Η συνταγή που ακολούθησα είναι η παρακάτω συν την δική μου πινελιά για να εξασφαλίσω ότι θα τρώγεται. Προσέθεσα κρασί κόκκινο από την αρχή ένα ποτηράκι για να σπάω τυχών μυρωδιά. Έγινε καταπληκτικό.
Μια πολύ εύκολη ,απλή στην εκτέλεση ,ιδανική και για παιδιά που πολλές φορές δεν τα ενθουσιάζει η κυνηγητική κουζίνα,ειναι ορτυκια γιουβέτσι !
Αφού ετοιμάσουμε τα ορτύκια,όσα περισσότερα τόσο καλύτερα,τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου,προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει οριακά,2 κρασοπότιρα ελαιόλαδο,αλάτι-πιπέρι, 2-3 κλαράκια ρίγανη ,αν δεν έχουμε κλαρακια ριγανη,βάζουμε τριμένη,2 φυλλα δάφνη (προαιρετικά) και τα βάζουμε στον (προθερμασμένο ) φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου,ίσως και λίγο παραπάνω.Οταν δοκιμάζοντας να εχουν γίνει τα ορτυκια μας ,τα τρυπάμε με το πηρούνι μας ή με το χέρι ,δούμε οτι είναι έτοιμα,ρίχνουμε μέσα το χοντρό κριθαράκι μας .Αν δούμε πως χρειάζεται,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα,το ανακατεύουμε με τη κουτάλα μας τα στρωσει σωστά σε όλο το ταψί,και το αφήνουμε να βρασει για 15' περιπου,ανακατεύοντας μια δυο φορες ακόμα.Μόλις δούμε οτι εχει γίνει,έχει ''μελώσει'' το κριθαράκι μας,το βγάζουμε απο το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά να ''πιεί'' λίγο τα υγρά του. Ιδια ακριβως συνταγή μπορεί να γίνει και με τρυγόνια.Σας βεβαιώνω πως νοστιμότερο γιουβέτσι δεν θα έχετε ξαναφάει !
Μια πολύ εύκολη ,απλή στην εκτέλεση ,ιδανική και για παιδιά που πολλές φορές δεν τα ενθουσιάζει η κυνηγητική κουζίνα,ειναι ορτυκια γιουβέτσι !
Αφού ετοιμάσουμε τα ορτύκια,όσα περισσότερα τόσο καλύτερα,τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου,προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει οριακά,2 κρασοπότιρα ελαιόλαδο,αλάτι-πιπέρι, 2-3 κλαράκια ρίγανη ,αν δεν έχουμε κλαρακια ριγανη,βάζουμε τριμένη,2 φυλλα δάφνη (προαιρετικά) και τα βάζουμε στον (προθερμασμένο ) φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου,ίσως και λίγο παραπάνω.Οταν δοκιμάζοντας να εχουν γίνει τα ορτυκια μας ,τα τρυπάμε με το πηρούνι μας ή με το χέρι ,δούμε οτι είναι έτοιμα,ρίχνουμε μέσα το χοντρό κριθαράκι μας .Αν δούμε πως χρειάζεται,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα,το ανακατεύουμε με τη κουτάλα μας τα στρωσει σωστά σε όλο το ταψί,και το αφήνουμε να βρασει για 15' περιπου,ανακατεύοντας μια δυο φορες ακόμα.Μόλις δούμε οτι εχει γίνει,έχει ''μελώσει'' το κριθαράκι μας,το βγάζουμε απο το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά να ''πιεί'' λίγο τα υγρά του. Ιδια ακριβως συνταγή μπορεί να γίνει και με τρυγόνια.Σας βεβαιώνω πως νοστιμότερο γιουβέτσι δεν θα έχετε ξαναφάει !