Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μιας και αναφερθηκε το τρυφιλι
Βλεπω συχνα εκει να κυνηγουν το ορτυκι σε τρυφιλι
Δεν εχετε αντιδρασεις απο τους αγροτες
Εδω υπαρχουν και ειναι και ασχημες μαλιστα συνηθως
Ποτέ σε εμένα.
Κωπαΐδα και Θεσσαλία.

Το 2006 γι' αυτόν τον λόγο, στα Καλύβια (χωριό) Αιτωλοακαρνανίας, ένας κτηνοτρόφος - γαιοκτήμονας, σε συνέργεια με τον πατέρα του, είχε εκτελέσει εν ψυχρώ 5 αμέριμνους κυνηγούς, τον έναν μετά τον άλλο σαν κοτσύφια...!!! Ξεκλήρισε ολόκληρη την κυνηγοπαρέα...!!! "Έκλεισε" τόσα σπίτια...!!!
Κι όμως, βάσει του ισχύοντος νόμου, αυτός ο "άνθρωπος" σε λίγα χρόνια (εάν όχι ήδη) θα δικαιούται την αποφυλάκισή του κατόπιν επίσημης και νομιμότατης αιτήσεώς του...!!!
το θυμαμαι
Δεν ηξερα ομως οτι ηταν για αυτο το λογο

Το 2006 γι' αυτόν τον λόγο, στα Καλύβια (χωριό) Αιτωλοακαρνανίας, ένας κτηνοτρόφος - γαιοκτήμονας, σε συνέργεια με τον πατέρα του, είχε εκτελέσει εν ψυχρώ 5 αμέριμνους κυνηγούς, τον έναν μετά τον άλλο σαν κοτσύφια...!!! Ξεκλήρισε ολόκληρη την κυνηγοπαρέα...!!! "Έκλεισε" τόσα σπίτια...!!!
Κι όμως, βάσει του ισχύοντος νόμου, αυτός ο "άνθρωπος" σε λίγα χρόνια (εάν όχι ήδη) θα δικαιούται την αποφυλάκισή του κατόπιν επίσημης και νομιμότατης αιτήσεώς του...!!!
Από την οικογένεια του πιτσιρικά αυτοκτόνησε μετά από κάποια χρόνια και η μάνα του και η αδερφή του
Πρώτα η μάνα και όταν την βρήκε η κόρη της πήρε δηλητήριο και αυτή
Τις βρήκε ο άλλος γιός της οικογένειας όταν γύρισε από Αθήνα που είχε πάει σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Αν το εχεις περιφραγμενο δεν μπορι να μπει κανενας απαγορευεται αν οχι δεν μπωρης να απαγορευσεις σε κανενα μονο στην καλη θελησει του αλλου κυνηγου να φηγει μπορης να πονταρεις
Φίλε Ηλία, κάνεις λάθος! Απο την ιδιοκτησία μου, αν δεν περνά από μέσα δρόμος, είναι νομιμο να διώξω οποιονδήποτε ξένο είναι μέσα, άσχετα αν κάνει καρτέρι ή καμπινγκ ή έχει μπεί μεσα απλά για να κατουρίσει. Αυτό ισχύει ακόμα και για χωράφια, μποστάνια, ή ακομα και για ιδιωτικό δάσος! Το μόνο που δικαιούται είναι ένας εύλογος χρόνος να διασχίσει π.χ. το χωράφι μου για να φυγει - όχι πηγαινέλα;)

Φίλε Ηλία, κάνεις λάθος! Απο την ιδιοκτησία μου, αν δεν περνά από μέσα δρόμος, είναι νομιμο να διώξω οποιονδήποτε ξένο είναι μέσα, άσχετα αν κάνει καρτέρι ή καμπινγκ ή έχει μπεί μεσα απλά για να κατουρίσει. Αυτό ισχύει ακόμα και για χωράφια, μποστάνια, ή ακομα και για ιδιωτικό δάσος! Το μόνο που δικαιούται είναι ένας εύλογος χρόνος να διασχίσει π.χ. το χωράφι μου για να φυγει - όχι πηγαινέλα;)
Φίλε μου με συγχωρείς, αλλά νομίζω κάνεις λάθος, διάβασε τον νόμο ο οποίος το εξηγεί ξεκάθαρα. Αν θες να μην μπαίνει κυνηγός (μόνο για κυνήγι μιλάμε και όχι για άλλη δραστηριότητα), θα πρέπει να μαντρώσεις το χωράφι σου ή να φυτέψεις κάτι με το οποίο θα απαγορεύεται το κυνήγι. Με καλή διάθεση στα λέω αυτά, έχω κι γω χωράφια και δεν έχω διώξει ποτέ κανένα κυνηγό, γιατί δεν προβλέπεται από τον νόμο.

Καλησπέρα παιδιά πραγματικά πολύ άσχημα τα τελευταία γεγονότα στη χώρα μας δυστυχώς ελπίζω μόνο να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές κ εν συνεχεία να δουλέψει ο κρατικός μηχανισμός για όσους επλιγησαν από αυτή τη συμφορά.. λογικά ήταν κ το τελειωτικό χτύπημα όσον αφορά τη κυβέρνηση Κούλη...
Τεσπα διαβάζοντας το παραπάνω για τα καρτερία κλπ θα αναφέρω ένα περιστατικό χθεσινό....
Είχα πει σε ένα χωράφι με ηλιοσπορα κ όπως το περπάταγα βλέπω ρε παιδιά του πλαστικές καρέκλες η μια μέσα στην άλλη κ 3 σκαμπό παρακαλώ....
Οι καρέκλες είχαν φύγει σε ένα αυλάκι που είχε το χωράφι ακριβώς από πίσω τα σκαμπό ακόμα στη θέση τους...
Λέω είναι δυνατόν 15 μέρες πριν να υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα βάλει κάποιο σημάδι για καρτέρι κ δν θα τον ενοχλήσει κανείς;;;

Πραγματικα η κατασταση ειναι τραγικη,καιγετε η ελλαδα απο ακρη σε ακρη,η βορεια ευβοια καηκε ολη και η φωτια παει προς μαντουδι,δηλαδη αν περασει απο εκει θα φτασει ψαγνα,πως να μιλησεις για κυνηγι,τα δυσκολα ειναι μπροστα μας,δεν ξερω τι να πω,η στεναχωρια ειναι απιστευτη!

Έχω την εντύπωση ότι μπορείς να κυνηγήσεις σε καλλιέργειες εφόσον έχει γίνει η συγκομιδή. Προσωπικά όποτε πήγαινα με το σκυλάκι μου για ορτύκια είχα στο μυαλό μου πάντα ότι εγώ είμαι επισκέπτης στον χώρο και δεν αλωνιζα μέσα στα τριφύλλια, μόνο το σκυλί έβαζα και όταν φερμαρε έμπαινα μέσα προσπαθώντας να μην σβαρνιζω τα πόδια μου. Σκεφτόμουν πάντα ότι εκεί που κυνηγάω εγώ βγάζει ο άλλος το ψωμί της οικογένειας του και μπορώ να πω ότι δεν με ενοχλησε ποτέ κανείς

Πραγματικα η κατασταση ειναι τραγικη,καιγετε η ελλαδα απο ακρη σε ακρη,η βορεια ευβοια καηκε ολη και η φωτια παει προς μαντουδι,δηλαδη αν περασει απο εκει θα φτασει ψαγνα,πως να μιλησεις για κυνηγι,τα δυσκολα ειναι μπροστα μας,δεν ξερω τι να πω,η στεναχωρια ειναι απιστευτη!
Το μονο ακαφτο(αν θα μεινει δηλαδη),θα ειναι το τελεθριο και το δασος απο την πλευρα της Λιχαδας.ΙΣΩΣ και καποια παραλιακα κομματια στο βορειοανατολικο κομματι της Ευβοιας.Απο εκει και περα,μενει η περιοχη αναμεσα Μαντουδι και Ψαχνα,που περιλαμβανει το Προκοπι και ανατολικοτερα την περιοχη νατουρα.
Βεβαια εκει δυσκολα θα πιασει φωτια καθως απαγορευεται το κυνηγι.Ετσι αυτοι οι παλιανθρωποι δεν θα τουφεκανε,με αποτελεσμα να δημιουργουνται σπινθηρες απο τα σκαγια.Το εχει πει και ο Δογκανος αυτο.Με αυτο τον τροπο εφαγε ενα τρυγονι,το οποιο στην πορεια του προς το εδαφος εγινε ορτυκι....

ΥΓ:Ολη η υπολοιπγ Ευβοια καηκε και θα γινει επισημως ενα απεραντο εργοταξιο ανεμιστων παλουκιων....

Φίλε μου με συγχωρείς, αλλά νομίζω κάνεις λάθος, διάβασε τον νόμο ο οποίος το εξηγεί ξεκάθαρα. Αν θες να μην μπαίνει κυνηγός (μόνο για κυνήγι μιλάμε και όχι για άλλη δραστηριότητα), θα πρέπει να μαντρώσεις το χωράφι σου ή να φυτέψεις κάτι με το οποίο θα απαγορεύεται το κυνήγι. Με καλή διάθεση στα λέω αυτά, έχω κι γω χωράφια και δεν έχω διώξει ποτέ κανένα κυνηγό, γιατί δεν προβλέπεται από τον νόμο.
Ευχαριστώ, θα το ξανακοιτάξω για σιγουριά.

Καλησπέρα παιδιά πραγματικά πολύ άσχημα τα τελευταία γεγονότα στη χώρα μας δυστυχώς ελπίζω μόνο να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές κ εν συνεχεία να δουλέψει ο κρατικός μηχανισμός για όσους επλιγησαν από αυτή τη συμφορά.. λογικά ήταν κ το τελειωτικό χτύπημα όσον αφορά τη κυβέρνηση Κούλη...
Τεσπα διαβάζοντας το παραπάνω για τα καρτερία κλπ θα αναφέρω ένα περιστατικό χθεσινό....
Είχα πει σε ένα χωράφι με ηλιοσπορα κ όπως το περπάταγα βλέπω ρε παιδιά του πλαστικές καρέκλες η μια μέσα στην άλλη κ 3 σκαμπό παρακαλώ....
Οι καρέκλες είχαν φύγει σε ένα αυλάκι που είχε το χωράφι ακριβώς από πίσω τα σκαμπό ακόμα στη θέση τους...
Λέω είναι δυνατόν 15 μέρες πριν να υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα βάλει κάποιο σημάδι για καρτέρι κ δν θα τον ενοχλήσει κανείς;;;
Αυτά που αναφέρεις για καρέκλες κλπ, προσωπικά με έχουν κάνει να μη θέλω να πάω κυνήγι στην έναρξη.

Αυτά που αναφέρεις για καρέκλες κλπ, προσωπικά με έχουν κάνει να μη θέλω να πάω κυνήγι στην έναρξη.
Κοίτα κ εγώ ξενερώνω με κτ τέτοια αλλά προσωπικά θα πάω κ άλλες φορές εκεί πριν την έναρξη κ αν τους πετύχω θα τους κάνω συζήτηση γτ αυτό τα πράγματα είναι αστειοτητες...
Εγώ προσωπικά φίλε Μ στην έναρξη θα πάω νωρίς..αν κάποιος εκεί που θέλω να κάτσω έχει πάει πιο νωρίς θα τον χαιρετήσω θβτου μιλήσω κ λίγο κ θα παω λίγο πιο πέρα...50μ το πολύ..κ έτσι λειτουργώ στα καρτερία γενικά...τώρα κτ θεωρίες περί πιστών κλπ για μένα δν υπάρχουν πουθενά απλά γελάω....

Κ μια καλή λύση για την έναρξη παντα,είναι να είστε 5-6 άτομα κ για να πιάσετε το χωράφι καλά αλλά κ για να διανυκτερεύσετε αν θέλετεε κ να κάνετε χαβαλε.ετσι είναι η έναρξη...αλλιώς όποιος πάει πρώτος ...

Κ μια καλή λύση για την έναρξη παντα,είναι να είστε 5-6 άτομα κ για να πιάσετε το χωράφι καλά αλλά κ για να διανυκτερεύσετε αν θέλετεε κ να κάνετε χαβαλε.ετσι είναι η έναρξη...αλλιώς όποιος πάει πρώτος ...
Η απλά πας κάπου μακριά από τα γνωστά σημεία που μαζεύονται όλοι και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και το κορμί σου χωρίς σκαγια. Όλοι οι μαλακές στην έναρξη στα γνωστά σημεία είναι μαζεμένοι γιατί βαριούνται να ψάξουν.

Η απλά πας κάπου μακριά από τα γνωστά σημεία που μαζεύονται όλοι και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και το κορμί σου χωρίς σκαγια. Όλοι οι μαλακές στην έναρξη στα γνωστά σημεία είναι μαζεμένοι γιατί βαριούνται να ψάξουν.
Δημήτρη μου στην έναρξη 50 χωράφια ν βρεις τα πουλιά σε 2-3θα πάνε..οπότε δν το γλυτώνεις το πανηγύρι αν θες ν κυνηγήσεις. Από τη δεύτερη μέρα κ ύστερα μαζί σ ο καθένας με τη τύχη του.. πρώτη όμως θέλει Ολυμπια ψυχραιμία.

Παιδιά, μόλις πριν λίγα λεπτά έβλεπα σε ζωντανή μετάδοση στην ΕΡΤ1 τη φωτιά από ένα ωραίο χωράφι με ήλιους που συνορεύει με συστάδες από τεράστια δέντρα στο Σπαθάρι Ευβοίας...!!!
Το συγκεκριμένο σημείο φαίνεται ιδανικός τρυγονότοπος και είναι πάρα πολύ κρίμα, τόσο για τα τρυγόνια εκεί, όσο και για τους κυνηγούς οι οποίοι είχανε σκοπό να το επισκεφθούνε από την έναρξη και μετά...
Δεν έχω ιδέα, βέβαια, για το εάν στον συγκεκριμένο τόπο επιτρέπεται το κυνήγι και από πότε (20/8 ή 15/9). Οι Ευβοιείς κυνηγοί του φόρουμ ή άλλοι που γνωρίζουν το συγκεκριμένο μέρος σίγουρα μπορούν να μας βεβαιώσουν...
Κινδυνεύει, δε, και το ίδιο το χωριό Σπαθάρι...!!!

Ο Θεός να βάλει το χέρι του...!!! Έλεος...!!!
Άμποτε να τελειώσει το συντομότερον δυνατόν αυτή η "πύρινη κόλαση" σε όλα τα ανοικτά μέτωπα...!!!

Συμφωνώ και επαυξάνω Δημήτρη! Κι εγώ αυτήν ακριβώς την πρακτική εφαρμόζω...

Status
Not open for further replies.
Back