Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ που έχω σταθερό στοκ στο "κοντό" το δίκαννο 2-3 άστρα τι μπορώ να κάνω για τσίχλες στα 10 με 20 μέτρα; γενικά φέτος είχα αρκετές επιτυχίες με τα 28αρια του Κενταύρου από τα 20 έως τα 30+ μέτρα (κατά προσέγγιση λόγο μικρής εμπειρίας), στα ποιο κοντινά σχεδόν τπτ με δεδομένο ότι οι περισσότερες βολές είναι σχεδόν πριν επομήσω καλά καλά... να δοκιμάσω κανε mezzo ή διασποράς; (λόγο μέσης δεν έχω καταφέρει να κάνω καθόλου δοκιμές και τα κυνήγια μου λίγα για φέτος)

Εγώ που έχω σταθερό στοκ στο "κοντό" το δίκαννο 2-3 άστρα τι μπορώ να κάνω για τσίχλες στα 10 με 20 μέτρα; γενικά φέτος είχα αρκετές επιτυχίες με τα 28αρια του Κενταύρου από τα 20 έως τα 30+ μέτρα (κατά προσέγγιση λόγο μικρής εμπειρίας), στα ποιο κοντινά σχεδόν τπτ με δεδομένο ότι οι περισσότερες βολές είναι σχεδόν πριν επομήσω καλά καλά... να δοκιμάσω κανε mezzo ή διασποράς; (λόγο μέσης δεν έχω καταφέρει να κάνω καθόλου δοκιμές και τα κυνήγια μου λίγα για φέτος)

Βάλε στην κάτω κάννη η διασποράς ή μισόταπο

Με το Mezzo δεν νομιζω να κερδισεις κατι με αυτα τα τσοκ επειδη ετυχε κ τα δοκιμασα... Βγαζουν ομορφες κατανομες αλλα παραπλησιες των τσοκ που εχεις, οχι ιδιατερα πιο ανοιχτες... Πιο ομορφα συνεργαζονται με ανοιχτα τσοκ... Στα 10 με 20 μετρα κ με αυτα τα τσοκ για μενα δοκιμασε τα Direct 32 σε ν9,5, μεχρι τα 20 μετρα ειναι φωτια... Αν θες να τουφεκισεις κ πιο μακρια παιξε κ με καποιο αλλο διασπορας...

Στην μία κάννη 3* λέω να μείνω με τα σπορτινγ τα 8αρια που είμαι ευχαριστημένος και να βάλω τα διασποράς στα 2*(αν κατάλαβα την θεωρία). Και το επόμενο είναι να πάω σε έναν οπλουργό να μου ανοίξει το τσοκάρισμα μιας και για καρτέρι έχω το αλλο

Θεοφραστε και εμένα το πλαγιο με 1-3 σταθερό ειναι και ρίχνω χρονια τωρα με συγκεντρωτηρα 32γρ ν9 στο περπατητο γιατί τα διασποράς ξεφεύγουν στην τιμή..
βαράω στα κοντά με παρά πολλές αστοχίες αλλα και με πολλές επιτυχίες..
Ειδικά τα κοτσυφια σε κοντινές αποστάσεις λόγο ίσιου και συνήθως πιο αργου πεταγματος δύσκολα ξεφευγουν σε αντίθεση με τις τσιχλες..
Το πλαγιοκαννο σου θα σε βοηθήσει απίστευτα στο περπατητο περισσότερο απο οποιοδηποτε τύπο όπλου..
Όλα συνήθεια μια συνήθεια ειναι..
Και για μένα χρονια ειναι συνήθεια χρονια τωρα το πλαγιο με 1-3 στο περπατητο..
Το ξαναλέω οτι δεν είμαι σκοπευταρας και ούτε θέλω να σας περάσω κάτι τέτοιο.με αυτό το όπλο ομως εχω κάνει απίστευτες κηδείες στο περπατητο..

Τάσο ποιο πολύ για τον πειραματισμό θέλω να το κάνω, η αλήθεια είναι ξεφεύγουν πολύ σε τιμή τα διασποράς, αλλά ως νέος κάνω τα πειράματα μου..... και δεδομένου ότι θέλω να ασχοληθώ με ιδιογόμωση ίσως να είναι ποιο βατό το κόστος σε ιχ κατασκευής διασποράς ειδικά για τσίχλα. Απλά ένα μέρος που έχω βρει και έχει μερικά πουλάκια είναι πολύ πονηρεμένα και σπάνια να πετάξουν πάνω από 1-3 δευτερόλεπτα από την ελιά στην διπλανή και από το μπροστά μέρος του βάτου στο πίσω πάνε....

Τάσο ποιο πολύ για τον πειραματισμό θέλω να το κάνω, η αλήθεια είναι ξεφεύγουν πολύ σε τιμή τα διασποράς, αλλά ως νέος κάνω τα πειράματα μου..... και δεδομένου ότι θέλω να ασχοληθώ με ιδιογόμωση ίσως να είναι ποιο βατό το κόστος σε ιχ κατασκευής διασποράς ειδικά για τσίχλα. Απλά ένα μέρος που έχω βρει και έχει μερικά πουλάκια είναι πολύ πονηρεμένα και σπάνια να πετάξουν πάνω από 1-3 δευτερόλεπτα από την ελιά στην διπλανή και από το μπροστά μέρος του βάτου στο πίσω πάνε....

photo sharing websites
Εδώ στη Ρόδο πουλάκια έπεσαν αν και μερικές μέρες χάνονται, ίσως ανεβαίνουν ψηλά. Την τελευταία κυριακή που πέρασε περπατητο 2 άτομα πήραμε από το όριο και ο φίλος μου μπόνους και μια μπεκάτσα. Όπως συνήθως πολύ υγρασία, το πρωί με sipe v7 όλα καλά. Όταν όμως βρε παιδιά πέσει η ζέστη (+υγρασία) να μην έχω βρει φυσίγγι που να τραβαει σε τέτοιες μέρες. ¨Εχω δει σημαντική διαφορά με το anaconda mediun range αλλα εξακαλουθεί να υφισταται το πρόβλημα. Και μην μου πείτε για όπλα γιατί έχω φίλους με beretta, breda, browning κτλ, όλοι τα ίδια. Αν μαζέβαμε τα χαμένα που έτρεχαν ή ξαναπετάγανε (μην πω τα μαδισμένα στον αέρα) θα έιχαμε πιάσει το όριο 2 ώρες νωρίτερα.

Ωραίος ο Πάνος με τα οριάκια του .cool.
Πάνο, με υγρασία χωρίς παγωνιά δεν σας δουλεύουν τα Euromix?

γιασου φιλε ,τσιχλοφυσιγγα υπαρχουνε,εχουμε δυο κυνηγομαγαζα με ποικιλια,αλα δουλευβω τα συγκεκρημενα και γιατι να δωσο 6 7 ευρω τα ωπεια μπωρη και να τα φαω σε ενα κυνηγιιιιι,,ενω η κουτα 250 φυσιγγια μου βγαινη 53 ευρω,,,,,αυτα τα παραγκελνω στην σερρες σε ενα μαγαζι και μου τα φερνη,,,,,ο αντηπρωσοπως στα imperial ειναι στον πηργο ηλειας αρα υπαρχη μια απωσταση και με την παραγκελια που θα μαζεψη και το κυνηγομαγαζο για να στηλη
Εγω φίλε απο Πύργο αγοράζω απο αλλο προμηθευτη τα εξπρες 32 , τα 250 στα 55 ευρω , τα δικα του στα 32 γρ. τα 250 στα 50 ευρω , και τα δικα του σπορτινγκ 28 γρ. τα 250 στα 45 ευρω με μια μικρη επιβάρυνση 2 ευρω μεταφορικα αν μου τα στειλει και δεν περάσω.Μπορει να σου βαλει και μικτα κουτια στην κούτα. για πληροφορίες στείλτε μου π.μ να σας δωσω το τηλ. του δεν αναφέρω το ονομά του δημόσια για να μην γίνει παρεξήγηση.

Στην μία κάννη 3* λέω να μείνω με τα σπορτινγ τα 8αρια που είμαι ευχαριστημένος και να βάλω τα διασποράς στα 2*(αν κατάλαβα την θεωρία). Και το επόμενο είναι να πάω σε έναν οπλουργό να μου ανοίξει το τσοκάρισμα μιας και για καρτέρι έχω το αλλο
Σωστή η σκέψη σου.Αλλα να σου πω την αλήθεια δεν βολεύει και τόσο να περνάει το δάκτυλο απο την πίσω σκανδάλη στην μπροστινη,Ιδιαίτερα δε όταν θες να κανεις δυο γρήγορες βολές..
Βέβαια με την εξάσκηση και συνήθεια όλα γίνονται.

Τάσο αυτό είναι μεγάλη αλήθεια, το έγραψα πριν και το έσβησα, μην με πείτε και περίεργο.....sarcastic.
Τις περισσότερες φορές 90% που χρειάστηκε να ρίξω πρώτα την αριστερή κάννη έριξα μόνο αυτήν, είναι λίγο συνήθεια αυτό.
Βέβαια για το μέρος που λέω σπάνια να παίξω και την δεύτερη....
Θα πάρω κανένα διασποράς για δοκιμή και ότι γίνει

Εγω φίλε απο Πύργο αγοράζω απο αλλο προμηθευτη τα εξπρες 32 , τα 250 στα 55 ευρω , τα δικα του στα 32 γρ. τα 250 στα 50 ευρω , και τα δικα του σπορτινγκ 28 γρ. τα 250 στα 45 ευρω με μια μικρη επιβάρυνση 2 ευρω μεταφορικα αν μου τα στειλει και δεν περάσω.Μπορει να σου βαλει και μικτα κουτια στην κούτα. για πληροφορίες στείλτε μου π.μ να σας δωσω το τηλ. του δεν αναφέρω το ονομά του δημόσια για να μην γίνει παρεξήγηση.
Το μπλε του στα 33γρ ειναι κορυφή για μένα..:)

Ωραίος ο Πάνος με τα οριάκια του .cool.
Πάνο, με υγρασία χωρίς παγωνιά δεν σας δουλεύουν τα Euromix?
Με τετοιους καιρους που σου λεω δεν δουλευουν, ισως λιγο καλυτερα τα gorilla 32 και τα κιτρινα lambro tordo

Δεν τα γνωρίζω Τασο μου αλλα ετυχε και εβαλα σπορτινγκ 28 ασπρα και εκαναν κηδείες

Τα κόκκινα 32γρ(με την τσίχλα απεξω στο κουτί)και τα μπλε για τρυγόνια τα είχα ρίξει πριν 3χρονια που είχαμε παραγγείλει.Και τα δυο καλά..Αλλα το μπλε ήταν φωτιά.Εχει καλά φυσίγγια γενικά απο οτι μαθαίνω.

παντως ρε παιδια παρωτι ειμαι καθαρα μπεκατσαςς και ορτυκαςς κανω και τα υπωλειπα ολα κυνηγια περαστισιακααα αλα σαν το κυνηγι της τσαρταρας απο θεμα τσιχλοειδη για μενα δεν εχη,,γιατι;;; πρωτον ειναι πωλη εξυπνη και δεν την βαζης ευκωλα χερι,,θελη υπωμονη και επημωνη,,και δεν παη κοπαδιαστη σαν την τσιχλα,,την τσιχλα την κανης καρτερη η περπατιτο και σου περνανε καμπωσα πουλια και κανης και τουφεκιεςςς,,ενω η τσαρτσαρα πανε μεμωνομενα πουλιαα,,δεν θα ξεχασω μια χρονια ημουνα για μπεκατσα ψιλαααα και η τσαρτσαρες πετουσανε 10 μετρα απο το κεφαλιμου και με κραζανεεεε σαν να θελανε να με διωξουνε απο το μερωστους και γυρνουσανε γυρω και πανω απο το κεφαλιμουυυυ,,αλα εχη χαρη που εκανα αλω κυνηγι,,,,,μετα απο λιγες μερες ανεβηκα στο βουνο για παρτιτουςςς,,και τα κολοπουλια ενω πετουσανε δεν πλησιαζε κανενααα,,αλα καπιες βαλαμε γυλεκο,,,,,,ετσι και σε σημερινω κυνηγι που πηγα για μπεκατσα ειχε πουλια αλα βεβαια στα ψιλαα,,,ψηνωμαι για κανα πωνηρο καρτερακι να της κανωωω τι λετε; μηπως το κυνηγιτης εχη ληξη; για να δω 34 γρ,ν7 θελουνε τα κοριτσια μιας και ειναι σχετικα ψιλομενεςςς

Status
Not open for further replies.
Back