Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κυριοι δοκιμασε κανεις το Lambro σειρα 5 28 γρ να μου πει τι κανει το φυσιγγιο αυτο στα τσιχλοκοτσυφα;
Nαι, εγώ Παναγιώτη έχω ρίξει περί τα 600 απ' αυτά ακριβώς σε 8μισι νουμεράκι, κυρίως στις κυργιάρες, αλλά και στις μικρές...
Είναι (αρκετά) συγκεντρωτικά και δεν "συγχωρούν" καθόλου εύκολα στραβοσημαδέματα και αποκλίσεις...
Λόγω του ότι διαθέτουν σκάγια ιδιαιτέρως σκληρά (5%Sb) διατηρούν πολύ καλές κατανομές και κάνουν καλά σκοτώματα ακόμη και σε πιο μακρινούς στόχους, αλλά όπως προείπα, με προσεκτική και καλά ζυγιασμένη προσκόπευση, διότι παρουσιάζουν μία αυξημένη συγκέντρωση των σκαγιών τους (πυκνότερο κέντρο)...

Καλημέρα και από το καρτερακι μου. Υψιπεδο γεμάτο ελιες και πευκωνες που κοιτάει αλλά λοφακια με κεδρους που καταλήγουν θαλασσα. Τσιν παλι ακούω αρκετά παρα τον δυνατό βοριά. Για να δούμε τι θα γίνει και σημερα.

Ξέχασα να πω ότι είδα και τρία πουλιά να κάθονται κάτω στον χωματόδρομο. Δείγμα ότι μπαίνουν νυχτα.

Last edited:
Η πρωινή καρπωση με καρτερι αποκλειστικα. Δέκα τσιχλες μια κυργιαρα και μια τσιχλα χαμένη ο απολογισμός και ήταν καλά με τις τρέχουσες συνθηκες. Αν δεν είχα και την φαεινή ιδέα να δοκιμασω τα super tordo ( μάπα ) θα είχα περισσοτερα. Πέρασμα δεν είχε ούτε αύριο θα εχει...View attachment 34864
Μήν λες τέτοια πατρίδα και έχω στοκαρη.

Καλημερα Παδια..και εδω Ν.Καβαλας, ημι-ορεινα, δεν ειχε τιποτα...
Ακουστηκαν-δεν ακουστηκαν 25 τουφεκιες...
Εγω εριξα 3 φυσσιγια, πηρα 1 κοτσυγι+1 τσιχλα.
Αυτα....τουλαχιστον κανω και οικονομια στα φυσσιγια.yel.

Last edited:
Τελικά δεν άντεξα και βγήκα μια σύντομη βόλτα.

Λόγω αέρα αλλά πέρναγαν γλυφτα με το χωμα, αλλά έπαιρναν τον άνεμο και γίνονταν f16, και κλαμπανισα και πάρα πάρα πολλα.

Τελικά μετά κόπων και βασάνων με 1 κουτί πήρα 3 πουλιά στο χέρι και ένα που ο άνεμος το έστειλε στην καρδια ενός αδιαπέραστου βατιωνα που κάλυπτε 1 στρέμμα...

IMG-76a19f5b92d922f94d017215efbd37c4-V.jpg

Μέχρι τις 10 αραξα στο καρτερακι μου. Μαύρες είχε αρκετές αλλά δεν ασχοληθηκα. Περαστες είδα 40-50 πουλιά. Έδωσαν ευκαιρίες και κατερριψα 10 και βρήκα τα 8. Και έτσι καλά ειναι.Τουλάχιστον μας κράτησαν σε εγρήγορση και αυτές οι λίγες που περασαν. Είδα ένα κοτσυφι και ένα κοπάδι κυργιαρες. Προς Καθενους πρέπει να είχε πολλα τουφεκιά και σηκώθηκαν οι πιασμενες γιατί άκουσα αρκετό σαματά κατα εκει!!! Ο ξάδερφος πήρε 6 με 1 χαμενη.

Μέχρι τις 10 αραξα στο καρτερακι μου. Μαύρες είχε αρκετές αλλά δεν ασχοληθηκα. Περαστες είδα 40-50 πουλιά. Έδωσαν ευκαιρίες και κατερριψα 10 και βρήκα τα 8. Και έτσι καλά ειναι.Τουλάχιστον μας κράτησαν σε εγρήγορση και αυτές οι λίγες που περασαν. Είδα ένα κοτσυφι και ένα κοπάδι κυργιαρες. Προς Καθενους πρέπει να είχε πολλα τουφεκιά και σηκώθηκαν οι πιασμενες γιατί άκουσα αρκετό σαματά κατα εκει!!! Ο ξάδερφος πήρε 6 με 1 χαμενη.
Μπραβο ρε πατριωτακι,εγω σηκωθηκα σημερα ειδα τον αερα και ξαναξαπλωσα,σιγουρα θα ειχε πολλυ κοσμο στους καθενους,εκει παω και εγω,στα ελατα θελω να παω αλλα με την μουνταδα που εχει καθε μερα ειναι αδυνατον,απο βδομαδα λεω να ανεβω αλλα θα εχει νοτιαδες και ανεβαινει φουλ η θερμοκρασια!

Μπραβο ρε πατριωτακι,εγω σηκωθηκα σημερα ειδα τον αερα και ξαναξαπλωσα,σιγουρα θα ειχε πολλυ κοσμο στους καθενους,εκει παω και εγω,στα ελατα θελω να παω αλλα με την μουνταδα που εχει καθε μερα ειναι αδυνατον,απο βδομαδα λεω να ανεβω αλλα θα εχει νοτιαδες και ανεβαινει φουλ η θερμοκρασια!
Άχτι τα έχω τα ελατα και εγω. Δεν έχω ανέβει καθόλου φετος. Αν φυσάει έτσι εδώ κατω εκεί όχι να κυνηγήσεις αλλά ούτε να σταθείς δεν θα μπορείς καλά καλα. Λογικά θα έχουν πιάσει κυργιαρες εκεί πανω.

Ψιλοπράγματα σήμερα, ελαχιστο μπασιμο και αυτές έκοψαν μαχαρι απο τις 9 παρά.....κατάφερα 6 πουλάκια και δυστηχως έχασα 2 σκαλωμενες.
Για τη καβλαντα εριξα μονο Lampro serie 2 , 24 γρ νο 7.5.......επαθα σοκ...τα πουλιά κάπνιζαν και σε μεγάλο ύψος.....απίστευτο......
Κεντρική Κέρκυρα.
20211028_112840.jpg

Status
Not open for further replies.
Back