Πλαγιόκαννο

Καλησπέρα παλικαρια, θελω να κάνω δυο παρατηρήσεις σε αυτά που διάβασα πριν, η μια ειναι οτι καλό είναι τα ελατήρια να μην είναι ποτε οπλισμένα,στά πλαγια που είναι σε σχήμα V δεν είναι και μεγάλο προβλημα νά μείνουν για μικρό διάστημα οπλισμένα (εκτός εξαιρέσεων πχ Merkouria που είναι σπιράλ) στά δε σπιράλ θεωρώ ότι δεν πρεπει να μένουν καθόλου. Ο τρόπος τώρα που θα πεσουν οι σκανδαλες μικρή σημασία έχει αρκεί οπωσδήποτε να υπάρχει κάποιο αντικείμενο μπροστά στίς βελονες, είτε τα αδράνειας είτε ένα κομμάτι ξυλου, αλουμίνιου, πλαστικου, κάτι που να έχει περιπου την σκληρότητα του Καψυλιου. Μία παρενθεση σε όλα αυτά είναι ότι ο κάθε τυπος ελατηρίου έχει τα καλά καί τα άσχημα του, δηλαδή το V λεγόμενο και τσίτα δεν θα σπάσει σχεδόν ποτε ανεξάρτητα από την αξία του όπλου, φανταστείτε ότι πριν χρησιμοποιηθούν μένουν πατημενα σε μέγγενη 2 χρόνια περίπου, αν όμως σπάσει μένεις από μια κάννη το δε σπιράλ σπάει πιο ευκολα αλλά επειδή έχει οδηγό μέσα του συνεχίζει νά λειτουργεί, δεν είναι τυχαίο ότι σέ πολλες περιπτώσεις είχαν σπάσει και ο χρήστης δεν είχε καταλάβει τίποτα, τα περισοτερα S. P. με μισές φωτιές έχουν σπιράλ εκτός παλι εξαιρέσεων που έχω δει όπως miroku και browning τής δεκαετίας του 50-60.Η δεύτερη παρατήρηση έχει νά κάνει με τους εξωλκεις τον πλαγιων, η μοναδική περίπτωση που είναι ανενεργά τα V ελατήρια τους είναι όταν έχει ρίξει το όπλο και τις δυο Κάννες το σπάμε και γίνεται η Εξωλκευσει, όταν το κλεισουμε οπλίζουν και οι εξωλκεις. Τώρα για να ξεοπλίσουμε τους εξωλκεις σε περίπτωση που θέλουμε να παροπλίσουμε για μεγάλο διάστημα το όπλο, πρεπει να πατήσουμε τα δύο ελασματακια που υπάρχουν στους υποδοχείς τον οπλιστηρων στην παπια με ένα κατσαβίδι μικρό, αφού το κάνουμε βλέπουμε ότι πέφτουν οι σφηρες των εξωλκεων από εδώ και περα δεν μπορούμε να έχουμε την παπια πανω στο όπλο γιατι δεν μπαίνει (μην το δοκιμάσει κανεις) όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το όπλο τώρα θα πρεπει να πιέσουμε τίς σφηρες των Εξωλκεων με ένα σκληρό ελαστικό για να ξανά οπλισουν, προσοχη όχι με μεταλλικό αντικείμενο (κατσαβίδι) γιατί σίγουρα θα γίνει ζημιά στην παπια ή στα χέρια μας.Ένας φίλος έχει στήν αποθήκη του μόνιμα ένα λάστιχο αυτοκινήτου γιά αυτήν την δουλειά, όταν τελειώσει το κυνήγι ξεοπλιζει τους εξωλκεις και όταν είναι να αρχίσει παταει τήν παπια του όπλου πάνω στο λάστιχο και οπλίζει (τίς σφηρες).
 
Γεια σου Εκτορα,
Όταν ένα δίκαννο δεν "τσακανιζετε"
δλδ δεν πεφτει η βελονα σε άδεια θαλαμη
τότε τα ελατήρια κ οι επικρουστηρες έχουν πολυ μεγάλη διάρκεια ζωής που θα βγάλει αρκετές δεκαετίες (σωστής) χρήσης...

Από την άλλη μερια, έχουν υπάρξει πολλα δικαννα ( οχι ποιοτικά) που οι κάτοχοι τους μετά το τέλος του κυνηγίου έριχναν τις βελόνες σε άδεια θαλαμη κ δεν παρουσιαστηκε θραυση σε κανέναν επικρουστηρα.....

Το σωστό όμως είναι παντα να ακολουθουμε αυτό που είναι ενδεδειγμένο κ σωστό....

Για αυτό η προμηθευεσε δυο ποιοτικα(για να μην χρειαστεί να τα αλλάζεις συχνά) φυσιγγια αδράνειας...

Η αν το όπλο είναι δισκανδαλο(δεν ξέρω αν γίνεται σε μονοσκάνδαλο)
Μόλις το "ανοίξεις" βγάζεις την (αυτόματη) ασφαλεια, πατας κ τις δυο σκανδαλες μαζί κ το κλείνεις χωρίς να βάλεις πολυ δυναμη.....
Και στο μονοσκανδαλο όταν ειναι ανοιχτό πατας την σκανδάλη και το κλεινεις
 

Καλησπέρα.. το πρώτο μου δικαννο.. ειναι ενα βελγικό κοκοροντουφεκο για φυσίγγια μαύρης πυρίτιδας με δαμασκηνες κάννες που στην Ρίγα γράφει το όνομα του εισαγωγέα αδελφοί μαλτσινιώτη F2.. με την άδεια του κανονικά.. για να συμπλήρωση την συλλογή της πυρκαλ.. οι αδελφοί μαλτσινιώτη ειναι η μήτρα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΥΡΙΤΙΔΟΠΟΙΕΊΟΝ και ΚΑΛΥΚΟΠΟΙΕΙΟΥΝ..απο το 1887 εως 1908 διατηρούσαν εταιρεία με 200 εργατες μετα συγχωνεύτηκε με το ελληνικό πυριτιδοποιειο α.ε. και έγινε Πυρκαλ.
 
Last edited:
Και τι κόλπο θέλει για να βγει η πάπια δεν έχουν κουμπί View attachment 26171
Γιώργο νομίζω ότι είναι ίδιο με του παππου μου, και με πάμπολλες λαγοιστοριες και για το που έκοβαν αυτά τα τουφέκια προερχόμενα από Αμερική με δαμασκηνες καννες.
Αν μπορείς ανέβασε και μια φώτο από την άλληάλλη, πρεπει να γράφει BAKER
Η παπια θέλει τράβηγμα από μπροστά να ξεκουμπώσει.
 
Last edited:
Back
Top