Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερα με τέλειο καιρο, παγωνιά το πρωί με ωραία λιακάδα μετά και άπνοια, 12 πουλια, τα 4 κοτσυφια ενω ειχα και 3 χαμένα. Εκτός το πρωτο μισάωρο της μέρας που τα φυσιγγια μου ηταν απαράδεκτα, πολυ καλές οι τουφεκιες με Εuromix

Σημερα με τέλειο καιρο, παγωνιά το πρωί με ωραία λιακάδα μετά και άπνοια, 12 πουλια, τα 4 κοτσυφια ενω ειχα και 3 χαμένα. Εκτός το πρωτο μισάωρο της μέρας που τα φυσιγγια μου ηταν απαράδεκτα, πολυ καλές οι τουφεκιες με Εuromix
το πρωτο μισαωρο εριχνες αλλα η euromix;

euromix δεν σκότωναν με τιποτα με την παγωνιά. ολα τα πουλια ζωντανά και με πολυ ζόρι. οταν βγήκε καλα η μερα θέριζαν

Γενικά ή gm3 το χει αυτό με κρύο και υγρασία.το ίδιο παθαινα με τα παλιά tordo της nsi στο κοκκινο κουτί με την τσιχλσ για οποίον τα θυματε.αλλά σε νορμαλ καιρους θεριζαν

Γενικά ή gm3 το χει αυτό με κρύο και υγρασία.το ίδιο παθαινα με τα παλιά tordo της nsi στο κοκκινο κουτί με την τσιχλσ για οποίον τα θυματε.αλλά σε νορμαλ καιρους θεριζαν
τα πιο πολλά στησίματα με gm3 ετσι ειναι Ευρυπίδη. Το Εuromix το κυνηγάω χρόνια τωρα και δεν ειχ ποτε πρόβλημα με υγρασια αλλα με κατι ξερό καίρια οπως σημερα το πρωί. Υπάρχουν και εξαιρέσεις οπως το gm3 fast της Nsi που ειναι εξαιρετικό στο κρύο οχι ομως στην υγρασια

Σήμερα πρωινό καρτέρι περιοχή Λυγουργιο Αργολίδας 5 πουλιά όλα και όλα πέταξαν έριξα στα 3 πήρα τα 2 μετά περπάτημα μέχρι 11 πραγματικά νεκρό τοπίο και σε έλεωνες και σε πυκνά είναι ζήτημα να είδα 30 πουλιά όλα και όλα κράτησα αλλά 4 όμως δεν ξέρω για άλλες περιοχές αλλά Αργολίδα με όποιον συζητάω πραγματική απογοήτευση. Η ελπίδα όλων είναι να αλλάξει κάτι με την κακοκαιρία που έρχεται

Ειδες πουλια γενικα;καρτερι;μπραβο μια χαρα καρπωση ειναι για την ανυπαρξια που υπαρχει

Πρωινή βολτίτσα σήμερα στο χωριό..παρέα ο πατέρας μου (χωρίς όπλο) και το επανιελάκι μου.Ξεκίνημα πρώτη βολή στο περπατητό και τσίχλα..λέω ωραία ξεκινήσαμε! Συνεχιζουμε σε άλλο μερος,είχε τσιχλες σήμερα,μαζεύω 2-3 ακόμα κ κάποια φάση ακούω ενα δυνατο φτεροκοπημα σε πολυ πυκνο πουρναρι.Σηκώνω τ οπλο,στου καραγκιόζη το γάμο η πρωτη,η δευτερη ειμαι 99% οτι πηρε σκαγια,αλλα οσο κ αν ψαξαμε τιποτα.Μπεκάτσα φετος δεν προκειται να βαρέσω το πηρα αποφαση..!! Παω λιγο πιο κάτω με το σκυλάκι κ βλεπω ψιλοταραχη σ εναν πρινο,τρεχει ο Φριξος,τρεχω και γω να προλάβω να μη την διώξει..Σηκωνεται η φασσα,τη ..χαιρεταω στο πυκνο.Αντε γα... λεω,χανω τη μπεκατσα,χανω τη φασσα,εριχνα τις τσιχλες στα 40 μετρα σημερα κ δ πετυχαινα γαιδαρο στα 10! Λεω ουτε φασσα δε πιανω φετος!! Χαχα.. μετα απο 3 λεπτα με τ αμαξι φτανουμε σε αλλο μερος,λεει ο πατερας μ πηγαινε,κανει μπεκατσες..φευγανε τσιχλες σαν τα στελθ,λεω μπεκατσα θα βρω κ ας μη βαρεσω αλλη τσιχλα..κανω αλλα 20 μετρα,χαλαμανταριό..φρου φρου φρου,σηκωνεται η φάσσα..ε μα επεσε σαν ελικοπτεράκι η κυρια..ασχετα οτι στάλησε κ καναμε τους ταρζαν με τον πατέρα μου να την κατεβάσουμε..!! Συνεχίζουμε σε 2-3 κοντινα μερη κ τελικά το κοντερ εγραψε 10 τσιχλες στο χερι,2 κοτσυφοι,1 φασσα κ αλλες 3-4 τσιχλες για τις ζουριδες!! Γεμάτη μερα,σε μια σχετικα φτωχη χρονια για μας εδω κατω τουλαχιστον...
Op743BD.jpg

Πρωινή βολτίτσα σήμερα στο χωριό..παρέα ο πατέρας μου (χωρίς όπλο) και το επανιελάκι μου.Ξεκίνημα πρώτη βολή στο περπατητό και τσίχλα..λέω ωραία ξεκινήσαμε! Συνεχιζουμε σε άλλο μερος,είχε τσιχλες σήμερα,μαζεύω 2-3 ακόμα κ κάποια φάση ακούω ενα δυνατο φτεροκοπημα σε πολυ πυκνο πουρναρι.Σηκώνω τ οπλο,στου καραγκιόζη το γάμο η πρωτη,η δευτερη ειμαι 99% οτι πηρε σκαγια,αλλα οσο κ αν ψαξαμε τιποτα.Μπεκάτσα φετος δεν προκειται να βαρέσω το πηρα αποφαση..!! Παω λιγο πιο κάτω με το σκυλάκι κ βλεπω ψιλοταραχη σ εναν πρινο,τρεχει ο Φριξος,τρεχω και γω να προλάβω να μη την διώξει..Σηκωνεται η φασσα,τη ..χαιρεταω στο πυκνο.Αντε γα... λεω,χανω τη μπεκατσα,χανω τη φασσα,εριχνα τις τσιχλες στα 40 μετρα σημερα κ δ πετυχαινα γαιδαρο στα 10! Λεω ουτε φασσα δε πιανω φετος!! Χαχα.. μετα απο 3 λεπτα με τ αμαξι φτανουμε σε αλλο μερος,λεει ο πατερας μ πηγαινε,κανει μπεκατσες..φευγανε τσιχλες σαν τα στελθ,λεω μπεκατσα θα βρω κ ας μη βαρεσω αλλη τσιχλα..κανω αλλα 20 μετρα,χαλαμανταριό..φρου φρου φρου,σηκωνεται η φάσσα..ε μα επεσε σαν ελικοπτεράκι η κυρια..ασχετα οτι στάλησε κ καναμε τους ταρζαν με τον πατέρα μου να την κατεβάσουμε..!! Συνεχίζουμε σε 2-3 κοντινα μερη κ τελικά το κοντερ εγραψε 10 τσιχλες στο χερι,2 κοτσυφοι,1 φασσα κ αλλες 3-4 τσιχλες για τις ζουριδες!! Γεμάτη μερα,σε μια σχετικα φτωχη χρονια για μας εδω κατω τουλαχιστον...
Op743BD.jpg
Μια χαρά τα κατάφερες φιλαράκι αν έπαιρνες και την μακρομυτα ακόμα καλύτερα, δεν πειράζει την επόμενη.

Εκανες καρτερι κυριως η περπατητο;
Το πρωι στις μαυρες πηρα 2 πουλια, βρηκα 1. Υπο κανονικες συνθηκες επρεπε να παρω ακομη 2 με 3 πουλια. Μετα περπατητο μιση ωρα μεχρι σε ενα μερος που ειδα που ανεμιζαν και εκατσα. Εκει ειχε χρονικα διαστηματα που νομιζα πως ηταν μπασιματα Οκτωβρη. Εκει πηρα 9 στο χερι και εχασα και μια. Σε καποια στιγμη ειχα 2 πουλια κατω, πηγα να τα μαζεψω και επαθα κυριολεκτικα πλακα απο τα πουλια που πετουσαν προσ τα μενα εκεινη τη στιγμη. Τα χαζευα γιατι δεν ηθελα να χασω τα σημαδια απο τα αλλα δυο. Μετα παλι περπατητο, εριξα 3 και βρηκα τα 2. Ειδα και καθαρα μπασιαρικα πουλια σε απιστευτο υψος με το που εσκασε η μερα καθως επισης και λιγες κοκκινοτσιχλες. Μαλλον φρεσκα πουλια ενοψει κακοκαιριας το οποιο επιβεβαιωνει κι ο κολλητος μου που πηγε χθες και σημερα για μπεκατσα με αρκετα σηκωματα και καλη καρπωση

δεν πειραζει επρεπε να τα βαλεις εστω και για λιγο παντα φερνουν αποτελεσμα τα f2
Το f2 ειναι το αγαπημενο μου φυσιγγι και εχω γραψει αρκετες φορεσ γιαυτο. Τα ειχα μαζι μου δεν ταριξα ηθελα να δω το Euromix και σε τετοιες συνθηκες

Status
Not open for further replies.
Back