Λοιπόν, σήμερα στο πρωινό καρτέρι, άλλες 2 φασσάρες (τεράστια πουλιά!) μού έκαμαν τη χάρη και τις καρπώθηκα!!
Κι από τσιχλάκια ήτανε ελαφρώς καλύτερα τα πράγματα από τις προηγούμενες μέρες, αλλά όχι κάτι το σπουδαίο... Και σχετικά σύντομη η παρουσία τους...
Τελικά, 6 τσιχλούλες στο γιλέκο! Καλά ήτανε. Πολλώ δε μάλλον και σε συνδυασμό με τις φάσσες...!!
Υ.Γ.: Τα τελευταία πρωινά έριξα στις τσιχλίτσες ένα κουτάκι ατσάλινα σκάγια 30γρ. σε Νο7, κι έχω κι άλλο ένα με ατσάλινα σκάγια 32γρ. σε Ν6 που το προορίζω για τις κυργιάρες... Επίσης, και τα 3 φασσιά τα πήρα με 30γρ. Νο4 πάλι ατσάλινα σκάγια, κι έχω κι άλλο 1 κουτάκι για ρίξιμο στις φάσσες με ατσάλινα σε Νο3...!! Μου βρισκόντουσαν εδώ και μερικά χρονάκια αυτά τα κουτιά με τα ατσάλινα και είπα να τα ρίξω εφέτο να φύγουνε... Το Ιnvictus μου, άλλωστε, το παρήγγειλα με πιστοποίηση για χρήση ατσάλινων κι άλλων σκαγίων πέρα από τα μολυβένια (μόνο κατόπιν παραγγελίας του πελάτου η εν λόγω πιστοποίηση για όλη την σκοπευτική σειρά Invictus της Guerini, σε αντίθεση με όλα τα κυνηγητικά της μοντέλα, στα οποία η πιστοποίηση στη χρήση ατσάλινων ή άλλων σκαγιών είναι standard).
Σας πληροφορώ λοιπόν, πως τα ατσάλινα σκάγια δεν υστερούν σε τίποτα σε σύγκριση με τα μολύβδινα, αρκεί να φροντίζουμε να ισχύει πάντοτε το παρακάτω όταν κάνουμε χρήση τους...
Τέλος, να γνωρίζουμε ότι για χρήση ατσάλινων σκαγιών επιλέγουμε πάντα 2 νούμερα χονδρότερα σκάγια σε σύγκριση με τα μολυβένια που θα χρησιμοποιούσαμε υπό κανονικές συνθήκες για το εκάστοτε θήραμα, κι αυτό, ώστε να αντισταθμίσουμε και να εξισορροπήσουμε την υστέρηση του ατσάλινου σκαϊού σε βάρος και κινητική ενέργεια συγκριτικώς με το αντίστοιχο μολύβδινο... Α! Και ποτέ πιο σφικτά τσοκ από το demi (***), όταν ρίχνουμε ατσάλινα σκάγια (εάν δεν θέλουμε να καταστρέψουμε την κάννη μας λίγο πριν τη σύσφιγξη)!!