Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τώρα τα σκητοφύσιγγα No 9,5 αν το σκεφτείς έχουν 24γρΧ21,4(που βγαίνουν στο γρ, τα 9,5αρια)=513,6 σκαγια στο σύνολο της γόμωσης.
Δεν είναι και λίγα, αν λάβουμε υπόψη οτι ένα 30άρι Νο 9 (που θεωρείται ιδανικό για κυνήγι κίχλας) έχει 30γρΧ18=540σκάγια σύνολο...σιγά τη διαφορά...

Είναι σωστός αυτός ο υπολογισμός; Ένα φυσίγγι 30 γραμμαρίων γεμισμένο με νούμερο 9, έχει μόνο 26 σκάγια παραπάνω από ένα φυσίγγι 24 γραμμαρίων με νούμερο 9,5 ; .xm.

Είδες Μακη για να το έχεις εκπαιδεύσει καλά...

Τώρα τα σκητοφύσιγγα No 9,5 αν το σκεφτείς έχουν 24γρΧ21,4(που βγαίνουν στο γρ, τα 9,5αρια)=513,6 σκαγια στο σύνολο της γόμωσης.
Δεν είναι και λίγα, αν λάβουμε υπόψη οτι ένα 30άρι Νο 9 (που θεωρείται ιδανικό για κυνήγι κίχλας) έχει 30γρΧ18=540σκάγια σύνολο...σιγά τη διαφορά...
Για περπατητό ότι πρέπει μου φαίνονται τα σκητοφύσιγγα και του χρόνου μάλλον θα τα δοκιμάσω...

Με Νο. 9 σκάγια με διάμετρο 2,03 χιλιοστά και Νο 9,5 με διάμετρο 1,91 χιλιοστά και σύμφωνα με το site : http://www.hallowellco.com/shot_size_chart.htm

ΕΧΟΥΜΕ :
No. 9 σκάγια = 568 σκάγια ανα ουγκιά (28,35 γραμμάρια)
Άρα 30 γραμμάρια έχουν (30/28,35)Χ 568 = 601 σκάγια Νο 9.

No. 9,5 σκάγια = 688 σκαγια ανα ουγκιά (28,35 γραμμάρια)
Άρα 24 γραμμάρια έχουν (24/28,35)Χ 688 = 582 σκάγια Νο 9,5.

Για διαφορετική διάμετρο σκαγιών (2,03 και 1,91) θα υπάρχουν μικροδιαφορές.
Ελπίζω να βοήθησα

Με Νο. 9 σκάγια με διάμετρο 2,03 χιλιοστά και Νο 9,5 με διάμετρο 1,91 χιλιοστά και σύμφωνα με το site : http://www.hallowellco.com/shot_size_chart.htm

ΕΧΟΥΜΕ :
No. 9 σκάγια = 568 σκάγια ανα ουγκιά (28,35 γραμμάρια)

No. 9,5 σκάγια = 688 σκαγια ανα ουγκιά (28,35 γραμμάρια)

Για διαφορετική διάμετρο σκαγιών (2,03 και 1,91) θα υπάρχουν μικροδιαφορές.
Ελπίζω να βοήθησα
Το ν9 έχει διάμετρο 2,1χιλ, ενώ το ν9,5 έχει 2,0χιλ.
Άσχετα με αυτό η διαφορά είναι παραπλήσια.

Last edited:

upload images free

χτεσινό πρωινό..μπορώ να πω πως είχε πολλά πουλιά αλλά δεν
σηκωνόντουσαν εύκολα. Πετούσα πέτρες στους θαμνους και τίποτα...προσπερνουσα
το σημείο και άκουγα μετά το φτερουγισμα ....τουλάχιστον πεφτανε σε καθαρό
και δεν με παιδεύανε...;)

Ευχαριστώ παιδιά, άρα σχεδόν καμία διαφορά, τσάμπα κουβαλάμε τόσο περισσότερο βάρος ειδικά στο περπατητό. Κένταυρος skeet 4€ η 25άδα.

Αυτό που είδα σε λίγες βιαστικές δοκιμές που έκανα στον πίνακα για να τσεκάρω περισσότερο τα μέτρα του πλάγιου που το είχα στην άκρη πολύ καιρό, ήταν ότι μπορεί να μην έχουν ουσιαστικές διαφορές στον αριθμό των σκαγιών αλλά σε τσοκαρισμένα όπλα με στενούς αυλούς (πλάγια με 18,2 αυλούς) η εικόνα στον πίνακα αλλάζει δραματικά μεταξύ ενός π.χ. 31γρ φυσίγγι και ενός 24γρ. Ενώ για παράδειγμα το αποτέλεσμα στην αριστερή κάννη (full) ήταν σχεδόν πανομοιότυπο και στα δύο φυσίγγια στην ίδια απόσταση, στην δεξιά κάννη (5/10) τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Η απόδοση του 24αριού ήταν πολύ κοντά στην απόδοση της full κάννης, ενώ η αποτύπωση του 31 γραμμαρίων ήταν πολύ πιο κοντά σε μια τουφεκιά που έχει γίνει όντως με 3*. Προφανώς λόγο χαμηλότερου βάρους στο 24άρι δεν παραμορφώθηκε καθόλου το αποτέλεσμα και το πήγε "μπάλα" ακόμα και η δεξιά. Αυτό δεν ξέρω γιατί δεν συνέβηκε και στην full κάννη, ίσως το 17,2 να είναι εξαιρετικά στενό για να του "αρνηθούν" την υπακοή ακόμα και πιο βαριές γομώσεις.

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ παιδιά, άρα σχεδόν καμία διαφορά, τσάμπα κουβαλάμε τόσο περισσότερο βάρος ειδικά στο περπατητό. Κένταυρος skeet 4€ η 25άδα.

Αυτό που είδα σε λίγες βιαστικές δοκιμές που έκανα στον πίνακα για να τσεκάρω περισσότερο τα μέτρα του πλάγιου που το είχα στην άκρη πολύ καιρό, ήταν ότι μπορεί να μην έχουν ουσιαστικές διαφορές στον αριθμό των σκαγιών αλλά σε τσοκαρισμένα όπλα με στενούς αυλούς (πλάγια με 18,2 αυλούς) η εικόνα στον πίνακα αλλάζει δραματικά μεταξύ ενός π.χ. 31γρ φυσίγγι και ενός 24γρ. Ενώ για παράδειγμα το αποτέλεσμα στην αριστερή κάννη (full) ήταν σχεδόν πανομοιότυπο και στα δύο φυσίγγια στην ίδια απόσταση, στην δεξιά κάννη (5/10) τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Η απόδοση του 24αριού ήταν πολύ κοντά στην απόδοση της full κάννης, ενώ η αποτύπωση του 31 γραμμαρίων ήταν πολύ πιο κοντά σε μια τουφεκιά που έχει γίνει όντως με 3*. Προφανώς λόγο χαμηλότερου βάρους στο 24άρι δεν παραμορφώθηκε καθόλου το αποτέλεσμα και το πήγε "μπάλα" ακόμα και η δεξιά. Αυτό δεν ξέρω γιατί δεν συνέβηκε και στην full κάννη, ίσως το 17,2 να είναι εξαιρετικά στενό για να του "αρνηθούν" την υπακοή ακόμα και πιο βαριές γομώσεις.
Δοκίμασε στην κοντινή καννη τα σκητ ν9,5 και στη μακριά καννη σπορτινγκ ν8,5 η 8.

Δεν υπάρχει πουλί πετουμενο που λεει κ η παροιμια.Με τα χίλια ζόρια χτύπησα 6 αλλά τα ψηλά χόρτα μου "καταπιαν"τις 3.(Δεν εχει που δεν εχει πουλια τα χάνουμε κιόλας).Συνάντησα δυο μπεκατσαδες με ενα κουρτχααρ αλλά δεν έκαναν τίποτα..Σκεφτείτε να μπενει ο σκύλος μέσα στο πυκνό κ να βγενουν 5-6.τσιχλες..Για τέτοια κατάσταση μιλαμε εδω πέρα αγαπητοί τσιχλαδες μου..

Δεν υπάρχει πουλί πετουμενο που λεει κ η παροιμια.Με τα χίλια ζόρια χτύπησα 6 αλλά τα ψηλά χόρτα μου "καταπιαν"τις 3.(Δεν εχει που δεν εχει πουλια τα χάνουμε κιόλας).Συνάντησα δυο μπεκατσαδες με ενα κουρτχααρ αλλά δεν έκαναν τίποτα..Σκεφτείτε να μπενει ο σκύλος μέσα στο πυκνό κ να βγενουν 5-6.τσιχλες..Για τέτοια κατάσταση μιλαμε εδω πέρα αγαπητοί τσιχλαδες μου..
Τάσο μήπως σε βλέπουν αξύριστο και φοβούνται να βγουν απ το κλαδί;;;;

Τάσο μου φαίνεται ότι οι κάννες σου θέλουν ελαφρύ τριψιμο με brasso ή Flitz.

Δν πειράζει φιλε, τι να κανείς που στο νησί σου έχει κακή χρονια. Παντως το baikal την εκανε τη δουλειά του...;)

Τάσο μου φαίνεται ότι οι κάννες σου θέλουν ελαφρύ τριψιμο με brasso ή Flitz.
Εσωτερικα (που με απασχολεί περισσότερο)ειναι πραγματικα λαμπικο..
Απέξω εχει τα μπιμπικακια του..Το έχω στα υποψιν μόλις τελειώσει το κυνήγι να το σενιαρω.Το brasso δεν θα ξεβάψει το μέταλλο εξωτερικά?

Εσωτερικα (που με απασχολεί περισσότερο)ειναι πραγματικα λαμπικο..
Απέξω εχει τα μπιμπικακια του..Το έχω στα υποψιν μόλις τελειώσει το κυνήγι να το σενιαρω.Το brasso δεν θα ξεβάψει το μέταλλο εξωτερικά?
Αν έχει μπιμπικια το βαψιμο σε μαρανε! :p
Ψιλο σύρμα ή καλύτερα πανί μικροινων και μπρασσο.
Εσωτερικα τι να παθει αφού είναι χρωμιωμμενο.

Χθες βράδυ οταν επέστρεψα από Αλιβέρι ήμουνα λιώμα , αλλά μέσα μου κάτι με έτρωγε.Ξάπλωσα νωρίς και κάποια στιγμή γύρω στις 12 και κατι έφαγα το φλας! Αποφάσισα να κάνω τη βόλτα κάπου ποιο κοντά αφού θα ήμουνα μόνος.Τελικά τράβηξα λίγο παραόξω .Ομίχλη και σύννεφα μείωναν την ορατότητα μέχρι τις 8:30.Μετα για μισή ώρα ασχολήθηκα με το όπλο κάνοντας καποιες δοκιμές και το περπάτημα άρχισε γύρω στις 9:10.Πουλάκια διάσπαρτα και τα περισσότερα κάτω απο ελιές και αγριελιές .Με περπάτημα σε 2 διαφορετικά μέρη κατάφερα να πάρω στο χέρι 12 τσίχλες και είχα και 4 χαμένες.
Ο καιρός ζεστός και η φύση γεμάτη χρώματα και αρώματα. Φυσικά ήμουνα με κοντομάνικο και πάλι ίδρωνα.
Αυριο με Γιώργο και Γεράσιμο ελπίζω να πάμε καλύτερα.

Last edited:
Καλο απογευμα! Πριν καμια ωρα μπηκαμε μεσα,και αφου ηπιαμε το κρασακι μας ( λουκανικα δικα μας και φασολακια κοκκινιστα),ξαπλωσα λιγο να σας γραψω αλλα και να ξεκουραστω γιατι ειμαι πτωμα,μετα τα συνεχομενα περπατητα.ηρθε λοιπον σημερα και ο αδελφος μου αλλα δεν ειχε πολυ χρονο και καναμε ενα 4ωρο περπατητο γυρω απο το χωριο στα ιδια μερη παντα που τα κυνηγαμε 20 και χρονια...οι τσιχλες λιγοστες.πηραμε τελικα με κοπο 16 πουλια.φυσιγγια οτι στοκ ειχαμε γιατι τελειωνει η σεζον.RC 32 N 9 και Ν 10..και μια φωτο..Beretta A 304-Beretta 471 silver Hawk..
BurLRw3.jpg

Status
Not open for further replies.
Back