Στο σπινινγκ όχι ,σε κάνα πολυαγγιστρο κάποιοι βάζουν,στο σπινινγκ θες πλεύση σωστή,για αυτό η χρήση νήματος κ τα ψιλά εργαλεία....σε σχέση με το άξιον του καλαμιουσύρμα βάζετε καθόλου ή είναι υπερβολή;
Στο σπινινγκ όχι ,σε κάνα πολυαγγιστρο κάποιοι βάζουν,στο σπινινγκ θες πλεύση σωστή,για αυτό η χρήση νήματος κ τα ψιλά εργαλεία....σε σχέση με το άξιον του καλαμιουσύρμα βάζετε καθόλου ή είναι υπερβολή;
Σιλικόνεςφιλοι για τα λαυρακια ποια κατηγορια τεχνιτων ειναι το αδυνατο σειμιο τους και δεν περναει απαρατιριτο απο πρωσοπικη σας αποψη τι εχετε συμπερανει ??
Το lrf έχει επικρατήσει γιατί είναι πολυ πιο ξεκουραστο από τις άλλες κατηγορίες του spinning κ συνήθως δίνει κ περισσοτερα χτυπήματα γιατί μπορεί να πιαστουν σχεδόν όλα τα ψαρια,απο γωβιος μέχρι λουτσος κ γοφαρι(ασχέτως αν τελικά βγουν έξω η οχι)...Έτσιγια αυτό το lrf ,έχει επικρατήσει σε βάρος του σπινινγκ
εκτός κ αν πέσεις σε θηρία ψάρια
αλλά εκεί πάλι θες σορτζιγκινγκ
![]()
Αν θες να αποφυγεις τα κοψίματα από ψάρια που διαθέτουν κοφτερά δόντια η μόνη λυση(στο spinning) είναι η χρήση μεγάλων τεχνητών....σύρμα βάζετε καθόλου ή είναι υπερβολή;
Όχι ... Πουθενάσύρμα βάζετε καθόλου
Γνώμες ακουγονται Βασιλη...Μην είστε απόλυτοι μερικοί.![]()
Τάσο δεν το εννοούσα μόνο στο τι λέει ο καθένας αλλά κυρίως στο τι δοκιμάζει!Γνώμες ακουγονται Βασιλη...
Αναλόγως τι πιστευει η τι έχει δει ο καθένας συμφωνα με την εμπειρία του...
Όπως κ σε κάθε άλλο θέμα...
Και ειδικά σε τέτοιες... περιπτωσεις κανεις δεν μπορεί να είναι απόλυτος.......
Γράψε μας τον εξοπλισμό σου. Το σκίμερ δεν θεωρείται δύσκολο τεχνητό να βρεις την κίνηση του.παιδια την τεχνικη walk the dog (wdt)τι φτει που δε την βγαζω τοσο καλα μηπως φτει το χοντρο νημα που εχω 2pe η απλα θελω εξασκηση τεχνιτο που δουλεβω ima salt skimmer αν μπορειτε βοηθιστε με
τι να φτει αραγε ?
gundog chrony 8-42 υψος 2.79 fast pe2 kairiki 35 παραμαλο μηχανισμος nexave 3000 ειναι καλος ο εξοπλισμος μου η ειναι λαθος ???Γράψε μας τον εξοπλισμό σου. Το σκίμερ δεν θεωρείται δύσκολο τεχνητό να βρεις την κίνηση του.
Δε θα ήταν καλύτερα ένας 4000ς μηχανισμόςgundog chrony 8-42 υψος 2.79 fast pe2 kairiki 35 παραμαλο μηχανισμος nexave 3000 ειναι καλος ο εξοπλισμος μου η ειναι λαθος ???
ευχαριστω .
η αληθια ειναι οτι ειναι εμπροστιβαρο με 4000μπρει να ηταν καλυτερα αλλα πολυ μεγαλος μου φενετε δε ξερω ομως....Δε θα ήταν καλύτερα ένας 4000ς μηχανισμόςέναν τέτοιο πάντρεψα εγώ σε 10-50 καλαμι ,2πε νήμα κ 37 παράμαλλο
![]()
Με τέτοιο σετ καλύτερα είναι να δουλέψεις πιο βαριά τεχνητά,το ima στα 15γρ και pe 2 δεν είναι και ότι καλύτερο.Τα φθηνά καλάμια δεν ανταποκρίνονται στο αναγραφόμενο casting weight και το 8-42 μπορεί άνετα στην πραγματικότητα να είναι 15-50.gundog chrony 8-42 υψος 2.79 fast pe2 kairiki 35 παραμαλο μηχανισμος nexave 3000 ειναι καλος ο εξοπλισμος μου η ειναι λαθος ???
ευχαριστω .
κανω wtd και μια πλασουριζει οταν ειναι μακρια μια κανει την κινιση μια ερχετε ευθια και μια κατω απ το νερο ακολουθαν τα ψαρια αλλα τιποτα το ima λει 14 γραμαρια και το καλαμι γενικα ηταν ακριβο πιστευω 100 € λες να νε μαπα χαχαχα αμα ειναι ετσι αστα ναΜε τέτοιο σετ καλύτερα είναι να δουλέψεις πιο βαριά τεχνητά,το ima στα 15γρ και pe 2 δεν είναι και ότι καλύτερο.Τα φθηνά καλάμια δεν ανταποκρίνονται στο αναγραφόμενο casting weight και το 8-42 μπορεί άνετα στην πραγματικότητα να είναι 15-50.
Ωστόσο εάν προσπαθήσεις θα το βρεις και θα δουλέψει,είναι εύκολο τεχνητο.
Το νήμα σου είναι χοντρό, πρέπει να κατέβεις σε 1.5 (ιδανικά 1.2) κατά την προσωπική μου άποψη. Κατά τ' άλλα είναι μια χαρά εξοπλισμός για κάποιον που ξεκινάει. Είναι μεσαίος σε δύναμη όμως και είναι λογικό να μην μπορείς να παίξεις καλά wtd τεχνητά μέχρι 15γρ. Ειδικά αυτά που θέλουν κίνηση καρπού. Αν πάρεις μεγαλύτερο τεχνητό θα δεις πιο ωραία κίνηση σίγουρα!gundog chrony 8-42 υψος 2.79 fast pe2 kairiki 35 παραμαλο μηχανισμος nexave 3000 ειναι καλος ο εξοπλισμος μου η ειναι λαθος ???
ευχαριστω .
γενικα πιστευεις εν. skimmer μπορει να αποδοσει καλα σε λαυρακια ??η χριαζωμε κατι διαφορετικοΤο νήμα σου είναι χοντρό, πρέπει να κατέβεις σε 1.5 (ιδανικά 1.2) κατά την προσωπική μου άποψη. Κατά τ' άλλα είναι μια χαρά εξοπλισμός για κάποιον που ξεκινάει. Είναι μεσαίος σε δύναμη όμως και είναι λογικό να μην μπορείς να παίξεις καλά wtd τεχνητά μέχρι 15γρ. Ειδικά αυτά που θέλουν κίνηση καρπού. Αν πάρεις μεγαλύτερο τεχνητό θα δεις πιο ωραία κίνηση σίγουρα!
ευχαριστω για τις πληροφοριες φιλε με εχουν βοηθισει πολυ ...Επίσης, στις σιλικόνες θα σε περιορίσει είτε σε βαριές είτε σε αυτές που έχουν κίνηση με απλή ανάκτηση (paddle tail). Βαριές σιλικόνες για λαβράκια είναι λίγες που έχω δοκιμάσει. Το βάρος πάει με βάση την μολυβοκεφαλή. Μόλις βρω χρόνο θα σου προτείνω κάποιους συνδυασμούς σιλικόνη-μολυβοκεφαλή που θα μπορείς να δουλεύεις με τον εξοπλισμό σου.
Τα λαβράκια...ο άλλος τα έβγαζε με ένα κομμάτι ξύλο ,σαν Πόπερ....απλά κ εσύ όπως κ εγώ θέλουμε βαρύτερα τεχνητά η σιλικόνες...για τα καλάμια μας ,,,όσον αφορά τώρα το πε 2 που έχεις κ εσύ κ εγώ ,εμένα μου το πρότεινε ο καταστηματάρχης μιας κ το καλάμι είναι μέσο προς βαρύ κ τον 4000 ο ίδιος επίσηςγενικα πιστευεις εν. skimmer μπορει να αποδοσει καλα σε λαυρακια ??η χριαζωμε κατι διαφορετικο