Ρυθμιστική 2021 και το μέλλον του τρυγονιού

• Thread starter Thread starter free
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κάτι μου λέει ότι η αποδημία φέτος θα περάσει αντουφεκιστη,ευτυχώς θα κάνω κάνα μπάνιο στην άδεια και από του χρόνου δεν θα έχω και λόγω να παίρνω ουτε άδεια τον Σεπτέμβρη
Το πήρες απόφαση και το δέχτηκες ότι θα σου κόψουν το τρυγόνι; Ίσως και να μην έχεις άδικο αλλά ούτε μια μάχη δεν δώσαμε.

Πες μου τι θεωρείς μάχη και θα σου πω! :)
Αυτή που προφανώς θα εννοείς και συ στο παραπάνω ποστάρισμα σου και στην οποία δεν αναφέρεσαι εκτενώς .
Αυτό που βλέπω χρόνια τώρα ειναι ότι οι μόνες μάχες που δίνονται πια ,ειναι οι "μάχες" που δίνονται μέσα από πληκτρολόγια οπου και εκτονώνονται βγάζοντας το απωθημένο μας. Η αλήθεια ειναι αυτή και είναι και πικρή.
Μάχες ενεργητικές δεν δίνονται πια για τίποτα και σε κανένα επίπεδο. Έχουμε περιορίσει τον όρο της λέξης σε μία wifi καναπεδίστικη αντίδραση στην οποία δεν χρειάζεται να κινητοποιηθούμε ,να ενεργοποιηθούμε ,να τρέξουμε να συσπειρωθούμε , να ταλαιπωρηθούμε ρε γαμώτο στην τελική. Eγω αυτό εννοώ ρωτώντας ρητορικά για το αν εγινε κάτι και δεν το πήρα χαμπάρι.Και αν θέλεις παράδειγμα θα πω ετούτο χωρίς να γράφω πολλά . Στην συγκεκριμένη συγκυρία λοιπόν επειδή δεν μπορούμε ή μάλλον δεν θέλουμε να φανούμε ενεργητικοί, όπως να σηκωθούμε από την καρέκλα , να λάβουμε μέρος στις διαδικασίες των συλλόγων δυναμικά και να πάρουν το μήνυμα , ο αγώνας μας περιορίζεται στο να βγάλουμε άδειες σε ανεξάρτητους συλλόγους .
Ενα παράδειγμα ανάφερα και δεν είναι μομφή για κανέναν .Στην τελική μπορεί να το κανω κι εγω. Ποιος ξέρει....Ομω; μάχη δεν το θεωρώ.

Μάχη λοιπόν χωρίς να σπάσουν αυγά ,χωρίς τρέξιμο ,χωρίς να αφιερώσουμε απ τον χρόνο μας και χωρίς συσπείρωση και μαζικότητα δεν γίνεται και τετοια μάχη εγώ δεν πιστεύω να δω, όπως και δεν είδα και σε πολλά άλλα.

Αυτή που προφανώς θα εννοείς και συ στο παραπάνω ποστάρισμα σου και στην οποία δεν αναφέρεσαι εκτενώς .
Αυτό που βλέπω χρόνια τώρα ειναι ότι οι μόνες μάχες που δίνονται πια ,ειναι οι "μάχες" που δίνονται μέσα από πληκτρολόγια οπου και εκτονώνονται βγάζοντας το απωθημένο μας. Η αλήθεια ειναι αυτή και είναι και πικρή.
Μάχες ενεργητικές δεν δίνονται πια για τίποτα και σε κανένα επίπεδο. Έχουμε περιορίσει τον όρο της λέξης σε μία wifi καναπεδίστικη αντίδραση στην οποία δεν χρειάζεται να κινητοποιηθούμε ,να ενεργοποιηθούμε ,να τρέξουμε να συσπειρωθούμε , να ταλαιπωρηθούμε ρε γαμώτο στην τελική. Eγω αυτό εννοώ ρωτώντας ρητορικά για το αν εγινε κάτι και δεν το πήρα χαμπάρι.Και αν θέλεις παράδειγμα θα πω ετούτο χωρίς να γράφω πολλά . Στην συγκεκριμένη συγκυρία λοιπόν επειδή δεν μπορούμε ή μάλλον δεν θέλουμε να φανούμε ενεργητικοί, όπως να σηκωθούμε από την καρέκλα , να λάβουμε μέρος στις διαδικασίες των συλλόγων δυναμικά και να πάρουν το μήνυμα , ο αγώνας μας περιορίζεται στο να βγάλουμε άδειες σε ανεξάρτητους συλλόγους .
Ενα παράδειγμα ανάφερα και δεν είναι μομφή για κανέναν .Στην τελική μπορεί να το κανω κι εγω. Ποιος ξέρει....Ομω; μάχη δεν το θεωρώ.

Μάχη λοιπόν χωρίς να σπάσουν αυγά ,χωρίς τρέξιμο ,χωρίς να αφιερώσουμε απ τον χρόνο μας και χωρίς συσπείρωση και μαζικότητα δεν γίνεται και τετοια μάχη εγώ δεν πιστεύω να δω, όπως και δεν είδα και σε πολλά άλλα.
Σωστά τα λες αλλά για να μαζευτούμε χρειάζεται κάποιος να το οργανώσει κεντρικα να το χρηματοδοτήσει (ναι χρειάζεται και αυτό) να το επιβλέψει και να το εκτελεσει.Για αυτον τον οργανωτικό ρόλο πέραν των άλλων έχουμε τους ΚΣ, ΚΟ και ΚΣΕ.Ομως τουλαχιστον το μεγαλύτερο μέρος μας πούλησε.Μη ξεχνάς ότι στη διακοπή του κυνηγιού φώναζαν οι κυνηγοί να γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.Η ΚΣΕ και τουλάχιστον η ΔΚΟΣΕ στην οποία υπάγεται ο ΚΣ που ανήκω ποιούσαν την νησσα, στο νομο όμως για τα δεσποζομενα , που έθιγε οικονομικά συμφέροντα συγκεκριμένων κλάδων μέχρι και ο καράφλας βγήκε να μοιράζει φυλλάδια και με επεξήγηση εις τη γαλλικη .Μονο κάποιοι ΚΣ προς τιμήν τους αντέδρασαν σε εντελώς τοπικό επίπεδο χωρίς να μπορούν να επιφέρουν το επιθυμητό αποτελεσμα.Πανε τώρα ξεκινά να κατέβεις Σύνταγμα και ποσταρισε εδώ την ώρα.Ποσοι νομίζεις παρακολουθούν και πόσοι τελικά θα μαζευτουν;Το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον τραγελαφικο.Στο πούλημα της ΚΣΕ μια είναι η λύση διαμαρτυρίας, αποχώρηση από το σχήμα.Και στην τελική αν οι ανεξαρτητοι ΚΣ η κάποιο άλλο σχήμα που μπορεί να προκύψει από την τρέχουσα αποδόμηση, δυναμώσουν σε στελέχωση πιστεύεις δεν μπορούν να διαδεχθούν την υπάρχουσα κατάσταση;Εξάλλου για το κράτος έχουμε δει πρακτικά ότι συγκεντρώσεις , διαμαρτυρίες κλπ τα αντιμετωπίζει σαν γραφικότητες και προχωράει όπως σχεδίαζε έτσι και αλλιώς η στη χειρότερη αν ενοχλούν τα διαλύει.Καλο είναι να αντιληφθούμε ότι οποιος είναι σε θέση ισχύος υπολογίζει μόνο τον ισχυρό αντίπαλο, αυτόν που ξέρει ότι μπορεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να τον αποκαθηλώσει από τη θέση του.Καποτε ένα επιτελής του Μάο πήγε και του είπε: "Ο λαός είναι οργισμένος και είναι στους δρόμους και φωνάζει!" και ο Μάο του απάντησε: "Όσο φωνάζουν είναι όλα καλά,να ανησυχήσεις όταν σταματήσουν να φωνάζουν...".

Συμφωνώ Δημήτρη. Αλλά και αυτό που γράφει ο Παναγιώτης είναι πολύ σωστό επίσης. Εγώ και εσύ μπορούμε να κάνουμε λίγα πράγματα. Ένα από αυτά είναι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των κατάλληλων θεσμών. Όταν αυτοί είναι ανύπαρκτοι επί της ουσίας τι κάνουμε; Δεν πρέπει να πιέσουμε με κάποιον τρόπο για αλλαγή συμπεριφοράς; Από την άλλη όταν εμείς σαν απλοί κυνηγοί απέχουμε από τους συλλόγους αναρωτιέμαι πόσο δίκαιο είναι να κατακρίνουμε τόσο έντονα τους συλλόγους, τις ομοσπονδίες και την ΚΣΕ. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου και όπως και εσύ έτσι και εγώ δεν κρίνω κάποιον συνάδελφο που θα βγάλει άδεια σε συνεργαζόμενο ή ανεξάρτητο σύλλογο. Εγώ τα ζύγισα και έπραξα αυτό που θεώρησα σωστό και θα δείξει αν ήταν καλή κίνηση ή όχι.

Καλή συνέχεια.

Συμφωνώ Δημήτρη. Αλλά και αυτό που γράφει ο Παναγιώτης είναι πολύ σωστό επίσης. Εγώ και εσύ μπορούμε να κάνουμε λίγα πράγματα. Ένα από αυτά είναι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των κατάλληλων θεσμών. Όταν αυτοί είναι ανύπαρκτοι επί της ουσίας τι κάνουμε; Δεν πρέπει να πιέσουμε με κάποιον τρόπο για αλλαγή συμπεριφοράς; Από την άλλη όταν εμείς σαν απλοί κυνηγοί απέχουμε από τους συλλόγους αναρωτιέμαι πόσο δίκαιο είναι να κατακρίνουμε τόσο έντονα τους συλλόγους, τις ομοσπονδίες και την ΚΣΕ. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου και όπως και εσύ έτσι και εγώ δεν κρίνω κάποιον συνάδελφο που θα βγάλει άδεια σε συνεργαζόμενο ή ανεξάρτητο σύλλογο. Εγώ τα ζύγισα και έπραξα αυτό που θεώρησα σωστό και θα δείξει αν ήταν καλή κίνηση ή όχι.

Καλή συνέχεια.
Αχ Βασίλη μου τις ίδιες σκέψεις με εσένα εχω και εγώ δυστυχώς όμως όπως γνωρίζεις πολύ καλά εδώ στο νησί όταν προσπαθείς να πεις το σωστό είσαι το μαύρο πρόβατο Πρόσφατα με διέγραψαν απο τοπικό σαιτ γιατι είπα την αλήθεια οτι δηλ . οδηγούν τον κόσμο στους ανεξάρτητους συλλόγους) ακόμη ακόμη απενεργοποίησαν σχόλια στην σελίδα του συλλόγου (αν εχεις την δυνατότητα μπες να δεις). Ενας σύλλογος που για πάνω απο 20 χρόνια ψηφίζε-ει Καραγιάννη - Σταθόπουλο.

Καλή συνέχεια.
Ας το παρουμε ολο απο την αρχη.Στη δημοκρατια ο λαος ψηφιζει και η πλειοψηφια του καθοριζει το εκλογικο αποτελεσμα και το ποια παραταξη θα συστησει την κεβερνηση.Η καθε κυβερνηση εχει λαικη - πλεοψηφικη εντολη!Εντολη να ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ τη Χωρα και το εθνος συμφωνα με τις επιταγες τους Συνταγματος κατα τον συμφεροτερο τροπο.Αν η κυβερνηση δεν υπηρετει τη λαικη εντολη, κατα την κριση του λαου,τοτε στις επομενες εκλογες η παραταξη αυτης της κυβερνησης απλα θα χασει την πλειοψηφια και θα θα χασει το δικαιωμα διακυβερνησης.Αυτα με τις ΚΟ και την ΚΣΕ δεν ισχυουν σαν διαδικασιες αναδειξης ισχυει ομως οτι η δυναμη τους πηγαζει απο τον αριθμο των κυνηγων που αριθμουν στις ταξεις τους.Αν φετος εκδοθουν 40000 αδειες σε συνεργαζομενους συλλογους και 100000 σε ανεξαρτητους, η ΚΣΕ (και ας τα εχει ρυθμισει ετσι με τα κομματα ωστε τα φραγκακια να καταληγουν στις τσεπες τις βρεξει χιονισει) θα εχει η δεν θα εχει απωλεσει το δικαιωμα να εκπροσωπει τους κυνηγους;Θα μπορει αυτο το δικαιωμα να το διεκδικησει αυτος που συγκεντρωσε την πλειοψηφια των κυνηγων στις ταξεις του?Βλεπει κανεις καμια διαιρεση;Δημιουργειται αποτελεσμα απο την αντιδραση των κυνηγων μεσα απο την επιλογη για αλλαγη κατευθυνσης.Χωρις φωνες,αιματα και διχονιες.Η δε ΚΣΕ ειναι παντα εδω να μας αποδειξει εμπρακτα οτι καναμε λαθος και οτι πρεπει να επιστρεψουμε.Αν και νομιζω οτι αυτο το τραινο το εχασε.Μη φοβαστε να δοκιμασετε το καινουργιο.Και εγω φοβομουν αλλα πλεον δεν παει αλλο με το κατεστημενο.Η φλυκταινα πρεπει να σπασει να τρεξει το πυον για να καθαρισει.

Διαβάζοντας τα παραπάνω έχω να πω ότι η ιστορία διδάσκει ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνες περίτρανο σύγχρονο παράδειγμα η απελευθέρωση του γένους,που πάλι πήρε 400 χρόνια για να υλοποιηθεί και επετεύχθη γιατί συνέβαλε εξωτερικός παράγοντας που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του.Στο δι ταύτα οι βλέψεις για το κυνήγι είναι δυσοίωνες έως ζωφερες, υπάρχει συρικνωση , διχόνοια, διαμελισμός ,και ανοργανοσια από τους υπεύθυνους ανεύθυνους.Η καινούργια τάξη πραγμάτων που θα έρθει σε μερικά χρόνια θα κατατάξει το κυνήγι σε σπορ για έχοντες και κατέχοντες που θα το απολαμβάνουν με το ανάλογο τίμημα.Οι αντικυνηγετικες φωνές πληθαίνουν το(σπορ)δεν φέρνει τα αναμενόμενα έσοδα ποια.Τι κάνουμε εμείς που λατρεύουμε το παραδοσιακό κυνήγι ΤΙΠΟΤΑ είμαστε παραδομένοι στην μοίρα μας και στο πληκτρολόγιο, γιατί είμαστε η γενιά των κοιμησμενων που πρέπει να περάσουν 400 χρόνια για να ξυπνήσει.Οποιος γνωρίζει το πείραμα του βατράχου καταλαβαίνει τι συμβαίνει σε όλες τις παραμέτρους της ζωής και της κοινωνίας μας . Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι και θα το απολαμβάνω μέχρι να μου το κόψουν.

Για κάθε κοινωνική ομάδα που νιώθει την ανάγκη να αγωνιστεί για τα δικαιώματά της, υπάρχουν πολλές άλλες που τους διαφεύγει εντελώς, ακόμη και η ίδια η ύπαρξη αυτής της κοινωνικής ομάδας, πόσο μάλλον η ανάγκη της για αγώνα. Ακόμα και εντός της κυνηγετικής κοινότητας, υπάρχουν πολλοί που έχουν πολλά να χάσουν και άλλοι που έχουν άλλα τόσα να κερδίσουν και, πολλοί από αυτές τις επάλληλες ομάδες, αγνοούν εκείνους που δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν και τίποτα πια για να κερδίσουν. Όσο το δημόσιο βήμα θα κατακλύζεται από πλούτο, νομιμότητα και ευημερία, ακόμα και ο πιο δίκαιος κοινωνικός αγώνας θα κρίνεται πάντοτε αναίτιος, ειδικά όταν αυτός προϋποθέτει την αμφισβήτηση της γνησιότητας του παραπάνω τρίπτυχου.

Στη φιλελεύθερα κατακερματισμένη μας κοινωνία και την εποχή της ατομικής ευθύνης, των νόμων της Αγοράς και της ελευθερίας των μονοπωλίων της, ας βγάλει ο καθένας την αδειούλα του εκεί που τον βολεύει και, ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κώλος μας. Από τον ερχόμενο Μάρτη, κάνουμε και επανάσταση άμα λάχει. Κι αυτή αγορ-αστικό χόμπι έχει γίνει άλλωστε, για Τ-Σ-Κ με αυστηρό dress code. Μέχρι τότε μπορεί να έχουν αρθεί και οι περιορισμοί μετακίνησης.

Οι θεσμοί, όταν χάνουν τη λειτουργική τους χρησιμότητα, δεν χάνονται μαζί της, ιεροποιούνται και ικανοποιούν κυρίως μεταφυσικές ανάγκες, απαιτώντας, εκτός απ’ τη ψυχή μας, καμιά φορά και τη ζωή μας να δώσουμε γι’ αυτούς.

Υ.Γ.:
Από μικρό παιδί έβλεπα σε ντοκουμέντα του ’40 τα θύματα των αντιποίνων να σκάβουν με τα χέρια τους τον ομαδικό τους τάφο και στο τέλος να περιμένουν στωικά την εκτέλεσή τους από τους Ναζί, και αναρωτιόμουν αφελώς: Γιατί δεν ορμούσαν στο απόσπασμα να υπερασπιστούν τη ζωή τους έστω την τελευταία στιγμή; Αφού το αποτέλεσμα στη χειρότερη θα ήτανε το ίδιο. Ακόμη και σήμερα, δεν είμαι σίγουρος για την εξήγηση που αυθαίρετα έχω δώσει.

Καθορισμός τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2021 – 2022.

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ με την οποία καθορίζεται το ύψος των τελών έκδοσης αδειών θήρας, για το κυνηγετικό έτος 2021 – 2022 κατά κατηγορία κυνηγών.

Με την δημοσίευση της ΚΥΑ καθορισμού των τελών, μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης αδειών θήρας από Δευτέρα 9/8/2021.

https://dasarxeio.com/2021/08/06/100022/
https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2021/08/74665_2255_2021.pdf

Αχ Βασίλη μου τις ίδιες σκέψεις με εσένα εχω και εγώ δυστυχώς όμως όπως γνωρίζεις πολύ καλά εδώ στο νησί όταν προσπαθείς να πεις το σωστό είσαι το μαύρο πρόβατο Πρόσφατα με διέγραψαν απο τοπικό σαιτ γιατι είπα την αλήθεια οτι δηλ . οδηγούν τον κόσμο στους ανεξάρτητους συλλόγους) ακόμη ακόμη απενεργοποίησαν σχόλια στην σελίδα του συλλόγου (αν εχεις την δυνατότητα μπες να δεις). Ενας σύλλογος που για πάνω απο 20 χρόνια ψηφίζε-ει Καραγιάννη - Σταθόπουλο.
Καλά με δυο εκλέκτορες στην κσε τι ήθελες να σου κάνουν.
προσεχε από δω και πέρα γιατί θα σου απολύσουν το σκύλο και θα σε κυνηγά.

Υ.Γ.:
Από μικρό παιδί έβλεπα σε ντοκουμέντα του ’40 τα θύματα των αντιποίνων να σκάβουν με τα χέρια τους τον ομαδικό τους τάφο και στο τέλος να περιμένουν στωικά την εκτέλεσή τους από τους Ναζί, και αναρωτιόμουν αφελώς: Γιατί δεν ορμούσαν στο απόσπασμα να υπερασπιστούν τη ζωή τους έστω την τελευταία στιγμή; Αφού το αποτέλεσμα στη χειρότερη θα ήτανε το ίδιο. Ακόμη και σήμερα, δεν είμαι σίγουρος για την εξήγηση που αυθαίρετα έχω δώσει.
θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η εξήγησή σου , γιατί και εγώ είχα πάντα την ιδια απορία , χωρίς να μπορώ να δώσω κάποια λογικοφανή απάντηση.

Οι θεσμοί, όταν χάνουν τη λειτουργική τους χρησιμότητα, δεν χάνονται μαζί της, ιεροποιούνται και ικανοποιούν κυρίως μεταφυσικές ανάγκες, απαιτώντας, εκτός απ’ τη ψυχή μας, καμιά φορά και τη ζωή μας να δώσουμε γι’ αυτούς.
εδώ αγαπητέ , το έχασα τελείως .... o_O o_O

θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η εξήγησή σου , γιατί και εγώ είχα πάντα την ιδια απορία , χωρίς να μπορώ να δώσω κάποια λογικοφανή απάντηση.
Νομίζω η απάντηση είναι, ότι ο άνθρωπος ξέροντας ότι το τέλος του πλησιάζει, ενδόμυχα προσπαθεί να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο ζωής μπορεί, μήπως και κάτι αλλάξει. Ακόμη και αν σ' αυτόν τον περισσότερο χρόνο σκάβει τον τάφο του.

το ερώτημα για εμένα δεν έχει λυθεί ακόμα ( οι διάφορες απόψεις σας με έκαναν πάλι αναποφάσιστο ) και ο χρόνος μετρά αντίστροφα ........... τικ....... τακ ......... μέχρι το πρωί της Δευτέρας .

τελικά το σύστημα πέφτει πιό εύκολα από μέσα ( άδεια σε συνεργαζόμενο και συμμετοχή στα κοινά )
ή
με εξωτερική επέμβαση ( άδεια σε ανεξάρτητο και αναμονή διάλυσης της ΚΣΕ )

τικ .. τακ ... τικ .... τακ .........

.think.

το ερώτημα για εμένα δεν έχει λυθεί ακόμα ( οι διάφορες απόψεις σας με έκαναν πάλι αναποφάσιστο ) και ο χρόνος μετρά αντίστροφα ........... τικ....... τακ ......... μέχρι το πρωί της Δευτέρας .

τελικά το σύστημα πέφτει πιό εύκολα από μέσα ( άδεια σε συνεργαζόμενο και συμμετοχή στα κοινά )
ή
με εξωτερική επέμβαση ( άδεια σε ανεξάρτητο και αναμονή διάλυσης της ΚΣΕ )

τικ .. τακ ... τικ .... τακ .........

.think.
Παρομοίως.
Ανεξάρτητος μάγκες.

Όπως είπα, δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει διότι είναι εντελώς αυθαίρετη εξήγηση και τη θέτω για χάρη της συζήτησης, αλλά, νομίζω πως η τελευταία σκέψη ενός ανθρώπου σε αυτή την κατάσταση είναι: «και μη χειρότερα».

Ας μη ξεχνάμε πως, συνήθως, τα αθώα θύματα των αντιποίνων, ήταν οικογενειάρχες άνθρωποι νοικοκυραίοι, οι οποίοι πιθανότατα και να μην υποστήριζαν τον αγώνα εξαιτίας του οποίου εκτελούνταν, ίσως γιατί ένιωθαν πως είχαν πολλά να χάσουν, και να αποδέχονταν αμαχητί το κακό που τους έβρισκε, προσπαθώντας να διατηρήσουν τουλάχιστον τα όσα έχουν, ελπίζοντας πως μ’ αυτή τη στάση τους θα διασώσουν το βιος τους και τους απογόνους τους που μάλλον θα έβαζαν σε κίνδυνο με μια αντίδρασή τους. Ίσως η στάση τους να αποδείχτηκε ιστορικά σωστή με βάση το παραπάνω σκεπτικό, αλλά, ως παράδειγμα για τους απογόνους τους, στους οποίους όπως φαίνεται έχει περάσει στο υποσυνείδητο, νομίζω πως δεν ήταν το καλύτερο.

Κάποιο μέλος εδώ μέσα είχε πει πως, «η Πολιτική είναι η τέχνη του να επιλέγεις το κακό από το χειρότερο», η οποία όμως τέχνη, κατά τη γνώμη μου, δε διασφαλίζει την πορεία από το καλό στο καλύτερο, τουλάχιστον από την ανθρωπιστική πλευρά.

Νομίζω η απάντηση είναι, ότι ο άνθρωπος ξέροντας ότι το τέλος του πλησιάζει, ενδόμυχα προσπαθεί να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο ζωής μπορεί, μήπως και κάτι αλλάξει. Ακόμη και αν σ' αυτόν τον περισσότερο χρόνο σκάβει τον τάφο του.
Κι αυτό φαίνεται πιθανό αλλά μου θυμίζει λίγο τις "εκτελέσεις" στον "Ισοβίτη" του Αρκά. :)

Last edited:
Back