Επειδή μου έρχονται πολλά μηνύματα και στα social και στο κινητό κτλ ..Δεν είχα σκοπό να ξαναγράψω στο θέμα.Γιατι τα έχω ξαναπεί .Αλλά οκ..
Τα πουλιά ξεκίνησαν κανονικά στις ημερομηνίες τους φέτος.Εχω ξαναπεί εδώ ότι είναι λάθος να κοιτάμε μια περιοχή μόνο ,τον ελλαδικό χώρο πρέπει να τον κοιτάμε συνολικά...Έξω έτσι τον αντιμετωπίζουν αυτόν τον μήνα ..
Όταν έχεις αναφορές ικανοποιητικές από Έβρο Κ.Μακεδονία βόρειο Αιγαίο,και στο υπόλοιπο κομμάτι ΔΕΝ , κατι που έγινε 2 φορές αυτόν τον μήνα , σημαίνει ότι ο κύριος όγκος πέρασε εκτός της χώρας,
Ότι είδαμε ήταν απόνερα από την ροή της μετανάστευσης...Αυτό φαίνεται ότι ακομα και σε απόσταση ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ χιλιομέτρων οι αναφορές είχαν τεράστια απόκλιση.....Τεράστια ..
Είναι δεδομένο ότι το πρώτο κομμάτι αυτό έχει περάσει ήδη .Τέλος .
Το πίσω που ακούω θα ίσχυε εάν παντού είχαμε νεκρα...
Μια-καμία από δύση σε Ανατολή ,ναι θα έπρεπε να περιμένουμε.
Αλλά έχεις ΚΑΜΙΑ και φουστανέλες τις πουλιαστρες από την άλλη ,οπότε το πίσω δεν υπάρχει ...Υπάρχει το ΕΚΤΟΣ διαδρομής..
Τα περί θερμοκρασίας του πρωινού και ότι κόβουν , είναι και αυτό άτοπο. Εκτος και εάν στην Χίο εχθές είχαν χαμηλότερες θερμοκρασίες από την Κόνιτσα για παράδειγμα..Αστείο ....
Επίσης θυμηθείτε πόσα περάσματα έχετε δει με κοντομανικο Οκτωβριο..Ιδικά μετα της 9:30 σε καμπους που αγαπούν την ζέστη..Γιατί τα τσικ τότε δεν έμειναν στο βράδυ μόνο?
Γιατί ήταν μεγάλος ο όγκος των πουλιών,γι'αυτό και η ουρά τους συνεχίζει και την μέρα ...
Από εδώ και πέρα τι?
Φυσικά και θα περιμένουμε και άλλες μετακινήσεις λόγο καιρού.Το κρύο θα στείλει και άλλους επισκέπτες,είναι δεδομένο .
Αλλά το κομμάτι που ξεκίνησε την μετανάστευση από ένστικτο πέρασε και άφησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας με άδεια βουνά και κάμπους ..
Αυτά..