Αγριοπερίστερα

Σήμερα 2 αγριοπεριστερα!!!

Αύριο ρεπό και θα πάω για περδικα.

Κάνω δεν κάνω δουλειά με τις πέρδικες θα επισκεφτώ και τα αγριοπεριστερα.

Βέβαια με γνωρίζουν πλέον πολύ καλά και θεωρώ δύσκολο να πάρω και αύριο πουλί.

Άμα δείτε τι κάνουν θα τρελαθείτε.

Πανέξυπνα πουλιά.

Πετάω πέτρες μέσα στη σπηλιά και δεν βγαίνουν πλέον.

Βγαίνει μόνο ένα για να δει τι γινεται και κάθετε σε μέρος που δεν μπορώ να ρίξω διότι θα πέσει μέσα στην υπόγεια σπηλιά.

Μετά αντί να πετάξει χώνεται ξανά μέσα δίνει σήμα ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν βγαίνουν με τίποτα.

Και σε μια στιγμή άξαφνα μετά και από 2 ώρες που έχω ξενερώσει και σκυλοβαρεθει βγαίνουν όλα μαζί και εξαφανίζονται από την καλύτερη έξοδο διαφυγής ακόμη και αν έχω αλλάξει θέση από κει που με είδε ο φρουρός.

Πανέξυπνο πουλί το αγριοπεριστερο.

Πανέξυπνα πουλιά.

Βγαίνει μόνο ένα για να δει τι γινεται και κάθετε σε μέρος που δεν μπορώ να ρίξω διότι θα πέσει μέσα στην υπόγεια σπηλιά.

Μετά αντί να πετάξει χώνεται ξανά μέσα δίνει σήμα ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν βγαίνουν με τίποτα.

Και σε μια στιγμή άξαφνα μετά και από 2 ώρες που έχω ξενερώσει και σκυλοβαρεθει βγαίνουν όλα μαζί και εξαφανίζονται από την καλύτερη έξοδο διαφυγής ακόμη και αν έχω αλλάξει θέση από κει που με είδε ο φρουρός.

Φιλε δεν ξέρω γιατί αλλά με έπιασε νευρικό γέλιο καθως διάβαζα τη διήγηση με τις πέτρες. ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΑΔΕΡΦΕ……ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.sarcastic..very funny.

Ελπιζω να μην με παρεξηγήσεις πλάκα κάνω, απλώς σου ξαναλέω μου φάνηκε αστείο στην αρχή που το διάβασα.

Καλη επιτυχία για αύριο!!!

Πανέξυπνα πουλιά.

σε πηρανε χαμπαρι και τα περιστερια στελιο που πας με το ΑΤΑ για κυνηγιιιι .sarcastic.

Φιλε δεν ξέρω γιατί αλλά με έπιασε νευρικό γέλιο καθως διάβαζα τη διήγηση με τις πέτρες. ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΑΔΕΡΦΕ……ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.sarcastic..very funny.

Ελπιζω να μην με παρεξηγήσεις πλάκα κάνω, απλώς σου ξαναλέω μου φάνηκε αστείο στην αρχή που το διάβασα.

Καλη επιτυχία για αύριο!!!
Εμένα με πιάνει νευρικός κλονισμός που με βλέπει και είναι σχεδόν έξω και αντί να πετάξει μπαίνει ξανά μέσα και με ρουφιανευει στα αλλά.

Κάνα δυο φορές έχω σκεφτεί να του την ανάψω να το κάνω κιμά περιστεριου και ας πέσει μέσα.

Αλλά οι φωνές στο κεφάλι μου μου λένε να μην το κάνω.

Εμένα με πιάνει νευρικός κλονισμός που με βλέπει και είναι σχεδόν έξω και αντί να πετάξει μπαίνει ξανά μέσα και με ρουφιανευει στα αλλά.

Κάνα δυο φορές έχω σκεφτεί να του την ανάψω να το κάνω κιμά περιστεριου και ας πέσει μέσα.

Αλλά οι φωνές στο κεφάλι μου μου λένε να μην το κάνω.
Ρίξε ρίξε πέτρες στο τέλος θα κλείσει η είσοδος της σπηλιάς....χαχαχα..... ή θα γεμίσει η σπηλιά..... καλά να περνάς....τα χέρια σκοτώνουν.... όχι τα όπλα.....

Σήμερα δύο αγριοπεριστερα με μια ντουφέκια στα είκοσι περίπου μέτρα.

Όπως θα φανεί και από το μέρος που έπεσαν είχαν όμοια κατεύθυνση και ταχύτητα κι έτσι με μια τουφεκιά κατέληξαν στο ίδιο σημείο.

Έκανα πολύ υπομονή ώσπου να τα ξετρυπωσω.

Φυσίγγι λαμπρό φελτρο 7αρι.20211103_181617.jpg20211103_181710.jpg20211103_145737.jpg

Όπως θα φανεί και από το μέρος που έπεσαν είχαν όμοια κατεύθυνση και ταχύτητα κι έτσι με μια τουφεκιά κατέληξαν στο ίδιο σημείο.

Φυσίγγι λαμπρό φελτρο 7αρι.View attachment 35277View attachment 35278View attachment 35279
Μπραβο Στελιο!!

Μπραβο Στελιο!!
Ευχαριστώ!!!

Ωραίο στιγμιότυπο η τουφεκιά αυτή που θα τη θυμάμαι όσο ζω.

Γέμισε ο κόσμος φτερά και τα πέταξε πέρα όπως πετιέται ο κακός στα έργα όταν τον χτυπάει ο καλός με την καραμπίνα!!!

Που πήγαν τα δεκαριά;
Είχα ζωστει με φυσίγγια για περδικα.
Δεν αμφισβητώ ποτέ το φυσίγγι που θεωρητικά είναι ιδανικό για κάποια θηράματα.

Το μόνο που προσπαθώ να πω είναι το τι μπορεί να κάνει ένα φυσίγγι που θεωρητικά πάλι δεν είναι ιδανικό όταν ο κυνηγός στείλει τα σκάγια εκεί που πρέπει.

Αν έκανα την ίδια τουφεκιά με το δεκαρακι το ίδιο θα γινότανε.

Είχα και δεκαρακια μαζί μου.
Αν μου τελείωναν τα φελτρο θα έριχνα με αυτά.
Κάπως έτσι έχουν αποδείξει το τι μπορούν να κάνουν.

Δηλαδή δεν φεύγω απ το σπίτι να πάω για περδικα ή αγριοπεριστερα με 10αρια.

Αλλά επειδή έχω πολλά δεκαρακια και λίγα από τα άλλα περνώ 10-15 φυσίγγια που προβλέπονται για τα παραπάνω θηράματα και κανένα κουτί δεκαρακια αν ξέμεινω.

Έχω δει όμως πολύ καλά αποτελέσματα και με δαύτα.

Αυτό είναι όλο.

Φυσίγγι λαμπρό φελτρο 7αρι.View attachment 35277View attachment 35278View attachment 35279
Ωραίος ο Στέλιος.... κάνει και οικονομία στα πυρομαχικά.....

Ωραίος ο Στέλιος.... κάνει και οικονομία στα πυρομαχικά.....
Δύσκολοι καιροί γι αυτο και τα 10αρακια τα έχω στοκ.

Για τις βολές στα αγριοπεριστερα πάντως έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό για το τι κάνουν.

Οπότε όταν τα ριχνω πλέον δε νιώθω και ανασφάλεια όπως στην αρχή που το επιχειρούσα.

Ότι χάνουν από δύναμη ανά σκάγι το κερδίζουν στο ότι βάζουν πολύ περισοτερα σκάγια.

Δεν είναι τυχαίο που συνεχίζω να τα περνώ μαζί.
Αν είχα εντοπίσει πρόβλημα δεν θα τα έπερνα.

Παραθέτω και ένα πίνακα με πόσα σκάγια έχει το 10ρακι και πόσα το 7αρακι σύνολο αλλά και ανά γραμμάριο.

Τρομερή η διαφορά.
Βέβαια λέει για αμερικανικά αλλά κάτι αντίστοιχο ισχύει και γενικά.
Είναι εύκολο λοιπόν να καταλάβει κανείς ότι σε βολές 30 μέτρων πάνω κάτω το πόσα παραπάνω σκάγια θα βάλει το νούμερο δέκα.

Τόσα ώστε να πέσει το θήραμα σεκος.

Ε...Και τα βάζω όταν ξέμεινω αλλιώς θα ρίξω 8 και 7 και 6.
Όπως θα έριχνα και 5 άμα δεν είχα αλλα.
Screenshot_20211103-230159_Google.jpg

Δύσκολοι καιροί γι αυτο και τα 10αρακια τα έχω στοκ.

Για τις βολές στα αγριοπεριστερα πάντως έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό για το τι κάνουν.

Οπότε όταν τα ριχνω πλέον δε νιώθω και ανασφάλεια όπως στην αρχή που το επιχειρούσα.

Ότι χάνουν από δύναμη ανά σκάγι το κερδίζουν στο ότι βάζουν πολύ περισοτερα σκάγια.

Δεν είναι τυχαίο που συνεχίζω να τα περνώ μαζί.
Αν είχα εντοπίσει πρόβλημα δεν θα τα έπερνα.

Παραθέτω και ένα πίνακα με πόσα σκάγια έχει το 10ρακι και πόσα το 7αρακι σύνολο αλλά και ανά γραμμάριο.

Τρομερή η διαφορά.
Βέβαια λέει για αμερικανικά αλλά κάτι αντίστοιχο ισχύει και γενικά.
Είναι εύκολο λοιπόν να καταλάβει κανείς ότι σε βολές 30 μέτρων πάνω κάτω το πόσα παραπάνω σκάγια θα βάλει το νούμερο δέκα.

Τόσα ώστε να πέσει το θήραμα σεκος.

Ε...Και τα βάζω όταν ξέμεινω αλλιώς θα ρίξω 8 και 7 και 6.
Όπως θα έριχνα και 5 άμα δεν είχα αλλα.
View attachment 35307
Εννοείται ότι κάνω πλάκα.... καλά κάνεις και ρίχνεις και 10 και 7 .... ότι φυσίγγια σε καλύπτουν.... συμφωνώ μαζί σου ότι τα πολλαπλά τραύματα σε λογικές αποστάσεις.... βάζουν το θήραμα στο γιλέκο...

Εννοείται ότι κάνω πλάκα.... καλά κάνεις και ρίχνεις και 10 και 7 .... ότι φυσίγγια σε καλύπτουν.... συμφωνώ μαζί σου ότι τα πολλαπλά τραύματα σε λογικές αποστάσεις.... βάζουν το θήραμα στο γιλέκο...
Είμαι φαν του ένα δύο νούμερα πάνω.
Δηλαδή 6 ρίχνουν οι πιο πολυ στην περδικα εγώ 8 και η δεύτερη 7.

Η 7 και 6.

Στην τσίχλα ρίχνουν 8 και 9 εγώ 10.

Εννοείται ότι το 10 το πήρα για τσίχλα.
Αλλά αφού δοκιμάστηκε και κάνει πολύ καλή δουλειά θα πέσει και σε περιστερι όταν η τσέπη δεν κουδουναει.

Έριξα 10ρακι και σε πέρδικα όταν έκανα 8-9 αγριοπεριστερα και και 3 πέρδικες και εμεινα απο φυσιγγια και ναι μου έδωσε την Τετάρτη πέρδικα αρκετά μακρυά και πολύ μεγάλο πουλί και στα 1500μετρα.

Ανάλογα τον τόπο,τη θερμοκρασία,την απόσταση.... πολλές παράμετροι.... δεν μπορεί να ρίχνεις 10αρια σε υψόμετρο 1600-2000 μέτρα με 3-4-5 βαθμούς κελσίου....στα 30-40 μέτρα με υγρασία.... και να έχεις μεγάλες προσδοκίες... την Κυριακή πήρα μία φάσσα με 7 μαλλινοταπο 34 γραμμάρια με τρία σκάγια πάνω της.... λαιμό φτερό και πόδι και έχασα μία που γέμισε τον τόπο πούπουλα με 6 συγκεντρωτηρα 35 γραμμάρια... και οι δύο τουφεκιές στην ίδια απόσταση 30-35 μέτρα με 3αρι τσοκ....

Σήμερα το πρωί πριν τη δουλειά πήγα για μιας ώρας πρωινό τσιχλοκαρτέρι. Διάλεξα να πάω σε πολύ δεύτερο μέρος, με μοναδικά πλεονεκτήματα την απόσταση και ότι εκεί κοντά δεν έχει ελιές. Η περιοχή έχει λίγα χωράφια, σπαρμένα τώρα, μπροστά η θάλασσα και πίσω της βουνό με βένια.
Στάθηκα ανάμεσα σε δυο χωράφια που τα χωρίζει ένας φυσικός φράχτης με σχίνους και πουρνάρια παράλληλος με την ακτογραμμή.
Πίσω από τους δίμετρους σχίνους κοιτώντας προς τη θάλασσα που ήταν στα 100 περίπου μέτρα, ότι και αν έμπαινε θα το έβλεπα σίγουρα από μακρυά.
Περιμένοντας σκέφτηκα ωραίο μέρος για τα αγριοπερίστερα ...
Πέρασαν λίγες τσίχλες δεξιά και αριστερά μου και ξαφνικά ο απόλυτος αιφνιδιασμός στα 7-8 μέτρα μπροστά μου καμιά 10αριά αγριοπερίστερα! τα ξάφνιασα και με ξάφνιασαν ! ... ακόμα δεν έχω καταλάβει πως δεν τα είδα να έρχονται! μάλλον πέταγαν πολύ χαμηλά.
Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά που δεν έριξα δεύτερη! όπως εμφανίστηκαν από κάτω ξαφνικά, έτσι έκαναν μεταβολή και ξαναβούτηξαν πίσω από τους θάμνους ... όταν τα ξανάδα ήταν πλέον πάνω από τη θάλασσα o_ODSC05251 - Αντίγραφο.JPG

Back