Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν έχει νόημα η Λαυρεωτική παιδιά. ούτε για καθαρό αέρα δεν θέλω να πηγαίνω πλέον.
Δεν έχεις άδικο αλλά επειδή παλιά έχουμε περάσει ωραίες κυνηγετικές ημέρες σ αυτά τα μέρη, αρνούμαστε απλά να το δεχτούμε νομίζω.

Απογευματινή βόλτα.
Μπραβο φίλε και συμφωνώ ακριβώς μαζί σου για το προηγούμενο συμπέρασμα.
Εγώ εδώ βγήκα απόγευμα εκ των οποίων περπάτησα όπως κάθε απογευματινο σε 5 διαφορετικά σημεία που κρατάνε τρυγόνια κάθε χρονιά και βρήκα μόνο ένα πουλί και αυτό έφυγε πολύ βιαστικά προτού καλά καλά πλησιάσω έστω όχι να φτάσω σε θέση βολής.Σημερα που συνομίλησα με πολλούς συναδέλφους και φίλους που κυνηγάμε στη Μάνη διάσπαρτα σε πολλούς καλούς της τόπους δεν φάνηκε απολυτως τίποτα.

Ανησυχητικη ησυχια....
9 κ τεταρτο κ δεν εχουμε ποστ. Δεν πιστευω να μπαινουνε πουλια??
Εδώ και σήμερα είχε πολύ καλό μπάσιμο .
Πήρε τηλ. το ''λαμόγιο '' πρίν λίγο ,κοπαδάκια αλλά ψηλωμένα και η ατυχία μούπε πήρε
ένα ζευγαράκι .Τον ματιάσαμε είπε ....o_O:D

Από Πρέβεζα σήμερα τίποτα πάλι, είδα 5 πουλιά το οποίο το ένα μας ήρθε βολικά....
.
ένα ένα, τα μαζεύεις πάντως Χρήστο! Αν και το τελευταίο της φωτογραφίας κάνει για 2, τόσο παχύ που φαίνεται!

Σήμερα αλλαγή πλανου, αφου περασματα όπως λένε οι παλιότεροι έχουν να δουν πανω απο μια 10ετια παραλιακα και υστερα από προτροπή του Κώστα @Kostas ContraDosi να κάτσω στο μέρος που πάει αυτός, γνωρίζοντας την υπαρξη πουλιων, έκατσα στα ενδότερα σε θερισμενη καλαμποκια!
Μέχρι τις 9 τιποτα και ξεκινάω να φύγω, εμφανίζονται καρακαξες σχετικά μακρυά που στη θέα μου στρίβουν και τους ρίχνω 2 για το καλό.... τότε εμφανίζονται 3 τρυγόνια και ρίχνω και την τρίτη και παίρνω το ένα.... Αν έχεις τυχη διάβαινε, 2 σκάγια(γουσα και κεφάλι), μετράω 55 βήματα με μεγαλυτερο άνοιγμα από το κανονικό! Φυσίγγι mb32x34 7/8 mix συνταγή του Άρη @aris_kalamata και το 3* της 391!
Ευχαριστώ το Κώστα που μου πρότεινε το καρτέρι του και μου έδωσε και τυχη και κάναμε με γεια, γιατί δε με πολυ παει αυτό το θήραμα....
Με συγχωρείτε για το κατεβατό....big smile.

Καλημέρα και από μένα.
Ένα τρυγόνι μου ήρθε εντός βολης από τα 4 που είδα στην περιοχή που καρτερευα και το πήρα.Σημερα λίγο παραπάνω ενδιαφέρον.Τωρα έχει ξεκούραση και μετά το καθιερωμένο απογευματινό.
View attachment 32227

Γτ ρε συ και περσι τα ιδια δεν ηταν? Και προπερσι μην σου πω.... Αντε μια μερα να βαραγε κάποιος 2...Τι να συζηταμε τωρα!
Είχα βρεί πρίν τον Χάρακα ένα κοτέτσι που έπιαναν τριγονάκια, το κάψανε κι αυτό πριν 2-3 χρόνια και τέλος.
Κανά δυο τρεία χρόνια πηγαίνω στο Θυμάρι, όταν είχα σκύλο έπαιρνα καμμία ωραία φέρμα στο ορτύκη με κύνδινο να φας καμιά τουφεκία, από τριγόνια λίγα πράγματα, το μόνο καλό είναι ότι στο καρτέρι πίνεις τον καφέ σου το πρωι κι αγναντεύεις από ψηλά, κατί είναι κι αυτό.
Μάλλον κάηκαν αυτά τα μέρη...

Last edited:
Σήμερα αλλαγή πλανου, αφου περασματα όπως λένε οι παλιότεροι έχουν να δουν πανω απο μια 10ετια παραλιακα και υστερα από προτροπή του Κώστα @Kostas ContraDosi να κάτσω στο μέρος που πάει αυτός, γνωρίζοντας την υπαρξη πουλιων, έκατσα στα ενδότερα σε θερισμενη καλαμποκια!
Μέχρι τις 9 τιποτα και ξεκινάω να φύγω, εμφανίζονται καρακαξες σχετικά μακρυά που στη θέα μου στρίβουν και τους ρίχνω 2 για το καλό.... τότε εμφανίζονται 3 τρυγόνια και ρίχνω και την τρίτη και παίρνω το ένα.... Αν έχεις τυχη διάβαινε, 2 σκάγια(γουσα και κεφάλι), μετράω 55 βήματα με μεγαλυτερο άνοιγμα από το κανονικό! Φυσίγγι mb32x34 7/8 mix συνταγή του Άρη @aris_kalamata και το 3* της 391!
Ευχαριστώ το Κώστα που μου πρότεινε το καρτέρι του και μου έδωσε και τυχη και κάναμε με γεια, γιατί δε με πολυ παει αυτό το θήραμα....
Με συγχωρείτε για το κατεβατό....big smile.

Τώρα που βλέπω,το πόσο θερία τρυγόνια είναι,σιγά μη σε ξανά αφήσω να πας.....yel..yel.

Υ.Γ Βάρατα εσύ,γιατί έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα φέτο,με την κωλοδουλειά μου,δν πρόκειται να κάνω μπαμ σε δαύτα....

Την κυριακή,ετοιμάσου για εκεί που είπαμε.... .big smile.
Καιρού επιτρέποντος....:rolleyes:

Όντως Λεωνίδα ήταν πολύ μεγάλο πουλί το έβλεπες και χαιροσουν....
Τώρα θα έπρεπε, αν κινείσαι στο πνεύμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να περιφέρεις αυτή τη φωτογραφία σε όσους χτυπούν φετινάρια και να γράφεις από κάτω: "θα σέβεστε"! :p:p

Status
Not open for further replies.
Back