Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πω πωωω.....
Ολοι οι ασχετοι μαζευτηκατε εδω μεσα.
Οποιος θελει συμβουλες για γουρουνια σε θεματα τουφεκιας ιχνηλασιας κλπ κλπ,να ρωτησει εμενα που πηγα για τσιχλες σημερα...

View attachment 58989

.fff.

Quiz....Ποσα κιλα το κανετε;
25αρι- 30 αρι το κόβω εγω

Μποφόρ , μέχρι τις 8 να περασαν καμία 30ρια πουλιά τα περισσότερα μαύρα και ατουφεκιστα.5 στο χέρι 2 χαμένα όλα με το bl τσοκ.Μεχρι τις 10 που αποφάσισα να φύγω δεν φάνηκε τίποτα και ενώ είμαι στο αμάξι άδειος 6-7 από πάνω ,τα μάζεψα κι έφυγα .

Πρέβεζα σήμερα είχε ένα μικρό μπάσιμο από τσίχλες κοτσυφια και είδα πολλές κυργιαρινες,το πρωί παίξανε λίγες φασσες όπου πήραμε μια και μετά τέλος αλλά τα τσιχλοκοτσυφια συνέχιζαν να περνάν και έτσι έκαψα 5 φυσίγγια και σε αυτές γιατί μου είχε πάρει τα αυτιά η Πελαγία μου τουφεκατες και τουφεκατες.....
.

Πω πωωω.....
Οποιος θελει συμβουλες για γουρουνια σε θεματα τουφεκιας ιχνηλασιας κλπ κλπ,να ρωτησει εμενα που πηγα για τσιχλες σημερα...

View attachment 58989

.fff.

Πωπώ !!! Μπράβο Θοδωρή!!!
Ήρθε αυτό που τουφέκισε ο @Γιάννης Κρόκος και ψόφησε στα πόδια σου;;; .yel. .yel. .yel.

Τουλάχιστον πεστου το, γιατί έχει βγεί και το ψάχνει🤣🤣🤣

Last edited:
Πω πωωω.....

View attachment 58989

.fff.

Λουκούμι!!!

Πω πωωω.....

View attachment 58989

.fff.

Αντε ρε κωλοφαρδε πού βρηκες δύο τσίχλες...?

Πρέβεζα σήμερα είχε ένα μικρό μπάσιμο από τσίχλες κοτσυφια και είδα πολλές κυργιαρινες,το πρωί παίξανε λίγες φασσες όπου πήραμε μια και μετά τέλος αλλά τα τσιχλοκοτσυφια συνέχιζαν να περνάν και έτσι έκαψα 5 φυσίγγια και σε αυτές γιατί μου είχε πάρει τα αυτιά η Πελαγία μου τουφεκατες και τουφεκατες.....
.
Τι να πει το κορίτσι! Ήθελε να το ευχαριστηθεί και αυτό, ήθελε τουφεκιές!

.
Μποφόρ , μέχρι τις 8 να περασαν καμία 30ρια πουλιά τα περισσότερα μαύρα και ατουφεκιστα.5 στο χέρι 2 χαμένα όλα με το bl τσοκ.Μεχρι τις 10 που αποφάσισα να φύγω δεν φάνηκε τίποτα και ενώ είμαι στο αμάξι άδειος 6-7 από πάνω ,τα μάζεψα κι έφυγα .
Μπραβο ρε παιδια να χερεσαι και την κυνηγοο

Πω πωωω.....

View attachment 58989

.fff.

Και εμεις παμε για γουρουνια και δεν βγαινουν να τα τουφεκισουμε μπραβο χαχαχ.35αρακι;

Επειδή μου έρχονται πολλά μηνύματα και στα social και στο κινητό κτλ ..Δεν είχα σκοπό να ξαναγράψω στο θέμα.Γιατι τα έχω ξαναπεί .Αλλά οκ..

Τα πουλιά ξεκίνησαν κανονικά στις ημερομηνίες τους φέτος.Εχω ξαναπεί εδώ ότι είναι λάθος να κοιτάμε μια περιοχή μόνο ,τον ελλαδικό χώρο πρέπει να τον κοιτάμε συνολικά...Έξω έτσι τον αντιμετωπίζουν αυτόν τον μήνα ..

Όταν έχεις αναφορές ικανοποιητικές από Έβρο Κ.Μακεδονία βόρειο Αιγαίο,και στο υπόλοιπο κομμάτι ΔΕΝ , κατι που έγινε 2 φορές αυτόν τον μήνα , σημαίνει ότι ο κύριος όγκος πέρασε εκτός της χώρας,
Ότι είδαμε ήταν απόνερα από την ροή της μετανάστευσης...Αυτό φαίνεται ότι ακομα και σε απόσταση ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ χιλιομέτρων οι αναφορές είχαν τεράστια απόκλιση.....Τεράστια ..

Είναι δεδομένο ότι το πρώτο κομμάτι αυτό έχει περάσει ήδη .Τέλος .
Το πίσω που ακούω θα ίσχυε εάν παντού είχαμε νεκρα...
Μια-καμία από δύση σε Ανατολή ,ναι θα έπρεπε να περιμένουμε.
Αλλά έχεις ΚΑΜΙΑ και φουστανέλες τις πουλιαστρες από την άλλη ,οπότε το πίσω δεν υπάρχει ...Υπάρχει το ΕΚΤΟΣ διαδρομής..
Τα περί θερμοκρασίας του πρωινού και ότι κόβουν , είναι και αυτό άτοπο. Εκτος και εάν στην Χίο εχθές είχαν χαμηλότερες θερμοκρασίες από την Κόνιτσα για παράδειγμα..Αστείο ....
Επίσης θυμηθείτε πόσα περάσματα έχετε δει με κοντομανικο Οκτωβριο..Ιδικά μετα της 9:30 σε καμπους που αγαπούν την ζέστη..Γιατί τα τσικ τότε δεν έμειναν στο βράδυ μόνο?
Γιατί ήταν μεγάλος ο όγκος των πουλιών,γι'αυτό και η ουρά τους συνεχίζει και την μέρα ...

Από εδώ και πέρα τι?
Φυσικά και θα περιμένουμε και άλλες μετακινήσεις λόγο καιρού.Το κρύο θα στείλει και άλλους επισκέπτες,είναι δεδομένο .
Αλλά το κομμάτι που ξεκίνησε την μετανάστευση από ένστικτο πέρασε και άφησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας με άδεια βουνά και κάμπους ..

Αυτά..

Πολύ μεγάλο μπάσιμο και σήμερα στο Σουφλί, τα ίδια με χθες περίπου. Πάλι πολύ ψηλά τα πουλια αλλά όταν είναι 100αδες όλο και κάποια περνάνε σε καλό ύψος και έγινε πολύ ωραίο παιχνίδι.
Ευχαριστηθήκαμε ντουφεκίδι, μας αποζημίωσε τις 2 τελευταίες ημέρες. Για πάρτε μάτι το καρτεράκι μου :D
20221028_173324.jpg

Και εδω μια φώτο από αυτές που δεν μας συμβαίνουν συχνά...
20221029_101639.jpg
Πλέον είμαστε στο δρόμο της επιστροφής, να είμαστε καλά και του χρόνου να το ξανακάνουμε!

Πρωινή βόλτα κατευθείαν μετά την δουλειά ,είδα 20-25 τσίχλες πιασμένες τουφέκισα 6 και πήρα της δύο.Τα πουλιά λίγα για την εποχή το αποτέλεσμα αναμενόμενο αν και έπρεπε να χτυπήσω τουλάχιστον άλλες δύο τσίχλες.Αυριο με υγεία στο ίδιο καρτέρι.

Επειδή μου έρχονται πολλά μηνύματα και στα social και στο κινητό κτλ ..Δεν είχα σκοπό να ξαναγράψω στο θέμα.Γιατι τα έχω ξαναπεί .Αλλά οκ..

Τα πουλιά ξεκίνησαν κανονικά στις ημερομηνίες τους φέτος.Εχω ξαναπεί εδώ ότι είναι λάθος να κοιτάμε μια περιοχή μόνο ,τον ελλαδικό χώρο πρέπει να τον κοιτάμε συνολικά...Έξω έτσι τον αντιμετωπίζουν αυτόν τον μήνα ..

Όταν έχεις αναφορές ικανοποιητικές από Έβρο Κ.Μακεδονία βόρειο Αιγαίο,και στο υπόλοιπο κομμάτι ΔΕΝ , κατι που έγινε 2 φορές αυτόν τον μήνα , σημαίνει ότι ο κύριος όγκος πέρασε εκτός της χώρας,
Ότι είδαμε ήταν απόνερα από την ροή της μετανάστευσης...Αυτό φαίνεται ότι ακομα και σε απόσταση ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ χιλιομέτρων οι αναφορές είχαν τεράστια απόκλιση.....Τεράστια ..

Αλλά έχεις ΚΑΜΙΑ και φουστανέλες τις πουλιαστρες από την άλλη ,οπότε το πίσω δεν υπάρχει ...Υπάρχει το ΕΚΤΟΣ διαδρομής..
Τα περί θερμοκρασίας του πρωινού και ότι κόβουν , είναι και αυτό άτοπο. Εκτος και εάν στην Χίο εχθές είχαν χαμηλότερες θερμοκρασίες από την Κόνιτσα για παράδειγμα..Αστείο ....
Επίσης θυμηθείτε πόσα περάσματα έχετε δει με κοντομανικο Οκτωβριο..Ιδικά μετα της 9:30 σε καμπους που αγαπούν την ζέστη..Γιατί τα τσικ τότε δεν έμειναν στο βράδυ μόνο?
Γιατί ήταν μεγάλος ο όγκος των πουλιών,γι'αυτό και η ουρά τους συνεχίζει και την μέρα ...

Από εδώ και πέρα τι?
Φυσικά και θα περιμένουμε και άλλες μετακινήσεις λόγο καιρού.Το κρύο θα στείλει και άλλους επισκέπτες,είναι δεδομένο .
Αλλά το κομμάτι που ξεκίνησε την μετανάστευση από ένστικτο πέρασε και άφησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας με άδεια βουνά και κάμπους ..

Αυτά..
Άσε ρε, αφού Τετάρτη Πέμπτη θα περάσουν.....

κ
Πολύ μεγάλο μπάσιμο και σήμερα στο Σουφλί, τα ίδια με χθες περίπου. Πάλι πολύ ψηλά τα πουλια αλλά όταν είναι 100αδες όλο και κάποια περνάνε σε καλό ύψος και έγινε πολύ ωραίο παιχνίδι.
Ευχαριστηθήκαμε ντουφεκίδι, μας αποζημίωσε τις 2 τελευταίες ημέρες. Για πάρτε μάτι το καρτεράκι μου :D
View attachment 58994

Και εδω μια φώτο από αυτές που δεν μας συμβαίνουν συχνά...
View attachment 58995
Πλέον είμαστε στο δρόμο της επιστροφής, να είμαστε καλά και του χρόνου να το ξανακάνουμε!
καλο δρομο Κυριακο, περιμενουμε βιντεο

Δεν λέω όχι..
Λέω ότι περάσματα έχουν γίνει ήδη ..
Ένα μεγάλο κομμάτι πέρασε ξωφαλτσα ..
Τι να κάνουμε ρε συ ..Τα δεδομένα από τις αναφορές αυτό δείχνουν ..
Εννοείται ότι τελείωσε το παιχνίδι πριν καν αρχίσει φέτος. Τώρα άμα κάτσει κάποιο καλό περασμα μέχρι μέσα Νοεμβρίου, έχει ξαναγίνει και μπορεί να συμβεί ξανά. Τελικά Περικλής η καλύτερη μέρα για εμένα ήταν στις 9/10. Όχι από καρπωση αλλά από ροή και πλήθος και κυριως ύψος.

Σημερινή κοντινή βόλτα στο Καπανδριτη , μήπως και αποφύγουμε τα μποφόρ …
Το μόνο που αποφύγαμε τελικά ήταν οι τσίχλες :D
3 κοτσύφια και μια τσίχλα ο απολογισμός … και δυο μπουγάτσες από τον ΡΙΖΟ στην επιστροφή , να πάνε κάτω τα φαρμάκια :oops:
35A43FE3-893C-459C-B73C-149A59A0830C.jpeg

Last edited:

Από εδώ και πέρα τι?

Αυτά..
Νοεμβρη δηλαδη θα δουμε μεγαλη μετακινηση;Η στα κρυα στα χιονια των βορειων χωρων;

Νοεμβρη δηλαδη δεν θα δουμε αλλη μετακινηση;Η στα κρυα στα χιονια των βορειων χωρων;
Μετακίνηση μπορεί να δεις. Και μια και δυο και τρεις. Πλέον όμως θα είναι πιθανως καταβάσεις λόγω καιρου. Παρακαλά αδερφούλη να παγώσει Βουλγαρους και Σκοπιανούς φέτος. Επίσης να κάνει χιόνια φέτος από Λαμία και πανω επιτέλους και όχι Αττική Εύβοια Βοιωτία.

Status
Not open for further replies.
Back