Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα πήγα ,βάρησα 3 τσίχλες και έναν κοτσυφάκο. Πιασμένα πουλιά ήταν, τα 3 σούρουπο.Μετά δεν έπαιξε τίποτα, ώσπου μάζεψα πόσους κάλυκες και γενικά σκουπίδια: μπουκάλια μέσα σε κουμαριά μέχρι και ρεντ μπουλ.... Ελλάς το μεγαλείο σου....Αυτά βλέπουν οι άλλοι και τρελαίνονται…Και με το δίκιο τους,τα θέλει ο λόκως μας…Δεν βάζουμε μυαλό, η ηλιθιότητα είναι ανίκητη…View attachment 59347
Η μία τσίχλα,όταν ακόμα ήταν σούρουπο,της ρίχνω παίρνει σκάγια και βλέπω ορίζοντα πίσω να φεύγει.Μετά από λίγο έρχεται σκυλί και μου την αφήνει στα πόδια.Έπεσε αυτή τελικά και έτυχε να δω άλλη που πέρναγε εκείνη την ώρα.
Υπαρχουν γυφτοι, Χρησταρα
Αλλα υπαρχουν και παληκαρια.
Σου βγαζω το καπελο.

Ότι τσίχλες ήταν πιασμένες από τις προηγούμενες ήμερες εξαφανιστήκαν και αυτές μπάσιμο ούτε για πλακα, οπότε την πλήρωσαν η κεδρότσιχλες οσες βέβαια απομείναν και από αυτές γιατί σήμερα ο αριθμός τους ήταν εσθήτα λιγότερες, απολογισμος 4 στο χερι και αλλη μια σκάλωσε στο δέντρο ένα κότσυφα και μια φασσα. αλλα πετάλωσα άλλη μια φασσα που θα την θυμάμαι για πολύ καιρώ τελικά τα εύκολα χάνονται. 312575615_10159412381253981_50561131873148317_n.jpg

Ότι τσίχλες ήταν πιασμένες από τις προηγούμενες ήμερες εξαφανιστήκαν και αυτές μπάσιμο ούτε για πλακα, οπότε την πλήρωσαν η κεδρότσιχλες οσες βέβαια απομείναν και από αυτές γιατί σήμερα ο αριθμός τους ήταν εσθήτα λιγότερες, απολογισμος 4 στο χερι και αλλη μια σκάλωσε στο δέντρο ένα κότσυφα και μια φασσα. αλλα πετάλωσα άλλη μια φασσα που θα την θυμάμαι για πολύ καιρώ τελικά τα εύκολα χάνονται. View attachment 59359
Ωραία ποικιλία!

View attachment 59342καλημερα κόσμε!!! Πέρναγαν υπερβολικα ψηλά. Δεν είχε καθόλου αέρα. Σήμερα με το σεντ Ετιέν ήμουν. Δύο άτομα σύνολο 23 πιάσαμε και 4-5 χαμένες.αν είχε λίγο αέρα θα κάναμε πανηγύρι! Τώρα πια ,την άλλη εβδομάδα θα πάω γιατί και σήμερα μπατάρει σε νότια ,ελπίζω να ρίξει και καμιά βροχή γιατί δεν έχει ρίξει σταγόνα κάνα 5μηνο.. μεγάλη ξηρασία φέτος δυστυχώς.

Μάνο, μπράβο για τις επιτυχίες σας!!
Επίτρεψέ μου μία διόρθωση: Το δίκαννό σου είναι ένα κλασικό της Verney-Carron, η οποία εδρεύει στην πόλη Saint-Etienne (Σεντ-Ετιέν) της Γαλλίας.
Ορίστε και το (άκρως περιποιημένο) official site αυτής της εταιρείας: www.verney-carron.com
Καλά κυνήγια!!

Last edited:
Μάνο, μπράβο για τις επιτυχίες σας!!
Επίτρεψέ μου μία διόρθωση: Το δίκαννό σου είναι ένα κλασικό Verney-Carron, η οποία εδρεύει στην πόλη Saint-Etienne (Σεντ-Ετιέν).
Ορίστε και το (άκρως περιποιημένο) official site αυτής της εταιρείας: www.verney-carron.com
Καλά κυνήγια!!
Ευχαριστώ! Το γνωρίζω! Πέθαναν τα πόδια μου να μοιράζω φυλλάδια σαν φοιτητής για να το πάρω!

Παιδιά μην βιάζεστε να φύγετε από τα καρτέρια σας!! Μην είστε ανυπόμονοι!! Σας το τόνισα και χτες αυτό...

Εγώ σήμερα, ως να ξεπροβάλλει ο ήλιος από το βουνό των 1500μ. μπροστά μου είχα κάμει 4 πουλάκια όλα κι όλα... Όμως δεν απογοητεύτηκα και δεν έφυγα! Μέχρι τις 11:00 η ώρα που έκατσα, με μπόλικη υπομονή κι επιμονή, έκαμα άλλα 15 πουλάκια!!
Εάν βιαζόμουν να φύγω μετά τις λιγοστές "μαύρες", θα έλεγα "δεν έχει τσίχλες", όμως επειδή έχω υπομονή και το 'χω ματαϊδεί το "εργάκι" και το ξέρω πολύ καλά, έφυγα το μεσημεράκι, με συνολικά 18 τσιχλίτσες, συν 1 κοτσυφίνα!!!
Έχει αρκετά πουλάκια τώρα πλέον...! Το μόνο που μένει είναι να επιδείξουμε την απαιτούμενη υπομονή...! Κι όχι αμέσως να "κλαψουρίζουμε", όντες ανυπόμονοι και βιαστικοί...!

Last edited:
Ότι τσίχλες ήταν πιασμένες από τις προηγούμενες ήμερες εξαφανιστήκαν και αυτές μπάσιμο ούτε για πλακα, οπότε την πλήρωσαν η κεδρότσιχλες οσες βέβαια απομείναν και από αυτές γιατί σήμερα ο αριθμός τους ήταν εσθήτα λιγότερες, απολογισμος 4 στο χερι και αλλη μια σκάλωσε στο δέντρο ένα κότσυφα και μια φασσα. αλλα πετάλωσα άλλη μια φασσα που θα την θυμάμαι για πολύ καιρώ τελικά τα εύκολα χάνονται. View attachment 59359

Αντρέα συγχαρητήρια για την πανέμορφη και ποικίλη θηρευτική συγκομιδή σου!!
Δεντρότσιχλες (ή τσαρτσάρες ή κυριαρίνες) είναι η ορθή τους ονομασία (turdus viscivorus)! Οι κεδρότσιχλες (ή γερακότσιχλες) (turdus pilaris) είναι αυτές με τον γκρι σβέρκο, κατά τι μικρότερες απ' τις δενδρότσιχλες...

Παιδιά μην βιάζεστε να φύγετε από τα καρτέρια σας!! Μην είστε ανυπόμονοι!! Σας το τόνισα και χτες αυτό...

Εγώ σήμερα, ως να ξεπροβάλλει ο ήλιος από το βουνό των 1500μ. μπροστά μου είχα κάμει 4 πουλάκια όλα κι όλα... Όμως δεν απογοητεύτηκα και δεν έφυγα! Μέχρι τις 11:00 η ώρα που έκατσα, με μπόλικη υπομονή κι επιμονή, έκαμα άλλα 15 πουλάκια!!
Εάν βιαζόμουν να φύγω μετά τις λιγοστές "μαύρες", θα έλεγα "δεν έχει τσίχλες", όμως επειδή έχω υπομονή και το 'χω ματαϊδεί το "εργάκι" και το ξέρω πολύ καλά, έφυγα το μεσημεράκι, με συνολικά 18 τσιχλίτσες, συν 1 κοτσυφίνα!!!
Έχει αρκετά πουλάκια τώρα πλέον...! Το μόνο που μένει είναι να επιδείξουμε την απαιτούμενη υπομονή...! Κι όχι αμέσως να "κλαψουρίζουμε", όντες ανυπόμονοι και βιαστικοί...!
Δεν πας για δουλειά λέω εγώ!!!

Αντρέα συγχαρητήρια για την πανέμορφη και ποικίλη θηρευτική συγκομιδή σου!!
Δεντρότσιχλες (ή τσαρτσάρες ή κυριαρίνες) είναι η ορθή τους ονομασία (turdus viscivorus)! Οι κεδρότσιχλες (ή γερακότσιχλες) (turdus pilaris) είναι αυτές με τον γκρι σβέρκο, κατά τι μικρότερες απ' τις δενδρότσιχλες...
ευχαριστώ πολύ, βασικά τσαρτσάρες (Turdus viscivorus) τις λεω και εγώ και τις γερακότσιχλες (turdus pilaris) αλλα κατά τοπους τις λένε με αντίστροφά ονόματα.
επι του θέματος ακόμα δεν εχω δει γερακότσιχλες φέτος...

Και τώρα Νικόλαε όταν δύσει ο ήλιος θα έχουν απομείνει 18 σπίνοι και μια Κατσουλιέρα.

Πανεμορφα. Ανεβασε και το βιντεο να γουσταρουμε

Εισαι Αξιος!!!

Δεν είναι ολλα τα μέρη ίδια εσει είσαι στον παραδεισο

Status
Not open for further replies.
Back