Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα τα έχουμε ξανά πει αυτά , εγώ είμαι αντίθετος στο να μην μπορώ να βάλω φωτογραφία για τα θηράματα .

Δεν είναι τίποτα παραπάνω ότι θα μου μεγαλώσει το πλι επειδή βαρεσα 10 πάπιες .

Είναι θέμα ότι θέλω να μοιραστώ την επιτυχία μου με τούς συναδέλφους που κάνουνε αυτό τον τρόπο ζωής

Και στην Αμερική έχει οικολόγους , Ρουμανία , Τουρκία κτλπ αλλά θα δείς ότι τα θηράματα πάνε και έρχονται βροχή στο διαδίκτυο χωρίς κανένα θέμα. Μιλάμε για αρκούδες , ελάφια , λύκους κτλπ που εγώ θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε καν να σκοτώνουμε τέτοια ζώα εκεί όμως επιτρέπεται.

Το θέμα είναι εμείς σαν κυνηγοί τι έχουμε κάνει για να μας σέβονται .

Όταν σου λέει η άλλη προστατεύουμε την φύση και πολεμάμε τους κυνηγούς Ε ρε φίλε κατάλαβαινεις αμέσως πως οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και πουλάει μόνο αυτό.

Αν αγαπάς την φύση θα πρέπει τα σκουπίδια που πετάς να είναι όλα ανακυκλώσιμα , να μην έχεις αμάξι και ρυπαίνεις το περιβάλλον , να μην αγοράσεις συνθετικά ρούχα , να μην πετάς βρώμιες ( σακούλες , πλαστικά κτλπ σε υπαίθριο χώρο , παραλία κτλπ) , να τρως μόνο χόρτα και όχι τις σούβλες από το Πάσχα , να μην χρησιμοποιείτε φάρμακα στο σπίτι γιατί καταλήγουν στα ποτάμια , να τρως μόνο βιολογικά προϊόντα γιατί τα υπόλοιπα ραντίζονται και το φάρμακο πάει στην γη . Μπορώ να γράψω αρκετά ακόμα για να δείς ότι σαν μονάδα ο άνθρωπος καταστρέφει την φύση ο ίδιος με την καθημερινότητα του και μολύνει το περιβάλλον πολύ περισσότερο από ότι ένας κυνηγός.

Ας μας πει ποτέ τάισε πτηνά σε δύσκολους καιρούς ένας από αυτούς και πόσα οι κυνηγοί . Τέλος πάντων και εσείς που δεν θέλετε φωτογραφία στο ίντερνετ και εμείς έχουμε δίκαιο από κάθε σκοπιά .
Με κάλυψες...

Καλημέρα τα έχουμε ξανά πει αυτά , εγώ είμαι αντίθετος στο να μην μπορώ να βάλω φωτογραφία για τα θηράματα .

Δεν είναι τίποτα παραπάνω ότι θα μου μεγαλώσει το πλι επειδή βαρεσα 10 πάπιες .

Είναι θέμα ότι θέλω να μοιραστώ την επιτυχία μου με τούς συναδέλφους που κάνουνε αυτό τον τρόπο ζωής

Και στην Αμερική έχει οικολόγους , Ρουμανία , Τουρκία κτλπ αλλά θα δείς ότι τα θηράματα πάνε και έρχονται βροχή στο διαδίκτυο χωρίς κανένα θέμα. Μιλάμε για αρκούδες , ελάφια , λύκους κτλπ που εγώ θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε καν να σκοτώνουμε τέτοια ζώα εκεί όμως επιτρέπεται.

Το θέμα είναι εμείς σαν κυνηγοί τι έχουμε κάνει για να μας σέβονται .

Όταν σου λέει η άλλη προστατεύουμε την φύση και πολεμάμε τους κυνηγούς Ε ρε φίλε κατάλαβαινεις αμέσως πως οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και πουλάει μόνο αυτό.

Αν αγαπάς την φύση θα πρέπει τα σκουπίδια που πετάς να είναι όλα ανακυκλώσιμα , να μην έχεις αμάξι και ρυπαίνεις το περιβάλλον , να μην αγοράσεις συνθετικά ρούχα , να μην πετάς βρώμιες ( σακούλες , πλαστικά κτλπ σε υπαίθριο χώρο , παραλία κτλπ) , να τρως μόνο χόρτα και όχι τις σούβλες από το Πάσχα , να μην χρησιμοποιείτε φάρμακα στο σπίτι γιατί καταλήγουν στα ποτάμια , να τρως μόνο βιολογικά προϊόντα γιατί τα υπόλοιπα ραντίζονται και το φάρμακο πάει στην γη . Μπορώ να γράψω αρκετά ακόμα για να δείς ότι σαν μονάδα ο άνθρωπος καταστρέφει την φύση ο ίδιος με την καθημερινότητα του και μολύνει το περιβάλλον πολύ περισσότερο από ότι ένας κυνηγός.

Ας μας πει ποτέ τάισε πτηνά σε δύσκολους καιρούς ένας από αυτούς και πόσα οι κυνηγοί . Τέλος πάντων και εσείς που δεν θέλετε φωτογραφία στο ίντερνετ και εμείς έχουμε δίκαιο από κάθε σκοπιά .
Συμφωνώ. Αλλιώς είναι σαν να κρυβόμαστε λες και κάνουμε κάτι κακό.

Πηγα σε ενα καταστημα που τα εχει λιγο τσιμπημενα ολα .. Του λεω δωσε ενα οσκαρ 36 γραμμαρια και ενα 32 γραμμαρια νουμερο 9 οτι πιο φθηνο εχεις .. Βλεπεις ειχα ξεχασει την μασκα και του τα ειπα απο εξω ... Του λεω ρεστα απο 50αρικο ..

Μου φερνει 28.50 πισω και λεει σε εκανα καλη τιμη στο αφησα 10 ευρω ... Του λεω μπαρμπα αν ειναι να ριχνω στις τσιχλες 10 ευρω το κουτι για φυλακη ειμαι αλλα δωστα τωρα γιορτες ειναι δεν μαμιεται και μου εδωσε αυτο

https://www.google.com/imgres?imgurl=https://www.chedditeitaly.it/wp-content/uploads/2019/03/t2_caccia.png&imgrefurl=https://www.chedditeitaly.it/aquila-t2/?lang=en&tbnid=vq1nwRncHn3fzM&vet=12ahUKEwjss5L6kOn0AhXN0aQKHcqjDYsQMygAegQIARA0..i&docid=0BGuvoGhKffX-M&w=400&h=400&itg=1&q=aquila t2 caccia&client=opera&ved=2ahUKEwjss5L6kOn0AhXN0aQKHcqjDYsQMygAegQIARA0
που τα βρηκε αυτα!εχω να τα δω κατι χρονια.ωραιο φυσιγγι και για εναρξη.

που τα βρηκε αυτα!εχω να τα δω κατι χρονια.ωραιο φυσιγγι και για εναρξη.

Ε, τόσο ακριβός που είναι... κάνει πάρα πολύ καιρό να τα ξεστοκάρει και του μένουνε στα ράφια για χρόνια...! :rolleyes:

Περιμένει μόνο να του τύχει κάνας "λιγούρης" ή κάνας πικραμένος που ξέμεινε εντελώς από φυσίγγια (ή και κάνα κορόιδο), για να του τα πουλήσει όσο-όσο, με άλλα λόγια να του τα μοσχοπουλήσει...! :oops:

Έλεος πια μ' αυτή τη "διαολεμένη" ακρίβεια στα φυσίγγια...!!! :confused:

Καλημέρα σήμερα περπάτημα για όσους ξέρουν από τα Βρυσάκια "Αγ.Θεοδορους" μέχρι μετά τα Πολιτικά και πίσω τα πουλιά πολύ ανήσυχα και πονηρά τουφέκια ανύπαρκτα να άκουσα δέκα τουφεκιές, είδα και μια κυρία πρωινή που μόλις με πέρασε ακούστηκε τουφέκια πάνω από εμένα, άδικο τελείως ένα τέτοιο θήραμα να βρίσκει αυτό το τέλος.

Όσον αφορά την ανάρτηση θηραμάτων σε γενικου πληθυσμού social media εγώ προσωπικά την θεωρώ εντελώς λάθος!
Συμφωνώ απόλυτα!

Είμαι από αυτούς...που αν θέλω να μοιραστώ την επιτυχία μου με τους φίλους και συναδέλφους που έχω φίλους στα social media...το κάνω μέσω messanger, viber, whats up και όχι μέσω δημόσιας φωτογραφίας.

Τρόποι υπάρχουν πολλοί!

Καλή συνέχεια σε όλους!

αλλά θα δείς ότι τα θηράματα πάνε και έρχονται βροχή στο διαδίκτυο χωρίς κανένα θέμα.
Αλεξ εδω έχεις λαθος....εχω και στο Ινστα και στο φβ αρκετα προφιλ κυνηγων, γυναικων και αντρων (ναι εκει κυνηγανε και αρκετες κορασιδες!)...
Και εκει οπως και εδω οι οικολογοι εύχονται πληθωρα καρκίνων και θανατων απο κατω στα σχολια!
Οποτε μην ανησυχείς και εμεις στο Ελλαντα το παγκοσμιο κυμα ακολουθουμε!

Αλεξ εδω έχεις λαθος....εχω και στο Ινστα και στο φβ αρκετα προφιλ κυνηγων, γυναικων και αντρων (ναι εκει κυνηγανε και αρκετες κορασιδες!)...
Και εκει οπως και εδω οι οικολογοι εύχονται πληθωρα καρκίνων και θανατων απο κατω στα σχολια!
Οποτε μην ανησυχείς και εμεις στο Ελλαντα το παγκοσμιο κυμα ακολουθουμε!
Αυτοί υπάρχουν παγκόσμια αλλά αυτό που ήθελα να πω είναι πως όταν έχεις κάνει την κίνηση σου και την μελέτη δεν σε νοιάζει τι θα πει ο καθένας

Καλησπερα σε ολους!

Ολη την εβδομαδα σκεφτόμουν να παρω αδεια σημερα για ολοημερο κυνηγι και αφου η παρεα δεν μπορουσε να ακολουθησει πηγα σολο.
Ο προορισμος ηταν τα συνορα Φθιώτιδας - Μαγνησίας.

Στο πρωινό καρτερι παρολο που δεν ειχα πολλες ελπιδες και πηρα 1 κουτί φυσιγγια μαζι το εριξα ολο στις μαυρες!
Μετα ξεκινησα μοναχικο περπατητο αλλα χωρις ουτε ενα ντουφεκι στην ευρύτερη περιοχη τα πουλια δεν ανεμιζαν με τιποτα αλλα κατι εγινε.
Μιας και ηθελα λιγα πουλια για να πιασω το όριο εκατσα και απογευματινο αλλα τα πράγματα ηταν απογοητευτικα, με ελαχιστες τσιχλες να περνανε βραδυ βραδυ.
Τα 28αρια του Ρουμελιωτη ηταν εξαιρετικα σε θερμοκρασιες απο 4 εως 9 βαθμους.
Κοτσυφι ουτε ενα!

Μια φωτο απ τα πρωινα θηραματα οσο βρισκομαι στον δρομο της επιστροφής

IMG_20211217_124107.jpg

Last edited:
Λίγα πουλιά στο καρτεράκι σήμερα τ'απόγευμα και όλα από 17:25 μέχρι 17:35.
9It7NUD.jpg

Μπορούσα άλλα 2 σίγουρα. Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση με τον καιρό που λέει τις επόμενες ημέρες

Λίγα πουλιά στο καρτεράκι σήμερα τ'απόγευμα και όλα από 17:25 μέχρι 17:35.
9It7NUD.jpg

Μπορούσα άλλα 2 σίγουρα. Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση με τον καιρό που λέει τις επόμενες ημέρες
Και τι ώρα η φώτο;;; Τέτοια ώρα είναι σούρουπο, όχι μέρα... .think.
Φιλικά.

Απόψε κάτι κουνήθηκε! Ήρθε και ο ξάδερφος μετά από καιρό! Και οι δυο μαζι 11 τσιχλες και 7 κοτσύφια στο χερι και 2 χαμενα! Τρεις θηροφυλακες μας έκαναν έλεγχο , τέταρτη φορά φετος!
Αυτό που ήταν εντυπωσιακό ήταν οι 6 βασίλισσες που απολαύσαμε το πέρασμα τους με καφεδάκι και τσιγαρακι!!! Στην πορεία τους δεν ακούστηκε τουφεκιά αλλά έπεσαν 2 πιο κατω. Προς τα εκεί είχαν πάει οι θηροφυλακες και ελπίζω να τον ξεσκισαν τον μλκα.

Απόψε κάτι κουνήθηκε! Ήρθε και ο ξάδερφος μετά από καιρό! Και οι δυο μαζι 11 τσιχλες και 7 κοτσύφια στο χερι και 2 χαμενα! Τρεις θηροφυλακες μας έκαναν έλεγχο , τέταρτη φορά φετος!
Αυτό που ήταν εντυπωσιακό ήταν οι 6 βασίλισσες που απολαύσαμε το πέρασμα τους με καφεδάκι και τσιγαρακι!!! Στην πορεία τους δεν ακούστηκε τουφεκιά αλλά έπεσαν 2 πιο κατω. Προς τα εκεί είχαν πάει οι θηροφυλακες και ελπίζω να τον ξεσκισαν τον μλκα.
Όχι και κάτι κουνήθηκε, μια χαρά, τέλεια!
Περπατητό;
Τρεις θηροφυλακες μας έκαναν έλεγχο , τέταρτη φορά φετος!
Στο δρόμο ή στο βουνό;

Όχι και κάτι κουνήθηκε, μια χαρά, τέλεια!
Περπατητό;
Τρεις θηροφυλακες μας έκαναν έλεγχο , τέταρτη φορά φετος!
Στο δρόμο ή στο βουνό;
Καρτερι, για περπατητο δεν υπάρχει χρόνος δυστυχώς. Καλά πήγαμε , παράπονο δεν έχουμε και μακάρι κάθε μερα να είναι ετσι. Οι θηροφυλακες πέρασαν από όλα τα καρτερια και στον δρόμο και πιο μέσα προς τον καμπο. Μετά θα την έστησαν σίγουρα σε σεσημασμενα μπεκατσοκαρτερα. Εκεί που επεσαν οι τουφεκιές έχουν τσιμπήσει πολλούς αλλά η μαλκια δεν κόβεται.

Εμένα για πρωτη φορα με ελεγξαν φέτος στα μπασιματα...

Απέναντι μου κ σε μακρινή απόσταση είναι ένα ξωκλήσι κ το ξημέρωμα είδα έναν γνωστό μου να πηγενει με το αγροτικό του προς τα εκεί...
Και μετά από λίγο ακουω ένα αμάξι να βάζει μπροστά, λέω τι κάνει γυρίζει πισω...
Είδα ομως ότι ήταν Τζιπ κ το κατάλαβα ότι ήταν θηροφυλακη...

Υστερα απο λιγο τους άκουσα να έρχονται κ προς το μέρος μου, ήταν δυο ευγενικά παιδια στην ηλικία μου, βάζω το χέρι στην τσέπη κ τους δείχνω την άδεια χωρίς καν να μου την ζητήσουν...
Του λέω το δίκαννο περνει δυο φυσίγγια έτσι? Χαχαχα
Και ξεράθηκε στα γέλια...
Όλα κομπλέ μου λέει ,καλή συνεχεια να έχεις....
Να πατε στο καλό τους λέω.....

Την άλλη μέρα λέω του συναδέλφου ρε συ σε ελεγξαν, μου λέει τρόμαξα γιατί όπως πηγα μου πεταχτηκαν απο πισω απο το ξωκλήσι που είχαν κρυφτει απο νωρίς κ είχαν κρυψει κ το τζιπ......

Καρτερι, για περπατητο δεν υπάρχει χρόνος δυστυχώς. Καλά πήγαμε , παράπονο δεν έχουμε και μακάρι κάθε μερα να είναι ετσι. Οι θηροφυλακες πέρασαν από όλα τα καρτερια και στον δρόμο και πιο μέσα προς τον καμπο. Μετά θα την έστησαν σίγουρα σε σεσημασμενα μπεκατσοκαρτερα. Εκεί που επεσαν οι τουφεκιές έχουν τσιμπήσει πολλούς αλλά η μαλκια δεν κόβεται.
Δόξα τω Θεώ, μάθανε να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

Όριο απόψε στο απογιοματινό μου καρτέρι!!! Μετά από αρκετόν καιρό, πέτυχα ξανά, για πολλοστή βολά εφέτο, το ημερήσιο όριο!!!
Μόνο κελαηδότσιχλες είχε, ως συνήθως. Τα κοτσύφια αγνοούνται...! Ούτε κοκκινούλες αντελήφθην, ούτε φυσικά και καμιά χονδρή (μεγάλη)...
Όλες σχεδόν οι τσιχλούλες περάσανε μετά τις 17:00. Πιο πριν, μόνο μεμονωμένες, σποραδικές και μάλλον τυχαίες εμφανίσεις...
Εν τέλει, με επίμονο και συστηματικό ψάξιμο με φακό κεφαλής led, κατάφερα κι ανέσυρα τις 20 από τις 25 που έριξα χάμω!
Ουάου!!! www.youtube.com/watch?v=Ugpg8XruhVk.exciting .exciting.

Υ.Γ.: Τα 28άρια είναι υπέρ-δραστικά ακόμη και στον πάγο, αρκεί φυσικά, να πάει η ντουφεκιά όπως πρέπει κι εκεί που πρέπει... Χρησιμοποιήστε τα άφοβα και σε τέτοιο ψωλόκρυο και επικεντρωθείτε αποκλειστικά και μόνο στις ντουφεκιές σας... Δεν θα χάσετε... Εγώ πάντως, εχτές και σήμερα με παγωνιά, ευχαριστήθηκα τα μάλα ψηλωμένες, ρουαγιάλ ντουφεκιές με τα 28άρια μου...!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back