Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
2ωρο πρωινό με φίλο μου 16 αυτός 8 εγώ....φυσίγγια γεμιστά μισόταπα με psb1 αυτό που με τρέλλανε ήταν το anaconda που δοκίμασε ο φιλος μου με browning evolve τα πουλιά σκόρπαγαν πραγματικά από μολύβι

ευχαριστώ Διονύση θα σου στείλω μαρούλια
.RESPECT.
μακη εσυ με δικανο η καραμπινα?

2ωρο πρωινό με φίλο μου 16 αυτός 8 εγώ....φυσίγγια γεμιστά μισόταπα με psb1 αυτό που με τρέλλανε ήταν το anaconda που δοκίμασε ο φιλος μου με browning evolve τα πουλιά σκόρπαγαν πραγματικά από μολύβι
Μπράβο Μάκη, τα σκάλωσες τα τσιχλάκια σου :)

2ωρο χαζοπερπατητουλι το απογευμα με τον γαλαζιο, λιγα κ πολυ κυνηγημενα πουλια...Ανεμενομνεο βεβαια για Κυριακη απογευμα... Πηραμε καμια 15αρια στο χερι αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν ευχαριστιεσαι περπατητο με τοσο μακρινες τουφεκιες...

Επιστροφή στο σπίτι μετά από την ολοήμερη εξόρμηση.Πολύ ζέστη και υγρασία σήμερα που μόνο Φεβρουάριο δεν θύμιζε.
Οπως σας έγραψα απο τον κυνηγότοπο πριν απο το απογευματινό καρτέρι είχα 14 στο χέρι. Το απογευματινό δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά ευχαριστήθηκα πάρα πολύ τις 4 ντουφεκιές που έκανα. Ηταν σε 4 τσίχλες υπερβολικά ψηλωμένες που τα nsi classica no 8 τις κατέβασαν με θεαματική πτώση διαρκείας.Ηταν τόσο ψηλά που δίσταζα να ρίξω ,αλλά οταν ειδα την πρώτη να κατεβαίνει σαν φτερωτή στις επόμενες δεν χώραγε σκέψη.Κρίμα που δεν πέρασαν κι άλλα πουλιά.Ετσι η μέρα έκλεισε με 18 πουλιά στο χέρι.
Πόσο μας έχουν λείψει αυτές οι καρτεράτες ντουφεκιές ....

Το μεσημέρι που πήγα στο χωριό πηρα μαζί και την 20αρα για να κανω ένα απογευματινο μιας και έχει βάλει πουλιά, με τη χαρά εμεινα ομως, από τις 14:00 μέχρι τις 19:00 που έφυγα εριχνε δυνατή βροχή και κάποιες στιγμές καταρρακτώδης. Λες και τη φύλαγε για μενα.

Επιστροφή στο σπίτι μετά από την ολοήμερη εξόρμηση.Πολύ ζέστη και υγρασία σήμερα που μόνο Φεβρουάριο δεν θύμιζε.
Οπως σας έγραψα απο τον κυνηγότοπο πριν απο το απογευματινό καρτέρι είχα 14 στο χέρι. Το απογευματινό δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά ευχαριστήθηκα πάρα πολύ τις 4 ντουφεκιές που έκανα. Ηταν σε 4 τσίχλες υπερβολικά ψηλωμένες που τα nsi classica no 8 τις κατέβασαν με θεαματική πτώση διαρκείας.Ηταν τόσο ψηλά που δίσταζα να ρίξω ,αλλά οταν ειδα την πρώτη να κατεβαίνει σαν φτερωτή στις επόμενες δεν χώραγε σκέψη.Κρίμα που δεν πέρασαν κι άλλα πουλιά.Ετσι η μέρα έκλεισε με 18 πουλιά στο χέρι.
Μια χαρά Δημήτρη και με καλή παρέα γίνεται ακόμα καλύτερο. Άμα ή μέρα πάει το φυσηγγι μένουμε με το στόμα ανοιχτό με κάτι τέτοια τιρα.

Η φωτό είναι του Μάκη ο οποίος ακόμα να μάθει να τις ανεβάζει.buy buy..buy buy.

M2MHIYj.jpg
Έχει μάθει όμως να τις.......κατεβάζει. .sarcastic.

Μπραβο Δημητρη! .well done. Με το Anaconda οι μακρινες;

.RESPECT.

Ποιος εισαι ρε φιλε; Ο Βαργκας; .sarcastic.
.well done.

Mετα το στραπατσο της παρασκευης μαζι με τον Γιωργο και τον εσκεμενο δακτυλο του ΠΑΝΟΥΤΣΟΥ με σφυρια να κτυπανε,φορτηγα τρακτερ,λασπη ,ολα τα συννεφα να βρεχουν μονο εκει κ.τλ.:).Σαββατο και κυριακη εμεινα σε τοπικα μερη και δεν ξεπερασα τα 10 πουλια και της 2μερες ομως σημερα ειδα παραπανω τσιχλες απο ολες της προηγουμενες φορες.

Καλημέρα Σ.Κ χωριο για δουλειες ξεκλεψα 1 τριωρο περπατητό 2 άτομα 22 πουλια και τουλάχιστον 8 χαμένα εγω , πολυ υγρασία τα πουλιά έπεφταν με χρονο καθυστερηση με συνέπεια να μην μαρκάρω σωστα το μέρος. κοτσυφια ελαχιστα.

.RESPECT.

Ποιος εισαι ρε φιλε; Ο Βαργκας; .sarcastic.
.well done.

Όταν λέω πως είσαι ο Βάργκας , κάτι ξέρω... .sarcastic.
Ο Βάργκας «υπνώτισε» τον Ντουρμάζ (video)

Αυτό το Π/Σ/Κ το πρόγραμμα είχε μάζωμα ελιών (με αρκετό ιδρώτα λόγω ζέστης, αλλά κάναμε καλή δουλειά ;)). Έτσι μόνο το Σάββατο πήγα για ένα σύντομο απογευματινό, αλλά τίποτα δεν είχε αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα! Πηγαίνοντας λίγο πριν τις 5.00 φύγανε 4-5 τσίχλες από τους θάμνους, έριξα 2 τουφεκιές κάπως μακρινές αλλά ... μόνο "αέρα" τους έκανα :(
Μέχρι και τις 6.00+ δεν φάνηκε άλλο πουλί, ούτε τσίχλα ούτε κοτσυφός! Στο σούρουπο περάσανε 3-4 σαν σαΐτες, πρόλαβα και έριξα σε 2, οι οποίες και πέσανε (με Lambro Classic Διασποράς), αλλά μετά από λίγο που πήγα να τις πάρω βρήκα μόνο τη μια. Έψαξα αρκετή ώρα, με έπιασε για τα καλά η νύχτα, αλλά παρόλο που είχα εξαιρετικό φακό (Nitecore) δεν κατάφερα να βρω τη δεύτερη. Μάλλον έπεσε ζωντανή και ποδάρωσε ... αλλά ρε γμτ, μου την είχε δώσει και επέμενα τόση ώρα να ψάχνω, γιατί 1ον το μέρος ήταν καθαρό χωρίς θάμνους και πολλά χόρτα μόνο χαλίκια και πέτρες, και 2ον είχε πέσει με κλειστά φτερά σαν πέτρα από αρκετό ύψος, που μόνο από το χτύπο στο έδαφος θα έπρεπε να είχε σκάσει! .kkk.

Μια ακόμα Δευτέρα μας βρήκε από τις 05:00 στον δρόμο για Δίστομο . Τα πουλιά στην θέση τους μας περίμεναν όμως συνέβη το εξής , το πρώτο δίωρο χάσαμε τουλάχιστον 10 πουλιά τραυματισμένα στα πυκνά ,ενώ και στην συνέχεια που η κατάσταση βελτιώθηκε απο άποψη σκοτωμάτων αυτά δεν ήταν ποτέ ακαριαία . Χαρακτηριστικά τα χτυπήματα σε 2 κότσυφες , τον πρώτο απο απόσταση 5 μέτρων μέσα σε ρεματάκι και συνέχισε να πετά για τουλάχιστον 10 μέτρα μέχρι να πέσει , αν δεν τον παρακολουθούσα με το μάτι θα έλεγα ότι δεν τον πέτυχα ποτέ. Και το δεύτερο πετάγεται ο κότσυφας από δεξιά προς τα αριστερά μου του ρίχνω σε κοντινή απόσταση και τον βλέπω να κατευθύνεται σε ένα πουρνάρι , ακολουθεί μια τσίχλα στην ίδια πορεία , ρίχνω δεύτερη και πέφτει ανοιχτά από το ίδιο πουρνάρι , πάω να την μαζέψω και βλέπω και τον κότσυφα στο έδαφος μέσα στα αίματα.......
Περπατήσαμε 4,5 ώρες εξερευνήσαμε 2 νέα ρέματα με αρκετά πουλιά πιασμένα. Όταν ξεκινήσαμε η θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί και όταν τελειώσαμε στις 12:30 ,22 βαθμοί. Από φυσίγγια ρίξαμε lambro tordo 32gr , και κάποια Beretta στα 34gr που πήρα για δοκιμή αλλά και ένα κουτί διασποράς DIANA 32gr (παρεμπιπτόντως κάνουν δουλίτσα στα πολύ σφιχτά). Συνολικά 2 άτομα γυρίσαμε με 14 πουλιά .

Κυριακή πρώι περπάτημα με σαφώς λιγότερα πουλιά. Πηρα 21 εγώ και 17 ο φίλος μου με πολύ περπάτημα, 21 χλμ. Δηλ χιλιόμετρο και τσίχλα....yel.. Χαμένες ελάχιστες αυτή τη φορά. Ψιλοβρόχι και συννεφιά σχεδόν όλο το πρωινό με πάρα πολύ υγρασία. Τα sipe ήταν εξαιρετικά και δεν δοκίμασα κάτι άλλο. Εδώ να ευχαριστήσω και τα παιδιά στο φόρουμ που τα έχουν προτείνει για καιρούς με υγρασία και αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο. Απλώς να σημειώσω πως από την μικρή εμπειρία μου με αυτά, όταν βγει για τα καλά ο ήλιος δεν είναι τόσο αποτελεσματικά. Τσοκ (δεν βγαινει πια από πάνω στο περπατητό) anaconda medium range.

Status
Not open for further replies.
Back