Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πηγα προς Ωρωπό τελικα χωρις πολλες ελπιδες αλλα απ τις 5 και μετα βγηκαν κατι τσιχλιτσες σαν σφηνες στα 10 - 15 μετρα. Πηρα 4, κλαμπανισα και μερικές δεν ηταν ασχημα για την εποχη. Ευτυχως ειχε ενδιαφερον και δεν βαρεθηκε το ετερον ημισυ, βρηκε και μια που ειχε πεσει με την κοιλια προς τα πανω... χωρις να την πιασει βεβαια

Επιστροφή απο τις ελιες και θέλω να σας πω ότι η ποταμια βογγαγε απο τα κοτσύφια σημερα. Κοτσύφια που τις προηγούμενες μέρες δεν υπήρχαν. Το πρωί καρτερωσα 200 μέτρα από το λιοστασι μου. Έβλεπα να μπαίνουν κοπαδακια απο μαύρα 6-7 πουλιά ψηλωμενα και να βιδωνουν απότομα και να πέφτουν στα πυκνα. Τα πουλιά έπαιζαν καλά μέχρι τις 8:30 και μέχρι τις 9 που εφυγα παλι περνούσαν 2-3 μαζί πολύ ψηλα. Ήμουν απολύτως μόνος σήμερα με το πιο κοντινό τουφέκι να είναι 2-3 χιλιόμετρα μακρια!!! Ο ξάδερφος που μάζευε ελιές και αυτός σε ορεινό ελαιώνα έκανε μισή ώρα περπατητο και πήρε 9 πουλια. Είδε και άκουγε όλη μερα κυργιαρες μέσα στα πεύκα. Γενική εικόνα πολύ καλή θα έλεγα για εδω. Προσοχή σε όσους τολμούν περπατητο αυτή την εποχη. Παρά πολύς ο κόσμος στα κτήματά σημερα! Έρχεται αλλαγή του καιρού προς το άλλο Σ/Κ. Δεν θέλω κάτι τρομερό , απλά να δω ένα πέρασμα από μαύρα και χοντρές σαν αυτό που ειχα πετύχει στις 17/11/04!!!
Από δω μεριά Δημήτρη δεν είναι ίδια η εικόνα στα ημιορεινά μας.
Σήμερα ήμασταν τέσσερα άτομα σε καλό απογευματινό καρτέρι σε μια ωραία ρεματιά, 8 πουλιά όλοι μαζί και 2-3 χαμένα. Και δεν έπεσαν και τίποτα ιδιαίτερες τουφεκιές στα πέριξ, παρότι Κυριακή απόγευμα (θα είχε βγει σίγουρα κόσμος)

Από δω μεριά Δημήτρη δεν είναι ίδια η εικόνα στα ημιορεινά μας.
Σήμερα ήμασταν τέσσερα άτομα σε καλό απογευματινό καρτέρι σε μια ωραία ρεματιά, 8 πουλιά όλοι μαζί και 2-3 χαμένα. Και δεν έπεσαν και τίποτα ιδιαίτερες τουφεκιές στα πέριξ, παρότι Κυριακή απόγευμα (θα είχε βγει σίγουρα κόσμος)
Τελικά εδώ τα έχουν τραβήξει οι αγριλιες. Δεν έχουν όλες καρπό αλλά όσες εχουν είναι φορτωμενες όπως ακριβώς και οι ελιες. Και ο κουμαρος πιο ψηλά έχει καρπο πολύ και οι μυρτιές όπου εχει είναι γεμάτες και περιμένουν τα μαύρα όταν γίνουν αργότερα.

Τελικά εδώ τα έχουν τραβήξει οι αγριλιες. Δεν έχουν όλες καρπό αλλά όσες εχουν είναι φορτωμενες όπως ακριβώς και οι ελιες. Και ο κουμαρος πιο ψηλά έχει καρπο πολύ και οι μυρτιές όπου εχει είναι γεμάτες και περιμένουν τα μαύρα όταν γίνουν αργότερα.
Περιμένουμε και τον κισσό.

Τα κοτσύφια και εδώ αγνοούνται.Χθες τουφέκησα τον πρώτο της σεζόν και τον πήρα κιόλας! Έφυγε από τον πατέρα μου του σφύριξα τον είδε αργά και μετά ενώ ήμουν σε λάκα ξέφωτο έμεινα ακούνητος και όλο έστριβε κατά εμένα και μπαμ πάρτον κάτω στο κεφάλι με ωραίο θέαμα.Πως την πάτησε έται ο κοτσυφάκος μου έκανε εντύπωση τόσο πονηρά που είναι. Σήμερα για εργασία στα χωράφια ούτε είδα πουλιά ούτε είχαν κάτι ρεματάκια που πέταξα πέτρα...

Τα κοτσύφια και εδώ αγνοούνται.Χθες τουφέκησα τον πρώτο της σεζόν και το πήρα κιόλας! Σήμερα για εργασία στα χωράφια ούτε είδα πουλιά ούτε είχαν κάτι ρεματάκια που πέταξα πέτρα...
Δεν ξέρω ρε συ Χρήστο, εδώ σήμερα ήταν πολύ καλα. Μαύρες πολλές είχε και περαστα είχε και έπαιζαν και πιασμένα δεξιά αριστερά.

Έχει δέσει καρπο!!! Εκανε καλο καιρό στην περιοδο της ανθοφορίας του και τον βαρεσαν οι μέλισσες και έγινε οι δουλειά!!!
Οι μέλισσες κάνουν την απόλυτη δουλειά!!!!
Πατρίδα τα φιλλύκια έχουν σε εσάς;

Οι μέλισσες κάνουν την απόλυτη δουλειά!!!!
Πατρίδα τα φιλλύκια έχουν σε εσάς;
Όχι , δεν άνθισαν καν! Πέρισυ είχαν αλλά δεν υπήρχαν τσιχλες να τα φανε!!! Και το πουρναρι λίγα βελανιδια εχει. Να φανταστείς πέρισυ έφαγε το γουρούνι πάνω από 100 κιλά βελανια!!!

Όχι , δεν άνθισαν καν! Πέρισυ είχαν αλλά δεν υπήρχαν τσιχλες να τα φανε!!! Και το πουρναρι λίγα βελανιδια εχει. Να φανταστείς πέρισυ έφαγε το γουρούνι πάνω από 100 κιλά βελανια!!!
Η μυρτιά και το φιλλύκι τραβάει πιο πολύ από όλα τα άλλα τα πουλιά!!!

Σε αγριελιές βλέπω και εγώ τις περισσότερες φέτος.Απο τις γιορτές και αργότερα θα συγκεντρώσουν όλα τα πουλιά μαζί με τον κισσό.

Καλησπέρα, Αττικο-βοιωτία σήμερα, τα πουλιά ήταν πολύ λιγότερα από την προηγούμενη Κυριακή. Λίγες μπασιματιάρες τσίχλες αλλά σε πολύ μεγάλα ύψη, ανεμιστό λίγα πουλιά παρόλο που υπήρχαν πολλά τουφέκια στην περιοχή, καμιά δεκαπενταριά κοτσύφια μπάσιμο αλλά και αυτά τα περισσότερα ψηλά. Περπατητό μετά τις 09.00, με λίγα πιασμένα πουλιά, για μισή ώρα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Τελικός απολογισμός , 2 άτομα 14 τσίχλες και ένας κότσυφας. Είχε μεγάλο μπάσιμο από βουρτσέλια (ψαρόνια), σε τεράστιους αριθμούς, δεκάδες κοπάδια των 50-200 πουλιών. Επίσης ένα ζευγάρι και μία μονή φάσσα αλλά εκτός βολής.

Σάββατο περπατητό στα Μέγαρα, 2 άτομα 12 χέρι, 3 χαμένα. Τα περισσότερα τα έκανε απορτ ο σκύλος και φαίνεται ότι έχει αρχίσει να μπαίνει στο νόημα. Δεν μου άρεσε που όταν πήγε να πιάσει μια ζωντανή τσίχλα, η τσίχλα φώναξε και ο σκύλος έκανε πίσω. Σήμερα 2 ώρες πριν νυχτώνει περπατητο σε ελιές που είναι 10 λεπτά απ το σπίτι, 8 πουλάκια 2 άτομα. Φαίνεται να έχει πουλιά για την εποχή.

Πως πηγε η sipe στην ομιχλη η υγρασια με ενδιαφερει για τα SUPER TORDO.Αναφορικα σε οτι αφορα τα Α1 speciale κα τα Tordo 32gr 6 στα 8 πουλια χθες με ψιλο ομιχλη υψηλη δηλαδη υγρασια ακινητα κατω και ζωντανα.Για τον λογο αυτο ρωταω για την sipe διοτι δεν εχω παρει τα Stordo για δοκιμη .Θα ηταν μια καλη ευκαιρια να διαπιστωσω την αποδοση και την διαφορα που κανει στην υγρασια.
Σήμερα με super tordo είχα ζωντανα πουλιά και πολύ αίμα.

Σήμερα είχε μόνο απογευματινό (σας το 'χα γράψει από χτες)...
Τα πουλιά αισθητά μειωμένα... Έκοψαν πολύ σε σύγκριση με τα αμέσως προηγούμενα απογεύματα... Ακόμη και στο σούρουπο σήμερα, η ροή τους ήτανε πολύ αραιή...
Με τούτα και με τ' άλλα, έκαμα μόνο 3 πουλάκια: 2 τσιχλούλες και 1 κότσυφα κερομύτη. Καλά είν' κι αυτά, για 5' απ' το σπίτι...
Αναμενόμενη η πτώση κατ' εμέ ("δεν είναι κάθε ημέρα τ' Άη Γιαννιού"), αλλά κάπως απότομη... Θα δω και τις επόμενες μερούλες...

Η μυρτιά και το φιλλύκι τραβάει πιο πολύ από όλα τα άλλα τα πουλιά!!!
Σε αγριελιές βλέπω και εγώ τις περισσότερες φέτος.Απο τις γιορτές και αργότερα θα συγκεντρώσουν όλα τα πουλιά μαζί με τον κισσό.
Εγώ σήμερα τις παρακολουθούσα να τρώνε χόρτα ... :D

Attachments

• DSC05665 - Αντίγραφο.JPG
    DSC05665 - Αντίγραφο.JPG
    758,7 KB · Προβολές: 57
  • X23 2 DSC05651 - Αντίγραφο.JPG
    X23 2 DSC05651 - Αντίγραφο.JPG
    382,8 KB · Προβολές: 58
Και εμείς σήμερα πιο πολύ καρτέρι για κυριαρινες και τσίχλες και προς το μεσημέρι για καμμία φάσσα.
Πουλιά έχει μπόλικα πιασμένα για περπάτημα στα δασακια .
Κοντά σε μέρη με ελιές αυτό τον καιρό δεν πάμε λόγω συγκομιδής .
Τελικά μαζί με κυριαρινες καμμια δωδεκαρια χτυπήσαμε.

Status
Not open for further replies.
Back