Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα Δημητρη. Κι εγω αυτα τα ζωα φοβαμαι. Εχεις απολυτο δικιο. Ολο τον Οκτωβρη την βγαζω στα Δερβενοχωρια (Αττικη). Ειναι ενα συνολο απο 6 χωρια απο τα οποια το ενα λεγεται Στεφανη. Πριν 2-3 χρονια ο θειος μου με τον ξαδερφο μου ειχαν παει εκει για κυνηγι και με το που κατεβηκαν απο το αμαξι εσκασε ενα τζιπ και τους κοιταγαν με μισο ματι χωρις να τους πουν τιποτα. Καποια στιγμη αρχισαν να φωναζουν και οι δικοι μου φυγανε. Δεν ηταν κυνηγοι. Μετα απο μηνες η αστυνομια εξαθρωσε κυκλωμα καλλιεργειας κανναβης, το μεγαλυτερο που εχουν εξαθρωσει στην Στερεα αν δεν κανω λαθος. Εαν ενας κυνηγος πχ χανοταν πανω στο κυνηγι και εμπαινε μεσα στην περιοχη τους τοτε θα πηγαινε ακλαφτος. Επισης και στον Ασπροπυργο ενας κυνηγος εξαφανιστηκε και βρεθηκε νεκρος 400 μετρα απο το αμαξι του. Οι εν λογω περιοχες ειναι πολυ επικινδυνες ειδικα οταν βραδιαζει. Τις ωρες λοιπον που τα περισσοτερα ματια ειναι κλειστα πρεπει να προσεχεις παρα πολυ μην πεσεις στην λαθος ωρα την λαθος στιγμη. Ποσοι και ποσοι κυνηγι, ψαραδες κ.α. βρεθηκαν?
Αυτο που περιγραφεις δεν ειναι και απίστευτο σεναριο...για αυτο τα χοντρα μαζι μας είναι απαραίτητα...μια 5αδα Ριο 32γραμμαρια 9μπαλο ειναι αρκετα οικονομικη....αξιζει τον κοπο!

Κάνω υπομονή όμως και πάλι αύριο θα πάω στο βουνό. Ο Θεός βοηθός!!!
.pray to God..pray to God..pray to God..pray to God..pray to God. ΑΜΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ! ΑΜΗΝ!!!
(Μην σε πιάνει απελπισία βρε Κωνσταντίνε! Όλος ο χειμώνας είναι μπροστά, όλο και κάποιες καλές κυνηγο-ημέρες θα σου λάχουν...!)

Καλησπερα Δημητρη. Κι εγω αυτα τα ζωα φοβαμαι. Εχεις απολυτο δικιο. Ολο τον Οκτωβρη την βγαζω στα Δερβενοχωρια (Αττικη). Ειναι ενα συνολο απο 6 χωρια απο τα οποια το ενα λεγεται Στεφανη. Πριν 2-3 χρονια ο θειος μου με τον ξαδερφο μου ειχαν παει εκει για κυνηγι και με το που κατεβηκαν απο το αμαξι εσκασε ενα τζιπ και τους κοιταγαν με μισο ματι χωρις να τους πουν τιποτα. Καποια στιγμη αρχισαν να φωναζουν και οι δικοι μου φυγανε. Δεν ηταν κυνηγοι. Μετα απο μηνες η αστυνομια εξαθρωσε κυκλωμα καλλιεργειας κανναβης, το μεγαλυτερο που εχουν εξαθρωσει στην Στερεα αν δεν κανω λαθος. Εαν ενας κυνηγος πχ χανοταν πανω στο κυνηγι και εμπαινε μεσα στην περιοχη τους τοτε θα πηγαινε ακλαφτος. Επισης και στον Ασπροπυργο ενας κυνηγος εξαφανιστηκε και βρεθηκε νεκρος 400 μετρα απο το αμαξι του. Οι εν λογω περιοχες ειναι πολυ επικινδυνες ειδικα οταν βραδιαζει. Τις ωρες λοιπον που τα περισσοτερα ματια ειναι κλειστα πρεπει να προσεχεις παρα πολυ μην πεσεις στην λαθος ωρα την λαθος στιγμη. Ποσοι και ποσοι κυνηγι, ψαραδες κ.α. βρεθηκαν?
Φίλιππε καλά κάνεις και τα σκέφτεσαι και τα υπολογίζεις και αυτά. Να ξέρεις όμως ότι επειδή κρατάς όπλο και το γνωρίζει ο κάθε 'περίεργος" , πολύ δύσκολα θα αποφασίσει να κάνει κάτι ...

Αυτο που περιγραφεις δεν ειναι και απίστευτο σεναριο...για αυτο τα χοντρα μαζι μας είναι απαραίτητα...μια 5αδα Ριο 32γραμμαρια 9μπαλο ειναι αρκετα οικονομικη....αξιζει τον κοπο!
Σιγουρα Στεφανε. Ολοι αυτοι ομως δεν ειναι ποτε ενας ενας. Εαν λοιπον καποιος του δικου μας συναφιου ειναι μονος του? Κανεις απο εμας δεν προκειται να σηκωσει πρωτος το οπλο γιατι δεν ειμαστε τετοιοι ανθρωποι.

Kαι ομως υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις Θηροφυλακων που ενεργουν αμεσα τουλαχιστον οσο μπορουν
Πχ χθες περιξ των Δερβενοχωριων που ημουν για κυνηγι
καποια λιγουρια ειχαν βαλει το μηχανακι απο το πρωι και λαλαγε ασταματητα
Οι τουφεκιες τους δεν σταματησαν απο το ξημερωμα μεχρι τις 10.00 που εφυγα
Πηρα τηλ τον Θηροφυλακα εδωσα στιγμα
και σε μιση ωρα ηταν παρον και μαλιστα με πηρε τηλ δυο φορες
για να με ευχαριστησει για την βοηθεια μου
Το εχω ξαναπει
Η καθαρση απο καθε λογης Κοπριες ειναι στο χερι μας
Μην δισταζεται να καταγγειλεται την πουστι@ και την κουτοπονηρια
δεν ειναι ρουφιανια αλλα ξεβρωμισμα της υπαιθρου
Παιδια καλα ολα αυτα, αλλα μην ξεχνατε οτι για να σεβαστει κάποιος, πρεπει να τον σεβονται κιολας...Δεν παιρνω θεση υπερ του κασετοφωνακια ή δεν ξερω και γω τι αλλο, αλλα οταν εχεις σαν κυνηγός αντιμετώπιση οπως πχ η περσινη, μην περιμενεις να ξεκινησει ετσι μια σχεση αλληλοσεβασμού....Οταν εδω Αττικη κυνηγανε τον κασετοφωνακια, και στην Πρεβεζα του στρωνουν χαλι θα ερθω εγω ή ο Α και ο Β και θα πουν "βρε δε γαμιεστε, παρτα..." και θα βαρεσω 100 πουλια αμα τα βρω.....
Θα μου πεις οκ περσι εγινε αυτο, προσπερσι που δεν ειχες φαει ποτέ απαγόρευση ανευ λογου, δεν εβαζες κασετοφωνο..? Ναι κασετοφωνα επαιζαν απο την εποχή του Νωε...αλλα καπως πρεπει να γινει μια αρχη ωστε να δομηθεί μια σχεση εμπιστοσυνης...
Ολα τα παραπάνω ειναι φιλοσοφικες σκεψεις, αλλα στην φιλοσοφια θα μεινουμε, ειμαι 99% σιγουρος οτι τπτ δεν θα αλλαξει και αν αλλαξει θα ειναι προς το χειροτερο!

Σιγουρα Στεφανε. Ολοι αυτοι ομως δεν ειναι ποτε ενας ενας. Εαν λοιπον καποιος του δικου μας συναφιου ειναι μονος του? Κανεις απο εμας δεν προκειται να σηκωσει πρωτος το οπλο γιατι δεν ειμαστε τετοιοι ανθρωποι.
Φίλιππε και εγω που στα λεω αυτα, δεν ειμαι κανας καουμποης...
Ευχομαι να μην πεσω ποτε σε μια τετοια κατασταση, αλλα επισης ευχομαι και ελπιζω να προλαβω να αντιδρασω ορθά οτι και αν συνεπάγεται αυτο, και να αντιδρασω πρωτος...Γιατι το μονο που με ενδιαφερει οτι σπιτι εχω γυναικα και παιδι, και πρεπει να γυρισω σπιτι.....
Παντως μιας και το ανεφερες ηταν κανα δυο χρονιες με αρκετα περιεργα περιστατικα στα Δερβενοχωρια (ειχε γραφτει και εδω μια ιστορία) που σταματησαν με την εξάρθρωση που ανεφερες....αρα δεν ηταν τυχαια..

Φίλιππε καλά κάνεις και τα σκέφτεσαι και τα υπολογίζεις και αυτά. Να ξέρεις όμως ότι επειδή κρατάς όπλο και το γνωρίζει ο κάθε 'περίεργος" , πολύ δύσκολα θα αποφασίσει να κάνει κάτι ...
Σιγουρα ειναι πιο δυσκολο απ'οτι οταν εισαι ''γυμνος''. Εχουν παιχτει πολλα σκηνικα ομως σε αυτες τις περιοχες που πιστεψε με ουτε στην tv δεν τα βλεπεις. Το βουνο και η θαλασσα ειναι μακρια απο ματια.........

Παιδια καλα ολα αυτα, αλλα μην ξεχνατε οτι για να σεβαστει κάποιος, πρεπει να τον σεβονται κιολας...Δεν παιρνω θεση υπερ του κασετοφωνακια ή δεν ξερω και γω τι αλλο, αλλα οταν εχεις σαν κυνηγός αντιμετώπιση οπως πχ η περσινη, μην περιμενεις να ξεκινησει ετσι μια σχεση αλληλοσεβασμού....Οταν εδω Αττικη κυνηγανε τον κασετοφωνακια, και στην Πρεβεζα του στρωνουν χαλι θα ερθω εγω ή ο Α και ο Β και θα πουν "βρε δε γαμιεστε, παρτα..." και θα βαρεσω 100 πουλια αμα τα βρω.....
Θα μου πεις οκ περσι εγινε αυτο, προσπερσι που δεν ειχες φαει ποτέ απαγόρευση ανευ λογου, δεν εβαζες κασετοφωνο..? Ναι κασετοφωνα επαιζαν απο την εποχή του Νωε...αλλα καπως πρεπει να γινει μια αρχη ωστε να δομηθεί μια σχεση εμπιστοσυνης...
Ολα τα παραπάνω ειναι φιλοσοφικες σκεψεις, αλλα στην φιλοσοφια θα μεινουμε, ειμαι 99% σιγουρος οτι τπτ δεν θα αλλαξει και αν αλλαξει θα ειναι προς το χειροτερο!
Στεφανε ο Λαθροθηρας-Κρεατοσυλλεκτης που βαζει κασετοφωνο για να γεμισει την πουλιαστρα
θα βαλει και φολα στο κυνηγοσκυλο για να απομακρυνει τους Κυνηγους απο την περιοχη
θα αναψει τον προβολεα την νυχτα και θα την στησει στην βοσκη του λαγου
θα βαλει θηλιες για να εγκλωβισει το γρν
θα την στησει πριν το ξημερωμα για να αφανισει την μπεκατσα
θα βαλει καρφια στον χωματοδρομο για να δημιουργησει προβλημα σε Κυνηγους κτλ
Δεν τον πιανουν ουτε απαγορευσεις ουτε νομοι ουτε εντολες
Ειναι στο πετσι του στην ρατσα του να ειναι παλιοπουστ@ς και θελει στυλιαρι μεχρι να του μαυρισουν τα πλευρα

Έχω μια τακτική και στο περπατητο και κυρίως στα απογευματινά. Δεν τουφεκαω για να τουφεκισω. Δεν θα ρίξω σε κουκίδες στον ουρανό , δεν θα ρίξω σε πουλί που 90% θα πέσει σε ζαβο και θα το χάσω. Με δύο λόγια κρατάω το χέρι μου. Θα μπορούσα αποψε να τις τουφεκισω ολες. Άλλη μέρα μπορεί να βγουν καλύτερα:)
Συγχαρητήρια πατρίδα.Έτσι κι εγώ, εντάξει καμιά φορά μπορεί να μην εκτιμήσουμε σωστά αλλά από το να τουφεκάς ό,τι κινείται είναι πρόοδος.Άσε που αυτοί που τουφεκάνε τα πάντα δεν προλαβαίνουν να αναγνωρίσουν τι τουφεκάνε...

Συγχαρητήρια πατρίδα.Έτσι κι εγώ, εντάξει καμιά φορά μπορεί να μην εκτιμήσουμε σωστά αλλά από το να τουφεκάς ό,τι κινείται είναι πρόοδος.Άσε που αυτοί που τουφεκάνε τα πάντα δεν προλαβαίνουν να αναγνωρίσουν τι τουφεκάνε...
Χρήστο ξέρεις πόσες φορές έχω αρπαχτει με κατι σκατοκεφαλους που τουφεκανε τα πουλιά πάνω από καναλιες η κάθονται μπροστά σε αδιαπέραστο ρουμανι και δεν πανε καν να ψάξουν αυτά που πέφτουν? Η τσιχλα παλικάρια δεν έχει δυστυχώς τον σεβασμό που τις αξιζει. Αν ήταν πάπιες η φασσες θα το έκαναν αυτο? Αλλά να μου πεις ο μαλακας υπάρχει παντου και είναι ανικητος.

https://en.sat24.com/en
Μπαινουμε στο καλύτερο 4 ήμερο του Οκτωβρίου ,με αρκετά καλές συνθήκες αρχικά για την βόρεια Ελλάδα...
Μαυρα!!!! Μαύρα να έρθουν πολλά και κόκκινες και γερακισιες! Κάνε τα βουντού σου 27-31 να καεί το πελεκουδι!!!!

Χρήστο ξέρεις πόσες φορές έχω αρπαχτει με κατι σκατοκεφαλους που τουφεκανε τα πουλιά πάνω από καναλιες η κάθονται μπροστά σε αδιαπέραστο ρουμανι και δεν πανε καν να ψάξουν αυτά που πέφτουν? Η τσιχλα παλικάρια δεν έχει δυστυχώς τον σεβασμό που τις αξιζει. Αν ήταν πάπιες η φασσες θα το έκαναν αυτο? Αλλά να μου πεις ο μαλακας υπάρχει παντου και είναι ανικητος.
Το έχουμε πει 1000 φορές άμα δεν την βρεις καλύτερα να μην την έπαιρνες ή να μην τουφέκαγες...Με το πανιελάκι έχω σωθεί αλλά και πάλι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί ούτε αυτό και πάνε καρφί σε βάτια ή τρυπώνουν αλλού.

Το έχουμε πει 1000 φορές άμα δεν την βρεις καλύτερα να μην την έπαιρνες ή να μην τουφέκαγες...Με το πανιελάκι έχω σωθεί αλλά και πάλι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί ούτε αυτό και πάνε καρφί σε βάτια ή τρυπώνουν αλλού.
Πουλιά θα χαθούν ακόμα και με τον σκυλο. Το θεμα είναι να να μην γράφεις στα παπαρια σου το που θα πέσει το πουλι. Κρίμα είναι ρε γαμωτο.

Συνάδελφε,
Τα 32gr του ρουμελιωτη, είναι καλύτερα από τα pellagri 32gr?
Τα θεωρώ λίγο καλύτερα εγω. Του ρουμελιωτη ειναι λιγο πιο μαλακά και φονικά ενω τα pellagri είναι λιγο δυνατά, για πιο ασχημο καιρό. Αν τα γνωρίζεις τα φυσιγγια και τα χρησιμοποιείς οταν πρέπει κανεις θαυματα.

Φτανουν οι μερες να την κανω και εγω για το χωριο να μαζευτουμε με τα φιλαρακια και να παμε για φασες και τσιχλακια... βεβαια δεν ξερω αν θα βρουμε καρτερι γιατι μεχρι και σκηνες ειδανε στα καρτερια της κερασιας.. φετος ειναι η πρωτη χρονια που δεν ειμαι ξετρελαμενος μια ανεβαινει η ψυχολογια μια κατεβαινει! Ελπιζω να περασουμε ωραια ολοι μας και να γυρισουμε καλα και με καινουριες ιστοριες!!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back