Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σκατα....
Το γρουνι εχει πεσει στο ρεμα.
Ειναι χτυπημενο, βρηκα λιγα αιματα.
Φαινεται μπαινει στο νερο, αλλα πο την αλλη μερια δε φαινεται πουθενα που βγαινει αν βγαινει.
Εφαγα το τοπο,πονεσε και το ποδαρι (κομενος προσθιος χιαστος γαρ). Πως βγηκα τον ανηφορο, ενας θεος ξερει...
Κριμα το ζωντανο, δεν επρεπε να σηκωσω το οπλο.
Γιάννη κρίμα το ζωντανό φίλε αλλά δεν θα μας λείψει και από το μέτρημα κιόλας. Χιλιάδες είναι εδώ γύρω. Θα πετάμε πετρα και αντί για τσίχλες θα πετάγονται γουρουνια σε λίγο.

Σήμερα πρωί ψηλά στα έλατα αέρας του κερατά είδα μια κυριαρινα και 2 τσιχλες κατέβηκα κατά τις 9 πιο χαμηλά τίποτα η χειρότερη μέρα πέριξ Ψάχνων Εύβοια
Πιστέυω πως ούτε αύριο αξίζει τον κόπο να πάμε εδώ αλλά είπαμε η μουρλα είναι ανίκητη. Τρομερός αέρας σήμερα παντού.

Πάω απογευματινό και είμαι σίγουρος ότι θα δω όσες δεν έχω δει δυο πρωινά μαζί....

Πιστέυω πως ούτε αύριο αξίζει τον κόπο να πάμε εδώ αλλά είπαμε η μουρλα είναι ανίκητη. Τρομερός αέρας σήμερα παντού.

Πάω απογευματινό και είμαι σίγουρος ότι θα δω όσες δεν έχω δει δυο πρωινά μαζί....
Έτσι είναι.Μετά από αυτά που είδα παρασκευή....Κόντευε να πάρει τους καντηλανάφτες ο αέρας...

Ρ

Ρε παιδιά είναι απίστευτο! Απογευματινό στο διπλανό χωριό, μέτρησα πάνω 40 πουλιά από τις 18.00... 3 πήρα στο χέρι αλλά ευχαριστήθηκα χάζι! Δύο μέρες τώρα στα πρωινά καρτέρια τόσες αθροιστικά δεν είδα... Κατακόρυφα μπαίνουν ή τηλεμεταφέρονται?

Σήμερα είχε μπέιμπι σιτινγκ οπότε πλερεζα το πρωϊ, έδωσε ο Θεός και το μεσημέρι άρπαξα μπενελιτσα - κουταβιτσα και έφυγα για ένα ρεματακι που τρέχει λίγο νεράκι μήπως και δω καμία μπεκάτσα άλλα κουλουρι. ΌΜΩΣ το ρεματακι συνόρευε και με αμπελάκια. Τσιν από δω, Τσιν από κει ( αλλά τσίχλα πουθενά να ανεμίζει), στο γυρισμό και αφού το σκυλάκι είχε απομακρυνθεί έριξα μια τουφεκιά στον αέρα και σηκώθηκαν από το αμπέλι καμία 25αρια τσίχλες. Τα πουλιά έχουν έρθει και έχουν πιάσει. Εικόνα προσωπικά από μπασίματα δεν έχω αφού δεν μπορώ να πάω. Όλες πέταξαν ΣΥΡΙΖΑ ( :p) με τα σίδερα του αμπελιού και κατευθείαν στο λόγγο. Δεν τουφεκισα εννοείται γιατί είχα το σκυλάκι κοντά αλλά και να μην το είχα πάλι δεν θα τουφεκουσα τόσο χαμηλά.

Είμαι σίγουρος ότι θα είναι φόλα αλλά θα πάω. Για τσιχλες δεν το πιστεύω πια πιο πολύ ποντάρω μήπως σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πετύχουμε κοτσύφομερα

Σήμερα τίποτα .. βλάβη και στο λεβιέ του αυτόματου κιβωτίου στο ναβαρα πήγα να φύγω και ο λεβιες πήγανε πανό κατο σαν τρελός δεν έβαζε της ταχητιτες με αποτέλεσμα να μεινη το αυτοκηνιτο στο κυνηγότοπο τον ίπια κανονικά σήμερα

Επειδή μου έρχονται πολλά μηνύματα και στα social και στο κινητό κτλ ..Δεν είχα σκοπό να ξαναγράψω στο θέμα.Γιατι τα έχω ξαναπεί .Αλλά οκ..

Τα πουλιά ξεκίνησαν κανονικά στις ημερομηνίες τους φέτος.Εχω ξαναπεί εδώ ότι είναι λάθος να κοιτάμε μια περιοχή μόνο ,τον ελλαδικό χώρο πρέπει να τον κοιτάμε συνολικά...Έξω έτσι τον αντιμετωπίζουν αυτόν τον μήνα ..

Όταν έχεις αναφορές ικανοποιητικές από Έβρο Κ.Μακεδονία βόρειο Αιγαίο,και στο υπόλοιπο κομμάτι ΔΕΝ , κατι που έγινε 2 φορές αυτόν τον μήνα , σημαίνει ότι ο κύριος όγκος πέρασε εκτός της χώρας,
Ότι είδαμε ήταν απόνερα από την ροή της μετανάστευσης...Αυτό φαίνεται ότι ακομα και σε απόσταση ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ χιλιομέτρων οι αναφορές είχαν τεράστια απόκλιση.....Τεράστια ..

Είναι δεδομένο ότι το πρώτο κομμάτι αυτό έχει περάσει ήδη .Τέλος .
Το πίσω που ακούω θα ίσχυε εάν παντού είχαμε νεκρα...
Μια-καμία από δύση σε Ανατολή ,ναι θα έπρεπε να περιμένουμε.
Αλλά έχεις ΚΑΜΙΑ και φουστανέλες τις πουλιαστρες από την άλλη ,οπότε το πίσω δεν υπάρχει ...Υπάρχει το ΕΚΤΟΣ διαδρομής..
Τα περί θερμοκρασίας του πρωινού και ότι κόβουν , είναι και αυτό άτοπο. Εκτος και εάν στην Χίο εχθές είχαν χαμηλότερες θερμοκρασίες από την Κόνιτσα για παράδειγμα..Αστείο ....
Επίσης θυμηθείτε πόσα περάσματα έχετε δει με κοντομανικο Οκτωβριο..Ιδικά μετα της 9:30 σε καμπους που αγαπούν την ζέστη..Γιατί τα τσικ τότε δεν έμειναν στο βράδυ μόνο?
Γιατί ήταν μεγάλος ο όγκος των πουλιών,γι'αυτό και η ουρά τους συνεχίζει και την μέρα ...

Από εδώ και πέρα τι?
Φυσικά και θα περιμένουμε και άλλες μετακινήσεις λόγο καιρού.Το κρύο θα στείλει και άλλους επισκέπτες,είναι δεδομένο .
Αλλά το κομμάτι που ξεκίνησε την μετανάστευση από ένστικτο πέρασε και άφησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας με άδεια βουνά και κάμπους ..

Αυτά..
Περικλή έχουμε πιστεύω ένα δεκαήμερο ακόμη για τα τελευταία.. την ουρά που έχει μείνει
Σίγουρα δεν μας ευνόησαν η άνεμοι ... κάτι που φαινόταν από νωρίς αλλά δεν θέλαμε να το παραδεχτούμε.. και εγώ πρώτος...
Έβλεπα εχτές ότι η Δευτέρα μεθαύριο θα είναι πολύ καλή...χάλασε πάλι....μια από τα ίδια όπως κάνει όλο τον καιρό....δεν ξέρω αν έχεις κάποια επαφή πιο ανατολικά να επιβεβαίωση αν έγινε αυτό που βλέπαμε συνέχεια..

Ρ

Ρε παιδιά είναι απίστευτο! Απογευματινό στο διπλανό χωριό, μέτρησα πάνω 40 πουλιά από τις 18.00... 3 πήρα στο χέρι αλλά ευχαριστήθηκα χάζι! Δύο μέρες τώρα στα πρωινά καρτέρια τόσες αθροιστικά δεν είδα... Κατακόρυφα μπαίνουν ή τηλεμεταφέρονται?
I told you so.... 7 έκανα με 11 φυσιγγια. Από μάτι 40+. Πιο πάνω ένας πρέπει να έριξε και 40 φυσιγγια. Μόνη τουφεκια καμιά ολες τριαρες.

Είμαι σίγουρος ότι θα είναι φόλα αλλά θα πάω. Για τσιχλες δεν το πιστεύω πια πιο πολύ ποντάρω μήπως σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πετύχουμε κοτσύφομερα
Έχει κόψει λίγο ο αέρας. Αν δεν φυσαγε πάνω στον Ιερεμία θα ήταν ταμάμ αυτές τις μέρες γαμωτο. Αύριο εγώ θα πάω σε ένα σημείο για μαύρες και πισμενες . Θα καθίσω μέχρι τις 8. Αν δω να περνάνε τίποτα ψηλωμενες θα ανέβω σε σημείο για μπάσιμο. Αν όχι σπίτι για εξαγωγή μελιού....

Κατα τις 18:00 πηρα τη σκυλίτσα στο γήπεδο του χωριού που είναι περιφράγμενο απο παντού να τρεχει , να ξεδωσει λιγο. Το γήπεδο είναι μεσα στον κυνηγοτοπο. Εκατσα μεχρι το σούρουπο και πλακα πλακα περασαν απο πανω για την απέναντι πλαγια 7 κιχλίτσες και 3 κοτσυφοι ..... .exciting. βέβαια ειχα και το νου μου μη περάσει και κανα καφετί κορίτσι αλλα τίποτα.......
Απο έγκυρες πηγες σήμερα κατα τόπους πέρασαν λίγες κιχλίτσες και κοτσύφια , οχι σε ολο το νησί αλλα τόπους τόπους. Τελευταία έξοδος αύριο για κιχλίτσες και κοτσύφια......Μετά ξεκινάω την επανιελιτσα φροντιστήρια στις βασίλισσες μου.....

Περικλή έχουμε πιστεύω ένα δεκαήμερο ακόμη για τα τελευταία.. την ουρά που έχει μείνει
Σίγουρα δεν μας ευνόησαν η άνεμοι ... κάτι που φαινόταν από νωρίς αλλά δεν θέλαμε να το παραδεχτούμε.. και εγώ πρώτος...
Έβλεπα εχτές ότι η Δευτέρα μεθαύριο θα είναι πολύ καλή...χάλασε πάλι....μια από τα ίδια όπως κάνει όλο τον καιρό....δεν ξέρω αν έχεις κάποια επαφή πιο ανατολικά να επιβεβαίωση αν έγινε αυτό που βλέπαμε συνέχεια..
Όχι ..Ούτε ακουστικους σταθμούς ..
Αλλά ούτε κάποια φόρουμ σελίδες ....
Άσε που δεν μιλάνε και αγγλικά τα ταγαρια οι Τούρκοι ..
Τέλος πάντων..
Ας κάνει μια βαρβατη κακοκαιρία εκεί με χιόνια..

;) το μεζεδακι βγαινη λιγο λιγο;)
Mια χαρα Σακη μου...μια χαρα!!!!!!
Πρωτη φορα για φετος σε απογευματινο περασμα..
Ελαχιστα πουλια 7 ολα και ολα....Τα 3 περασαν εντος βολης....μπορεσα και κρατησα τα δυο !!!
Καλη σεζον με υγεια να εχουμε παλικαρια !!! :)

View attachment 59017
Σκέτο χαμόγελο ο Rex........!!!!!!!!!

Έχει κόψει λίγο ο αέρας. Αν δεν φυσαγε πάνω στον Ιερεμία θα ήταν ταμάμ αυτές τις μέρες γαμωτο. Αύριο εγώ θα πάω σε ένα σημείο για μαύρες και πισμενες . Θα καθίσω μέχρι τις 8. Αν δω να περνάνε τίποτα ψηλωμενες θα ανέβω σε σημείο για μπάσιμο. Αν όχι σπίτι για εξαγωγή μελιού....
Δίλημμα και για μένα το αυριανό.. Πολιτικά μπας και γίνει το θαύμα ή Ιερεμία παρά τον αέρα? Κορώνα γράμματα θα παίξει το πρωί...

Status
Not open for further replies.
Back