μπραβο ρε Μητσο, τις βλεπω λιγο παχουλες
απο τα τζουμερκα ειναι?
απο τα τζουμερκα ειναι?

Σήμερα άλλαξα μέτος γιατι πίδτευα οτι δεν θα πανε εκει που τις ντουφέκισα χθες.Οντως ετσι και εγινε.Μόνο που ήρθαν απο χαμηλά,μέσα απο την ρεματιά και κλάρωσαν πισω μου στα 20 μ.Εκαναν τα παιχνιδάκια τους και εφυγαν.Περίμενα μέχρι 10:30 αλλά τιποτα.Φευγω και πηγαίνω στο χθεσινό μέρος αλλά και κει τίποτα.Τα μαζευω και δρόμο για την τριτη επιλογή που την φυλάω για όταν βρέξει.
Κατεβαίνονταε απο το αυτοκίνητο θα λεκανα μια πορεία γύρω στο 1 χλμ.Στα 100μ. αρχίζω να γεμίζω το όπλο.Με το που βάζω το πρώτο 6αρι ακουω να ξεκλαρώνουν δεξια μου στην πλαγιά απο πολύ πυκνά πουρνάρια και βουτάνε κατω.Μην φανταστείτε οτι μιλάω για πολλά πουλιά.Ενα κοπαδακι 8 πουλιών ειναι και αντε και 2 με 3 που γυρνάνε σαν τις πόρνες.
Χωρις να προλάβω να βαλω δευτερο φυσίγγι γυρνάω και ντουφεκάω μια σε πολύ μεγάλη απόσταση.Ντουμάνιασε στο φτερό και συνέχισε για 3 δευτερόλεπτα την πορεία και ξαφνικά την βλέπω να πατσαβουριάζεται.Η απόσταση απο μένα γυρω στα 200μ.Την εψαχνα 1 ώρα και 20 λεπτά.Πολύ πυκνό αλλά σίγουρα δεν εψαχνα σωστά.Δεν βρήκα σκάσιμο ουτε φτερά.Ισως και να σκάλωσε στα πυκνά πουρνάρια.Ψάχνωντας πεσα μεσα στα βατα ,ξεσκίστηκα ,εσκισα το πουλόβερ και ακούστηκαν τα πρωτα καλά μπινελίκια της χρονιάς.
Απογοητευμένος συνέχισα την πορεία και μεσα απο 500μ μου πετιέται μια ανάμεσα στα πουρνάρια .Ευτυχώς την πήρα .Ετσι για να λεω πως το μάτωσα.
Περα απο την πλάκα είναι ένα πουλί απο αυτά που σπάνια βλέπεις.Μεγάλο πολύ και ωραίο.Γνήσιο παχύ πουλί Τζουμέρκων.
Θα καθίσω λίγο ίσα να ξεκουραστώ και θα φύγω.Περιμένω την βροχή της Κυριακής για να τις αποτελειώσω.
screen shot windows 7
Για το μονο που παραπονιέμαι και στενοχωριέμαι Αρη ειναι να χανω πουλιά.Ειδικά τώρα που ειναι λίγα και θελει πολύ κόπο.Τώρα μόλις μπαινω στο αμάξι .Ξαναπήγα παλι αλλά το μέρος ειναι απροσπέλαστο.Τα βατα κοντεψαν να μου βγαλουν τα ματια.Μαγουλα και μύτη τρέχουν αιματα και τα μπινελίκια αράδα......Τα βάτα υψώνονται και σκαρφαλώνουν στα πουρνάρια.Βατα ,φτερες και πουρνάρια ....τι να βρω ; Αυτά ειναι που μου σπάνε τα νευρα.Η κουραση απο το περπάτημα και την ορθοστασία η το κρύο δεν με νοιάζει .Ωραιο πουλι Δημητρη, μπραβο... Αφου την γουσταρεις κατα βαθος την ταλαιπωρια των ΤΖουμερκων, μην παραπονιεσαι... Ετσι τις ευχαριστιεσαι εσυ τις γαλαζιες...![]()
Αυτό μου έκανε και μένα εντύπωση σε ένα ζευγάρι φασσες που βάρεσα φέτος, την ίδια μέρα, στο ίδιο ακριβώς μέρος και η μία είχε τη γούσα της γεμάτη βαλάνι και η άλλη αγριοτρίφυλλο (απ΄οτι θυμάμαι το είχα γράψει και δω μέσα)Ρε τι καριόλες που ειναι .....Οταν δεν εχει βελάνι δεν έχουν τι να φάνε.Φετος που βρωμάει ο τοπος απο βελάνι τοσο απο δρυς αλλά και απο αριές,αυτές τρώνε αγριοτρίφυλλο.Ολες μόνο τριφύλλι ειχαν μέσα εκτος απο μια που ειχε ενα βελάνι στο στομάχι.Υποψιάζομαι οτι μάλλον εχει να κάνει με την ξηρασία.
φύγε φίλε κι αύριο πάλιΤα κορίτσια ήταν όντως μαζεμένα εκει που περίμενα να τα βρω και με περίμεναν
.Ανηφορίζοντας την πλαγιά της τεράστιας ρεματιάς και σχεδόν έχοντας φτασει εκει που ήθελα ,αφου μέναν γύρω στα 80μ ακόμη ,ακουω μα να ξεκλαρώνει και τελευταια στιγμή της ρίχνω δυο σμπαρα αναμεσα απο κλαδισα και φύλλα και αρχισε την κατιούσα ....Εκείνη την στιμή ξεκλαρώνουν άλλες 10 και ακολούθησαν την ίδια πορεία αλλά δεν έριξα το τρίτο αφού ειχα περισσότερα εμπόδια.
Αυτή την μια την βρήκα αλλά δεν ξέρω αν πρεπει να καθίσω αλλο.Η βροχή ειναι πολύ δυνατή και άρχισαν να πέφτουν κεραυνοί.Τριγύρω μου έχω πυκνες αριές ,ύψους όσο μια πενταόροφη πολυκατοικία.Η ορατότητα πολύ μικρή αφου η ομίχλη το παράκανε και σκέπασε τα πάντα.Είναι σαν να νύχτωσε και η πρόγνωση έχει επιδείνωση για τις επόμενες ώρες.
Ειπαμε να βρεξει ,να εχει λίγη ομίχλη ,αλλά όχι κι έτσι ρε φίλε,έλεος!
![]()
Έχει δίκιο ο Μάκης, αφού δίνει επιδείνωση και αστραπόβροντα καλύτερα μακριά από εκεί, αύριο παλι.φύγε φίλε κι αύριο πάλι
φύλαγε τα ρούχα σου για να τα έχεις όλα![]()
respect.Στο τσιμέντο στα πλακάκια κοίτονται τα ουκρανεζάκια......banana.
![]()
Σπάστες Μητσάρα μου!!!!!!Στο τσιμέντο στα πλακάκια κοίτονται τα ουκρανεζάκια......banana.
![]()