Το κοντάκι να είναι σωστό και όλα καλά είναι για την τσίχλαΜπα...Μπα και συ δικός μας πλαγιόκαννακιας...
Τώρα τα σκητοφύσιγγα No 9,5 αν το σκεφτείς έχουν 24γρΧ21,4(που βγαίνουν στο γρ, τα 9,5αρια)=513,6 σκαγια στο σύνολο της γόμωσης.
Δεν είναι και λίγα, αν λάβουμε υπόψη οτι ένα 30άρι Νο 9 (που θεωρείται ιδανικό για κυνήγι κίχλας) έχει 30γρΧ18=540σκάγια σύνολο...σιγά τη διαφορά...
Είδες Μακη για να το έχεις εκπαιδεύσει καλά...
Τώρα τα σκητοφύσιγγα No 9,5 αν το σκεφτείς έχουν 24γρΧ21,4(που βγαίνουν στο γρ, τα 9,5αρια)=513,6 σκαγια στο σύνολο της γόμωσης.
Δεν είναι και λίγα, αν λάβουμε υπόψη οτι ένα 30άρι Νο 9 (που θεωρείται ιδανικό για κυνήγι κίχλας) έχει 30γρΧ18=540σκάγια σύνολο...σιγά τη διαφορά...
Για περπατητό ότι πρέπει μου φαίνονται τα σκητοφύσιγγα και του χρόνου μάλλον θα τα δοκιμάσω...
Oχι και όλοι...Aμα σας λεω εγω για τα δικανα με κοιτατε περιεργα ολοι![]()
Το ν9 έχει διάμετρο 2,1χιλ, ενώ το ν9,5 έχει 2,0χιλ.Με Νο. 9 σκάγια με διάμετρο 2,03 χιλιοστά και Νο 9,5 με διάμετρο 1,91 χιλιοστά και σύμφωνα με το site : http://www.hallowellco.com/shot_size_chart.htm
ΕΧΟΥΜΕ :
No. 9 σκάγια = 568 σκάγια ανα ουγκιά (28,35 γραμμάρια)
Άρα 30 γραμμάρια έχουν (30/28,35)Χ 568 = 601 σκάγια Νο 9.
No. 9,5 σκάγια = 688 σκαγια ανα ουγκιά (28,35 γραμμάρια)
Άρα 24 γραμμάρια έχουν (24/28,35)Χ 688 = 582 σκάγια Νο 9,5.
Για διαφορετική διάμετρο σκαγιών (2,03 και 1,91) θα υπάρχουν μικροδιαφορές.
Ελπίζω να βοήθησα
Άρα 30 γραμμάρια έχουν (30/28,35)Χ 568 = 601 σκάγια Νο 9.
Άρα 24 γραμμάρια έχουν (24/28,35)Χ 688 = 582 σκάγια Νο 9,5.
Δοκίμασε στην κοντινή καννη τα σκητ ν9,5 και στη μακριά καννη σπορτινγκ ν8,5 η 8.Ευχαριστώ παιδιά, άρα σχεδόν καμία διαφορά, τσάμπα κουβαλάμε τόσο περισσότερο βάρος ειδικά στο περπατητό. Κένταυρος skeet 4€ η 25άδα.
Αυτό που είδα σε λίγες βιαστικές δοκιμές που έκανα στον πίνακα για να τσεκάρω περισσότερο τα μέτρα του πλάγιου που το είχα στην άκρη πολύ καιρό, ήταν ότι μπορεί να μην έχουν ουσιαστικές διαφορές στον αριθμό των σκαγιών αλλά σε τσοκαρισμένα όπλα με στενούς αυλούς (πλάγια με 18,2 αυλούς) η εικόνα στον πίνακα αλλάζει δραματικά μεταξύ ενός π.χ. 31γρ φυσίγγι και ενός 24γρ. Ενώ για παράδειγμα το αποτέλεσμα στην αριστερή κάννη (full) ήταν σχεδόν πανομοιότυπο και στα δύο φυσίγγια στην ίδια απόσταση, στην δεξιά κάννη (5/10) τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Η απόδοση του 24αριού ήταν πολύ κοντά στην απόδοση της full κάννης, ενώ η αποτύπωση του 31 γραμμαρίων ήταν πολύ πιο κοντά σε μια τουφεκιά που έχει γίνει όντως με 3*. Προφανώς λόγο χαμηλότερου βάρους στο 24άρι δεν παραμορφώθηκε καθόλου το αποτέλεσμα και το πήγε "μπάλα" ακόμα και η δεξιά. Αυτό δεν ξέρω γιατί δεν συνέβηκε και στην full κάννη, ίσως το 17,2 να είναι εξαιρετικά στενό για να του "αρνηθούν" την υπακοή ακόμα και πιο βαριές γομώσεις.
Τάσο μήπως σε βλέπουν αξύριστο και φοβούνται να βγουν απ το κλαδί;;;;Δεν υπάρχει πουλί πετουμενο που λεει κ η παροιμια.Με τα χίλια ζόρια χτύπησα 6 αλλά τα ψηλά χόρτα μου "καταπιαν"τις 3.(Δεν εχει που δεν εχει πουλια τα χάνουμε κιόλας).Συνάντησα δυο μπεκατσαδες με ενα κουρτχααρ αλλά δεν έκαναν τίποτα..Σκεφτείτε να μπενει ο σκύλος μέσα στο πυκνό κ να βγενουν 5-6.τσιχλες..Για τέτοια κατάσταση μιλαμε εδω πέρα αγαπητοί τσιχλαδες μου..
![]()
Τάσο μου φαίνεται ότι οι κάννες σου θέλουν ελαφρύ τριψιμο με brasso ή Flitz.Δεν υπάρχει πουλί πετουμενο που λεει κ η παροιμια.Με τα χίλια ζόρια χτύπησα 6 αλλά τα ψηλά χόρτα μου "καταπιαν"τις 3.(Δεν εχει που δεν εχει πουλια τα χάνουμε κιόλας).Συνάντησα δυο μπεκατσαδες με ενα κουρτχααρ αλλά δεν έκαναν τίποτα..Σκεφτείτε να μπενει ο σκύλος μέσα στο πυκνό κ να βγενουν 5-6.τσιχλες..Για τέτοια κατάσταση μιλαμε εδω πέρα αγαπητοί τσιχλαδες μου..
![]()
Δν πειράζει φιλε, τι να κανείς που στο νησί σου έχει κακή χρονια. Παντως το baikal την εκανε τη δουλειά του...Δεν υπάρχει πουλί πετουμενο που λεει κ η παροιμια.Με τα χίλια ζόρια χτύπησα 6 αλλά τα ψηλά χόρτα μου "καταπιαν"τις 3.(Δεν εχει που δεν εχει πουλια τα χάνουμε κιόλας).Συνάντησα δυο μπεκατσαδες με ενα κουρτχααρ αλλά δεν έκαναν τίποτα..Σκεφτείτε να μπενει ο σκύλος μέσα στο πυκνό κ να βγενουν 5-6.τσιχλες..Για τέτοια κατάσταση μιλαμε εδω πέρα αγαπητοί τσιχλαδες μου..
![]()
Εσωτερικα (που με απασχολεί περισσότερο)ειναι πραγματικα λαμπικο..Τάσο μου φαίνεται ότι οι κάννες σου θέλουν ελαφρύ τριψιμο με brasso ή Flitz.
Αν έχει μπιμπικια το βαψιμο σε μαρανε!Εσωτερικα (που με απασχολεί περισσότερο)ειναι πραγματικα λαμπικο..
Απέξω εχει τα μπιμπικακια του..Το έχω στα υποψιν μόλις τελειώσει το κυνήγι να το σενιαρω.Το brasso δεν θα ξεβάψει το μέταλλο εξωτερικά?
Πάντα την κάνει την δουλειά του..Αρκεί να το βαλω ντρετα..Παντως το baikal την εκανε τη δουλειά του...![]()
Αμ Παθενει..Τα πάντα παθενουν.Έχω δει μπαικαλ που και στις δυο θαλαμες ειχε μικρές μικρές τρύπες.Αλλα μόνο στις θαλάμες.Εσωτερικα τι να παθει αφού είναι χρωμιωμμενο.