Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλοκαιρινη μερα σημερα αλλα παρολαυτα ειπα να πεταχτω για ενα απογεματινο καρτερι σε μερος που δεν παει σχεδον ποτε κανεις,το αποτελεσμα 5 πουλια(το ενα χαμενο)αλλα το κλαμπανι πηγε συννεφο αφου αστοχησα σε 8 -με 10 πουλια,ισως αν δεν ειχα μονο διασπορας θα επαιρναι ισως παραπανω,ολες οι αστοχιες ηταν σε κοτσυφια,απο τα 50 πουλια που περασαν τα 40 ηταν κοτσυφια!το παρκαρισμα μετα στην χαλκιδα ανυποφορο!

Attachments

• 20220104_185505.jpg
    20220104_185505.jpg
    248,2 KB · Προβολές: 13
Σημερα....Στις 3,45 στο ποστο....4,45 ουτε ΕΝΑ πουλακι.....
Το ωραιο ειναι οτι πηγα με το ποζε με 1*-3* αστρα να ριχνω και στα μακρινα....για γελια ειμαι
ή για κλαματα ??
Αι σιχτιρ ειπα....σηκωθηκα και εφυγα....
Και για ολα αυτα.....ξερετε ποιος φταιει....ετσι ???!!!!! ;)

View attachment 39141
Κύριε Νίκο φύγατε ημέρα ακόμη απ' το καρτέρι, η δύση πλέον είναι στις 5:18.
Τα πουλιά αρχίζουν και παίζουν πέριξ της ώρας δύσης κι αργότερα.
Αν είχατε καθίσει έως τις 5:48 που λήγει η επιτρεπόμενη ώρα (δηλαδή μία ολόκληρη ώρα ακόμα) θα είχατε δει πουλιά φαντάζομαι.
Βέβαια με το 1-3 δεν ξέρω τι θα πετυχαίνατε:D

7 στο απογευματινό καρτέρι απόψε. Ωραίο καρτέρι σε ρέμα. Sx3, brain MR, imperial maxam no8...

View attachment 39142
Γρηγόρη, βλέπω οτι δουλεύεις ...ματσακόνι.
5-5, 7-7 και που και που, bonus καμμιά μπεκάτσα, τον γεμίζεις τον καταψύκτη.
Αντε στην γιορτή σου να τα ...π(ι)ούμε .big smile.

Καλησπέρα σε όλους, σήμερα πήγα ένα απογευματινό καρτεράκι σε διπλανό χωριό, είχε ένα μαΐστρο τρελό, χτυπάω μια τσίχλα την πέρνει ο αέρας σε κάτι θάμνους-πουρνάρια, την χάνω (έψαξα). Χτυπάω μια άλλη πέφτει πίσω μου καμιά 30αριά μέτρα, βλέπω το σημείο, λέω εσένα δε σε χάνω, πάω κατευθείαν, είχε πέσει μέσα σε χόρτα και χλωρά αγκάθια, ψάχνω-ψάχνω τίποτα... Εντωμεταξύ σουρούπωνε πλέον, γιατί τα πουλιά περνάνε από 5:30 και για ένα τέταρτο, μετά τέλος λόγω σκοταδιού και νόμου. Για να μη μακρυγορώ, χτυπάω άλλη μια, πάλι βλέπω πού έπεσε, πάλι σε χόρτα, ψάχνω κάνα 5λεπτο, την χάνω κι αυτή.... Στενοχωρήθηκα για τα χαμένα πουλιά, συν ότι αν είναι να περάσουν 5-6 πουλιά στο πόστο, τα χάνεις ψάχνοντας... Πραγματικά ζηλεύω όσους έχουν σκυλάκι στο κυνήγι, σύντροφος αλλά και συνεργάτης!

Γρηγόρη, βλέπω οτι δουλεύεις ...ματσακόνι.
5-5, 7-7 και που και που, bonus καμμιά μπεκάτσα, τον γεμίζεις τον καταψύκτη.
Δόξα τω Θεώ φέτος όλα πάνε πολύ καλά! 4 μέρες ακόμα στον παράδεισο και μετά επιστροφή στην τσιμεντουπολη...

Αντε στην γιορτή σου να τα ...π(ι)ούμε .big smile.
Εννοείται!!!

Κι απόψε φυσικά στο απογευματινό μου καρτεράκι, αφού ο καιρός συνεχίζει να είναι πολύ καλούλης και μαλακούλης...
Σήμερα έκατσα αλλού, καθότι με είχανε προλάβει άλλα 4 ντουφέκια... Όλοι μας φιλαράκια...
Εκεί που την έστησα σήμερα είχα να την στήσω 3 ολόκληρα χρόνια! Μια χαρά πόστο είναι κι αυτό για το απογευματινό, αλλά δεν το γνωρίζουν και δεν το προτιμούν, παρά ελάχιστοι...
Ε λοιπόν, τα κλασικά: τα τσιχλάκια έκαναν αισθητή την παρουσία τους κατά το τελευταίο ημίωρο, άντε βαριά 40λεπτο...
Με μεγάλη συγκέντρωση, κατέρριψα (όπως ακριβώς κι εχθές) 18 τσιχλίτσες και μάζεψα τις 12!
Πολύ καλά πιστεύω...
Τα skeetοφούσεκα Japan Due Special της NSI έδωσαν ρεσιτάλ...! Κοντά - μακριά, μπηχτές - ζυγιασμένες, τις ξέρεναν παντού...!.terror.

Πρωτοχρονιά απόγευμα, στο συνηθισμένο μέρος (500 μ. από το σπίτι), φάνηκαν μερικά πουλιά, αλλά ως συνήθως τα περισσότερα μακριά πάνω από το πυκνό. Πρώτη τουφεκιά της νέας χρονιάς εύστοχη ... Έπεσε όμως ζωντανή, αν και πολύ κοντινή. Μάλλον την πήρε ξώφαλτσα, ευτυχώς τη βρήκα αμέσως. Και καλύτερα δηλαδή, γιατί αν την έπαιρνε "γεμάτη" θα την εξαΰλωνε (... καρμπόν βολή του 8-mark, για όσους ξέρουν από skeet) !!! Μετά όμως ακολούθησαν 3-4 κλαμπανίσματα ...:( Αφού πέρασαν πολύ ψηλά, πέρα από τις δυνατότητες του Lambro Classic dispersante, μάλλον δεν έπρεπε καν να ρίξω ... Είπα, μήπως το κάμει ο διάολος και πάρουν κανένα σκάγι ... αλλά δεν ...:rolleyes:
Προς το τέλος της βραδιάς περάσανε 5-6 σαΐτες, σε δύο πρόλαβα κι έριξα, με Direct 32, και πήρα τη μία ... IMG_20220101_165640.jpgIMG_20220101_174308.jpg
Κυριακή και Δευτέρα είχα φουλ δουλειά με τις ελιές, από τα χαράματα ως το βράδυ ... Σήμερα ήρθα κι έκανα το εμβόλιο, την 3η δόση, αύριο πάλι χωριό (εκτός απροόπτου) και βλέπουμε ... Αν και ο καιρός δυστυχώς δεν προβλέπεται βολικός, πολύς αέρας ΝΔυτικός, μας πιάνει εκεί πολύ - θα γίνεται χαμός! Αν βρέχει κιόλας ... :(

Άλλες 5 σήμερα. Ίδια ομάδα που κερδίζει όπως κάθε φορά (Sx3, bell, lambro skeet)
View attachment 39182

Eχω βρει φέτος 5 νεοφυτα σημεία δίπλα σε πυκνά και κυπαρρισωνες που τους κάνω rotation και μου δίνουν σταθερά πουλιά...
View attachment 39183View attachment 39184View attachment 39185View attachment 39186
Το κυπαρίσσι είναι ένα και ένα θησαυρός!!!!

Το κυπαρίσσι είναι ένα και ένα θησαυρός!!!!
Ναι, αλλά όλα τα λεφτά είναι το σκυλάκι. Άνευ αυτού....

Χωρίς το σκύλο η κάρπωση δεν θα ήταν ούτε η μισή και γιατί δεν θα έβρισκα πολλές και γιατί θα ήμουν διστακτικός να ρίξω μακριά ή κοντά σε πυκνά και γιατί θα έχανα χρόνο και συγκέντρωση ψάχνοντας τις πεσμένες... Ο σκύλος μου δίνει ηρεμία και αυτοπεποίθηση ότι πρέπει απλά να τις καταρρίψω έστω και τραυματισμένες, αυτός μετά θα κάνει τα υπολοιπα κάνοντάς με "μάγκα"....

Για πες Χριστο
Ειναι σημεια περασματος τα κυπαρισσια για καποιο λογο;
Χρύσανθε στα μέρη μου οι κυπαρρισώνες είναι σίγουρα μέρη κούρνιας για τσιχλοκότσυφα, ενώ μεμονωμένα κυπαρρίσια λειτουργούν και ως σημεία αναφοράς της πορείας του πετάγματός τους κατα τις πρωινές και απογευματινές μετακινήσεις τους

Για πες Χριστο
Ειναι σημεια περασματος τα κυπαρισσια για καποιο λογο;
Έχει δίκιο είναι σημείο το κυπαρίσσι που οριοθετεί πορείες πουλιών το έχω παρατηρήσει και εγώ σε σημείο πρωινού να έχει τρία Κυπαρισία και να περνάει το 80% των πουλιών από κει το ίδιο συμβαίνει σε πολλούς τσιχλοτοπους σε συστάδες κυπαρισιων περιδιαβαίνουν τα πουλιά μάλλον για ασφάλεια και κουρνια

και δύο που έψαχναν.....λίρες με ανιχνευτή μετάλλων!!!!
Μας έτυχε και σε εμάς στα Άγραφα..... τι κακό και αυτό!!

Περισσότερα δεν μπορώ να πω!

Στα άλλα νεα της ημέρας...σήμερα αναχωρούμε για 4ημερο κυνήγι στα όμορφα Γιάννενα....

Σε μια απόσταση από το κτήμα είναι μια γειτονιά 5,6 σπίτια και ο ένας εκεί είναι φανατικός κυνηγός.
Τον Οκτώβρη στα μπασιματα κάθεται μπροστά στο σπίτι του σε ένα αμπέλι και βαράει τσίχλες!
Παίρνω και εγώ το όπλο κάθομαι στο κτήμα και περιμένω.... περιμένω..... τίποτα.
Ποια είναι η διαφορά και περνούν από πάνω του;
Μία τεράστια βελανιδιά που την βλέπουν από μακριά και μπαίνοντας από την θάλασσα πάνε καρφί για εκεί!

Status
Not open for further replies.
Back