Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Διόρθωση, Από την Ζωή στον Θάνατο ένα λεπτό και κάτι…...sarcastic..exciting.
Θα μπορουσαν να το έλεγαν και έτσι.....
Καλησπέρα μάγκες!
Τι γίνετε ολες τις αλμπίνες εχω τις βαράω?
Ρε μπάς και είναι τίποτα γριές χαχαχα
View attachment 38707
Γουρι γουρι..... .yel.
Η γριά η τσίχλα έχει το ζουμί Μάικ!hippo
Πεστο ψέματα....
Μπορεί να κάνει ένα ψήσιμο άλλο πραγμα χαχα....

Γεια σου Μιχάλη, κοτσύφια έχω δει πάλι τσίχλα πρώτη φορά!!! (ο νους σου στις γριές βλέπω!)
... μπεκάτσα προγκιχτή δεν έχει σήμερα; :)
Γεια σου Γιωργο,σήμερα τίποτα απο μπεκάτσα, δεν πέταξα καμία στο λημέρι που τις βρίσκω.
Την Κυριακή τουφέκισα μια με ένα 8βολο αλλά άστο γιατί είναι μεγάλη και πονεμένη ιστορια:confused:

Γεια σου Γιωργο,σήμερα τίποτα απο μπεκάτσα, δεν πέταξα καμία στο λημέρι που τις βρίσκω.
Την Κυριακή τουφέκισα μια με ένα 8βολο αλλά άστο γιατί είναι μεγάλη και πονεμένη ιστορια:confused:
Δώσε εξηγήσεις τώρα εδώ αμέσως!!! :D
Ευτυχώς που δεν ξάπλωσες κανέναν στα 300 μέτρα!!!

Η ήσουν για γουρουνι κ δεν κρατήθηκες... .yel.
Η καταλαθος μπέρδεψες τα φυσιγγια..........
Μπα έπεσες λίγο έξω…..τα φυσίγγια δεν τα μπερδεύω ποτέ μα ποτέ έχω τρέλα με δαύτα.
Πολυ συνοπτικά: Περπάταγα μια καλαμιώνα με ποταμάκι στη μέση και πήρε το μάτι μου κάτι να κινείται χαμηλά αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ήταν, καφετιές κιόλας και λέω λες να είναι κανα γουρουνόπουλο; Σκέφτομαι: Κυριακή είναι ας βάλω 2 8βολα…..περπατάω 10 μέτρα παρακάτω σιγά σιγά πλαι στην καλαμιώνα και σε ένα άνοιγμα πετάγεται η κυρία και κάνει ανόρθωση να περάσει από πάνω. Εν τω μεταξύ μπορούσα να τις ρίξω μια 3αρα (αν και τις βαραω με την πρώτη σαν τουφεκος που είμαι χεχε) άνετα τόσο χρόνο είχα. Όποτε λεω και τι έχω να χάσω αφού ήταν η βολή ακίνδυνη προς τον ουρανό της πατησα μια αλλά μπαααααα σιγά μην έπεφτε.

Στέφανε εχθές με την υγρασία πάντως στο απογευματινό δεν σκότωναν ούτε βαλσαμωμενα πουλιά. Λογικό βέβαια είχε 90% υγρασία!
Πρωτη φορα εμενα τα εκλασαν την περασμενη Παρασκευή με παγωνια το πρωί, αλλα ειχαν προβλημα εκεινη την ημερα και αλλοι συνκυνηγοι στο σημειο.... Οταν εφτανα στον κυνηγότοπο το αυτοκινητο εγραφε -1, και κατω ηταν σαν να εχει χιονισει απο την παγωνια... Ασπρη ειδα μονο αφού σηκώθηκε για τα καλα ο ηλιος ...

Καλημέρα κυριοι. Χθες ηταν το χειρότερο απογευματινό μέχρι τωρα. 2 πουλιά πέρασαν όλα κι όλα. Νοτιάς και κολλαγες απο την υγρασια. Σε όλη την περιοχή βαριά να ακούστηκαν 30 τουφεκιές και όλα τα καρτερια είχαν κοσμο.

... αλλά για να αποδυκνειεται έμπρακτα ότι οι κυνηγοί δεν είμαστε κρεατοσυλεκτες.
Μπράβο και στους δυο σας παιδιά!:)

Πολλές φορές, μια από τα ίδια, με το ταίρι μου στα κουνέλια...τα σκυλιά δικά του...
Όταν μου δίνει όλη την κάρπωση (1 η 2 π.χ., ανεξάρτητα ποιος τα χτύπησε) εγώ αντιδρώ και μου λέει: ..."κι αν τα έπαιρνα εγώ έκανε διαφορά; Κρέας έχει ο χασάπης..." η "δεν έχω όρεξη, που να γδέρνω τώρα" και αλλά συναφή...
Είναι και περήφανος(με την καλή έννοια)...και πάω "πάσο"...ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ...

Υ.Γ:ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΥΝΙΓΙ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!.love.

Μπράβο και στους δυο σας παιδιά!:)

Πολλές φορές, μια από τα ίδια, με το ταίρι μου στα κουνέλια...τα σκυλιά δικά του...
Όταν μου δίνει όλη την κάρπωση (1 η 2 π.χ., ανεξάρτητα ποιος τα χτύπησε) εγώ αντιδρώ και μου λέει: ..."κι αν τα έπαιρνα εγώ έκανε διαφορά; Κρέας έχει ο χασάπης..." η "δεν έχω όρεξη, που να γδέρνω τώρα" και αλλά συναφή...
Είναι και περήφανος(με την καλή έννοια)...και πάω "πάσο"...ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ...

Υ.Γ:ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΥΝΙΓΙ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!.love.
Το να μοιράζεσαι είναι ευλογία. Έπειτα δεν είμαστε κρεατοσυλλέκτες. Ναι, κάνουμε την αγαπημένη μας δραστηριότητα. Ναι, καρπωνόμαστε υψηλής ποιότητας και καθαρότητας κρέας θηραμάτων μη ορμονιασμένο κτλ.. Αλλά.. Πρώτον έχεις "καλεσμένο" στα "μέρη σου", δε θα τον φιλέψεις; Όπως όταν καλείς τον άλλο σπίτι σου, δε θα τον κεράσεις; Δεύτερον και πολύ βασικό, έχω πχ στην κατάψυξη 200 τσίχλες κ ο εκάστοτε συνάδελφος δεν τις πολυκυνηγά, δεν ξέρει τα μέρη που πιάνουν,κυνηγάει άλλο θήραμα,δεν το χει κ αλλά πολλά δεν. Είναι ηθικό να γεμίζω καταψύκτες κ μετά να τις πετάω; Είναι πιο ανήθικο ακόμα απο το όχι να έχω πχ 10 χαμένα σε μια έξοδο, αλλά να μην μπω στον κόπο να τα ψάξω καν.
Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Τέσπα. Να είμαστε καλά και να έχει θηράματα και σίγουρα δε θα τα χαλάμε στις μοιρασιές!!

Τα θηραματα που καρπωνομαστε οφειλουμε και να τα τιμαμε τρωγοντας τα. Ειναι και νοστιμα ειναι και ακρως θρεπτικα! Θεωρω εντελως μα εντελως απαραδεκτο συναδελφοι να λενε βαριεμαι να τα μαδυσω και στο τελος να τα πετανε... :mad:

Ξεκίνησα με ήλιο και δυνατό βοριά και επέστρεψα στο αυτοκίνητο μούσκεμα μέχρι το σώβρακο. Διάλεξα πυκνό και δύσβατο για κοτσύφια και δικαιωθηκα! Συνάντησα τον φίλο μου τον Γιώργη με τα σεττερακια του (Δεν βρήκε μπεκατσα) και δύο που έψαχναν.....λίρες με ανιχνευτή μετάλλων!!!! Βρηκα και 2 κιλα σαλιαρες μανιτες επιτέλους! Συμπέρασμα : πυκνουρες πιο ψηλά γεμάτες με πολλα πουλια. Πιο χαμηλά στο κάμπο πιο λίγα αλλά εχει.
20211230_140545.jpg

Ξεκίνησα με ήλιο και δυνατό βοριά και επέστρεψα στο αυτοκίνητο μούσκεμα μέχρι το σώβρακο. Διάλεξα πυκνό και δύσβατο για κοτσύφια και δικαιωθηκα! Συνάντησα τον φίλο μου τον Γιώργη με τα σεττερακια του (Δεν βρήκε μπεκατσα) και δύο που έψαχναν.....λίρες με ανιχνευτή μετάλλων!!!! Βρηκα και 2 κιλα σαλιαρες μανιτες επιτέλους! Συμπέρασμα : πυκνουρες πιο ψηλά γεμάτες με πολλα πουλια. Πιο χαμηλά στο κάμπο πιο λίγα αλλά εχει.
View attachment 38721
Ωραίος!!!!! Για να δούμε και τα μανιτάρια στο ανάλογο θέμα!!!

View attachment 38721
Για πες βρέθηκα λίρες? Αν όχι γιατί δεν τούς εστελνες στα Ψαχνά εχουν τις καλύτερες.χαχα:)

και δύο που έψαχναν.....λίρες με ανιχνευτή
Ααααλλη αρωστια και αυτη!.very funny.
Απο Αυλωνα μερια εγω σημερα, για να ψαξω για απογευματινα καρτερακια.. Εν τελει μετα απο ενα γρηγορο ψαξιμο, εκανα κ ενα διωρο περπατητο σε γνωστα σημεια, καρπωθηκα 10 πουλακια (τα 8 στο γιλεκο, τα αλλα δυο ζωντανα δυστυχως δε τα προλαβα και χωθηκαν σε πυκνουρα)...Το καλό ειναι οτι υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή..
Για μοναχικο περπατητο δεν μπορω να πω οτι εχω παραπονο...

Status
Not open for further replies.
Back