Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ότι και να πει κανείς είναι λίγο... Ο καθαρός αέρας που αναπνέεις, άμα κατοικείς στα πλούσια βόρεια προάστια, πιθανόν να σε κάνει υπεράνθρωπο! Μου είχαν πει, δεν γνωρίζω προσωπικά αν ισχύει, πως λίγοι προνομιούχοι κάτοικοι, μετρημένοι στα χέρια, από το Μαρούσι που είναι και ο κυνηγετικός σύλλογος και τους γύρω δήμους, έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν με τα πουλιά και να τα προσελκύουν και αν πάει κάποιος να τους δει, ενώ είναι εκεί, γίνονται αόρατοι! Υπερφυσικά πράγματα! Μπορεί και κάτι άλλο να συμβαίνει.... Μπορεί να έχουν το κοκκαλάκι της νυχτερίδας στην τσέπη τους. Αυτό είναι πιθανότερο...
Δημητρη ειμαι Μαρουσιωτης και σε διαβεβαιω οτι δεν ειναι της περιοχης μου και γυρω γυρω, ειναι ντοπιοι απο τις γυρω κοντινες περιοχες και δεν περιοριζονται μονον σε τραγουδια και βιολια, παει η πενταρα συννεφο.

Δημητρη ειμαι Μαρουσιωτης και σε διαβεβαιω οτι δεν ειναι της περιοχης μου και γυρω γυρω, ειναι ντοπιοι απο τις γυρω κοντινες περιοχες και δεν περιοριζονται μονον σε τραγουδια και βιολια, παει η πενταρα συννεφο.
Δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω Σταύρο. Και εγώ μαρουσιώτης είμαι. Δεν τους γνωρίζω προσωπικά. Κάποιοι ηλικιωμένοι συνάδελφοι στα υψώματα μου το είχαν πει. Ενώ παλαιότερα κυνηγάγανε κοντά στο εκκλησάκι, που είναι και ο συναυλιακός χώρος, φύγαν και πηγαίναν στα υψώματα πλέον, γιατί αυτοί βρίσκαν τον μπελά τους και όχι οι ένοχοι. Δύο φορές πάντως που έχω πάει στο παρελθόν και έφυγα τρέχοντας, στο εκκλησάκι, η συναυλία ήταν στην διαπασών και βρισκόντουσαν δύο πολυτελή τζιπάκια με αθηναϊκές πινακίδες. Έχει καταγγελθεί τόσες φορές το γεγονός και δεν έγινε ποτέ τίποτα. Η ίδια κατάσταση με το Καπανδρίτι, πίσω από τα φυτώρια, που ποτέ δεν έγινε κάτι μέχρι που κάηκε το σημείο και απαγορεύτηκε.

Πληροφορία σημερινή από Έβρο μεριά
Από προχθές τριτη-τεταρτη μέχρι χθες έμπαιναν αρκετά πουλιά μαζί και φάσσες
Αύριο γαλοτσα -καρεκλακι -φραπεδια και βουρ στο καρτέρι .hunter.🐦🐦
Πολύ καλό νέο αυτό. Αν ανοίξει ο καιρός ίσως κατέβει τίποτα. Κατά τα άλλα ποοοοολυυυυ νερό από τις 11 και μετά. Ρίχνει καρέκλες!

Καλημέρα Κωνσταντίνε. Μια ερώτηση. Ξέρεις αν οι γνώστοι "νταλάρες" στο ασπροχώρι, συνεχίζουν τις συναυλίες;
Δημητρη το περασμενο ΣΚ και σήμερα τιποτα. Μολις ομως σκασουν μύτη τα κορίτσια θα βγουν και οι ορχήστρες. Το κακό ειναι οτι οσες φορές φωνάζω θηροφυλακή δεν προλαβαίνει. Πέρυσι 2 αυτοκίνητα ηταν στη δεξαμενή πυρόσβεσης απέναντι απο την κεραία. Ήρθαν στο διπλανό καρτέρι και δεν είπαν ούτε καλημέρα οχι έλεγχο.

Δημητρη το περασμενο ΣΚ και σήμερα τιποτα. Μολις ομως σκασουν μύτη τα κορίτσια θα βγουν και οι ορχήστρες. Το κακό ειναι οτι οσες φορές φωνάζω θηροφυλακή δεν προλαβαίνει. Πέρυσι 2 αυτοκίνητα ηταν στη δεξαμενή πυρόσβεσης απέναντι απο την κεραία. Ήρθαν στο διπλανό καρτέρι και δεν είπαν ούτε καλημέρα οχι έλεγχο.
Αυτό ακριβώς εννοώ. Η αμαρτία δεν είναι μόνο ότι κάνουν κάτι ανήθικο και άδικο. Το σημείο που το κάνουν, είναι ουσιώδους σημασίας για την πορεία των πουλιών, και καταστρέφει θηραματικά την ευρύτερη περιοχή. Είναι διπλό το κακό και δεκαπλάσια η αδιαφορία.

9 στα 10 μέρη που πάω τα πουλια έρχονται από νότια νοτιοανατολικά.
Οταν πανε να πιασουν συνηθως κανουν τον κυκλο και χαμηλωνουν γιαυτο τις τουφεκαμε και εμεις αλλιως στον θεο.Πολυ συχνο φενομενο

Εκει νομιζω οτι θελει καταδρομική, αλλα είναι τυχεροί γιατί συνήθως ειμαι απασχολημένος
Σε καταλαβαίνω 100% αλλά πάντα υπάρχει η 11η εντολή. Ου μπλέξεις. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι οι συνεχείς καταγγελίες του γεγονότος, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα προλάβουν!

Εκει νομιζω οτι θελει καταδρομική, αλλα είναι τυχεροί γιατί συνήθως ειμαι απασχολημένος
Δεν χρειάζονται φασαρίες
Υπάρχουν λύσεις αρκεί να έχεις κοντινή πρόσβαση με το αυτοκίνητο στο σημείο που έχουν στήσει τον Καζαντζίδη
Εμείς πχ με τον Κουμπάρο στην Ασωπία
πήραμε το αμάξι πλησιάσαμε όσο ποιο κοντά μπορούσαμε
και πολύ απλά βάλαμε στο τέρμα το cd του Καψάλη με την Γρίβα

Η συνέχεια ήταν πολύ ευχάριστη
Ο Κουμπάρος βγήκε έξω και χόρευε
και εγώ έριχνα μπαταριες στον αέρα
Ο Καζαντζίδης έκλεισε και οι Μορτες έγιναν καπνός

Σε καταλαβαίνω 100% αλλά πάντα υπάρχει η 11η εντολή. Ου μπλέξεις. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι οι συνεχείς καταγγελίες του γεγονότος, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα προλάβουν!
Το καλυτερο ειναι να αφιερωσεις 10 15 λεπτα βιντεακι με ηχο τους μαγκες με τα αμαξια και δημοσιευση στο fb.Δημοσιος εξευτελισμος.Απο την αρχαια ελλαδα παντα ο δημοσιος εξευτελισμος παντα ειχε αποτελεσμα και θα εχει.Και να ξερεται ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ η βιντεοσκοπηση σε δημοσιο χωρο μονο ΦΑΤΣΕΣ με υπευθυνη δηλωση αμα σου κανουν μυνηση αλλα δεν χρειαζεται και φατσες απο τα 50 μετρα βιντεακι.

Εμενα 2 φορες μου εχουν καψει απογευματινα την πρωτη σε καλο καρτερι με λιγους που υο ξεραμε και το προσεχαμε βαραγαμε απο 5-10 πουλια και μια μερα ακουω απο τις 3 το μεσημερι τουφεκιες μακρια προς τα εκει που ειναι το καρτερι.Ηταν εκει 100 μετρα μακρια απο εκει που βγαιναν οι τσιχλες αλλα τις ειχε μαζεψει ολες πανω του σε εμας ζητημα να βγηκαν 1 με 2 απο κει που πιαναν..Τον κυνηγησαμε χωρις οπλα οπλα στην θηκη και βρισιμο μεχρει να φυγει.
Και αλλη μια απο πανω απο εμας στα 150 μετρα εμεις κανονικα θα τουφεκαγαμε πρωτοι αλλα ειχαν βαλει μηχανακι που ισα ισα ακουγοταν σε εμας και περνουσαν οι τσιχλες ολες μαζι ψηλα και καρφι επανω τους.Σε τηλ με θυροφυλακη το κλασσικο ειμαι μακρια τωρα.Αμα ερθουν αυριο ξανα παρε με.Ε την επομενη μερα δεν ειχαν αφησει τπτ γτ να ξαναερθουνε...

Παιδιά πως πάμε εμείς βόλτα σε έναν δρόμο και περνάμε μπροστά από διάφορα μαγαζιά και όταν διαλέξουμε που θέλουμε να καθίσουμε πίσω γυρνάμε πίσω, ε κάτι τέτοιο κάνουν και οι τσίχλες.:cool:
Ετσι ακριβως στα μπασιμοκαρτερια μου σκανε απο νοτιονοτιοδυτικη κατευθυνση ολες ποτε αντιθετα.

Status
Not open for further replies.
Back