνέλθω, από όσα μου έτυχαν απόψε. Τώρα πονάνε πόδια και σώμα από τις γρατζουνιές ...
Προσωπική μου άποψη, βλέποντας το ανάγλυφο είναι οτι έπρεπε να ρίξεις ποιο γρήγορα.... Αν την έπαιρνες θα προσδιόριζες καλύτερα το σημείο της πτώσης και θα ήσουν και σημαντικά ποιό κοντά της....Βέβαια αυτά τα λέω εγώ τώρα καθιστός και ήρεμος...Σημασία έχει οτι αγωνίστηκες για να τη βρείς κι αυτό σε τιμά!View attachment 59308Πριν μια ώρα περίπου γύρισα από το βουνό και προσπαθώ να συνέλθω, από όσα μου έτυχαν απόψε. Τώρα πονάνε πόδια και σώμα από τις γρατζουνιές ...
Φίλε μου σε τέτοιο τόπο κυνηγάω χρόνια, έχω πάρει δε πολλές φορές πουλιά που έπεσαν πολύ μακρύτερα (ιδίως σε ρέματα με πολύ μεγάλη κλίση) αλλά το σκυλί τις έβρισκε. Το χθεσινό έπεσε, πράγματι χωρίς να δω το σημείο της πτώσης, αλλά για την εύρεση βασίζομαι στο σκύλο.Προσωπική μου άποψη, βλέποντας το ανάγλυφο είναι οτι έπρεπε να ρίξεις ποιο γρήγορα.... Αν την έπαιρνες θα προσδιόριζες καλύτερα το σημείο της πτώσης και θα ήσουν και σημαντικά ποιό κοντά της....Βέβαια αυτά τα λέω εγώ τώρα καθιστός και ήρεμος...Σημασία έχει οτι αγωνίστηκες για να τη βρείς κι αυτό σε τιμά!