Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ποια είναι η διαφορά και περνούν από πάνω του;
Μία τεράστια βελανιδιά που την βλέπουν από μακριά και μπαίνοντας από την θάλασσα πάνε καρφί για εκεί
Το ίδιο γίνεται κ με τα τρυγόνια στα περασματα...
Όπου είναι ψηλό δέντρο πχ λεύκα, ευκάλυπτος τα τραβάει, ασχέτως αν θα κάτσουν πάνω η όχι....
Μπορεί να περασουν πιο δεξιά, πιο αριστερά η πανω απο αυτα τα δέντρα.....

Έτσι είναι η επιβίωση σε όλα τα όντα κοιτουν που να κρυφτούν οι μόνοι που έχουν διαφορά είναι οι πολιτικοί της Ελλάδος σε κλεβουν και επειδή δε κυνδυνευουν από κανέναν πηγαινουνν και σε πιο φανερά μέροι αντι για δέντρο πάνε στο λιβάδι χαχαχα

Έχετε δίκιο , κυπαρίσσια και μεγάλα δέντρα ξεκαρφωτα τα τραβάνε τα πουλια. Σας έχω γράψει για το πρωινό καρτερι που τα τραβάει σαν μαγνητης. 5 πουλιά να παίξουν και τα 5 εκεί θα περασουν. Έχει ξεκαρφωτο ένα τεράστιο πεύκο και όλα τραβάνε προς αυτο 20 χρόνια που πάω εκει. Τυχαιο? Δεν νομίζω!!!

Μας έτυχε και σε εμάς στα Άγραφα..... τι κακό και αυτό!!

Περισσότερα δεν μπορώ να πω!

Στα άλλα νεα της ημέρας...σήμερα αναχωρούμε για 4ημερο κυνήγι στα όμορφα Γιάννενα....
Άστα Αλέξη , μακριά από τέτοιους τυπους!!! Καλό ταξίδι, μονο αυτο θα ευχηθω.Αν πετύχετε μαύρα στείλτε και κατά κατω....

Έχετε δίκιο , κυπαρίσσια και μεγάλα δέντρα ξεκαρφωτα τα τραβάνε τα πουλια. Σας έχω γράψει για το πρωινό καρτερι που τα τραβάει σαν μαγνητης. 5 πουλιά να παίξουν και τα 5 εκεί θα περασουν. Έχει ξεκαρφωτο ένα τεράστιο πεύκο και όλα τραβάνε προς αυτο 20 χρόνια που πάω εκει. Τυχαιο? Δεν νομίζω!!!

Για πες Χριστο
Ειναι σημεια περασματος τα κυπαρισσια για καποιο λογο;
Χρύσανθε στα μέρη μου οι κυπαρρισώνες είναι σίγουρα μέρη κούρνιας για τσιχλοκότσυφα, ενώ μεμονωμένα κυπαρρίσια λειτουργούν και ως σημεία αναφοράς της πορείας του πετάγματός τους κατα τις πρωινές και απογευματινές μετακινήσεις τους
Πρωινό δεν έχω κάτσει ποτέ μετά των μπασιμάτων αλλά απογευματινό σε κυπαρίσσια γίνεται καλό παιχνίδι.Και για κούρνια αλλά και σαν εμπόδιο να περάσουν και να κουρνιάσουν σε κανένα κοντινό πυκνό πίσω από αυτά!

Κατι παρομοιο συμβαινει με τα τουφεκισμενα.
Λεμε ¨ολο το μερος καθαρο, κοιτα που πηγε και επεσε...¨
Γιατι με το που τρωει την τουφεκια ενστικτωδως στρεφεται προς το κοντινοτερο του πυκνο.
Τα τσιχλοκοτσυφα,περδικες κ άλλα πουλια που "φωλιαζουν" σε πυκνα κ θάμνους, έχουν την συνηθεια να πετανε τραυματισμενα προς αυτά τα μέρη εφόσον το επιτρέπουν οι δυνάμεις τους.....
Προφανώς γιατί εκεί νιώθουν ασφάλεια ή γιατί εκεί θέλουν να ξεψυχησουν....

Αντιθετα, τα περιστεροειδη, ψαρονια κλπ
Συνήθως θα πανε τραυματισμενα να πιασουν σε κάποιο δέντρο κ από εκεί ή θα τα καταφέρουν κ θα συνεχίσουν ή μετά από λιγο θα πεσουν νεκρά στο έδαφος...

Last edited:
6 στα 8 απόψε με 10 φυσίγγια. Τα double mix oscar 8/9 τις κατέβαζαν από τα μεσουρανα βουτηγμενες στο αίμα αλλά ξερές. 15-20 πουλιά φανηκαν το τελευταίο τέταρτο με τον καιρο να σου σπάει τα νευρα. Μύγες και κουνούπια ξανεμαγα μέχρι να πέσει ο ηλιος. Κάπου μπροστά και αριστερά μου και όχι πολυ μακριά χεστηκαν στο τουφεκιδι για 20-25 λεπτα. Κατά τόπους είναι τα πουλια.

Αντουφέκιστος!!!!!!!

Τέτοιο πράγμα Ιανουάριο μήνα, στα 56 χρόνια μου δεν το έχω ξαναζήσει.
Είναι γεγονός οτι με αυτό τον σκατοκαιρο χάνουμε ένα από τα καλύτερα κομμάτια της χρονιάς ημερομηνιακα. Και καπάκι έρχονται 5-6 μέρες βροχές πολλές για να μην μπορούμε ούτε να βγουμε καν!!! Αύριο έλεγα να πάω για περπατητο αλλά σκέφτομαι τον ιδρώτα να στάζει από παντού και δισταζω.

Δεν είχες διασποράς μαζι σου???
Με ένα σμπάρο αν πεσουν καμιά 100σταριά κάτω αξίζει, γιατί βγήκε η σουπα...
Να μην γυρίσεις κ άδειος στο σπίτι... .yelling.
Τάσο μου δεν υπάρχει αυτός ο καιρός σου λεω. Στις 12 το μεσημερι βγήκαμε οι προϊστάμενοι με τον διευθυντή για meeting στην αυλή λόγω covid και μας τσουρουφλισε ο ήλιος σαν να ήταν Ιουνιος!!! Βέβαια αυτό θα ξεσπάσει κάπως και βίαια......

Αύριο έλεγα να πάω για περπατητο αλλά σκέφτομαι τον ιδρώτα να στάζει από παντού και δισταζω.
Όταν ο ιδρώτας στάζει απο παντου σημαίνει ότι εγινε καλή δουλειά......... .yel.

12 το μεσημερι βγήκαμε οι προϊστάμενοι με τον διευθυντή για meeting στην αυλή λόγω covid και μας τσουρουφλισε ο ήλιος σαν να ήταν Ιουνιος!!! Βέβαια αυτό θα ξεσπάσει κάπως και βίαια......
Οι παλαιοι έλεγαν πως όταν τον χειμωνα καίει πολυ ο ήλιος,προμηνύονται βροχες...
Και ισχυει το εγώ διασταυρώσει πολλες φορές......

Στα ημιορεινά του ν.Λάρισας μετά από ένα ολόκληρο μήνα,τσίχλες αρκετές πέρασαν ανάμεσα στις ελιές σαν φαντομάδες, τουφέκισα μόνο αυτές που πετούσαν ψηλωμένες για να μην προκαλέσω ζημιές στα ελαιόδεντρα στην κυριολεξία θα τις κλάδευα.Φυσιγγια Ρουμελιώτης skeet ν.9,5 άριστο όπως και το sporting.

Όταν ο ιδρώτας στάζει απο παντου σημαίνει ότι εγινε καλή δουλειά......... .yel.

Οι παλαιοι έλεγαν πως όταν τον χειμωνα καίει πολυ ο ήλιος,προμηνύονται βροχες...
Και ισχυει το εγώ διασταυρώσει πολλες φορές......
Δεν έχεις άδικο Τάσο πονηρουλη με τον ιδρωτα!!! Θα πάω για καρτερακι μάλλον και ανάλογα τι κοσμο έχει θα πραξω. Με τρώει και ο κ..λος μου για ελατα βεβαια. Θα δουμε.... Όσο για τις βροχές είναι πλέον σιγουρες!

Απογευματινό απόψε 11 πουλιά αλλά ήταν μαγική εικόνα... Όλα όσα είδα έπεσαν κιόλας... Δεν είδα αλλά πουλιά ούτε που άκουσα! Πετούσαν μεσουρανα σα μπασιματιαρες. Ευτυχώς που είχα το MR επάνω και imperial 8ρια... To όπλο, το τσοκ, το φυσιγγι και ο σκύλος μου επέτρεψαν να έχω από αυτοπεποίθηση έως και θράσος σκοπευτικα και να μην χάσω πουλί ως στόχο και ως ανακτηση...

IMG_20220105_185534.jpg

Status
Not open for further replies.
Back