Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα παιδιά. Πιο κατά τη γνώμη σας είναι το καλύτερο φυσιγγι για τη τσίχλα και το κοτσυφα.. Πάντα για εμπορικά μιλάω. Για εμένα το rc 32 δεν το φθάνει κανένα μα κανένα.. Άριστο.. Από Σεπτέμβρη μέχρι φλεβαρη..πανάκριβο αλλά τέλειο. Έχω δοκιμάσει πολλά κι αυτό δεν το πλησίασε κανένα.
Εγώ ψηφιζω ρουμελιωτη 30,32 και μετά pellagri32,rc32,Lambro sporting 28gr(πράσινο) και υπάρχουν και αλλα καλα.
Δεν αναφερω τοπικά φυσίγγια γιατί οι περισσότεροι δεν μπορούν να τα δοκιμάσουν

Τα ονόματα των θυροφυλακων τα έχεις ....κάνε μια επιστολή στην ΚΣΕ έτσι για να δούμε την απάντηση!
Συμφωνώ απόλυτα για τη κΣε.
Κάθε χρόνο.τα ίδια και τα ίδια.περυσι από ότι
θυμάμαι είχαν βάλει και δυχτια.παρολο που έπρεπε να τιμωρηθούν κάποιοι.αντιθετα συνεχίζει να παράνομουν στην περιοχή με κασετόφωνο.ειδικα στην περιοχή της καμαρίνας επίσης δεν έχω καμία εμπάθεια με κανέναν κυνηγό Ιταλό,Κύπριο,Έλληνα.αυτο όμως που με εξοργίζει είναι ο μη σεβασμός της ελληνικής υπαίθρου.(γεράκια,σπίνους,σπουργίτια, περιστέρια,δεκαοχτουρες κλπ.,,,)αυτό είναι δολοφονία όχι κυνήγι.

Εγώ ψηφιζω ρουμελιωτη 30,32 και μετά pellagri32,rc32,Lambro sporting 28gr(πράσινο) και υπάρχουν και αλλα καλα.
Δεν αναφερω τοπικά φυσίγγια γιατί οι περισσότεροι δεν μπορούν να τα δοκιμάσουν
Συνάδελφε,
Τα 32gr του ρουμελιωτη, είναι καλύτερα από τα pellagri 32gr?

Θ περάσουν τα χρόνια ,θα ασπρίσουν τα μαλλιά σου ,αν σου έχουν μείνει από τα όσα θα βλέπεις , και τοτε θα καταλάβεις οτι γεννήθηκες στη χώρα με τις μαϊμούδες.
Στη Σαγιαδα το ιδιο εκανα κι εγω και ακρη δεν εβγαλα. Όλη μέρα μέσα στη βροχή στο βαλτο και να ψάχνω τους αρμόδιους και απο πάνω χάλασα και το κινητό μου απο τα νερά .Ολοι ήταν μακριά ,ολοι δήλωναν αδυναμία ,ο φονέας διαχείρισης άφαντος και οι αλλοι βαράγανε μέσα στο απαγορευμένο. Ποια θηροφυλακή και ποιος υπεύθυνος ....
Πέρα όμως απο το κυνηγητικό κομμάτι ,να ξέρετε έτσι λειτουργεί το συστημα σε όλους του τομείς. Ειναι ετσι φτιαγμένο για να σε αποτρέπει να κάνεις το αυτονόητο για να επιβληθεί ο νόμος. Από ποιον είναι ; Μα φυσικά απο το κράτος νταβαντζή!
Κάθομαι και σκέφτομαι τις διάφορες καταγγελίες που εκανα κατά καιρούς ,τι είχα τραβήξει και πιο το αποτέλεσμα ; Να σπάνε τα νεύρα μου, να αγχώνομαι περισσότερο και δικαίωση να μην βρίσκεις πουθενά.
Ας μην το συνεχίσω γιατί δεν έχει νόημα . Δυστυχώς .
Kαι ομως υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις Θηροφυλακων που ενεργουν αμεσα τουλαχιστον οσο μπορουν
Πχ χθες περιξ των Δερβενοχωριων που ημουν για κυνηγι
καποια λιγουρια ειχαν βαλει το μηχανακι απο το πρωι και λαλαγε ασταματητα
Οι τουφεκιες τους δεν σταματησαν απο το ξημερωμα μεχρι τις 10.00 που εφυγα
Πηρα τηλ τον Θηροφυλακα εδωσα στιγμα
και σε μιση ωρα ηταν παρον και μαλιστα με πηρε τηλ δυο φορες
για να με ευχαριστησει για την βοηθεια μου
Το εχω ξαναπει
Η καθαρση απο καθε λογης Κοπριες ειναι στο χερι μας
Μην δισταζεται να καταγγειλεται την πουστι@ και την κουτοπονηρια
δεν ειναι ρουφιανια αλλα ξεβρωμισμα της υπαιθρου

Πήγα μια ωρίτσα με τρελό βοριά. Πέρασαν 10-15 πουλιά και πηρα τις 4 απο τις 5 που βγήκαν καλα. Πιο πάνω επεσαν αρκετά τουφέκια.
Όταν καρπώνεσαι το 40% των ευκαιριών θεωρείσαι άριστος κυνηγός .o_O
Εσύ μ'αυτό το ποσοστό είσαι άριστος Χ 2 :)

Όταν καρπώνεσαι το 40% των ευκαιριών θεωρείσαι άριστος κυνηγός .o_O
Εσύ μ'αυτό το ποσοστό είσαι άριστος Χ 2 :)
Έχω μια τακτική και στο περπατητο και κυρίως στα απογευματινά. Δεν τουφεκαω για να τουφεκισω. Δεν θα ρίξω σε κουκίδες στον ουρανό , δεν θα ρίξω σε πουλί που 90% θα πέσει σε ζαβο και θα το χάσω. Με δύο λόγια κρατάω το χέρι μου. Θα μπορούσα αποψε να τις τουφεκισω ολες. Άλλη μέρα μπορεί να βγουν καλύτερα:)

Παλι βροχες απο παρασκευη σαββατο,και τις μερες που δεν βρεχει εχει ισχυρους ανεμους,βλεπω απο βδομαδα να γινονται περασματα παλι!
Ρε Γιάννη κάτι πιθανότητες δινει. Στην τελική να δεις που για ένα δεκαήμερο κάτι ψιχάλες θα κανει και αν. Αν έχεις άδεια μην αφήνεις μερα να πάει χαμενη.

Έκανα μια απογευματινή βόλτα για να δω εάν έχουν πιάσει πουλιά , απογοήτευση, νεκρή φύση, 5 τσίχλες είδα και μερικά κοτσύφια ντόπια μάλλον αλλά το χειρότερο είναι ότι πολλά ελαιόδεντρα είναι άρρωστα και ξερά γεμάτα όγκους , ενώ τα υπόλοιπα δεν έχουν παρά μια χούφτα ελιές

Έχω μια τακτική και στο περπατητο και κυρίως στα απογευματινά. Δεν τουφεκαω για να τουφεκισω. Δεν θα ρίξω σε κουκίδες στον ουρανό , δεν θα ρίξω σε πουλί που 90% θα πέσει σε ζαβο και θα το χάσω. Με δύο λόγια κρατάω το χέρι μου. Θα μπορούσα αποψε να τις τουφεκισω ολες. Άλλη μέρα μπορεί να βγουν καλύτερα:)
+1000

+1000 !!!!

Ρε Γιάννη κάτι πιθανότητες δινει. Στην τελική να δεις που για ένα δεκαήμερο κάτι ψιχάλες θα κανει και αν. Αν έχεις άδεια μην αφήνεις μερα να πάει χαμενη.
Κι γω έχω άδεια, είμαι ανατολική Εύβοια και έχω απελπιστεί από τον αέρα. Σήμερα δεν έριξα ντουφεκιά. Τις 2 προηγούμενες ημέρες από 5 πουλιά. Κάνω υπομονή όμως και πάλι αύριο θα πάω στο βουνό. Ο Θεός βοηθός!!!

Κι γω έχω άδεια, είμαι ανατολική Εύβοια και έχω απελπιστεί από τον αέρα. Σήμερα δεν έριξα ντουφεκιά. Τις 2 προηγούμενες ημέρες από 5 πουλιά. Κάνω υπομονή όμως και πάλι αύριο θα πάω στο βουνό. Ο Θεός βοηθός!!!
Το σίγουρο είναι ότι από το Αιγαίο με τέτοιο αέρα δεν μπαίνει τιποτα. Αν πάρουμε εμείς πουλιά θα είναι από τον ηπειρωτικό κορμό και θα μπαίνουν από τον Ευβοϊκο.

Το σίγουρο είναι ότι από το Αιγαίο με τέτοιο αέρα δεν μπαίνει τιποτα. Αν πάρουμε εμείς πουλιά θα είναι από τον ηπειρωτικό κορμό και θα μπαίνουν από τον Ευβοϊκο.
Την έχω ξαναπατήσει με τον αέρα, πήρα άδεια, έφυγα από Αθήνα και τελικά στην Αττική έκαναν πολλά πουλιά, ενώ εγώ μια εβδομάδα 20 τσίχλες μόνο. Αλλά τι να κάνω έχω ένα παλιό σπιτάκι στην ανατολική Εύβοια. Και να σκεφτείς την προηγούμενη εβδομάδα οι περισσότεροι φίλοι μου έφταναν στο όριο κάρπωσης.

Τι να φοβηθείς στο βουνό μωρε την νυχτα? Τα δεντρα και τα βράχια? Η τις αλουπες και τα κουναβια??? Τίποτα από αυτά δεν θα σε πειραξει. Αντιθέτως στις πόλεις μας κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο να μας συμβεί κάτι κακό προερχόμενο από ζώα του ιδίου είδους με εμας!
Καλησπερα Δημητρη. Κι εγω αυτα τα ζωα φοβαμαι. Εχεις απολυτο δικιο. Ολο τον Οκτωβρη την βγαζω στα Δερβενοχωρια (Αττικη). Ειναι ενα συνολο απο 6 χωρια απο τα οποια το ενα λεγεται Στεφανη. Πριν 2-3 χρονια ο θειος μου με τον ξαδερφο μου ειχαν παει εκει για κυνηγι και με το που κατεβηκαν απο το αμαξι εσκασε ενα τζιπ και τους κοιταγαν με μισο ματι χωρις να τους πουν τιποτα. Καποια στιγμη αρχισαν να φωναζουν και οι δικοι μου φυγανε. Δεν ηταν κυνηγοι. Μετα απο μηνες η αστυνομια εξαθρωσε κυκλωμα καλλιεργειας κανναβης, το μεγαλυτερο που εχουν εξαθρωσει στην Στερεα αν δεν κανω λαθος. Εαν ενας κυνηγος πχ χανοταν πανω στο κυνηγι και εμπαινε μεσα στην περιοχη τους τοτε θα πηγαινε ακλαφτος. Επισης και στον Ασπροπυργο ενας κυνηγος εξαφανιστηκε και βρεθηκε νεκρος 400 μετρα απο το αμαξι του. Οι εν λογω περιοχες ειναι πολυ επικινδυνες ειδικα οταν βραδιαζει. Τις ωρες λοιπον που τα περισσοτερα ματια ειναι κλειστα πρεπει να προσεχεις παρα πολυ μην πεσεις στην λαθος ωρα την λαθος στιγμη. Ποσοι και ποσοι κυνηγι, ψαραδες κ.α. βρεθηκαν?

Αγαπητέ Μήτσε, σε συγχαίρω για την εγκράτειά σου! Ελάχιστοι την διαθέτουν και την επιδεικνύουν σε ανάλογες περιπτώσεις...

Status
Not open for further replies.
Back