Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όριο απόψε στο απογιοματινό μου καρτέρι!!! Μετά από αρκετόν καιρό, πέτυχα ξανά, για πολλοστή βολά εφέτο, το ημερήσιο όριο!!!
Μόνο κελαηδότσιχλες είχε, ως συνήθως. Τα κοτσύφια αγνοούνται...! Ούτε κοκκινούλες αντελήφθην, ούτε φυσικά και καμιά χονδρή (μεγάλη)...
Όλες σχεδόν οι τσιχλούλες περάσανε μετά τις 17:00. Πιο πριν, μόνο μεμονωμένες, σποραδικές και μάλλον τυχαίες εμφανίσεις...
Εν τέλει, με επίμονο και συστηματικό ψάξιμο με φακό κεφαλής led, κατάφερα κι ανέσυρα τις 20 από τις 25 που έριξα χάμω!
Ουάου!!! www.youtube.com/watch?v=HNGXsgLRkXU .exciting.

Υ.Γ.: Τα 28άρια είναι υπέρ-δραστικά ακόμη και στον πάγο, αρκεί φυσικά, να πάει η ντουφεκιά όπως πρέπει κι εκεί που πρέπει... Χρησιμοποιήστε τα άφοβα και σε τέτοιο ψωλόκρυο και επικεντρωθείτε αποκλειστικά και μόνο στις ντουφεκιές σας... Δεν θα χάσετε... Εγώ πάντως, εχτές και σήμερα με παγωνιά, ευχαριστήθηκα τα μάλα ψηλωμένες, ρουαγιάλ ντουφεκιές με τα 28άρια μου...!
Βλέπω κ εγώ yt κ λέω ο Νικολαος θα ανέβασε βιντεακι με τις επιτυχίες του....

Και αντί για αυτό βλέπω έναν παλαβιαρη...

Μου τα χάλασες.....

Όριο απόψε στο απογιοματινό μου καρτέρι!!! Μετά από αρκετόν καιρό, πέτυχα ξανά, για πολλοστή βολά εφέτο, το ημερήσιο όριο!!!
Μόνο κελαηδότσιχλες είχε, ως συνήθως. Τα κοτσύφια αγνοούνται...! Ούτε κοκκινούλες αντελήφθην, ούτε φυσικά και καμιά χονδρή (μεγάλη)...
Όλες σχεδόν οι τσιχλούλες περάσανε μετά τις 17:00. Πιο πριν, μόνο μεμονωμένες, σποραδικές και μάλλον τυχαίες εμφανίσεις...
Εν τέλει, με επίμονο και συστηματικό ψάξιμο με φακό κεφαλής led, κατάφερα κι ανέσυρα τις 20 από τις 25 που έριξα χάμω!
Ουάου!!! www.youtube.com/watch?v=HNGXsgLRkXU .exciting.

Υ.Γ.: Τα 28άρια είναι υπέρ-δραστικά ακόμη και στον πάγο, αρκεί φυσικά, να πάει η ντουφεκιά όπως πρέπει κι εκεί που πρέπει... Χρησιμοποιήστε τα άφοβα και σε τέτοιο ψωλόκρυο και επικεντρωθείτε αποκλειστικά και μόνο στις ντουφεκιές σας... Δεν θα χάσετε... Εγώ πάντως, εχτές και σήμερα με παγωνιά, ευχαριστήθηκα τα μάλα ψηλωμένες, ρουαγιάλ ντουφεκιές με τα 28άρια μου...!
Θα ρθω να με παρεις παρεα να καμω μια ντουζινα τσιχλεα
Με φτανουν
Αλλα διπλοκαρτερο μαζι σου δεν καθομαι δεν πα να ειναι οι τσιχλες σαν τα κουνουπια
Συγκωμη Νικολαε αλλα βγαζεις επικυνδυνα γουστα
:oops:

Και αντί για αυτό βλέπω έναν παλαβιαρη...
Πρέπει να κάθεται σε σαλάμι Λευκάδος ο στρατηγός.
Μπορεί και σε καμιά (όρθια) οβίδα...

Παίδες, πέρα από την πλάκα, εάν δείτε την συγκεκριμένη ταινία του Tarantino, "Άδοξοι Μπάσταρδοι", θα "λατρέψετε" τον συγκεκριμένο ηθοποιό...! Η ερμηνεία του σε αυτήν την ταινία ως αιμοσταγής Ναζί συνταγματάρχης, ήτανε τόσο πετυχημένη, πειστική και απολαυστική, που του χάρισε "για πλάκα" το βραβείο Όσκαρ για τον 2ο ανδρικό ρόλο το 2010!!!
Ο ηθοποιός αυτός είναι Αυστριακός (όχι Αμερικάνος) και το όνομά του είναι Christoph Waltz (www.imdb.com/name/nm0910607/?ref_=tt_cl_t_5). Ο Τarantino "ψάρεψε λαβράκι" από την Ευρώπη για τον συγκεκριμένο ρόλο...! Και για την ιστορία, να αναφέρω πως ο Quentin Tarantino (σκηνοθέτης) και Christoph Waltz ξανασυνεργάστηκαν μετά από τρία χρόνια στην ταινία "Django Unchained", όπου και σ' αυτή "έσκισε" με την ερμηνεία του ο Waltz και ξανακέρδισε (μέσα σε τρία χρόνια μάλιστα!) με άνεση το χρυσό αγαλματίδιο Όσκαρ πάλι για τον 2ο ανδρικό ρόλο το 2013!!!
Παίδες, σας συστήνω ανεπιφύλακτα να δείτε τις ανωτέρω δύο οσκαρικές ταινίες (εάν δεν το έχετε ήδη κάμει στο παρελθόν)! Το μόνο σίγουρο, θα τις φχαριστηθεί η ψυχούλα σας...! Ειδικά όσοι εκτιμάτε αυτό το ιδιαίτερο, "psycho" σκηνοθετικό στυλ του "ψυχάκια" Quentin Tarantino...
topic.

Last edited:
Παίδες, πέρα από την πλάκα, εάν δείτε την συγκεκριμένη ταινία του Tarantino, "Άδοξοι Μπάσταρδοι", θα "λατρέψετε" τον συγκεκριμένο ηθοποιό...! Η ερμηνεία του σε αυτήν την ταινία ως αιμοσταγής Ναζί συνταγματάρχης, ήτανε τόσο πετυχημένη, πειστική και απολαυστική, που του χάρισε "για πλάκα" το βραβείο Όσκαρ για τον 2ο ανδρικό ρόλο το 2010!!!
Ο ηθοποιός αυτός είναι Αυστριακός (όχι Αμερικάνος) και το όνομά του είναι Christoph Waltz (www.imdb.com/name/nm0910607/?ref_=tt_cl_t_5). Ο Τarantino "ψάρεψε λαβράκι" από την Ευρώπη για τον συγκεκριμένο ρόλο...! Και για την ιστορία, να αναφέρω πως ο Quentin Tarantino (σκηνοθέτης) και Christoph Waltz ξανασυνεργάστηκαν μετά από τρία χρόνια στην ταινία "Django Unchained", όπου και σ' αυτή "έσκισε" με την ερμηνεία του ο Waltz και ξανακέρδισε (μέσα σε τρία χρόνια μάλιστα!) με άνεση το χρυσό αγαλματίδιο Όσκαρ πάλι για τον 2ο ανδρικό ρόλο το 2013!!!
Παίδες, σας συστήνω ανεπιφύλακτα να δείτε τις ανωτέρω δύο οσκαρικές ταινίες (εάν δεν το έχετε ήδη κάμει στο παρελθόν)! Το μόνο σίγουρο, θα τις φχαριστηθεί η ψυχούλα σας...! Ειδικά όσοι εκτιμάτε αυτό το ιδιαίτερο, "psycho" σκηνοθετικό στυλ του "ψυχάκια" Quentin Tarantino...
topic.
Reservoir dogs γιατί τάραξε τα νερά και Pulp Fiction γιατί είναι αξεπέραστο.Αυτά!

το απογευματινο καρτερακιμου δουλευη καλαααα απο της 4,30 αρχηζουνε ψιλομενεςςς και απο της 5 ωρα το αποκορηφωμαα 4 5 6 μαζι εαν ειχα ενα τουφεκι καμια 50αρια μετρα παρακατω και ενα σκυλακι να απωρταρη θα βγαζαμε ωραια γουσταααα,,πρως το παρων βγαζουμε τον μεζεμας και γουσταρουμε της τουφεκιεσμαςςς ;)

Ουάου!!! www.youtube.com/watch?v=Ugpg8XruhVk.exciting .exciting.

Συμφωνω και γω για τα 28αρια.....θα δοκιμασω και 26αρια και βλεπουμε....μια χρονια ειχα κυνηγησει και με 24αρια (εμποριου).....καλα πηγανε με το μονοκαννο......δεν εχω και τρομερη εμπειρια .....αλλα αυτο εχω αποκομησει μεχρι στιγμης....

Συμφωνω και γω για τα 28αρια.....θα δοκιμασω και 26αρια και βλεπουμε....μια χρονια ειχα κυνηγησει και με 24αρια (εμποριου).....καλα πηγανε με το μονοκαννο......δεν εχω και τρομερη εμπειρια .....αλλα αυτο εχω αποκομησει μεχρι στιγμης....
Εγώ Άλεξ, ήδη πριν μερικές ημέρες, παρέλαβα 66 κουτάκια (1.650 φουσεκάκια) NSI Due Japan Special Skeet 24γρ. No9,5 από τον Καλκαντζάκο, με "εκπληκτική" τιμούλα μόλις 5,10 ευρώ το κουτάκι! Δηλαδή, όσα του είχαν απομείνει, τα σήκωσα όλα!
Παρεμπιπτόντως, το skeetοφούσεκο στο κλασικό του 9μισάρι νουμεράκι (2,00χιλ. διάμετρος σκαϊού), βγάζει πάνω από 500 "μαγικά" σκαγάκια ανά τεμάχιο (21,51 σκάια ανά γραμμάριο)! Δεν τα λες και λίγα για την τσιχλίτσα, παρά τα φαινομενικά λίγα γραμμάρια γόμωσης... Υπέρ-αρκετό το πλήθος των σκαγίων του...!
Υπολογίζω ν' αρχίσω να τα ρίχνω αυτά τα νέα με το νέον έτος κι έπειτα... Δηλαδή μόλις τελειώσω τα εναπομείναντα 28άρια απ' αυτά που ήδη ρίχνω τώρα...

Last edited:
Εγώ Άλεξ, ήδη πριν μερικές ημέρες, παρέλαβα 66 κουτάκια (1.650 φουσεκάκια) NSI Due Japan Special Skeet 24γρ. No9,5 από τον Καλκαντζάκο, με "εκπληκτική" τιμούλα μόλις 5,10 ευρώ το κουτάκι! Δηλαδή, όσα του είχαν απομείνει, τα σήκωσα όλα!
Παρεμπιπτόντως, το skeetοφούσεκο στο κλασικό του 9μισάρι νουμεράκι (2,00χιλ. διάμετρος σκαϊού), βγάζει πάνω από 500 "μαγικά" σκαγάκια ανά τεμάχιο (21,51 σκάια ανά γραμμάριο)! Δεν τα λες και λίγα για την τσιχλίτσα, παρά τα φαινομενικά λίγα γραμμάρια γόμωσης... Υπέρ-αρκετό το πλήθος των σκαγίων του...!
Υπολογίζω ν' αρχίσω να τα ρίχνω αυτά τα νέα με το νέον έτος κι έπειτα... Δηλαδή μόλις τελειώσω τα εναπομείναντα 28άρια απ' αυτά που ήδη ρίχνω τώρα
Οντως ετσι ειναι.....εγω ειχα δουλεψει και τα skeet του Λαμπρο....με το μονοκαννο....πολγ ωραιο....και ορισμενες τουφεκιες σε μακρινες αποστασεις με κρυο

Μωρέ ας ήταν φθηνα τα φυσίγγια θα ρίχναμε όλοι 32, 33, 34 γραμμάρια με τέτοιο καιρό και όχι ριξιες για μυγοχαφτες.
Μια επιλογη δεν είναι παντοτε θέμα κόστους Γιώργο...
Γιατί όπως καταλαβαίνεις κ 4,50€ φυσίγγια να σου δώσουν αν δεν σε ευχαριστουν τι να λέει....
Θυμαμαι παλια έναν με μια 11-87(τωρα γυρω στα 65χρ)που έριχνε ανελλιπώς στην τσίχλα(την κυνηγουσε μόνο απογευματινό ) gevelot Ιορδανογλου 33γρ...
Ειχαμε μιλήσει κ κυνηγησει κ παρεα(μου είχε δείξει κ ενα ωραίο "κρυφό" απογευματινό) ...

Κάποτε πιασαμε το θέμα των τιμών...
Και μου λέει το ξερω οτι κ με πιο οικονομικά φυσίγγια θα έκανα δουλειά, αλλά τόσα χρόνια με αυτο το φυσίγγι νιώθω μεγαλη σιγουριά, όποτε ας δώσω κάτι παραπανω δεν με πειραζει.......

Μια επιλογη δεν είναι παντοτε θέμα κόστους Γιώργο...
Γιατί όπως καταλαβαίνεις κ 4,50€ φυσίγγια να σου δώσουν αν δεν σε ευχαριστουν τι να λέει....
Θυμαμαι παλια έναν με μια 11-87(τωρα γυρω στα 65χρ)που έριχνε ανελλιπώς στην τσίχλα(την κυνηγουσε μόνο απογευματινό ) gevelot Ιορδανογλου 33γρ...
Ειχαμε μιλήσει κ κυνηγησει κ παρεα(μου είχε δείξει κ ενα ωραίο "κρυφό" απογευματινό) ...

Κάποτε πιασαμε το θέμα των τιμών...
Και μου λέει το ξερω οτι κ με πιο οικονομικά φυσίγγια θα έκανα δουλειά, αλλά τόσα χρόνια με αυτο το φυσίγγι νιώθω μεγαλη σιγουριά, όποτε ας δώσω κάτι παραπανω δεν με πειραζει.......
Με την παλιά ALPHA Γαλλίας ήταν αυτά.
Και στο παλιό μπλε Jordan έβαζε MB.
Σωστά έκανε ο πατέρας σου.Σου λέει μια Κυριακή έχω να ρίξω καμμία τουφέκια.Γιατι να δυσκολευω την ζωή μου ?

Με την παλιά ALPHA Γαλλίας ήταν αυτά.
Α1..από ανέκαθεν σωστά...

Και στο παλιό μπλε Jordan έβαζε MB
Σωστο κ αυτό...

Σωστά έκανε ο πατέρας σου.
Δεν ήταν ο πατερας μου Γιώργο. ....
Ο πατερας μου έκανε ότι "ψευτοκυνηγουσε"...
Δεν τον τρέλενε το κυνηγι....
Μάλλον πηρα από τον παππου μου(παροτι δεν τον προλαβα να κυνηγάει) .....

Last edited:
Τελικά μου την έκανε την χάρη και με άφησε να πάω καρτερι. Άνοιξε λίγο ο καιρός και τσακιστηκα να πάω εδώ κοντα. Με το που εφυγα άρχισε να ρίχνει παλι κουβάδες και κατά διαστηματα στεγνό χιονι. Ο αέρας με ξεσκισε. Έριξα 23 φυσίγγια και κρατησα 7 πουλια. Έπρεπε να έχω αλλά τόσα αλλά τα πήγαινε ο αέρας μαμιοντας!
@PredatoZ αφιερωμένη και γρήγορα να πιάσεις το τουφέκι και παλι. Κατέβασε πουλια. Όχι χαμός αλλά κατεβασε.20211218_175258.jpg

Α1..από ανέκαθεν σωστά...

Σωστο κ αυτό...

Δεν ήταν ο πατερας μου Γιώργο. ....
Ο πατερας μου έκανε ότι "ψευτοκυνηγουσε"...
Δεν τον τρέλενε το κυνηγι....
Μάλλον πηρα από τον παππου μου(παροτι δεν τον προλαβα να κυνηγάει) .....
Πάλι καλά.Ο δικός μου πατέρας εκτός από Οικονομολογος-Σταστικολογος είχε και πτυχίο Θεολογίας και Ιεροκήρυκας με άδεια σε όλες τις Εκκλησίες της Ελλάδος να κηρύξει .
Όπως καταλαβαίνεις Κυριακές είχε "μαχη" για το κυνήγι.
Κανένας από την οικογένεια δεν ήταν κυνηγός.Εγω από μικρός είχα το μικρόβιο και έφτιαχνα παγίδες μαζί με τους μικρούς από την Βαθεια όταν πήγαινα.Αργοτερα έγινε και ο αδελφός μου.

Status
Not open for further replies.
Back