Βασίλη θα σε παρακαλούσα να μιλάς για τον εαυτό σου και να μην γενικεύεις, δεν είμαστε όλοι ένα.Ακόμα και να είσαι κέντρο (που κανένας δεν μπορεί να είναι
Βασίλη θα σε παρακαλούσα να μιλάς για τον εαυτό σου και να μην γενικεύεις, δεν είμαστε όλοι ένα.Ακόμα και να είσαι κέντρο (που κανένας δεν μπορεί να είναι
Καθόλου θεωρητικά τα ποσοστά συγκεντρώσεων Άλεξ .... έπεσαν χιλιάδες πραγματικές τουφεκιές για να φτιαχτούν.Ωραια τα ποσοστα και τα μετρα φιλε αλλα ειναι θεωρητικα, οταν μπορεσεις κανε μια δοκιμη στα 36.5 μετρα και μετα στα 60 και πες μου αν οντως ισχυουν αυτα τα ποσοσστα,γιατι αν δοκιμασεις σ'αυτα τα μετρα μαλλον θα ξενερωσεις...
Διάτρηση ναι ... συγκέντρωση ανάλογα με το επίπεδο σκοπευτικής ικανότητας ... για τον George Digweed σίγουρα, για άλλον ίσως και για άλλον όχι.Η συγκεντρωση παντα παιζει πολυ μεγαλο ρολο σε ολες τις τουφεκιες αλλα πολυ περισσοτερο στις μακρινες, οπως επισης και η διατρηση πρεπει να ειναι αρκετα υψηλη.
Λεω για τα ποσοστα συγκεντρωσης στον κυκλο οχι αυτα που αφορουν τον πινακα φιλε και το θηραμα.Καθόλου θεωρητικά τα ποσοστά συγκεντρώσεων Άλεξ .... έπεσαν χιλιάδες πραγματικές τουφεκιές για να φτιαχτούν.
Με 3 τουφεκιές δικές μου ή με 10 κάποιου άλλου δεν θα καταφέρω τίποτα.
Πάντως όποτε βλέπω τουφεκιές σε διαφορετικές αποστάσεις τσεκάρω τον πίνακα ... δεν διαφέρουν πολύ.
Για τα ποσοστά να πάρει το θήραμα Χ σκάγια αν έχεις Υ στον κύκλο είναι το πιο σίγουρο απ' όλα !!!! Απλή στατιστική.
Διάτρηση ναι ... συγκέντρωση ανάλογα με το επίπεδο σκοπευτικής ικανότητας ... για τον George Digweed σίγουρα, για άλλον ίσως και για άλλον όχι.
Απορια.Στο γραφημα οι καμπυλες ειναι τα διαφορετικα τσοκ? Αν ναι ποια ειναι?Τον πίνακα τον έχω ποστάρει πολλές φορές.
Δουλεύει ως εξής
Αν στα 36,5μ έχεις συγκέντρωση 70% τότε στα 45,5μ αναμένεις μια συγκέντρωση 44% περίπου.
Αν στα 27,4μ έχεις συγκέντρωση 78% τότε στα 41μ αναμένεις μια συγκέντρωση 44% περίπου.
View attachment 56276
Δείτε ότι η διαφορά των συγκεντρώσεων φθίνει όσο μεγαλώνει η απόσταση !!!!
View attachment 56277
Ότι σου κάθεται καλά στο μάτι. Απλά πραματα. Αν είναι και χρωματιστό ακόμα καλύτερα.για να μην χαλάμε άλλα θέματα:
ΤΣΟΚ με τρύπες (πόρτινγκ) ή χωρις;
και γιατί;
τι πιστεύετε;
Και εγώ φίλε, πιστεύω οτι μπορούν αρκετοί...και ίσως δεν το κατάλαβαν ακόμα!Τώρα αν θεωρείς οτι μια συγκεντρωτική τουφεκιά μπορούν ελάχιστοι να την εκμεταλλευτούν τι να πω; πάω πάσο.
...Για τα θηράματα και το ποσοστό συγκέντρωσης που χρειάζονται το έχω γράψει πολλές φορές οτι δεν χρειάζονται υπερβολές και με λίγα σκάγια αν είσαι πάνω θα το πάρεις το θήραμα.
Ωραία ,τι ποσοστό πήρες στα 60 μέτραΑσε εμενα να λεω...ριξε ενα φυσιγγι στα 36 μετρα και μετα στα 60
Τονίζω το «θεωρητικά» διότι ο πίνακας είναι δισδιάστατος ενώ η τουφεκιά μας είναι τρισδιάστατη όποτε τα αποτελέσματα στον κυνηγότοπο είναι πολύ καλύτερα από αυτά που μας δείχνει ο πίνακας, αξιολογώντας τα κενά και μόνον!
Τζωνυ, έκανα λαικ στον Τρατση γιατί συμφωνώ με όλα οσα εγραψε ,έως το σημείο όπου γράφει τα παραπάνω, και το φτωχό μυαλό μου δεν βρίσκει τι θέλει να πει ο ποιητής. Έκανα λαικ και σε μια φωτογραφία του γιατί με εξέπληξε ευχάριστα η ανακάλυψη του χαμένου δίδυμου αδερφού του τσαρλυ. Επειδή σχημάτισα εικόνα για τον Γιάννη συγκροτημενου και ορθολογιστη, είμαι βέβαιος ότι θα έχει μια απάντηση αξια προσοχής. Αναμένουμε ( κάνε το ίδιο και συ, μην είσαι ανυπόμονος, αναμνον , όπως λέμε στα ποντιακά).Εσύ @Xklefteris που έκανες λαικ κ που σημαίνει ότι συμφωνείς ,(με το ανωθι του τρατση)για κάντο κ σε μας Λιανα ....πως προκύπτει αυτό το συμπέρασμα![]()
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΣΟΚ και αυτή είναι η μεγάλη χρησιμότητά του.Απορια.Στο γραφημα οι καμπυλες ειναι τα διαφορετικα τσοκ? Αν ναι ποια ειναι?
Θα φτιάξω καινούργιο θέμα "Υπερσυγκεντρωτίτιδα" ειδικά για τους φασσοπαπιάδες.
Εγω πηρα ενα Α ποσοστο...εσυ εκανες τετοια δοκιμη και τα αποτελεσματα που ειδες συμπιπτουν με το πινακακι?Ωραία ,τι ποσοστό πήρες στα 60 μέτρα![]()
Με την πρωτη ευκαιρια θα ριξω στα 36 και στα 50 μετρα και θα κανουμε μαζι αναλυση των ποσοστων!Σας είπα ότι 2-3 φορές έλεγξα τον πίνακα με πραγματικές τουφεκιές σε διαφορετικές αποστάσεις, που τις βρήκα δεξιά και αριστερά.
Σήμερα έψαξα λίγο παραπάνω για να δω αν είναι όσο αξιόπιστος πίστευα.
Πάνω αριστερά "ο δικός μου", κάτω από αυτόν πραγματική δοκιμή, δεξιά του Oberfell & Thomson και κάτω δεξιά της Beretta.
Πάνω κάτω τα ίδια είναι ...
Πάνω από 80% δεν βρήκα δοκιμή πουθενά αλλά ως γνωστόν όσο και να πουσάρεις την Μ2 δεν βγάζει πάνω από 80% οπότε δεν με ενδιαφέρει η αξιοπιστία του πίνακα σε αυτά τα ποσοστά
View attachment 56304
Εγώ όχι, για αυτό κ σε ρωταωΕγω πηρα ενα Α ποσοστο...εσυ εκανες τετοια δοκιμη και τα αποτελεσματα που ειδες συμπιπτουν με το πινακακι?
Με την πρωτη ευκαιρια θα ριξω στα 36 και στα 50 μετρα και θα κανουμε μαζι αναλυση των ποσοστων!
Μακαρι να ισχυουν 100% και να γλιτωσω τον ποδαροδρομο...θα δοκιμαζω μετα μονο στα 36 μετρα και θα ξερω τι να περιμενω στα 50 και 55
Καλησπέρα Λευτέρη!Τζωνυ, έκανα λαικ στον Τρατση γιατί συμφωνώ με όλα οσα εγραψε ,έως το σημείο όπου γράφει τα παραπάνω, και το φτωχό μυαλό μου δεν βρίσκει τι θέλει να πει ο ποιητής. Έκανα λαικ και σε μια φωτογραφία του γιατί με εξέπληξε ευχάριστα η ανακάλυψη του χαμένου δίδυμου αδερφού του τσαρλυ. Επειδή σχημάτισα εικόνα για τον Γιάννη συγκροτημενου και ορθολογιστη, είμαι βέβαιος ότι θα έχει μια απάντηση αξια προσοχής. Αναμένουμε ( κάνε το ίδιο και συ, μην είσαι ανυπόμονος, αναμνον , όπως λέμε στα ποντιακά).
Πρεπει να ψαξω να βρω τις δοκιμες, εχω σιγουρα στα 36 με IC νο6 και στα 50 η 51 μετα, 30 λεπτα ξεκινησα το ποστ και το τελειωσα τωρα...Εγώ όχι, για αυτό κ σε ρωταω
Ακριβώς αυτή είναι η λογική.Με την πρωτη ευκαιρια θα ριξω στα 36 και στα 50 μετρα και θα κανουμε μαζι αναλυση των ποσοστων!
Μακαρι να ισχυουν 100% και να γλιτωσω τον ποδαροδρομο...θα δοκιμαζω μετα μονο στα 36 μετρα και θα ξερω τι να περιμενω στα 50 και 55
Καλησπέρα Γιάννη!Αυτός LOWRY που αναφερόμαστε συχνά ως επικεφαλή βλητικο (ποσσους βλητικους είχε η wintsister ξέρει κανείς) .Θα πω κάτι πάνω στο θέμα σίγουρα η ομοιόμορφη κατανομή γεμίζει τη τσάντα κάτι που αναφέρουμε συχνά και από γραφόμενα δείχνουν να κάνουν και τα τσοκ brain.. Αλλά επειδή πάντα υπάρχει το αλλά η ντουφέκιες των οριακών καταβολών (πολύ μακρινές) βγαίνουν από κάποιες μικρές ομαδουλες σκαγιων οι οποίες δημιουργούνται μόνο στις υπερσυγκεντρωσεις μπορείς να μου πεις ότι μπορεί και από ένα σκακί στο μάτι ή στο λαιμό να πέσει αλλά είναι σπάνιο αυτό συνήθως το παρά πολύ μακρινό πέφτει από δύο ή τρία σκακια που έχουν κρατηθεί κοντά σε εκείνη την απόσταση .Σίγουρα έχει μέτρα και η ισοκατανομή και ομοιομορφία αλλά όχι αυτά των υπερσυγκεντρωτικων ντουφεκιων .Να μου πεις ποιος τις χρειάζεται αυτές θα σου πω αυτός που τις επιχειρεί και τις υποστηρίζει.