Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
μεγαλη φωλα σημερα.18 βαθμους ζεστη δεν κουνηθηκε τιποτα.μου βγηκαν 3 πουλια στις 6.25 πανω στις κανες μου σαν τους καμικαζι ουτε που προλαβα να σηκωσω τ οπλο.απο τα γυρω καρτερια σχεδον καθολου τουφεκιες.μονο σ ενα μακρινο ακουστηκαν τουφεκιες απο τις 6 παρα 10 μεχρι τις 6.20 περιπου

Θα σας δώσουμε δυο ίδια οπλα,δυο ίδια τσοκ και 50 φυσιγγια και θα πάτε για περπατητο τσίχλας..Στο γυρισμό θα γίνει η καταμέτρηση των χτυπημένων θηραμάτων και των γεμάτων φυσιγγίων που πιθανόν να σας απέμειναν..
Ο νικητής θα αναδειχτεί ως το καλύτερο τουφέκι του ΗL...well done.

Καλησπέρα. Κατά τις 12:30 εβαλα τη σκυλίτσα μέσα για ξεκούραση και εβγαλα το 725 για καμιά κιχλιτσα. Κάθησα πάνω στο χωματόδρομο γιατί είχαν δρομολόγιο από τη πλαγιά σε κάτι ελιές από κάτω. Τελικά μια χαρά ήταν, τουφεκισα 10 κιχλες και πήρα τις 7 με ωραίες μακρινές τουφεκιες, ειδικά οι δύο ήταν σε απόσταση που δεν σηκωμεις εύκολα όπλο. από φυσίγγια euromix 9-10 , ολα τα πουλια ξερά και καθαρά, τελικά αυτό το φυσηγγι είναι από τα κορυφαία. Το 725 και σήμερα έδειξε πως αυτές οι μακρινές βολές είναι το στοιχείο του, όσο κουραστικό είναι στο περπατητό, τόσο απολαυστικο είναι σε καρτερισιες μακρινές τουφεκιες. Καλη συνέχεια σε ολους.

image hosting site no sign up
Ωραίο κυνήγι, Γιάννη!
Έφτασε η ώρα του ταξιδιού και όπου έχουν φαΐ οι ελιές πέφτουν όλη μέρα και τρώνε για να παχύνουν και να βάλουν λίπος για να μπορούν ανταπεξέλθουν στο ταξίδι.
Εμ Γιάννη! Με 80εκ. κάννες δε θα ήταν απολαυστικό στις μακρινές ντουφεκιές...Ο ορισμός του καρτεροντούφεκου.
Ξεκίνα και τα βάρη το καλοκαίρι για να το ''σώνεις'' και στο περπατητό του χρόνου το χειμώνα.sarcastic.
Ζηλεψα απο το Γιαννη που εβαλε το 725 και την εκανα κ εγω το απογευμα για κανα καρτερακι... Λιγα πουλια κ λιγες τουφεκιες, τα περισσοτερα περασαν μαζεμενα σε 2-3 λεπτα οταν επεσε ο ηλιος... Τουφεκισα 9, πηρα τις 7 και στο χερι τις 6 που θα ηταν πολυ λιγοτερες αν δεν ειχα τον πολυτιμο βοηθο... Καποιες φορες το δικαννο με αφηνει με ανοιχτο το στομα για το ποσο μακρια μπορεις να εχεις επαναλαμβανομενες επιτυχιες...

Βλέπω τα 725 πήραν φωτιά!:)
Ωραίος Άρι, η αλήθεια είναι οτι το δίκαννο προσφέρεται για πιο ποιοτικό κυνήγι και φυσικά το σκυλί ακόμα και στο καρτέρι κίχλας ανεβάζει το κυνήγι σε άλλο επίπεδο.well done.
Σήμερα το πρωι πήγα εδω περίπου 2χλμ περισσότερο για βόλτα..
Ηταν ένας μεγαλος θαμνος και εβγεναν τα κοτσυφια κομπολόι (ευτυχώς κρατήθηκα και δεν είχαμε κανένα.. ατύχημα..:p)
Σε μία φάση ρίχνω πέτρα και (επιτέλους) πεταγετε μια τσιχλα όμως δεν κατάφερα να την τουφεκισω μέσα στο πυκνό.Την είδα όμως που πήγε και έκατσε αρκετά πιο πέρα σε ένα ξεραδι,Αποφάσισα να τις ρίξω σε αυτή την πραγματικά μεγάλη απόσταση για να δω τι μπορεί να κάνει το φουλ τσοκ,Επωμιζω και πατάω την πίσω σκανδάλη..Η τσιχλα γέρνει απαλά(οπως όταν έκανε πτώση ο Βέγγος στις ταινίες...sarcastic.)και πέφτει ξερή!!!!!nsi sipe 9αρι.
Την αλλη φορά θα πάρω επίτηδες την ταινία να μετρήσω ακριβώς γιατί δεν θέλω να πω στην τύχη μέτρα και να κάνω λάθος.
Πάντως ηταν απόσταση που δεν εχω ξανασηκωσει ποτέ το όπλο.
Οπωσδήποτε θα τις γίνει ιατροδικαστική..;)
BAIKAL- μηδενίζει τις αποστάσεις.sarcastic.
Το φουλ πάντως Τάσο, πιστεύω θα δουλεύει καλύτερα το Νο 8 απο το Νο 9
Μια απ τα ιδια σημερα γυρω απ το χωριο. Στο τελευταιο πυκνο βγηκαν ολες πανω μου με αποτελεσμα να εχω συνεχεια αδεια καραμπινα, πηρα 7 εκει οποτε κατι εγινε συνολικα...
20160224_165234.jpg

.congrats. Μπράβο Σπύρο!
πολύ ωραίο κυνήγι, ζήλεψα (με την καλή έννοια βέβαια)
Όταν μάθετε, γατάκια, να βάζετε τέτοιες προσκοπεύσεις σε λοξώς εξερχόμενες τσίχλες στα 50+ μέτρα, ελάτε να μιλήσουμε ... .ass.

Εγώ Γιώργο παίρνω που και που, κατά τύχη, καμιά τέτοια κίχλα...
Δικαιούμαι να μιλάω?.my man..sarcastic.

Last edited:
Όταν μάθετε, γατάκια, να βάζετε τέτοιες προσκοπεύσεις σε λοξώς εξερχόμενες τσίχλες στα 50+ μέτρα, ελάτε να μιλήσουμε ... .ass.

περα απο την πλακα τωρα τις ''λοξώς εξερχόμενες'' τουφεκιες τις θεωρω απο τις ποιο δυσκολες

Το κλασσικό περπατητό,περισσότερες οι τσίχλες από την τελευταία φορά,φυσιγγια tordo No9 30gr και euromix 9-10..Και εκεί που οι περισσότερες τσίχλες έπεφταν ζωντανές και με τα 2 φυσίγγια,μια καρακάξα στα 30-35 μέτρα την άκουσε κανονικά!!:)

upload gambar

upload a picture

Μπράβο Σπυρο...congrats.Έχει τσιχλακια στα μέρη σου βλέπω...well done.
Πιστεύω ότι η καρακαξα δεν πρέπει να έχει ιδιαίτερες αντοχές στα σκαγια γιατί μάλλον έχει πολλά πουπουλα και κάνει "μπούγιο" αλλά από κρέας τίποτα..Έτσι ακριβώς είναι και η ξαδέλφη της η κίσσα..Καρακαξα δεν έχω δει ποτέ άπλα υποθέτω.

Μπράβο Σπυρο...congrats.Έχει τσιχλακια στα μέρη σου βλέπω...well done.
Πιστεύω ότι η καρακαξα δεν πρέπει να έχει ιδιαίτερες αντοχές στα σκαγια γιατί μάλλον έχει πολλά πουπουλα και κάνει "μπούγιο" αλλά από κρέας τίποτα..Έτσι ακριβώς είναι και η ξαδέλφη της η κίσσα..Καρακαξα δεν έχω δει ποτέ άπλα υποθέτω.

Ευχαριστώ Τάσο!Με πολύ περπάτημα βρίσκεις πουλάκια εδώ..Οπως τα λές για τις καρακάξες,πολύ πούπουλο!
Υ.Γ.Αν όντως πηγαινε σε εμένα το μήνυμα,το SuperPozeras βγαίνει από το Χρήστος,όχι από το Σπύρος.sarcastic.

Υ.Γ.Αν όντως πηγαινε σε εμένα το μήνυμα,το SuperPozeras βγαίνει από το Χρήστος,όχι από το Σπύρος.sarcastic.
Μπερδεύτηκα δίκιο έχεις.Ειμαστε μεγάλη ομάδα και μπερδεύομαι καμιά φορά..Σκέψου να μεγαλώσει και άλλο η παρέα..θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα...sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Μια απ τα ιδια σημερα γυρω απ το χωριο. Στο τελευταιο πυκνο βγηκαν ολες πανω μου με αποτελεσμα να εχω συνεχεια αδεια καραμπινα, πηρα 7 εκει οποτε κατι εγινε συνολικα...
20160224_165234.jpg

"Ο κύκλος των χαμένων...τσιχλών"
.congrats..congrats..congrats.
(φαίνονται ωραία σκοτώματα, χωρίς αίματα, στραπατσαρίσματα κτλπ!!!)

Αν ειναι να πάτε με φλομπερ τότε θα έρθω και εγώ..Ετοιμάστηκα από τώρα...Μην φοβάστε θα την πάρουμε την τσιχλοπολη...big smile..very funny.

Τάσο τώρα που σε βλεπω καλύτερα, αυτή τη φώτο μην τη βγαζεις παραεξω μιας και φέρνεις λίγο από τζιχάντ. Όχι τίποτα δηλαδή μην σε μαζέψουν άδικα........sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back