Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ειπαμε αυτα θα ισχυουν για τα μεγαλα αστικα κεντρα ως επι τω πλειστον..Τωρα οσο αμαφορα την καλπη,δεν εχω μεγαλη πιστη στο ΚΕΚ.Ενα μονοδιαστατο μικροκομμα θα ειναι,χωρις τη δυνατοτητα πολυπολιτικης που θα αναγκαστει,σε περιπτωση που το ψηφισουμε και βγει,να συμπραξει με καποιο αλλο για να επιβιωσει.Αυτο το αλλο κομμα βλεπω να ειναι η οποια κυβερνηση εκλεχθει αφου το ΚΕΚ δεν εχει πολιτικη ταυτοτητα οπως προειπα,κοινως,οπου φυσηξει ο ανεμος.
Κατα τη γνωμη μου,αν θελουμε να δουμε ασπρη μερα,θα πρεπει να πεσει η συγκεκριμενη κυβερνηση ή αν ξανακυβερνησουν,να μην εχουν τον Κουλη,αλλα στη χειροτερη τον Σαμαρα.
Για να παμε ομως στο πρωτο σεναριο και να "πεσει",πρεπει να στηριξουμε την αντιπολιτευση που θα εχουμε τοτε,η οποια οπως φαινεται,καλως ή κακως,θα ειναι το Συριζα.Δεν ειμαι Συριζαιος ουτε κανω προπαγανδα υπερ τους,αλλα τη βλεπω ως τη μονη λυση που θα ανατρεψει πολιτικα τη ΝΔ.
Το να ριξουμε μισο εκατομμυριο ψηφους,κυνηγοι και ψαραδες στο ΚΕΚ,θα ειναι μια εκλαμψη η οποια δεν θεωρω οτι θα μας βοηθησει ιδιαιτερα.Για να σταθει στο κοινοβουλιο,υποχρεωτικα θα αλλαξει τακτικες και θα συμμετασχει σε συμμαχιες.Οποτε ξεχναμε αυτοματα και την επισημη/δυναμικης εκπροσωπιση κυνηγιου/ψαρεματος.Θα καταντησει ενα απλο φιλοκυνηγετικοψαρευτικο κομμα,το οποιο θα "θελει" μεν,αλλα τελικα "δεν θα μπορει" γιατι "το ενα,το αλλο,το παραλλο,αναγκαια μετρα,καταστασεις που δεν βοηθουν,προσπαθουμε" κλπ κλπ.Κλασικες πολιτικες κωλοτουμπες και συνιστωσες...

Απ΄εξω,πολλα λογια λεγονται...
Οταν καθεσαι στο τραπεζι και αρχιζεις να τρως απο την πιτα αλλαζουν ολα...
Μακαρι να βγω λαθος,αλλα ειμαι απαισιοδοξος στο θεμα αυτο...
Μπορεί να συμπράξει με άλλο κόμμα όπως λες, μπορεί να μην εξασκεί πολυδιάστατη πολιτική, όμως θα υπερασπίζεται την κυνηγετική φιλοσοφία. Δεν περιμένουμε από το ΚΕΚ να κυβερνήσει αλλά να είναι η φωνή της κυνηγετικής οικογένειας.
 
Μάγκες τόσα χρόνια υπήρξαν και υπάρχουν πολλά κόμματα που δεν έχουν κυβερνήσει, ένα από αυτά θα είναι και το ΚΕΚ αλλά δεν έχει σημασία, το θέμα είναι να υπάρχει μια φωνή με δημόσιο λόγο που να απαντά κάθε φορά σε κάθε αντικυνηγετικη ηλιθιότητα που προβάλλεται στα κανάλια αλλά να προβάλει και το έργο των κυνηγών. Στο κάτω κάτω πως θα δείξουμε τη δύναμή μας, τώρα είναι η ευκαιρία.
Ίδιες σκέψεις την ίδια στιγμή.
 
Παίδες όσον αφορά το ΚΕΚ δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα....φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να κάνει συμμαχίες αλλά και να κάνει ποιος το λέει ότι πρέπει να αλλάξει σκεπτικό και τακτική??? Δεν είναι καλό να προτρέψουμε και να βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε δώσει την ευκαιρία. Ακόμη και να μην βγει και πάλι κερδισμένοι θα βγούμε, αρκεί να βγει δυνατό απ' την μάχη, γιατί θα βγούμε κερδισμένοι??? Γιατί απαρτίζεται από άτομα με γνώση και όραμα πάνω στο κυνήγι και την φύση/περιβαλλον καθώς και τις ανάγκες αυτών. Ο Κούλης έτσι και αλλιώς έχει χάσει την δυναμική του άσχετα τι δείχνουν τα πληρωμένα κανάλια!!!!
 
Άντε μπας κ μας αμολίσουν κ έρθω κανά καλοκαίρι εκεί στο Χαλκούτσι για μπάνιο κ μάσα σε καμιά ψαροταβέρνα.......;)
Οπότε θέλεις κερνάω.
Τέτοια να του λες και σε βλέπω να γυρίζεις από την ταβέρνα χωρίς το grand vitara,νεφρό και ταυτότητα!
 
Μπορεί να συμπράξει με άλλο κόμμα όπως λες, μπορεί να μην εξασκεί πολυδιάστατη πολιτική, όμως θα υπερασπίζεται την κυνηγετική φιλοσοφία. Δεν περιμένουμε από το ΚΕΚ να κυβερνήσει αλλά να είναι η φωνή της κυνηγετικής οικογένειας.
Αυτο λεω.Οτι θα αναγκαστει απο τις περιστασεις,να ΜΗΝ ειναι εν τελη η φωνη της κυνηγετικης οικογενειας,απλα φιλικα προσκειμενο.Οσο το να κυβερνησει...Ουτοπια.
 
Και το σκυλοκουτο καλό είναι νομίζω.
Είπαμε ο καλύτερος φίλος του ανθρωπου-κυνηγου.
Αλλά αυτοί θα υποχρεωσουν στο τέλος να τα παίρνουν οι κυνηγοί στην θέση του συνοδηγού και τον συνκυνηγο σε σκυλοκουτο .
Άμα ο συνοδηγός είναι η Πεθερά
δαγκωτο να μπει η Τζένη ( η σκύλα μου ) συνοδηγός
τουλάχιστον δεν μου πριζει τα μεζεα περί νοικοκυριού κτλ
ενώ η σκύλα το πολύ να κλαφουνισει σε κανένα τροκανι που θα ακούσει κατά την διαδρομή
 
Αυτο λεω.Οτι θα αναγκαστει απο τις περιστασεις,να ΜΗΝ ειναι εν τελη η φωνη της κυνηγετικης οικογενειας,απλα φιλικα προσκειμενο.Οσο το να κυβερνησει...Ουτοπια.
Εγώ πιστεύω ότι μόνο κέρδος θα έχουμε αν το ΚΕΚ είναι στη Βουλή.
 
Το ΚΕΚ δεν θα είναι μόνο η φωνή των κυνηγων,σίγουρα θα κερδίσουμε εκτός από την προσοχή τους και άλλα, όπως προβολή στην τηλεόραση που σίγουρα μας λείπει ακόμα και μια εκπομπή για το κυνήγι που σίγουρα μπορεί να φέρει τους νέους πιο κοντά σε μας. Από Αύγουστο όλοι έκδοση αδειών και στηρίξη στο ΚΕΚ.
 
Tελικά έχουν αποφανθεί - οριστικοποιήσει ότι και με αρνητικό rapid test πάλιν κολλάς κορωνοιό
απ'τα πεύκα ,τα πουρνάρια και τα έλατα τώρα που τελειώνει η σαιζόν ;
Άκουσα πριν λίγο τον Παπαδόπουλο στην υγειά μας να λέει ότι έχουν αρνητικά rapid test ......

Y.Γ Ερωτώ για το που κατέληξε η σύγχρονη αυθεντία της Ελλάδος κ.κ Χαρδαλιάς .Τα πεύκα ή τα πουρνάρια ελκύουν πληθυσμούς κορωνοιού;
 
Last edited:
Παίδες καλό είναι αυτές τις δύσκολες ώρες να έχουμε ομόνοια. Και την ΚΣΕ και το ΚΕΚ και τους συλλογους και τον κυνηγετικό τύπο πρέπει να στηρίξουμε γιατί αλλιώς θα χάσουμε το σημαντικότερο πράγμα που είναι τα ελεύθερο δημοκρατικό κυνήγι. Δεν έχει σημασία αν εμείς συνεχίζουμε να κυνηγάμε, σημασία έχει να το αφήσουμε και στην επόμενη γενιά ώστε να υπάρχει συνέχεια. Ελπίζω να σας προβλημάτισα με τις βολές μου και να μην ήμουν καψοφυσεκης.
 
Άρχοντες βάζοντας το ΚΕΚ στο Κοινοβούλιο δεν περιμένουμε να μας φτιάξει τα οικονομικά ούτε την εξωτερική πολιτική
αν και θεωρώ ότι θα κρατήσουν αντίθετη σταση στο ξεπούλημα της πατρίδας στους νεοναζί και στους ομοίους τους
Μια φωνή ζητάμε εδώ και δεκαετίες να μας εκπροσωπήσει στο ξεπούλημα της υπαίθρου από εργολάβους και χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ
που έχουν βαλθεί να μας απομακρύνουν από το μεράκι μας
Μια φωνή που θα εναντιωθεί στον ξεριζωμό των σκυλιών μας
στο ξεριζωμό της γης μας
στο λιοστασι στο μονοπάτι στην ραχούλα στην κορφή
Αν τώρα δεν εναντιωθούμε δεν αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή της υπαίθρου
ας ξεχάσουμε το παραδοσιακό κυνήγι
ας ξεχάσουμε το πρωινό ξημέρωμα στην βουνοκορφή στον κάμπο στον υδροβιότοπο
 
Παίδες καλό είναι αυτές τις δύσκολες ώρες να έχουμε ομόνοια. Και την ΚΣΕ και το ΚΕΚ και τους συλλογους και τον κυνηγετικό τύπο πρέπει να στηρίξουμε γιατί αλλιώς θα χάσουμε το σημαντικότερο πράγμα που είναι τα ελεύθερο δημοκρατικό κυνήγι. Δεν έχει σημασία αν εμείς συνεχίζουμε να κυνηγάμε, σημασία έχει να το αφήσουμε και στην επόμενη γενιά ώστε να υπάρχει συνέχεια. Ελπίζω να σας προβλημάτισα με τις βολές μου και να μην ήμουν καψοφυσεκης.
To φετεινό ''κόψιμο'' του κυνηγίου ήταν απόφαση - πολιτικής της συγκεκριμένης κυβέρνησης Μητσοτάκη και καθόλου μα καθόλου
δεν είχε να κάνει με κορωνοιούς -προστασίες κλπ .
Εμάς εδώ (Κύπρο) αλλά και στις πλείστες ευρωπαικές χώρες ΔΕΝ απαγορεύτηκε το κυνήγι .
Δέν καταργήθηκε δλδ η λογική ...(ακόμη)
 
Πού μπορώ να διαβάσω το πρόγραμμα του ΚΕΚ;
Συγγνώμη που γελάω..δε γελαω μαζι σου φυσικά...
Τα προγράμματα των κομμάτων ειναι να χαμε να λέγαμε... τελοσπαντων εστω να γινει μια αρχη με μια τυπικη εκπροσώπηση του κυνηγετικου σωματος...να αποκτησουμε εστω οχι φωνή, αλλα "ψιθυρο"..γιατι για την ωρα δεν εχουμε τιποτα...
Θα ηθελα να εχουμε πάντα στο μυαλο μας, ποσοι και ποιοι ηταν αυτοι που "σωπασαν" μετα τις δυο εβδομαδες ανοιγματος πριν τις γιορτες...και τι σημαίνει αυτο...

Να ρωτησω κατι τωρα εγω? Εστω οτι αυριο λεμε πως ξεκιναει η εκδοση αδειων, και πως θα επιτρέπεται το κυνήγι ολο τον χειμώνα κτλ κτλ κτλ...πες οτι αυριο ειναι Αυγουστος λοιπον...Ποσοι θα προχωρήσετε σε εκδοση? Προσωπικά ημουν απο αυτους που εσπαγαν τα @@ του ΚΣ με τηλεφωνα, για να διασφαλισω οτι θα βγει σβέλτα η αδεια απο τις 20/7 συνηθως!...φετος ομως?
 
Last edited:

Tο Κυνήγι Δεν Βλάπτει Το Ζωικό Βασίλειο​

Το νόμιμο κυνήγι δεν είναι παράγοντας ούτε μείωσης, ούτε εξαφάνισης κάποιου είδους από το ζωικό βασίλειο, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ, που καταρρίπτει το αφήγημα των “οικολόγων” και “ζωόφιλων”, με το οποίο έχουν στοχοποιήσει την κυνηγετική δραστηριότητα.
Kαμπανάκι κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, αναφορικά με τις όλο και αυξανόμενες απειλές που αντιμετωπίζει η βιοποικιλότητα.
Ο λόγος; Ο τρόπος ζωής των ανθρώπων και τα χίλια μύρια που κάνει, καταστρέφοντας τη χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη Γη.
Τo ένα εκατομμύριο φτάνουν στις μέρες μας τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση και δυστυχώς, ο ρυθμός αυτής της τάσης συνεχώς επιταχύνεται, οδηγώντας τη φύση σε μία καταστροφική πορεία.
Αυτό συμβαίνει λόγω των τραγικών επιπτώσεων που έχει το πέρασμα της ανθρωπότητας από τον πλανήτη και οι ειδικοί προειδοποιούν, πως εάν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές στα μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει επιστροφή.

Καμιά ευθύνη η θήρα

Η μελέτη καταδεικνύει πως η θήρα, ασκούμενη εντός νομοθετικού πλαισίου, δεν ευθύνεται σε κανένα βαθμό για την τραγική κατάσταση στην οποία το είδος μας έχει οδηγήσει τον πλανήτη. Το κυνήγι, μία δραστηριότητα που εξασκείται από τις απαρχές της ανθρώπινης πορείας, ήταν πάντα συμβατό με την αειφορία και την εξέλιξη των ειδών, παρά το γεγονός πως διάφοροι “οικολόγοι” και “φιλόζωοι”, αγαπούν να το λιθοβολούν άνευ επιχειρημάτων.

Η Διακυβερνητική Επιστημονική και Πολιτική Πλατφόρμα για την Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστήματος (IPBES), δηλαδή η ομάδα των 145 εμπειρογνωμόνων από 59 χώρες του ΟΗΕ για την Βιοποικιλότητα, έδωσε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα μία συνολική και άκρως απογοητευτική έκθεση για την κατάσταση της φύσης.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top