Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ βγήκα έξω και παραλίγο να μου πάρει ο αέρας το τσιγάρο από το στόμα.... Βάρα Λιακο!!! Αύριο θέλουμε φωτογραφικό ρεπορτάζ!!!
Άστα να πάνε....Δεν ακούμε τίποτα και να θέλουμε.Δεν το έπαιρνε το γ@μήδι και να μην ξαναγυρίσει....

Άστα να πάνε....Δεν ακούμε τίποτα και να θέλουμε.Δεν το έπαιρνε το γ@μήδι και να μην ξαναγυρίσει....
Αφού έχω κι άλλα ρε!!! 7-8 τσιγάρα την μερα κάνω. Από πακετο/μερα καλύτερα είναι. Θα προσπαθήσω να το κόψω...

Λοιπόν, σήμερα στο πρωινό καρτέρι, άλλες 2 φασσάρες (τεράστια πουλιά!) μού έκαμαν τη χάρη και τις καρπώθηκα!!
Κι από τσιχλάκια ήτανε ελαφρώς καλύτερα τα πράγματα από τις προηγούμενες μέρες, αλλά όχι κάτι το σπουδαίο... Και σχετικά σύντομη η παρουσία τους...
Τελικά, 6 τσιχλούλες στο γιλέκο! Καλά ήτανε. Πολλώ δε μάλλον και σε συνδυασμό με τις φάσσες...!!

Υ.Γ.: Τα τελευταία πρωινά έριξα στις τσιχλίτσες ένα κουτάκι ατσάλινα σκάγια 30γρ. σε Νο7, κι έχω κι άλλο ένα με ατσάλινα σκάγια 32γρ. σε Ν6 που το προορίζω για τις κυργιάρες... Επίσης, και τα 3 φασσιά τα πήρα με 30γρ. Νο4 πάλι ατσάλινα σκάγια, κι έχω κι άλλο 1 κουτάκι για ρίξιμο στις φάσσες με ατσάλινα σε Νο3...!! Μου βρισκόντουσαν εδώ και μερικά χρονάκια αυτά τα κουτιά με τα ατσάλινα και είπα να τα ρίξω εφέτο να φύγουνε... Το Ιnvictus μου, άλλωστε, το παρήγγειλα με πιστοποίηση για χρήση ατσάλινων κι άλλων σκαγίων πέρα από τα μολυβένια (μόνο κατόπιν παραγγελίας του πελάτου η εν λόγω πιστοποίηση για όλη την σκοπευτική σειρά Invictus της Guerini, σε αντίθεση με όλα τα κυνηγητικά της μοντέλα, στα οποία η πιστοποίηση στη χρήση ατσάλινων ή άλλων σκαγιών είναι standard).
Σας πληροφορώ λοιπόν, πως τα ατσάλινα σκάγια δεν υστερούν σε τίποτα σε σύγκριση με τα μολύβδινα, αρκεί να φροντίζουμε να ισχύει πάντοτε το παρακάτω όταν κάνουμε χρήση τους...
Τέλος, να γνωρίζουμε ότι για χρήση ατσάλινων σκαγιών επιλέγουμε πάντα 2 νούμερα χονδρότερα σκάγια σε σύγκριση με τα μολυβένια που θα χρησιμοποιούσαμε υπό κανονικές συνθήκες για το εκάστοτε θήραμα, κι αυτό, ώστε να αντισταθμίσουμε και να εξισορροπήσουμε την υστέρηση του ατσάλινου σκαϊού σε βάρος και κινητική ενέργεια συγκριτικώς με το αντίστοιχο μολύβδινο... Α! Και ποτέ πιο σφικτά τσοκ από το demi (***), όταν ρίχνουμε ατσάλινα σκάγια (εάν δεν θέλουμε να καταστρέψουμε την κάννη μας λίγο πριν τη σύσφιγξη)!!

Last edited:
υπάρχουν τσοκ με πιστοποίηση για ατσάλινα σε σύσφιξη full όπως π.χ τα exis & inner hp της fabarm
Και τι ακριβώς πιστοποιούν Παύλο ;
Ότι μπορείς να ρίξεις όσο χοντρά ατσάλια θες με ότι ταχύτητα θες.
Δεν νομίζω ...
Ίσως κάνω και λάθος όμως.

Ότι ξέρω για τα ατσάλια είναι αυτό.

Attachments

Last edited:
υπάρχουν τσοκ με πιστοποίηση για ατσάλινα σε σύσφιξη full όπως π.χ τα exis & inner hp της fabarm
Και τι ακριβώς πιστοποιούν Παύλο ;
Ότι μπορείς να ρίξεις όσο χοντρά ατσάλια θες με ότι ταχύτητα θες.
Δεν νομίζω ...
Ίσως κάνω και λάθος όμως.

Ότι ξέρω για τα ατσάλια είναι αυτό.

Το πρόβλημα δεν είναι στο τσοκ αυτό καθεαυτό.
Η κάννη είναι το πρόβλημα, διότι λίγο πριν το τσοκ θα διαρραγεί, καθότι τα ατσάλινα σκάγια (και ειδικά τα χοντρά ατσάλινα κάτω του νούμερου 4) δεν παραμορφώνονται (εν αντιθέσει με τα μολύβδινα) όταν διέρχονται από τις στενές συσφίγξεις... Το επακόλουθο είναι να εκτονωθεί αυτή η "ανίκητη" πίεση διογκώνοντας την κάννη λίγα χιλιοστά πριν τη σύσφιγξη...
Γι' αυτό δεν επιτρέπεται πιο σφικτό τσοκ απ' το μισό (demi ή modified ή ***) όταν ρίχνουμε ατσάλινα! Με άλλα λόγια, το μισό τσοκ ισοδυναμεί με το φουλ τσοκ όταν το χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με ατσάλινες γομώσεις...
Εν πάση περιπτώσει, τα ατσάλινα σκάγια μπορούν να ριχθούν και από μη πιστοποιημένες κάννες, εφόσον το τσοκάρισμα είναι πιο ανοικτό από μισό και οι πιέσεις του φυσιγγίου μέσα στα όρια πιέσεων του όπλου. Οι Εγγλέζοι και οι Δανοί, για παράδειγμα, ρίχνουν απροβλημάτιστα με τα παλαιά τους πλαγιόκαννα δίκαννα, τηρώντας αυστηρά τους προαναφερθέντες περιορισμούς...

Last edited:
Όλο το βράδυ ακουγόταν πολύ τσίχλα και σήκωσα και 2 ορτυκια με το αμάξι όπως ανέβαινα στο καρτέρι...
Α ρε πρεβεζααα.Σε αλλο σημειο σημερα παλι αερας οχι τοσο σαν εχθες αλλα συνεφεια θα δουμε

Α ρε πρεβεζααα.Σε αλλο σημειο σημερα παλι αερας οχι τοσο σαν εχθες αλλα συνεφεια θα δουμε
Εδώ ψιχαλίζει στην Νέα Αρτάκη τώρα... μαυρίλα στον ουρανό. Έπεσε λίγο ο αέρας. Αν είχε πέρασμα με τέτοιο σκηνικό είναι σκέτη καυ..λα!

του αγιου λουκα του ευαγγελιστου σημερα ,παραδοσικα καθε χρονο θα εχει δυνατο μπασιμο.
Πέρσι έγινε της μαλιοκουκουτσαινας σαν και σημερα!!! Επέτειος της πρώτης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ με Ανδρέα Παπανδρέου. Τυχαίο????

Από αύριο και κυρίως την Πέμπτη τα σπουδαία για όσους μπορέσουν να εκδραμουν.
Ελπίζω Παρασκευή εγώ να τα καταφέρω.
Αύριο πιστεύω και εγώ πως θα είναι η μέρα! Αν κάνει δύο δυνατά στην σειρά η χρόνια θα είναι όπως η περσινή, δηλαδή καλή!

Από αύριο και κυρίως την Πέμπτη τα σπουδαία για όσους μπορέσουν να εκδραμουν.
Ελπίζω Παρασκευή εγώ να τα καταφέρω.
Άμα πέσουν τα μποφορ και κάνουν ντου καλό μέχρι την Κυριακή ατουφεκιστος δεν θα μείνει κανείς. Έστω και λίγες θα περνανε συν αυτές που πιάνουν και θα ανεμίζουν το πρωί...

Αύριο πιστεύω και εγώ πως θα είναι η μέρα! Αν κάνει δύο δυνατά στην σειρά η χρόνια θα είναι όπως η περσινή, δηλαδή καλή!
Άμα πέσουν τα μποφορ και κάνουν ντου καλό μέχρι την Κυριακή ατουφεκιστος δεν θα μείνει κανείς. Έστω και λίγες θα περνανε συν αυτές που πιάνουν και θα ανεμίζουν το πρωί...
Την Πέμπτη την πιστεύω πολύ. Αν μπούνε θα έχει παιχνίδι και με τις πιασμένες τις επόμενες μέρες.Θέλω να ελπίζω και σε άλλο ένα κατέβασμα του καιρού προς τέλη του μήνα ή αρχές του άλλου με κοτσύφια και μεγάλες.
Οι φασσες δείχνουν να έχουν ξεκινήσει δυναμικά. Τυχεροί όσοι μπορούν και βγαίνουν καθημερινά βόρεια κεντρική Ελλάδα.

Status
Not open for further replies.
Back