Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εκεί η Πάστρα και ο Κιθερώνας πρέπει να έχουν χιόνια. Τα πουλιά ήταν εκεί ή ήρθαν με την κακοκαιρία; ξέρει ο πληροφοριοδότης;
Η Οινοη ηταν σκετη απογοητευση Γιωργο.Χθες και σημερα εχει πιασει πουλια λογο του χιονιου.
Τα περισσοτερα χαμηλα κοντα στα αρχαια και και μεχρι το μοναστηρι.

Η Οινοη ηταν σκετη απογοητευση Γιωργο.Χθες και σημερα εχει πιασει πουλια λογο του χιονιου.
Τα περισσοτερα χαμηλα κοντα στα αρχαια και και μεχρι το μοναστηρι.
Άρα ήρθαν από τα βουνά, Πάστρα, Κιθαιρώνας, Πάρνηθα και εκεί θα ξαναπάνε μόλις ανέβει λίγο η θερμοκρασία.
Όταν ο κάμπος δεν είχε σπίτια, κράταγε τα πάντα τέτοιες μέρες μετά από κάποιο χιονιά, μπεκάτσες, πάπιες, φάσες, φασοπερίστερα, καλημάνια, γερακότσιχλες, ιξότσιχλες, λίγα κοτσύφια και σχεδόν καθόλου τσίχλες! (αυτές μόνο στα μπασίματα). Το ποιο παράδοξο ήταν ότι σχεδόν πάντα με τέτοιο καιρό, σηκώναμε και κάποια ορτύκια! (ενώ Νοέμβρη Δεκέμβρη δεν βρίσκαμε !!!)

Καλησπέρα. Και εδώ πουλιά δεν έχουν φανεί ακόμη (δυστυχώς ... ή ευτυχώς; ) Χθες το απόγευμα, με βοριά και πυκνή ομίχλη, είδα 5 τσίχλες μόνο, από τις 5 παρά τέταρτο, μέχρι 5.30' που άρχισε να βρέχει κι έφυγα (και μέχρι να φτάσω στο σπίτι έγινα μούσκεμα ! ) ...
Κάποια στιγμή γύρω στις 5.00' βλέπω κι ένα λαγό απέναντι, καμιά 40αρια μέτρα σε ευθεία, να ανηφορίζει με το πάσο του, σταματά μια στιγμή και κοιτάζει γύρω, και μετά συνεχίζει και μπαίνει στο πυκνό (κουμαροδάσος), όπως περίπου δείχνω στην φωτογραφία! Ρε τον π...στη ... δε μπορούσε να γίνει αυτή η φάση όταν έπρεπε ! ... όταν πήγαινα εκεί με το 16αρακι ... που πάντα είχα στην τσέπη και 2 Remington express 4αρια δια παν ενδεχόμενο;;; ;) :rolleyes:
IMG_20210117_212850.jpg

Καλησπέρα. Και εδώ πουλιά δεν έχουν φανεί ακόμη (δυστυχώς ... ή ευτυχώς; ) Χθες το απόγευμα, με βοριά και πυκνή ομίχλη, είδα 5 τσίχλες μόνο, από τις 5 παρά τέταρτο, μέχρι 5.30' που άρχισε να βρέχει κι έφυγα (και μέχρι να φτάσω στο σπίτι έγινα μούσκεμα ! ) ...
Κάποια στιγμή γύρω στις 5.00' βλέπω κι ένα λαγό απέναντι, καμιά 40αρια μέτρα σε ευθεία, να ανηφορίζει με το πάσο του, σταματά μια στιγμή και κοιτάζει γύρω, και μετά συνεχίζει και μπαίνει στο πυκνό (κουμαροδάσος), όπως περίπου δείχνω στην φωτογραφία! Ρε τον π...στη ... δε μπορούσε να γίνει αυτή η φάση όταν έπρεπε ! ... όταν πήγαινα εκεί με το 16αρακι ... που πάντα είχα στην τσέπη και 2 Remington express 4αρια δια παν ενδεχόμενο;;; ;) :rolleyes:
View attachment 21727
Έτσι είναι δεν το ξέρεις αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο. Μια φορά είχα χτυπήσει μια τσίχλα στο πέρασμα και έπεσε σε πυκνα πουρναρια πίσω μου,πηγαίνοντας να τη πάρω άφησα το όπλο στο γιατακι για να μη το γρατζουνισω, καθώς έψαχνα στο πυκνό στα 5 μέτρα από μένα με τρομάζει ένας θόρυβος.Αλεπου λέω προσπαθώντας να καταλάβω τι είναι,ξάφνου πετάγεται ένας λαγαρος και έτρεχε προς το καθαρό. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και μου το θύμισε η αφήγηση σου.

View attachment 21727
Αυτός Στέλιο κ την επόμενη μέρα την ίδια ώρα από εκεί θα περασει..καμμια φορά "σκαρίζουν" νωρίς όπως λέμε κ ειδικά αν στα σημεία εκείνα δεν έχουν κυνηγηθει κ νιώθουν ασφάλεια..
Αλλά όπως λες η απαγορεύσεις είναι κ δυο.. Και ο λαγός κ το κυνήγι οπότε...
Δυστηχως δεν σου έτυχε στις αρχές..
Θα τον ασπροκοιλιαζε το καναδεζικο......

Συνωστισμό βλέπω από κόσμο. .Δεν φώναζε η αστυνομία για τήρηση αποστάσεων. :oops:
Άσε ρε Γιάννη....μόνο κ μόνο το κυπαρίσσι κ ένα σκίντο δίπλα μου, που έβιχαν κ ξανά έβιχαν, με έκανε να φύγω από το καρτέρι νωρίς.... :p :p ....

Υ.Γ Και με όπλο να ήμουν θα το "έσπαγα" από τα νεύρα μου.....απαράδεκτο να μην έχει τσίχλες τέτοια εποχή...:(

Υ.Γ Και με όπλο να ήμουν θα το "έσπαγα" από τα νεύρα μου.....απαράδεκτο να μην έχει τσίχλες τέτοια εποχή...:(
Κώστα περσι,προπερσι κ αλλά χρόνια δουλευαν τα απογευματινα καλά?
Γιατί εδώ είναι σκοτάδι με την μέρα....

Εκτός του ότι δεν έχει έχει τις τσίχλες που είχε αλλοτε, εχουν αλλάξει κ συνήθειες και.......πισω δεν γυριζουν............

View attachment 21727
Έτσι είναι δεν το ξέρεις αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο. Μια φορά είχα χτυπήσει μια τσίχλα στο πέρασμα και έπεσε σε πυκνα πουρναρια πίσω μου,πηγαίνοντας να τη πάρω άφησα το όπλο στο γιατακι για να μη το γρατζουνισω, καθώς έψαχνα στο πυκνό στα 5 μέτρα από μένα με τρομάζει ένας θόρυβος.Αλεπου λέω προσπαθώντας να καταλάβω τι είναι,ξάφνου πετάγεται ένας λαγαρος και έτρεχε προς το καθαρό. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και μου το θύμισε η αφήγηση σου.
Εμένα πάλι, μου 'χει τύχει πριν 5-6 χρονάκια, έτσι όπως κάθομαι ακούνητος και ήσυχος στο απογιοματινό μου καρτεράκι για καμιά τσιχλίτσα, να έρθει και να σταθεί πίσω μου στα πέντε μέτρα ένας λάγαρος!!! Δεν με είχε πάρει "μυρωδιά" ο καημμένος... Αμέσως λοιπόν, μόλις τόνε παίρνω είδηση, κρατάω την ψυχραιμία μου, επωμίζω και του τήνε μπουμπουνάω με ένα 30άρι νούμερο 10! Ευτυχώς, είχε προλάβει να απομακρυνθεί κάποια μέτρα, κι έτσι η ντουφεκιά μου δεν τόνε "χάλασε"... Μόλις πέφτει κάτω, αρχίζει να σπαρταράει σαν το ψάρι και του πατάω και τη δεύτερη κάννα του Beretta Perennia, οπόταν και τόνε "ξέρανα" εντελώς... Γύρισα σπίτι, τόνε ζύγιασα, 4 κιλά ήτανε!!! Ευτυχώς, ήτανε και Τετάρτη, Νιόβρης μήνας...

Υ.Γ.: Εάν θέλει να στο δώκει (η Θεά Άρτεμη ή η φύσις η ίδια), θα στο δώκει ό,τι και να γένει...!

Last edited:
Κυνηγούσα παράλληλα σε ένα ρεματάκι ρηχό- περπατητό τσιχλοκότσυφα. Σηκώνεται μια τσίχλα, μπαμ τίποτα, μπαμ και τη δεύτερη κάννη πέφτει στην απέναντι μεριά. Δε σηκώθηκε άλλο πουλι από γύρω και ξεκινάω να τη βρω, χωρίς να ξαναγεμίσω (βλακωδώς). Δυό βήματα πριν σκύψω να την πιάσω, μπραφ πρόγκηξε ένας λαγός στα 5 μέτρα! Έμεινα παγωτό: δυό τουφέκια κι αυτός ο αφιλότιμος δεν σάλεψε καθόλου και με λαχτάρησε όταν κόντεψα να τον πατήσω!

Κυνηγούσα παράλληλα σε ένα ρεματάκι ρηχό- περπατητό τσιχλοκότσυφα. Σηκώνεται μια τσίχλα, μπαμ τίποτα, μπαμ και τη δεύτερη κάννη πέφτει στην απέναντι μεριά. Δε σηκώθηκε άλλο πουλι από γύρω και ξεκινάω να τη βρω, χωρίς να ξαναγεμίσω (βλακωδώς). Δυό βήματα πριν σκύψω να την πιάσω, μπραφ πρόγκηξε ένας λαγός στα 5 μέτρα! Έμεινα παγωτό: δυό τουφέκια κι αυτός ο αφιλότιμος δεν σάλεψε καθόλου και με λαχτάρησε όταν κόντεψα να τον πατήσω!
Από τα πιο παραξενα περιστατικα που μου εχουν τυχει στο κυνήγι είναι με λαγους κ μπεκάτσες..
και να είστε 100% μην πω σίγουροι ότι όλοι εμείς οι περπατητακηδες άνευ σκυλου έχουμε περασει πολλες φορες απο κοντα τους κ δεν αποφάσισαν να "πεταχτουν"..

Κάπου την είχα ξαναπεί αυτή την ιστορία παλια αλλα δεν θυμάμαι σε πιο θεμα..

Ειχα παει για περδικες κ σηκώνεται μια η οποία κ έπεσε σε ένα συρματοπλεγμενο χωράφι.. Κοιτάω για πορτονι κ ήταν κλειστό.. Αφήνω το όπλο έξω στο πλεγμα(για λόγους ασφαλειας) κ σκαρφαλωνω να μπω να την παρω..
Την βρίσκω κ μόλις κάνω να φυγω ακουω ένα φραπππππ κ φευγει μέσα από τα ποδια μου.. Χωρίς υπερβολές η περδικα είχε "σκασει" στα 3-4 μέτρα διπλα από τον λαγό...
Έφυγε μπροστα σαν κυριος κ με το πασο του λες κ το ήξερε ποσο κωλοφαρδος ήταν...
Βγενω έξω περνω το όπλο.. Κ δεν αφήνω θάμνο άψαχτο.. τίποτα...
Το θέμα ήταν να ψάξω από που μπήκε...
Σε κάποιο σημείο στο πλεγμα υπήρχε μια μεγάλη τρυπα....
Για μέρες με είχε στοιχιωσει όλο αυτό...
Θα πειτε δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...
Και ποιος το λέει??
στο κυνήγι κ το ψάρεμα όλα τα έχω δει...
Ακόμα κ τωρα που το γράφω είναι σαν να τον βλέπω μπροστά μου κ ας έχουν περασει αρκετά χρόνια τότε........ topic.

Κώστα περσι,προπερσι κ αλλά χρόνια δουλευαν τα απογευματινα καλά?
Πέρισυ όχι...παρά μόνο "κάτι φάνεικε" από αρχές Φλεβάρι.
Πρόπερσι τα γύρω καρτέρια δούλευαν ικανοποιητικά...
Άντι πρόπερσυ έριχνες σκάρτο 1 κουτί φυσιγγάκια....κ γενικότερα όσο πιο πίσω τόσο καλύτερα.
Το 2013 ως το '16-17 το πιο σκάρτο καρτέρι έριχνε 1 ως 1.5 κουτί...φαντάσου τη γινόταν στα top καρτέρια...

Αυτός Στέλιο κ την επόμενη μέρα την ίδια ώρα από εκεί θα περασει..καμμια φορά "σκαρίζουν" νωρίς όπως λέμε κ ειδικά αν στα σημεία εκείνα δεν έχουν κυνηγηθει κ νιώθουν ασφάλεια..
Αλλά όπως λες η απαγορεύσεις είναι κ δυο.. Και ο λαγός κ το κυνήγι οπότε...
Δυστηχως δεν σου έτυχε στις αρχές..
Θα τον ασπροκοιλιαζε το καναδεζικο......
Καπου εκει ειναι το γιατακι του.
Στελιο αυτη η στιγμη ειναι το μεγαλυτερο φροντιστηριο στο λαγο. Εχω φαει απογευματα ενα σωρο να περιμενω ξαι να βλεπω αυτη την στιγμη. Σε μερη υσηχα ο λαγος βγαινει απο το γιατακι του πριν νυκτωσει. Το καλοκαιρι πολυ νωριτερα . Θελει να κατουρησει. Την αλλη φορα κρυψου. Ο αερας να ειναι στα μουτρα σου. Θα δεις ενα πανεμορφο ´´εκπαιδευτικό´´ ντοκιμαντερ.
Επειδη αλλαξε ο καιρος θα τον δεις οτι θα βγει, θα αφουγκραστει, θα κατουρισει θα παει να φτιαξει νεο γιατακι η να καθαρισει το χειμωνιατικο του, θα φαει λιγο και εαν ειναι θυληκος θα δεις ομορφα ερωτικα τσαλιμια αφου θα τον εχουν προσεγγισει αρσενικα. Ωραια τα βιντεο αλλα αν το ζησεις θα καταλαβεις το μεγαλειο της φυσης.
Σε ενα αλλο ποστ ειχα πει γιατι στοιχιζει στον τοπο εστω και ενας λαγος που πατηθηκε πχ με το αυτοκινητο.
Οταν αντι να πατησεις ενα λαγο πας την επομενη κατσεις και δεις αυτα που σου λεω βιαστικα μονο τοτε καταλαβαινεις τι ομορφο πλασμα ειναι και οτι μονο αντρικια αξιζει να τον παρει κανεις.
Φυσικα εαν ειναι περιοδος κυνηγιου να τον βαρεσεις αμα γουσταρεις. Εαν δεν ειναι ομως παρε αυτο που θα σου δωσει. Θα μεινει για παντα στο μυαλο σου το μεγαλειο του

Καλημέρα παιδιά και καλή βδομάδα.
Σ/Κ ήμουν στο χωριό(κάμπος Μεσσαράς Ηράκλειο) για ελιές. Από τσίχλες είδα 2-3 παρά το κρύο που έκανε.
Σε όλες τις γύρω χώρες έχει χιονίσει. Και Τουρκία. Και σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.
Που έχουν εξαφανιστεί;

Από τα πιο παραξενα περιστατικα που μου εχουν τυχει στο κυνήγι είναι με λαγους κ μπεκάτσες..

Σε κάποιο σημείο στο πλεγμα υπήρχε μια μεγάλη τρύπα
Αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε (τον εγκλεισμό) ας το διασκεδάσουμε με την ευκαιρία του λαγού που βρήκε την ....τρύπα κι' έφυγε (άλλοι μπαίνουν και δεν βγαίνουν!!!)
Πάμε ένα χορό, εμείς που μάθαμε (στην επαρχία) από πανηγύρια. Και για να μαθαίνουν οι νεότεροι.
ΕΜΑΘΕ Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ μες στης Παπαδιάς τ' ...αμπέλι

Άρτα, κάτι πάει να γίνει, έχουν αρχίσει και κινούνται στα κισσουδια.
Πραγματικά σειμερα παρά πολλά πουλια έκατσα να δω τι γίνεται μόλις γύρισα από δουλειά έγινε ο χαμός αλλά τι τα θέλεις μόνο τα βλέπουμε τουφεκια καμία:mad::mad:

Πραγματικά σειμερα παρά πολλά πουλια έκατσα να δω τι γίνεται μόλις γύρισα από δουλειά έγινε ο χαμός αλλά τι τα θέλεις μόνο τα βλέπουμε τουφεκια καμία:mad::mad:
Εδω ουτε τσικ δεν ακους :mad: Μου μηναν η μπαρουτες και σκαγια να τα κοιταω και να τα καμαρονο..think.

Στα μέρη πρίν την Άρτα Ή μετά την Άρτα?
Πρωί έχεις δει εάν δουλεύει τίποτα

Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν έχουν έρθει Ιταλοί και μάλλον δεν θα έρθουν.

Status
Not open for further replies.
Back