Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έκανα ένα κοντινό περπατητο,5 τσίχλες χτύπησα αλλά η δυο χαμένες στα χορτα..
Πολύ πολύ ελάχιστα τα πουλιά και δεν σου κάνει όρεξη να πας κυνήγι..
Ελπίζω του χρόνου να αλλάξει αυτό..
Φυσιγγια nsi sipe εξαιρετικό αλλά δυναμίτης,έλεγα πως θα το σπάσω το κακόμοιρο το ρωσακι μου...sarcastic..
Και μια φωτο με βαριά καρδιά...
Μια χαρά, με το δικαννάκι! Ωραία και η φωτό! .congrats. ... Γιατί ρε Τάσο λες ... με βαριά καρδιά;;; .what. "Ουκ εν τω πολλώ το ευ" ... ;)
Τώρα για τα Sipe τι να πώ! Και μάλιστα με τέτοιο καιρό και με το δίκαννο;;; .fff.
Εκεί εσύ! Επίμενε με τους δυναμίτες ... .smashfrak. .vah.
Εγώ ένα θα σου πω, καλά φέτος πάει τέλειωσε, αλλά του χρόνου δοκίμασε έστω μια φορά Lambro Skeet με το δίκαννο ... Ούτε καν Sporting! - δοκίμασε Skeet 24gr... και θα δεις! ;)

Μια χαρά, με το δικαννάκι! Ωραία και η φωτό! .congrats. ... Γιατί ρε Τάσο λες ... με βαριά καρδιά;;; .what. "Ουκ εν τω πολλώ το ευ" ... ;)
Mια φωτογραφια δεν χρειαζεται να εχει πολλα θηραματα για να ειναι ωραια, μπορει να μην εχει κ καθολου... ;) Ωραιος Τασο, αυτα σου εδωσε σημερα...
Σπυρο ετισ οπως παει η χρονια μια χαρα πηγε το περπατητουλι...

Έκανα ένα κοντινό περπατητο,5 τσίχλες χτύπησα αλλά η δυο χαμένες στα χορτα..
Πολύ πολύ ελάχιστα τα πουλιά και δεν σου κάνει όρεξη να πας κυνήγι..
Ελπίζω του χρόνου να αλλάξει αυτό..
Φυσιγγια nsi sipe εξαιρετικό αλλά δυναμίτης,έλεγα πως θα το σπάσω το κακόμοιρο το ρωσακι μου...sarcastic..
Άρχοντας είσαι Τάσο έκανες τη βόλτα σου έριξες τις τουφεκιες σου μια χαρά είναι, όπως λένε και τα φιλαράκια παραπάνω δεν χρειάζονται πολλά πολλά, ποιότητα φίλε το δικανακι σου ωραίες στιγμές να έχεις να θυμάσαι τώρα που κλείνει και η περίοδος και είσαι εντάξει φίλε. Όσο για τα φυσιγγια συμφωνώ με το Στέλιο μια χαρά πιστεύω θα είναι και πιο ξεκουραστα για σένα και το όπλο σου.

Δεν εννοούσα οτι ηθελα να ηταν η φωτο τίγκα στην τσιχλα..
Όταν πηγενω για τρυγόνι η πέρδικα δεν με νοιάζει αν θα κάνω μπαμ,αλλα στην τσιχλα όλοι να τουφεκισουμε θέλουμε..
Και μιλάμε για παρά πολύ περπατημα..
Με βαριά καρδιά λογω έλλειψης θηραμάτων εννοούσα.Ας ειχε πουλιά και ας μην ηταν η μέρα μου..Γιατί σίγουρα η επόμενη μερα θα ηταν καλύτερη..

Καλησπέρα. Κατά τις 12:30 εβαλα τη σκυλίτσα μέσα για ξεκούραση και εβγαλα το 725 για καμιά κιχλιτσα. Κάθησα πάνω στο χωματόδρομο γιατί είχαν δρομολόγιο από τη πλαγιά σε κάτι ελιές από κάτω. Τελικά μια χαρά ήταν, τουφεκισα 10 κιχλες και πήρα τις 7 με ωραίες μακρινές τουφεκιες, ειδικά οι δύο ήταν σε απόσταση που δεν σηκωμεις εύκολα όπλο. από φυσίγγια euromix 9-10 , ολα τα πουλια ξερά και καθαρά, τελικά αυτό το φυσηγγι είναι από τα κορυφαία. Το 725 και σήμερα έδειξε πως αυτές οι μακρινές βολές είναι το στοιχείο του, όσο κουραστικό είναι στο περπατητό, τόσο απολαυστικο είναι σε καρτερισιες μακρινές τουφεκιες. Καλη συνέχεια σε ολους.

image hosting site no sign up

Εγώ ένα θα σου πω, καλά φέτος πάει τέλειωσε, αλλά του χρόνου δοκίμασε έστω μια φορά Lambro Skeet με το δίκαννο ... Ούτε καν Sporting! - δοκίμασε Skeet 24gr... και θα δεις! ;)
Λες να μην το έχω στα υποψιν μου..:)
Αλλα δεν βρίσκω εδώ 24αρια...buy buy.
Μπορει του χρόνου να μαστε καλά θα παραγγειλω κάνα κουτί για δοκιμη.

Λες να μην το έχω στα υποψιν μου..:)
Αλλα δεν βρίσκω εδώ 24αρια...buy buy.
Μπορει του χρόνου να μαστε καλά θα παραγγειλω κάνα κουτί για δοκιμη.

του χρόνου ???
παράγγειλε εσύ και θα σου τα φέρω το καλοκαίρι στο νησί...έγκαιρα πριν την έναρξη .shake.

Δεν εννοούσα οτι ηθελα να ηταν η φωτο τίγκα στην τσιχλα..
Όταν πηγενω για τρυγόνι η πέρδικα δεν με νοιάζει αν θα κάνω μπαμ,αλλα στην τσιχλα όλοι να τουφεκισουμε θέλουμε..
Και μιλάμε για παρά πολύ περπατημα..
Με βαριά καρδιά λογω έλλειψης θηραμάτων εννοούσα.Ας ειχε πουλιά και ας μην ηταν η μέρα μου..Γιατί σίγουρα η επόμενη μερα θα ηταν καλύτερη..
Μπράβο Τασο, έστω και έτσι έκανες τη βολτουλα σου. Είναι και λίγο λαχείο βέβαια αυτές οι μέρες. Μέρα παρά μέρα τα πουλιά μετακινούνται, μπορεί ένα μέρος που σήμερα είχε ελάχιστα πουλιά αύριο να γίνεται χαμός. Είναι και ή χρονιά κακη σε κάποιες περιοχές. Εμείς τουλάχιστον είμαστε στο κυνηγότοπο σε 10 λεπτά, άλλοι συνάδελφοί κάνουν ολόκληρο ταξείδι.

Μπραβο Γιαννη τρομερή επιτυχία...well done..well done..congrats..congrats.
Καρτέρι η περπατητο?Αν κατάλαβα καρτέρι εννοείς μάλλον αλλα με παραξενεψε η ώρα..
Τάσο για περπατητό ετοιμαζομουν, αλλά μέχρι να βάλω τη σκυλίτσα στο αμάξι και να ετοιμαστω τις είδα που είχαν δρομολόγιο και έτσι αραξα εκεί. Τυχερός ήμουν γιατί γλύτωσα το περπάτημα, αρκετό εριξα με τη σκυλίτσα πριν.

Αυτό το 3ήμερο είπα να κυνηγήσω με το σ/π SKB, που είχε μείνει αχρησιμοποίητο από το Νοέμβρη που σταμάτησα το σκοπευτήριο. Πέμπτη απόγευμα πήγα στο χωριό, πάω στο καρτέρι κατά τις 5, μέχρι 6.30 περίπου. Φυσούσε φοβερός νοτιάς, περάσανε κάμποσα πουλιά αλλά τρελαμένα τελείως δεν δίνανε ευκαιρίες για "αξιοπρεπείς" βολές. Έριξα 10-12 φυσίγγια, πήρα 2 τσίχλες ενώ άλλες 2 τραυματισμένες πήγαν κι έπεσαν στου διαόλου τη μάνα μέσα σε πυκνά!
Παρασκευή το ίδιο ακριβώς σκηνικό. Μιάμιση ώρα καρτέρι (την ίδια ώρα 5-6.30) πάλι διαολεμένος νοτιάς, πουλιά λιγότερα, πάλι 2 στο χέρι και μια τραυματισμένη/χαμένη.
Σάββατο ξεκινώ λίγο νωρίτερα, κατά τις 4. Πλησιάζοντας στο καρτέρι βλέπω τους ιδιοκτήτες του λιόφυτου και 2 εργάτες, με αλυσοπρίονα, να κλαδεύουν τις ελιές! Γυρίζω πίσω (κατεβάζοντας καντήλια για τη γκαντεμιά μου) και πάω σε ένα άλλο χωράφι εκεί κοντά, κάθομαι μέχρι τις 5 αλλά δεν πέρασε τίποτα! Απελπίζομαι και γυρίζω σπίτι, παίρνω το Jimny για να πάω αλλού πιο μακριά. Περνώντας από το καρτέρι μου, βλέπω τους ανθρώπους να έχουν σχολάσει και να έχουν ήδη μπει στο αυτοκίνητο γα να φύγουν. Οπότε κάθομαι πάλι εκεί. Ο καιρός έχει γυρίσει ΒΔ με δυνατό αέρα και πάλι, με κάτι ριπές πότε-πότε, που σε έπαιρνε και σε σήκωνε! Μετά από 5-6 αστοχίες κατάφερα προς το τέλος (σούρουπο) και πήρα πάλι 2 τσίχλες, χωρίς χαμένες αυτή τη φορά.
Βάζω και τις αντίστοιχες φωτο ... για το φίλο μου τον Τάσο, που ... "μου την είπε" προ ημερών, γιατί κυνηγώ τσίχλες με το μονόκαννο! .sarcastic.
Πέμπτη:
20160218_181411.jpg

Παρασκευή:
20160219_182625_2.jpg

Σάββατο:
20160220_182642_2.jpg

Υ.Γ.) Είδα κάπου ότι ο Γιώργος Altair χαρακτήρισε τη φυσιγγιοθήκη του Δημήτρη dim63 ... "ουράνιο τόξο"! Που να έβλεπε τη δική μου !!! .big smile.
Οι παραπάνω τσίχλες πέσανε με διαφορετικά φυσίγγια: Lambro Skeet - ιδιογόμωση 24gr με CSB6 - ιδιογ. 28gr με CSB5 - Lambro tordo 30 - Lambro classic diasporas - RC4 skeet. Όλες ξερές, ακριβώς εκεί που τις είδα να πέφτουν, και όλες ανάσκελα γι' αυτό και τις βρήκα αμέσως (... Αν έπεφταν μπρούμυτα, στο συγκεκριμένο μέρος ... άντε γεια !!! ;) ).
Υ.Γ.2) ... Α, και σήμερα μετά το μεσημεριανό φαγητό, έκανα μια βόλτα, καμιά ωρίτσα ... για να χωνέψω, και πήρα μαζί και το μονόκαννο (για πιο ελαφρύ, κι επειδή έχει αορτήρα) και κατάφερα άλλη μια τσιχλίτσα (με Tordo 30).
20160221_154457.jpg
Στέλιο το μονό τι μάρκα ειναι ; μήπως breda;

Τάσο για περπατητό ετοιμαζομουν, αλλά μέχρι να βάλω τη σκυλίτσα στο αμάξι και να ετοιμαστω τις είδα που είχαν δρομολόγιο και έτσι αραξα εκεί. Τυχερός ήμουν γιατί γλύτωσα το περπάτημα, αρκετό εριξα με τη σκυλίτσα πριν.
Λοιπον ειχα διαβασει ενα αρθρο για την τσιχλα στο πρώτο τεύχος του παροδικού Αρτεμις(2000)και έγραφε:
Η καλύτερη ώρα για να φάνε η τσίχλες είναι γύρω στις 12 το μεσημέρι..
Όποτε το μεσημεριανό καρτέρι στους ελαιώνες εμφανίζετε σιγά σιγά..
Δλδ μίλαγε για μεσημεριανό καρτέρι!!!!!Άλλες εποχές τότε όμως...

Καλησπέρα. Κατά τις 12:30 εβαλα τη σκυλίτσα μέσα για ξεκούραση και εβγαλα το 725 για καμιά κιχλιτσα. Κάθησα πάνω στο χωματόδρομο γιατί είχαν δρομολόγιο από τη πλαγιά σε κάτι ελιές από κάτω. Τελικά μια χαρά ήταν, τουφεκισα 10 κιχλες και πήρα τις 7 με ωραίες μακρινές τουφεκιες, ειδικά οι δύο ήταν σε απόσταση που δεν σηκωμεις εύκολα όπλο. από φυσίγγια euromix 9-10 , ολα τα πουλια ξερά και καθαρά, τελικά αυτό το φυσηγγι είναι από τα κορυφαία. Το 725 και σήμερα έδειξε πως αυτές οι μακρινές βολές είναι το στοιχείο του, όσο κουραστικό είναι στο περπατητό, τόσο απολαυστικο είναι σε καρτερισιες μακρινές τουφεκιες. Καλη συνέχεια σε ολους.

image hosting site no sign up
Μπράβο Γιάννη και τα φυσίγγια καλά αλλά και το εργαλειο που τα ρίχνει καλύτερο, όμως πως δεν το πήρες 71 εκ μιας και κυνηγάς μπεκάτσα ,.off topic.συγνώμη για το

του χρόνου ???
παράγγειλε εσύ και θα σου τα φέρω το καλοκαίρι στο νησί...έγκαιρα πριν την έναρξη .shake.
Να είσαι καλά,Ευχαριστώ Βασιλη .shake hands.
Λέω του χρόνου για να δω μήπως και καταφέρω να καταναλώσω τα υπόλοιπα φυσιγγια που έχω...buy buy..buy buy.
Όπως και να εχει,όταν ειναι να κατεβείς στο νησι ειδοποια ;)

Τελικά μια χαρά ήταν, τουφεκισα 10 κιχλες και πήρα τις 7 με ωραίες μακρινές τουφεκιες, ειδικά οι δύο ήταν σε απόσταση που δεν σηκωμεις εύκολα όπλο.
Μπράβο Γιάννη που πέτυχες παιχνίδι τέτοια ώρα. Ρε μπας και φεύγουμε την καλύτερη ώρα από τους κυνηγότοπους; Μήπως πρέπει να πηγαίνουμε κατά τις 11; .xm.

Παντως εγώ απο ανεκαθεν για περπατητο τσιχλας ξεκινώ γύρω στις 9 το πρωί κ πιο αργά καμιά φορά.
Μου εχει δείξει οτι όταν φανεί ο ηλιος για τα καλά ειναι καλυτερα..
Όσες φορές πηγενε νωρίς το πρωί οι θάμνοι ηταν νετοι..Δεν είχαν κατέβει ακόμα τα πουλιά.

Μπράβο Γιάννη και τα φυσίγγια καλά αλλά και το εργαλειο που τα ρίχνει καλύτερο, όμως πως δεν το πήρες 71 εκ μιας και κυνηγάς μπεκάτσα ,.off topic.συγνώμη για το
Κωνσταντινε ή χρήση του είναι για σκοπευτήριο (sporting) και στατικό κυνήγι. Πριν που λειτουργούσε στο νησί πεδίο σκητ είχα 682 gold E σκηταδικο, πουλήθηκε και έτσι αγόρασα το 725, όσο αφορά το μήκος προσωπική άποψη είναι ότι Σπόρτιγκ και καρτέρι θέλει από 76 εκ και πάνω.
Sorryyyyyyy .off topic.

Μπράβο Γιάννη που πέτυχες παιχνίδι τέτοια ώρα. Ρε μπας και φεύγουμε την καλύτερη ώρα από τους κυνηγότοπους; Μήπως πρέπει να πηγαίνουμε κατά τις 11; .xm.
Εγώ Γιώργο αν παω για κιχλοκότσυφα και χάσω το πρωινό βγάλσιμο νιώθω ότι εχασα το μισό κυνηγι, άσχετο αν θα βγουν πουλιά ή όχι. Πιο παλιά θυμάμαι ( μιλάμε 15 χρόνια και πιο πίσω) αρκετές φορές τέτοια ώρα επεζαν πουλιά στα καρτέρια, θυμάμαι πολλές φορές που φευγαμε μεσημέρι από τα καρτέρια. Άλλες εποχές όμως.

Status
Not open for further replies.
Back