Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μεχρι 4 του μηνα βορια στο περιπου και μετα νοτιαδες μεχρι 6 και 7 δυνατο δυτικο σε ολη την χωρα.Δεν μας ευνοει καμια μερα εδω...Η χιος θα κανει πουλια παλι αυριο η μεθαυριο..Εδω οτι δουμε μεχρι 4 μετα γιοκ
Παρτο απόφαση, μπασιματα τέλος. Αν κάνει κανένα τσαφ θα είναι μετά την βροχοκαιρια. Θα σταματήσει όσα πουλιά ταξιδεύουν και ισως κατηφορισουν όλα μαζί με το πρώτο άνοιγμα και βορισμα!

Και που να πάνε αδερφούλη? Στην Αίγυπτο??? Εδώ θα μείνουν. Είναι ψόφιες τελείως από λίπος. Καύσιμα τέλος ταξίδι τελος. Έχει τόσο φαγητό στα δέντρα φέτος που τα κραταει τα πουλια. Κάθε μέρα και πιο πολλά βλέπω πιασμένα. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν είχε κάνει έστω 2 μέρες μπασιμο γερό....
Εχεις δικιο οντως ειναι αδυνατα αλλα που να πιασουν χωρις νερο.Ανα τοπους θα ειναι παλι σε περιβολια βαλτους μεχρι τις βροχες.Γιαυτο πρεπει να ειδα και σημερα πολλες βγαιναν απο τα περιβολια που ποτιζονται καθε μερα

Δεν μου έχει τύχει να βρω μέσα σε φάσσες...και εχτές που βρήκα σε κάτι τσίχλες που είπα ότι είναι ελιά μικρή...δεν έδωσα και πολύ σημασία, μπορεί να είναι και αυτό. ..
Έχει τύχει να είμαι καρτέρι για γουρούνια σε μία ράχη και από κάτω ήταν γεμάτο φυλικιές
Όπως ήμουν πανοραμικά καθόμουν και τις χάζευα πώς έκαναν,με έβλεπαν και πάλι δεν ξεκόλλαγαν είχε γεμίσει η πλαγιά

Που χάθηκες εσύ παλικαράκι μου!!! Αντε και στα ταίρια της!!!

1 κούτι του έφαγε του φουκαρά για να την χουφτώσει!
Της ριχνω μπιχτη ντουφεκια και μπαινει στον λογκο λεω παει δεν την βαρεσα μετα απο 10 δευτερολεπτα ακουω κατι σαν πετρα να πεφτει και τσιν τσιν μου ηρθε τουμπες κατω μισο ζωντανη οι θρυλοι ειναι αληθεια😂

Το πρωι παλι σχεδόν δεν είχε τίποτα είπα με κρυα κάρδια να παω ένα απογευματινο να δω τι παίζει Το αποτέλεσμα ήταν να μην προλαβαίνω να γεμίζω το οπλο για τρελο πέρασμα. και αναρωτιέμαι που στο καλο ειναι κριμένα ολα αυτα τα πουλια ολη μερα... .hair.

View attachment 59241
Αυτό είναι το φυλίκι.. στην αρχή είναι λουλούδι μετά γίνεται πράσινο και όταν ωριμάζει γίνεται μαύρο....τέτοια εποχή είναι ώριμο... δεν ήξερα ότι το προτιμούν τα πουλιάView attachment 59243
Σμέρτα τα λεμε εδω κατω...

Μεχρι 4 του μηνα βορια στο περιπου και μετα νοτιαδες μεχρι 6 και 7 δυνατο δυτικο σε ολη την χωρα.Δεν μας ευνοει καμια μερα εδω...Η χιος θα κανει πουλια παλι αυριο η μεθαυριο..Εδω οτι δουμε μεχρι 4 μετα γιοκ
Θα φανεί αν θα έχουμε πουλιά αύριο και αν έχουμε θα περάσουν ψηλά,έκοψε ο αέρας.

Σμέρτα τα λεμε εδω κατω...
Νομίζω ότι τα σμέρτα είναι άλλο φυτό!!!
Έχουμε κι εμείς στην Άρτα σε χαμηλά υψόμετρα!!!Τα σμέρτα είναι θαμνώδες βλάστηση ενώ το φυλίκι είναι δέντρο και γίνεται μέχρι δύο τρία μέτρα ύψος!!!Ο καρπός τους όμως είναι παρεμφερείς!!!
Πάντως και για τα δύο τρελαίνονται οι τσίχλες τα κοτσύφια και οι δενδρότσιχλες αλλά στο φυλίκι πέφτουν και φάσσες μιας και βρίσκεται σε πιο δασώδεις εκτάσεις!!!

Εχεις δικιο οντως ειναι αδυνατα αλλα που να πιασουν χωρις νερο.Ανα τοπους θα ειναι παλι σε περιβολια βαλτους μεχρι τις βροχες.Γιαυτο πρεπει να ειδα και σημερα πολλες βγαιναν απο τα περιβολια που ποτιζονται καθε μερα
μολις βρεξει τωρα δεν θα βλεπεις καμμια ,ουτε πρωι ουτε απογευμα,μονο περπατητο.

Status
Not open for further replies.
Back