Μίλησα με ντοπιο από Αλμυρό, μου είπε δεν έχει εκεί πουλιά.
Ναι το ξέρω Γιάννη ότι δεν έχει απλά με έπιασε ένας καημός και λέω άντε μπας και πετύχω καμία… Θα κάτσω μέχρι το μεσημέρι και αν δεν φανεί τίποτα θα το γυρίσω σε τσίχλα.
Μίλησα με ντοπιο από Αλμυρό, μου είπε δεν έχει εκεί πουλιά.
Δημήτρη σε τι ύψος υπολογίζεις να είναι τα πουλιά;
Αν ήταν κλαρομένα στην κορυφή των δέντρων σε τι ύψος θα τα υπολόγιζες;
Περίπου 25 μέτρα ψηλά πετάνε.Δεν ήταν κλαρωμένα .
Και δω, πέρα από κατι μέρες στα μπασίματα του Οκτώβρη που μπήκαν πολλά πουλιά, ψηλά βέβαια τα περισσότερα, μη εκμεταλευσιμα, η υπόλοιπη χρονια πήγε χάλια...Φέτος η μεγαλύτερα φόλα των 32 χρόνων που βγάζω άδεια.
Ήθελα να πάω μια μέρα ,έτσι ,ας μην έχει τίποτα ,απλά να ξαναβρεθώ στα δάση με τις βελανιδιές ,να περπατήσω πάνω στα ξερά πεσμένα φύλλα τους , να νιώσω την υγρασία του μουσκεμένου χώματος με τις μυρωδιές των σάπιων φύλλων και μανιταριών και να νιώσω ξανά την αγωνία της προσμονής των γαλάζιων πουλιών.![]()
Μπράβο Στέλιο, τουμπανο ή γαλάζια αλλά την " κοπανησες". Με 30 γρ; μωρέ αν είσαι πάνω στο πουλί πέφτει και παραπέφτει.Χθες το απόγευμα ... Στέκομαι στο καρτέρι και περιμένω μάταια να φανεί καμιά τσίχλα, κάποια στιγμή καθίζω σε μια πέτρα να κάνω τσιγάρο. Ξαφνικά ακούω πίσω μου το ... γνωστό ήχο και αμέσως βλέπω μια φάσσα να περνά πολύ χαμηλά πάνω από το κεφάλι μου, να προχωρά καμιά 30ριά μέτρα μπροστά μου και την ακούω να καθίζει σε μια ελιά. Δεν έβλεπα ακριβώς που, γιατί παρεμβάλλονταν άλλες 2-3 ελιές, και ήμουν και λίγο χαμηλότερα. Σβήνω το τσιγάρο και σηκώνομαι ... και τότε έρχεται κι άλλη μια από την ίδια κατεύθυνση και πάει και καθίζει στο ίδιο σημείο. Σκέφτομαι, τι να κάνω τώρα ρε γμτ, να προσπαθήσω να πλησιάσω κάτω από τις ελιές ... σίγουρα θα με δούνε αυτές πρώτες, και θα την κάνουνε! .xm. Αποφασίζω να μείνω ακίνητος, να δω τι θα κάνουνε. Μετά από 15-20 δευτερόλεπτα ακούω να σηκώνεται η μια, και τη βλέπω να φεύγει πέρα προς την απέναντι πλαγιά ... και ξαφνικά, αφού πήρε λίγο ύψος, κάνει στροφή και γυρίζει πίσω, προς το μέρος απ' όπου είχαν έρθει, αλλά πολύ πιο πάνω από μένα, και πάνω από πυκνό με κουμάρους και ασπαλάθους, οπότε δεν σήκωσα όπλο. Λέω τώρα άντε να δούμε τι θα κάνει η 2η. Πράγματι, μετά από καμιά 10ριά δευτερόλεπτα σηκώνεται και η 2η, παίρνει ύψος και γυρνάει πίσω κι αυτή, αλλά πιο κοντά προς το μέρος που στεκόμουν, πάνω και δεξιά μου. Χωρίς να το πολυσκεφτώ σηκώνω την καραμπίνα και της ρίχνω ένα Lambro Tordo 30, και βλέπω να διπλώνει ακαριαία και να πέφτει σαν πατσαβούρι. Απόσταση κάπου 25 μέτρα, τσοκ το μανίσιο MOD. της Mossberg, δηλ. 3***.
Είχε πάρει 8-9 σκάγια στο κυρίως σώμα, μάλιστα τουλάχιστον 4 σκάγια είχαν βγει από την πλάτη (διαμπερή) - κι άλλα τόσα στο λαιμό (2), στις φτερούγες (3+3) και στο πόδι (1 που της το έσπασε).
Όταν την άνοιξα, βρήκα στη γκούσα της (... εμείς εδώ τη λέμε "γούλα") 3 βελανίδια από αζίλακα (ο αζίλακας = η αριά) - και στο στομάχι της ένα ακόμη βελανίδι ολόκληρο, μερικά κομματάκια, και 6-7 κουκούτσια από ελιές - και χαλικάκια, φυσικά ...
![]()
Και του χρόνου με υγείαΜια μέρα δύσκολη η σημερινή αλλά τουλάχιστον τις είδα. Δεν είχα καμιά πληροφορία ότι παίζουν πουλιά απλά πήγα και μόνο μήπως και κάτσει.
6 την κοπανάω από το μαγαζί ( αν και νωρίς γιατί ήταν γεμάτο) και φεύγω σφαίρα για το μέρος. 7:00 περίπου και λίγο πριν φτάσω στο καρτέρι ( 10-15 λεπτά πριν φτάσω) σκάει το πρώτο κοπάδι 15 περίπου πουλιά και το βλέπω ψηλά δεξιά μέσα από το αυτοκίνητο. Λέω πλάκα μας κάνουν τέτοια ώρα φάσσες;; Εγώ ήξερα παίζουν από πιο μετά. Τέλος πάντων φτάνω στο καρτέρι και είμαι μόνος μου. Δεν περνάν 3 λεπτά μόλις έκατσα και στα 100 μέτρα περνάει άλλο ένα κοπάδι με 8-10 πουλιά. Έπαθα πλάκα. Λίγα λεπτά μετά και μια μόνης της ψηλά. Και τέλος το χειρότερο από όλα. 8:30 περίπου με καβαλάνε 7 πουλιά (πέρασαν λίγο αριστερά από μένα) και επειδή δεν το περίμενα και δεν είδα από πού μου ήρθαν έριξα στο γάμο του καραγκιόζη. Η πρώτη τουφεκιά χωρίς σημάδι έσπασε το κοπάδι και οι άλλες 2 τουφεκιές στο τελευταίο πουλί. Δυστυχώς αυτές οι δυο έμειναν πίσω. Στεναχωρήθηκα αρκετά. Από εκεί και έπειτα δεν πέρασε τίποτα. Τουλάχιστον μπόρεσα και τις είδα για τελευταία φορά αυτή την σεζόν. Καλά να είμαστε και του χρόνου σε όλους του φασσάδες.
Η συνέχεια επίσης τραγική στο περπατητό τσίχλας τουφέκισα ένα κότσυφα και αυτό ήταν όλο…
![]()
Εμείς με τις κόρες δηλ. Τι να πουμε;;;Σήμερα λοιπον ενω ειχαμε παει για τσίχλες με τον γιο και τον βικτωρα και ακούω ενα φρου δυνατό πίσω μου απο κάτι κυπαρίσσια και φεύγει ή φασσα κύρια μέσα απ τα κλαδιά.κι ενω εριχνα τα καντήλια της αρκούδας να και η 2η ξοπισω.ρίχνω 2 μπηχτες τίποτα.σε λίγο λοιπον ερχετε ο γιος απ το άλλο καρτέρι καμαρωτος και μου πετάει την εξης ατάκα κρατώντας τη φασσα τεζα.γι αυτό είμαι εγώ εδώ για να ρίχνω οτι σου φεύγει.τι του λες κύριε πρόεδρος του κωλοπαιδου.τουφεκισμενη στα 30μ.περιπου με φυσιγγι tordo 30αρι 9αρι και μπαικαλα 155 με lm
Χα χα χα !! Όταν ο μαθητής ξεπερνάει τον δασκαλο...σε λίγο λοιπον ερχετε ο γιος απ το άλλο καρτέρι καμαρωτος και μου πετάει την εξης ατάκα κρατώντας τη φασσα τεζα.γι αυτό είμαι εγώ εδώ για να ρίχνω οτι σου φεύγει.τι του λες κύριε πρόεδρος του κωλοπαιδου.τουφεκισμενη στα 30μ.περιπου με φυσιγγι tordo 30αρι 9αρι και μπαικαλα 155 με lm
Τυχερός ήτανε Ευριπίδη δεν ήσουν στη μέρα σου, πάντως τα tordo τα 32αρια τις ξερενουν τις φασσες στα Χανιά.Σήμερα λοιπον ενω ειχαμε παει για τσίχλες με τον γιο και τον βικτωρα και ακούω ενα φρου δυνατό πίσω μου απο κάτι κυπαρίσσια και φεύγει η φασσα κυρια μέσα απ τα κλαδιά.κι ενω εριχνα τα καντήλια της αρκούδας να και η 2η ξοπισω.ρίχνω 2 μπηχτες τίποτα.σε λίγο λοιπον ερχετε ο γιος απ το άλλο καρτέρι καμαρωτος και μου πετάει την εξης ατάκα κρατώντας τη φασσα τεζα.γι αυτό είμαι εγώ εδώ για να ρίχνω οτι σου φεύγει.τι του λες κύριε πρόεδρος του κωλοπαιδου.τουφεκισμενη στα 30μ.περιπου με φυσιγγι tordo 30αρι 9αρι και μπαικαλα 155 με lm