Αγριοπερίστερα

Μόλις γύρισα από ένα φανταστικό κυνήγι αγριοπεριστερου που άρχισε 12 η ώρα.
Με πάρα πολύ αέρα και βροχή στα 1509μέτρα υψόμετρο.View attachment 33950View attachment 33951View attachment 33952
Ευτυχώς μπήκα σε μια σπηλιά και γλύτωσα από το μουλιασμα.
Αυτή η φωτο είναι από το πρώτο.
Μετά δεν είχα χρόνο για φωτο διότι άρχισε το παιχνίδι.
Τελικά έριξα έξι και τα βρήκα όλα σεκος.

View attachment 33949
Μπραβο φιλαρακι, με τι φυσιγγια?

Μόλις γύρισα από ένα φανταστικό κυνήγι αγριοπεριστερου που άρχισε 12 η ώρα.
Με πάρα πολύ αέρα και βροχή στα 1509μέτρα υψόμετρο.View attachment 33950View attachment 33951View attachment 33952
Ευτυχώς μπήκα σε μια σπηλιά και γλύτωσα από το μουλιασμα.
Αυτή η φωτο είναι από το πρώτο.
Μετά δεν είχα χρόνο για φωτο διότι άρχισε το παιχνίδι.
Τελικά έριξα έξι και τα βρήκα όλα σεκος.

View attachment 33949
Με τετοιο σκαμπο και τοσο ωραια σπηλια το μονο που λειπει ειναι ποτακι και ξηροκαρπι
Βγαλε το φαμπαρμ και μην λυπασε αν βραχει Στελιο…….
Εργαλειο ειναι το οπλο …..

Με τετοιο σκαμπο και τοσο ωραια σπηλια το μονο που λειπει ειναι ποτακι και ξηροκαρπι
Βγαλε το φαμπαρμ και μην λυπασε αν βραχει Στελιο…….
Εργαλειο ειναι το οπλο …..
Ευχαριστώ πολύ!!!
Κάθε θετικό σχόλιο από συνάδελφο έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα!

Σήμερα έκανα ένα πολύ δύσκολο αλλά πετυχημένο κυνήγι αγριοπεριστερου.

Υψόμετρο 1500μετρα με 6 βαθμούς κελσίου και ομίχλη.
Ήταν τέτοια η υγρασία που ήταν σαν να βρέχει...

Το όπλο βρεχοταν σαν από βροχή.

Πήρα τρία αγριοπεριστερα με ισάριθμες βολές.

Φυσίγγι ναβαρο 10αρακι 30γραμμαρίων.

Απόσταση 25 μέτρων και τα τρία.
Στην απόσταση αυτή πρέπει να πω ίσα που φαινόταν η φιγούρα τους από την ομίχλη.

Λίγο πιο πέρα και απλώς θα άκουγα το πέταγμα τους χωρίς να μπορώ να τα δω.

Είχε τόση ησυχία σήμερα στο βουνό που σε συνδυασμό με την ομίχλη η όραση είχε χάσει μεγάλο ποσοστό στη χρησιμότητα της ως αίσθηση για το κυνήγι και είχε μεγαλώσει πολύ το ποσοστό μιας άλλης αίσθησης της ακοής που συνήθως είναι δευτερεύουσας σημασίας στο κυνήγι.
Όχι όμως σήμερα.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένος διότι με τέτοιες συνθήκες το κουλούρι ήταν πολύ κοντά.

Κυνήγησα με το ata sp και ευτυχώς που πήρα αυτό διοτι αν πήγαινα με το elos σε τέτοιες συνθήκες θα ξενερωνα εντελώς.

Εννοείται μετά που γύρισα στέγνωμα καθάρισμα λάδωμα φύλαγμα.

Έχω και αύριο ρεπό και μπορεί να πάω ξανά.

Α!!! Μην ξεχάσω να πω ότι συνάντησα αρκετές πέρδικες στο δρόμο πάνω.
Εύκολες και χωρίς να κάνουν φτερό.
Μάλλον ήταν ακυνηγητες ή έπαιξε κάποιο ρόλο η ομίχλη σε αυτό.
Εννοείτε ότι δεν ασχολήθηκα καθόλου μαζί τους και απλώς τις θαύμασα.

Μετά που σκορπιστικαν άρχισαν να το λενε και ομολογώ ότι μ αρέσει πολύ να τις ακούω.

Είχε τόση ησυχία σήμερα στο βουνό που σε συνδυασμό με την ομίχλη η όραση είχε χάσει μεγάλο ποσοστό στη χρησιμότητα της ως αίσθηση για το κυνήγι και είχε μεγαλώσει πολύ το ποσοστό μιας άλλης αίσθησης της ακοής που συνήθως είναι δευτερεύουσας σημασίας στο κυνήγι.
Όχι όμως σήμερα.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένος διότι με τέτοιες συνθήκες το κουλούρι ήταν πολύ κοντά.

Κυνήγησα με το ata sp και ευτυχώς που πήρα αυτό διοτι αν πήγαινα με το elos σε τέτοιες συνθήκες θα ξενερωνα εντελώς.

Μετά που σκορπιστικαν άρχισαν να το λενε και ομολογώ ότι μ αρέσει πολύ να τις ακούω.
Γιατί λες ότι με το elos θα ξενέρωνες?

Γιατί λες ότι με το elos θα ξενέρωνες?
Διότι είναι καινούργιο και δε θέλω να το ταλαιπωρησω από τώρα.
Ξέρω ότι δεν είναι ένα ακριβό όπλο αλλά για μένα ήταν υπέρβαση.

Και κάπως έτσι μάλλον θα το εχω για πιο εύκολα κυνηγια ως αναφορά τις καιρικές συνθήκες αλλά και ως αναφορά το δύσβατο της περιοχής.

Εξάλλου με το ατα είμαι υπερευχαριστημενος οπότε καλύτερα ας βραχεί το παλιότερο, που τυχαίνει να είναι και φθηνότερο αλλά και θανατηφόρο και εύχρηστο.

Εγώ πάντως το βρίσκω λογικό.

Όχι όμως σήμερα.

Δεν ηταν ακυνηγητες
Οταν ειναι βρεγμενες ειτε απο βροχη ειτε απο βαρια ομιχλη υγρασια ετσι συμπεριφερονται
Και ψαχνουν οσο το δυνατο τοπο να ανοιγει με περιφεριακξ καλυψη για να εκμεταλευτουν τον λιγο ηλιο που θα βγει εαν βγει σε καποια φαση και να στεγνωσουν
Εχουν σκοπο παντα διπλα απο το πυκνο ενω οι αλλες ειναι μαζεμενες συνηθως ως προς την μεση του καθαρου και με την πλατη προς την κατηφορα που σχημαριζει η φυσικη γραμμη του βουνου
Οσο ελαφρια σε κλιση και να ειναι

Δεν ηταν ακυνηγητες
Οταν ειναι βρεγμενες ειτε απο βροχη ειτε απο βαρια ομιχλη υγρασια ετσι συμπεριφερονται
Και ψαχνουν οσο το δυνατο τοπο να ανοιγει με περιφεριακξ καλυψη για να εκμεταλευτουν τον λιγο ηλιο που θα βγει εαν βγει σε καποια φαση και να στεγνωσουν
Εχουν σκοπο παντα διπλα απο το πυκνο ενω οι αλλες ειναι μαζεμενες συνηθως ως προς την μεση του καθαρου και με την πλατη προς την κατηφορα που σχημαριζει η φυσικη γραμμη του βουνου
Οσο ελαφρια σε κλιση και να ειναι
Εγώ πιστεύω ότι ήταν και ακυνηγητες.
Και ναι έχει σημασία η ομίχλη και η υγρασία.

Όμως αν δεν ήμουν στο αμαξι και ήμουν με τα πόδια θα έδιναν φτερό.

Δεν φοβούνται το αμάξι.
Φοβούνται όμως τον άνθρωπο.

Έχουν νόηση και γι αυτό επιβιώνουν.

Το κακο είναι ότι βρίσκονται κοντά στο δρόμο διότι αγαπούν το καλαμπόκι που ταιζουν οι βοσκοί και έτσι γίνονται εύκολος στόχος.

Διότι είναι καινούργιο και δε θέλω να το ταλαιπωρησω από τώρα.
Ξέρω ότι δεν είναι ένα ακριβό όπλο αλλά για μένα ήταν υπέρβαση.

Και κάπως έτσι μάλλον θα το εχω για πιο εύκολα κυνηγια ως αναφορά τις καιρικές συνθήκες αλλά και ως αναφορά το δύσβατο της περιοχής.

Εξάλλου με το ατα είμαι υπερευχαριστημενος οπότε καλύτερα ας βραχεί το παλιότερο, που τυχαίνει να είναι και φθηνότερο αλλά και θανατηφόρο και εύχρηστο.

Εγώ πάντως το βρίσκω λογικό.
αφου ρε στελιο με το ΑΤΑ εισαι ευχαριστημενως γιατι αγωρασες fabarm .think. μαλλων δεν ξερης τι ζητας και εσηηηηη .hair.
.hair. πλακωσετα στο γρασο οταν βρεχη και δεν θα εχης πρωβλημαααα .sarcastic.και 30γρ ν10 στα 1500 υψωμετρο και 6 βαθμους πρεπη τα σκαγια να τα εβλεπες μπρωστασουυυυυ .sarcastic.
.think.

αφου ρε στελιο με το ΑΤΑ εισαι ευχαριστημενως γιατι αγωρασες fabarm .think. μαλλων δεν ξερης τι ζητας και εσηηηηη .hair.
.hair. πλακωσετα στο γρασο οταν βρεχη και δεν θα εχης πρωβλημαααα .sarcastic.και 30γρ ν10 στα 1500 υψωμετρο και 6 βαθμους πρεπη τα σκαγια να τα εβλεπες μπρωστασουυυυυ .sarcastic.
.think.
Ξέρω πολύ καλά τι ζητάω.
Αύτα που ζητούσα μου τα έδωσε το ατα και με το παραπάνω.
Κάποια στιγμή θα δούμε αν βγει και το φαμπαρμ αντάξιο των προσδοκιών.
Πάντως για να κυνηγάω με το ατα ενώ έχω άλλο όπλο σημαίνει ότι το γουστάρω...Και το γουστάρω διότι τα πάει περίφημα.
Το ίδιο ισχύει και για τα φυσίγγια μου.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Σήμερα πάλι στο ίδιο μέρος με βροχή και ομίχλη δύο στα δύο αγριοπεριστερα.
Ναι με ναβαρο 30 γραμ και 10 νούμερο.

Σε απόσταση περίπου 25 μέτρων.

Τα λέω κάθε φορά αναλυτικά για να τα εμπεδώσει ο κόσμος.

Δεν μπορεί να είμαι τόσο τυχερός.

Μολις μπηκα σπιτι και παω για καθάρισμα του ατα διότι επιβάλλεται.

Το ΑΤΑ το γούσταρεις γιατί σου κάνει τα γούστα. Δεν είναι ακριβω, αξίζει περισσότερω από ότι κοστίζει και αυτό εμένα μου φτιάχνει το μυαλό. Αυτό είχαν πετύχει η σοβιετική, και τώρα το κάνουν και οι Τούρκοι.
Δεν είναι τυχαίω ότι μπήκαν στην αγορά της Αμερικής και της Αγγλίας, και εμείς ας λέμε αυτά που λέμε για να ικανοποιήσουμε τον εθνικηστηκο μας εγωισμό. Απόλαυσε το,όπλο σου.

Μιας και δουλευω νυχτα πεταχτηκα μια βολτα να ριξω καμια τουφεκια μεσημεριανη για καμια ωριτσα γιατι μετα θα εχει υπνο παλι, ημουνα και λιγο τυχερος και εριξα τρεις τουφεκιες.
View attachment 34841
Αφού είσαι τυχερός , να ξαναπάς πάλι αύριο...............my man.

Προχτές το πρωί,βγήκα κι εγώ άλλη μια φορά για κανα αγριοπεριστερο.Αισθητα μειωμένα τα πουλιά και πετουσαν σε δυσθεωρητα ύψη.Καποια στιγμή,με καβαλησαν έξι πουλιά σε οριακό ύψος.Να τουφεκισω,να μην τουφεκισω...Τελικά επέλεξα το πρώτο.Το ΤΜ έκανε πάλι τη δουλειά του και ξεκρεμασε ένα πουλί,που με τη φόρα που είχε,πήγε κι έπεσε σ' ένα χερσο-ζουγκλα,τίγκα στα βατα και στα καλάμια,150-200 μέτρα μακρυά:(:(.Για να μπω εκεί μέσα,ούτε λόγος.Θα πρεπε να ήμουν φίδι.Τεσπα,αύριο τελευταία εξόρμηση,πριν την επιστροφή στο τρελαδικο,μήπως κι αλλάξει η τύχη μας.Για να δούμε...

Τελικά σήμερα το πρωί,η τύχη μας άλλαξε.Φτανοντας στον κυνηγοτοπο,διαπιστώνω ότι έχω ξεχάσει βιδωμενο το BL,αντί για το TM,από το χθεσινό περπατητο τσιχλας.Ααα,δεν ξεκινάμε καλάαα...είπα.Για να γυρίσω στο χωριό,ούτε λόγος.Αναγκαστικα,βγάζω το μαλλινοταπο που είχα για πρώτο φυσιγγι και βάζω με συγκεντρωτηρα.Ζοχαδιασμενος,το 'ριξα στην προσευχή,να μου περάσει κανένα πουλάκι σε βολικό ύψος.pray to God..pray to God..Δεν πέρασε πολλή ώρα και τελευταία στιγμή,βλέπω καμιά δεκαριά πουλιά,να με καβαλανε.Προλαβαινω να σημαδεψω τα μπροστινα πουλιά,στην μια άκρη του κοπαδιου.Δυο τσακιζουν.Το ένα,με την ταχύτητα που είχε και τον αέρα που φυσουσε,πήγε κι έπεσε κι εγώ δεν ξέρω που,αφού ένας φραχτης από βατα,μου έκοβε την ορατότητα.Το άλλο,ευτυχώς έπεσε πενήντα μέτρα πίσω μου,σ' ένα χωράφι με κομμένο τριφύλλι και το βρήκα.Τελευταια μέρα,τουλάχιστον το κάναμε με γεια,που λέμε εδώ στα μέρη μου(Ν. Ηλείας).Φυσιγγια,πρώτο δεύτερο NSI S4 32gr No 7 και τρίτο Lambro Μπλε Νο 6.Αυτα από μένα.Καλη συνέχεια σε όλους!!!

Back