Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλή η μαξους εεεε!!!! Για πες σεταπ να δουμε αν τεριαζουμε!!
Λιάκο Mb32 έριξα 2000 1,65 Χ 32 Ηλιόπουλος 22 57,00 νούμερο 8,5 και μερικά Csb-5 που μου είχαν μείνει Uee 1,45 X 30 με Aquila 24 αν θυμάμαι καλά. Και τα δύο ήταν φοβερά.

Γκουρμεδιαρη μου εσύ....βάλε κ χυμό φραγκοστάφυλο....
Γιώργη δοκίμασε το φίλε! Στιψε λεμόνι και πορτοκάλι και αστες μέσα καμιά ωρίτσα. Μετά αλάτι πιπέρι θυμάρι η ρίγανη και βαλτες στο φούρνο με λίγο λάδι σε μια μικρή γάστρα. Πέρα από το ότι γίνονται λιώμα είναι πεντανοστιμες!
Επίσης κάρβουνο πάλι μαριναρισμενα και πασπαλισε τα με καπνιστή πάπρικα!!! Με τραχανα όπως τα έκανε @PredatoZ ο Χρησταρας ο μερακλής ο μάστερ σεφ δεν τα έχω κάνει αν και μου το έχουν προτείνει και άλλοι.

Γιώργη δοκίμασε το φίλε! Στιψε λεμόνι και πορτοκάλι και αστες μέσα καμιά ωρίτσα. Μετά αλάτι πιπέρι θυμάρι η ρίγανη και βαλτες στο φούρνο με λίγο λάδι σε μια μικρή γάστρα. Πέρα από το ότι γίνονται λιώμα είναι πεντανοστιμες!
Επίσης κάρβουνο πάλι μαριναρισμενα και πασπαλισε τα με καπνιστή πάπρικα!!! Με τραχανα όπως τα έκανε @PredatoZ ο Χρησταρας ο μερακλής ο μάστερ σεφ δεν τα έχω κάνει αν και μου το έχουν προτείνει και άλλοι.
Με όλους τους τρόπους τα έχω φάει εκτός από τηγάνι ποτέ.Σε αυτά που έχω κατασταλάξει είναι πρώτα στιφάδο στην χύτρα που μπορεί να τα φάει μέχρι και φαφούτης.Μετά βραστά με τραχανά,στον φούρνο με λαδόκολλα ή χωρίς με πατάτες,κρεμμύδι,σκόρδο,τυράκι,πιπεριές,ντομάτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου και η φαντασία σου!!!

Μπα θα με περιμένουν από τέλος της εβδομάδας που θα μπορώ να βγω πάλι.
Λίγο που μπήκα στο windy το μεσημέρι οι μέρες από Πέμπτη έως Σάββατο (άντε να βάλω και την Κυριακή μέσα γιατί είμαι πλεονέκτης.yel.) φαίνονται τρομερά υποσχόμενες για φάσσες τσιχλοειδη.
Κοιτάω μακριά βέβαια, άλλα όλοι έχουμε δικαίωμα στα όνειρα.:)
20 με 22 του μήνα βλέπω και εγώ. Μετά θα δούμε. Αν και μακριά δειχνει καλοκαίρι κανονικότατο θερμοκρασιακα.

Με όλους τους τρόπους τα έχω φάει εκτός απο τηγάνι ποτέ.Σε αυτά που έχω κατασταλάξει είναι πρώτα στιφάδο στην χύτρα που μπορεί να τα φάει μέχει και φαφούτης και μετά βραστά με τραχανά και στον φούρνο με λαδόκολλα ή χωρίς με πατάτες,κρεμμύδι,πιπεριές,ντομάτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου και η φαντασία σου!!!
Δοκίμασε τες στο τηγάνι αλλά να τις κάνεις όπως ακριβώς κάνεις την χοιρινη τηγανιά.....

Με όλους τους τρόπους τα έχω φάει εκτός από τηγάνι ποτέ
Δοκίμασε τες στο τηγάνι αλλά να τις κάνεις όπως ακριβώς κάνεις την χοιρινη τηγανιά.....
Δεν ξέρω πως γίνεται η τηγανιά, αλλά κ ετσι "απλά" αν τις πετάξετε μέσα στο λάδι νόστιμες γίνονται....

ο Χρησταρας ο μερακλής ο μάστερ σεφ
Χρυσοχερης κ νοικοκυροπαιδο ο λεβέντης μας..
Χαράς την κοπέλα που θα τον παρει...

Με όλους τους τρόπους τα έχω φάει εκτός από τηγάνι ποτέ.
Βάλε στο τηγάνι αρκετό λάδι... Ρίξε στις τσίχλες αλάτι κ πιπέρι κ μετά πέρασε τες από ένα μπολ με 2/3 αλεύρι κ ένα τρίτο φρυγανιά τριμμένη χωρίς κάτι άλλο... Τηγάνισε τες μέχρι να πάρουν χρώμα καλό από έξω... Πιες κ ένα ποτήρι κρασί για μένα...

Τ' απογεματάκι θα ματαπάω, όχι τόσο για τσίχλες, εφόσον δεν υπάρχουν αρκετές, αλλά και με κάνα χοντρόσκαγο μαζί, μπας και περάσει καμιά φασσούλα (μόνο περασματιάρες, δεν ντοπιάζουν ποτέ εκεί), διότι αυτές περνάνε και τ' απογέματα, ανεξάρτητα με το αν πέρασαν ή όχι και το πρωί της ίδιας ημέρας... Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, μού 'χει δώσει εκείνο το μέρος απογεματινές, μπασιματιάρες φασσούλες...

..."Εάν έχεις τύχη, διάβαινε..." Ε, λοιπόν, μού την έδωκε το συγκεκριμένο καρτεράκι απόψε τη φασσούλα μου!!! Πολύ μεγάλο, βαρύ πουλί με έντονο χρωματισμό!!!
Συν μια "μαύρη" τσιχλίτσα στο σούρουπο, για να της κάνει παρέα της φασσούλας, να μην νιώθει μόνη της... :p:D.exciting.

Last edited:
Με όλους τους τρόπους τα έχω φάει εκτός από τηγάνι ποτέ.Σε αυτά που έχω κατασταλάξει είναι πρώτα στιφάδο στην χύτρα που μπορεί να τα φάει μέχρι και φαφούτης.Μετά βραστά με τραχανά,στον φούρνο με λαδόκολλα ή χωρίς με πατάτες,κρεμμύδι,σκόρδο,τυράκι,πιπεριές,ντομάτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου και η φαντασία σου!!!
Πάρε ενδεικτικά κάποιες, που τις έχω ξανανεβάσει.Έχω και άλλες με άλλους τρόπους!Screenshot_20221016-202445_Gallery.jpgScreenshot_20221016-202548_Gallery.jpgScreenshot_20221016-203143_Gallery.jpgScreenshot_20221016-203213_Gallery.jpgScreenshot_20221016-203303_Gallery.jpg

Βάλε στο τηγάνι αρκετό λάδι... Ρίξε στις τσίχλες αλάτι κ πιπέρι κ μετά πέρασε τες από ένα μπολ με 2/3 αλεύρι κ ένα τρίτο φρυγανιά τριμμένη χωρίς κάτι άλλο... Τηγάνισε τες μέχρι να πάρουν χρώμα καλό από έξω... Πιες κ ένα ποτήρι κρασί για μένα...
Ευχαριστώ, θα το έχω υπόψιν!

Αν μπορείς να πας. Καθάρισε ο καιρός τελείως από το μεσημερι και μετά.
Πάνω στη κορυφή ο αέρας σε ανακατεύει τα πουλιά περνάνε μέσα στη ρεματιά που είναι πυκνή βλάστηση και λίγα ανοίγματα αν θα έχει πουλιά.

Άκουσε και έναν τρόπο να φας και τα κόκαλα εκτός από τα μεγάλα του στήθους και τα ορτύκια γίνονται έτσι . Κατσαρόλα με λάδι μπόλικο να κολυμπάνε αλάτι πιπέρι και καλό τηγάνισμα μετά λεμονακι τρώγονται και τα κόκαλα διαλύονται .Αλλα τα ορτύκια είναι καλύτερα στα κάρβουνα λόγο ότι έχουν λίπος.

απογευματινο καρτερακι παιξανε καμια 40αρια πουλια,, στην αρχη ψιλομενααα,,αργωτερα περνουσανε καλα αλα δεν μου βγαινανε πανωμου ολο δεξιαμου και αρηστερα καμια 50αρια μετρα δυο τουφεκιες εκανα η μια εφυγε χωρις ουρααα και μια χαμενη μεσα σε ελιεςςςς,,,και στο τελος παω να τουφεκισω μια καθιστως βασιλικη τουφεκια που λενε και σπαη το σκαμνακι και τρωο τουμπαααα .sarcastic.

απογευματινο καρτερακι παιξανε καμια 40αρια πουλια,, στην αρχη ψιλομενααα,,αργωτερα περνουσανε καλα αλα δεν μου βγαινανε πανωμου ολο δεξιαμου και αρηστερα καμια 50αρια μετρα δυο τουφεκιες εκανα η μια εφυγε χωρις ουρααα και μια χαμενη μεσα σε ελιεςςςς,,,και στο τελος παω να τουφεκισω μια καθιστως βασιλικη τουφεκια που λενε και σπαη το σκαμνακι και τρωο τουμπαααα .sarcastic.
Ρε Σάκη λεγε ρε , με θέλεις να έρθω πάνω να τις βάλουμε στη μέση τις ρουφιανες και να τους καψουμε το φτερωτό τους κωλαράκι??? Αφού σε παίζουν οι άτιμες??? Θα φέρω και ένα κατσικι ολόκληρο να τσιμπήσουμε ελαφρά....

Status
Not open for further replies.
Back