Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το ίδιο σκηνικό και σήμερα σε κοντινό καρτεράκι. Όλα τα πουλιά 5:25 έως λήξη. Ευτυχώς δε με πρόδωσε η γριούλα με τη μούφα βιδωμένη πάνω. Μπηχτές κι Άγιος ο Θεός. Έχασα και δύο.
8gR7006.jpg

Στο Παντειχι αυτο?
Αναμεσα σε Παντειχι και Καλοχωρι . Σε καποια πευκα η αλλα σημεια βαζουν και σημειωματα κατα καιρουs οι κυνηγοι , " χαθηκε η λιζα θυληκο η ο τζακ σεττερ " κλπ . Σιγα τωρα μην τηλεφωνησει ο λυκοs .

Είδες τι προβλήματα δημιουργούνται με την ελλιπής πληροφόρηση στο κυνήγι στους νέους αλλά και μετέπειτα.Δεν ξέρουμε τι τουφεκήσαμε...
Περιστέρι δεν εννοώ ήμερο αλλά φασσα δεν είναι.
Καλά τι έχω ακούσει τόσα χρόνια δεν λεγεται. Στα ελατα πρωί πριν 5-6 χρονια 100 μέτρα πιο πέρα κάθονται δύο συνάδελφοι. Από απέναντι ξανταει ένα γερακομορφο και γεμάτος έκπληξη ακουω: Τακηηηηηηηηηηηη πάνω σου φασσα φασσαααααααα!!!! Και απαντάει ο άλλος: μπεκατσααααααα!!!! Έφαγε 4 σμπαρα ο καημενος ο γερακας αλλά εφυγε αλώβητος ευτυχως. Μετά φεύγοντας τους ρωτάω τελικά ρε μάγκες αυτο που τουφεκισατε τι ήταν , φασσα για μπεκατσα. Η απαντηση: φασσα , φασσα φιλε αλλά δεν την πήραμε την ρουφιανα!!!!!

Περιστέρι δεν εννοώ ήμερο αλλά φασσα δεν είναι.
Καλά τι έχω ακούσει τόσα χρόνια δεν λεγεται. Στα ελατα πρωί πριν 5-6 χρονια 100 μέτρα πιο πέρα κάθονται δύο συνάδελφοι. Από απέναντι ξανταει ένα γερακομορφο και γεμάτος έκπληξη ακουω: Τακηηηηηηηηηηηη πάνω σου φασσα φασσαααααααα!!!! Και απαντάει ο άλλος: μπεκατσααααααα!!!! Έφαγε 4 σμπαρα ο καημενος ο γερακας αλλά εφυγε αλώβητος ευτυχως. Μετά φεύγοντας τους ρωτάω τελικά ρε μάγκες αυτο που τουφεκισατε τι ήταν , φασσα για μπεκατσα. Η απαντηση: φασσα , φασσα φιλε αλλά δεν την πήραμε την ρουφιανα!!!!!
το έζησα το προηγούμενο ΣΚ,,να περνάει το κιρκινέζι από το καρτέρι που καθόντουσαν δύο, να έχουν αδειάσει από τριάρες και να τους ακούω να ξαναγεμίζουν ,,,σε κάποια φάση ο ένας σταματάει και λέει στον φίλο του ρε μλκ τι ήταν αυτό ; γεράκι μάλλον λέει αλλά δεν είμαι σίγουρος και να ξαναρίχνουν .hair.

Last edited:
το έζησα το προηγούμενο ΣΚ,,να περνάει το κιρκινέζι από το καρτέρι που καθόντουσαν δύο και να έχουν αδειάσει από τριάρες και να τους ακούω να ξαναγεμίζουν ,,,σε κάποια φάση ο ένας σταματάει και λέει στον φίλο του ρε μλκ τι ήταν αυτό ; γεράκι μάλλον λέει αλλά δεν είμαι σίγουρος και να ξαναρίχνουν .hair.
Είναι οι κλασικοί "ότι κινείται πυροβολείται". Άλλη φορά σε περπατητο με χιονόνερο και πάρα πολλά πουλιά ακούω τουφεκιές πολλές σε ένα σημείο. Η διαδρομή με βγάζει από εκεί και είναι ένας με ένα πλάγιο και κίτρινο αδιάβροχο και βαράει....τσονια!!! Κάθομαι κάτω από ένα πεύκο , ανάβω τσιγάρο και τον παρατηρω. Πάω προς το μέρος του και τον ρωτάω γιατί τουφεκας τα τσονια και δεν περπατάς για καμία τσιχλα αφού έχει πολλές. Γιατί έτσι γουστάρω μού λεει. Μα τα τσονια απαγορεύονται ρε φιλε του λεω. Στα παπαρια μου λεει. Κάτσε να πάρω τον θηροφυλακα του λεω και να δούμε πόσο μεγάλα τα έχεις τα παπαρια. Τα μάζεψε και εφυγε. Η τραγικότητα μερικών δεν υπάρχει πουθενα!

Μόλις μίλησα με τον ξάδερφο. Στα ψηλά που μάζευε ρετσίνα σήμερα μου είπε τα κοτσύφια αμετρητα....

Είναι οι κλασικοί "ότι κινείται πυροβολείται". Άλλη φορά σε περπατητο με χιονόνερο και πάρα πολλά πουλιά ακούω τουφεκιές πολλές σε ένα σημείο. Η διαδρομή με βγάζει από εκεί και είναι ένας με ένα πλάγιο και κίτρινο αδιάβροχο και βαράει....τσονια!!! Κάθομαι κάτω από ένα πεύκο , ανάβω τσιγάρο και τον παρατηρω. Πάω προς το μέρος του και τον ρωτάω γιατί τουφεκας τα τσονια και δεν περπατάς για καμία τσιχλα αφού έχει πολλές. Γιατί έτσι γουστάρω μού λεει. Μα τα τσονια απαγορεύονται ρε φιλε του λεω. Στα παπαρια μου λεει. Κάτσε να πάρω τον θηροφυλακα του λεω και να δούμε πόσο μεγάλα τα έχεις τα παπαρια. Τα μάζεψε και εφυγε. Η τραγικότητα μερικών δεν υπάρχει πουθενα!

Μόλις μίλησα με τον ξάδερφο. Στα ψηλά που μάζευε ρετσίνα σήμερα μου είπε τα κοτσύφια αμετρητα....
για έναν παπάρα έχει απαγορευτεί καλό απογευματινό εδώ στην περιοχή μου επειδή βάραγε τσόνια και σκάγιαζε σπίτια ,,τον φωνάζουν σπινάκια,,η βλακεία ανίκητη Δημήτρη !

Έφαγε 4 σμπαρα ο καημενος ο γερακας αλλά εφυγε αλώβητος ευτυχως.
Οταν ακους να λένε για φασσα κ μπεκάτσα........Σιγά μην τον πετυχαιναν...........
Τυχερός πάνω στην ατυχία του......

Είναι οι κλασικοί "ότι κινείται πυροβολείται"
και αδεια δεν βγάζουμε......

Όλα αυτά δεν έχουν χώρο εδώ μέσα γιατί σαφέστατα δεν ανήκουν στην οικογένεια μας..........

https://greekhunter.gr/thiramata/agrioperistero

Πάντως έχει τα χαρακτηριστικά
Μοιάζει αγριοπεριστερο, τωρα μπορει να εχει και λιγο μπασταρδεμα μεσα αλλα δεν ειμαι και ειδήμονας!
Παντως κοκκινιστο μια χαρα θα ειναι, αυτο ειναι το μονο σιγουρο!

Status
Not open for further replies.
Back