Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χθες πήγα Καπανδρίτι μετά από πολλά χρόνια. Είχε πολύ κόσμο παρότι καθημερινή. Συναντησα πολλούς κυνηγούς. Στο σημείο που καθίσαμε ήταν ήδη 3 άτομα που μιλήσαμε και μας είπαν το σ.κ είχε παιχνίδι πιο πολύ Σάββατο και λιγότερο Κυριακή. Πάντως χθες δεν είχε τίποτα. Είδα 3-4 τσίχλες εκτός βολής κι αυτό ήταν όλο.

Καπανδρίτι ότι είχε Παρασκευή, Σάββατο , λίγα πουλιά αλλά λόγω του πολλούς κυνηγούς έγινε ένα μικρό παιχνίδι από τά παλιά , τώρα πλέον κάθε σκ αν έχει πολύ κόσμο Μπορεί και να ρίχνεις και καμμία τουφεκια της άλλες μέρες δεν αξίζει.( Να πω ότι δεν αξίζει πλέον γιατί θέλει πολύ προσοχή γιατί σε αυτόν τον μικρό τόπο προσπαθούνε να κάνουν και περπατητο και τουφεκιστηκε πολύς κόσμος όποτε πολύ προσοχή άμα βλέπετε πολλά αμάξια μαζεμένα δεν αξίζει πηγαίνετε παρακάτω.)

Εννοείται πως όταν έχει κόσμο πρέπει να μην προτιμάμε το περπατητο ή τέλος πάντων να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, βασικά ο κανόνας λέει ποτέ χαμηλές τουφεκιές χωρίς ορατότητα. Μια φορα την έχω πατήσει έτσι και δεν έχω ξανασηκωσει τουφέκι στο ύψος ανθρώπου Πετάχτηκε ένα τρυγόνι σε ένα πυκνό τουφέκισα και μετά από κάποια δευτερόλεπτα βλέπω από πίσω από μια συστάδα άνθρωπο, μούδιασα κι ας μην είχα τουφεκίσει ακριβώς εκεί. Δε φαινόταν καθόλου φόραγε πράσινα ούτε ακούστηκε ότι ήταν κοντά. Ποτέ ξανα τουφεκια χαμηλά χωρίς ορατότητα, για ένα θήραμα Ότι και να ναι αυτό.

Επιστροφή απο τρίωρο στα ελατα. 5 χοντρές βγήκαν και το πληρωσαν. Έχω αρχίσει να απορώ με την υπομονή μου. Δεν κουνηθηκα 3 ωρες!!! Την ώρα που πήγα δεν υπήρχε κανείς στο βουνο και ήταν απολαυστικό!!!
μονο ετσι τις στριμωχνεις αυτες.....καρτερακι

Έκανα κι εγώ τη βόλτα μου το Σάββατο προς Μέγαρα μεριά για απογευματινό!!!
Ήμουν εκεί από της 14.00 και είδα την πρώτη τσίχλα στις 17.10 στις 17.20 έριξα ένα νυουμπλέ σε μια στο γάμο του καραγκιόζη και σηκώθηκα κι έφυγα!!! Πέρυσι έριχνες στην χειρότερη 10 φυσίγγια και στην καλύτερη μπορεί και δύο κουτιά στο ίδιο μέρος!!!
Πέσανε αρκετές τουφεκιές πιο χαμηλά αλλά ένα πουλί πρέπει να έτρωγε πάνω από 20 τουφεκιές έτσι όπως ήτανε στημένοι στη σειρά!!!
Χτες πήγαν κάτι φιλαράκια στο ίδιο μέρος πέσανε 10 τουφεκιές όλες κι όλες και κάτι ψιλές ανάμεσα σε κυνηγούς για τα καρτέρια...για τέτοιο χάλι μιλάμε!!!

Ξεκινήσαμε σήμερα στις 10 3 άτομα περπατητο για τσιχλες. Πουλιά έβρισκες σε πολύ πυκνό αλλά όχι πολλά... Τέλος πάντων αλλάξαμε 3 τόπους με αποτέλεσμα 3 τσίχλες στο χέρι και ένα κοτσύφι και 4 πουλιά χαμένα ως τις 3 το μεσημερι.... Είδαμε και 3 φάσες.Έριξα τα navaro 30gr με 4 άστρα τσοκ σε ν9 που είχα από προπερσι και μπορώ να πω ότι είναι ωραίο φυσιγγακι.

IMG_20201229_174433.jpg Καλησπέρα σας από το χωριό. Επιτέλους έκανα σεφτέ πάλι μετά την άρση της απαγόρευσης! Από το Σάββατο πήγαινα κάθε μέρα το απόγευμα, με το SKB, παρόλο που φυσούσε λυσσασμένος νοτιάς. Τις δύο πρώτες μέρες δεν έριξα τουφεκιά. Ούτε 10 τσίχλες δεν περνούσαν, κι αυτές στο μισοσκόταδο. Χθες έριξα σε 5-6 και τις κλαμπάνισα κανονικότατα!!! Είπα πως δεν θα ξαναπάω ... Όμως παρόλη την κούραση, αφού ρίχνω τα λιπάσματα στις ελιές αυτές τις μέρες, και σήμερα λίγο πριν τις 5.00' ήμουν πάλι εκεί. Με το 16αρι, για πιο ελαφρύ στα χέρια. Δεν έγινε τίποτα καλύτερο από τις προηγούμενες μέρες, μια τουφεκιά έριξα όλη κι όλη, κατά τις 5.25' και μετά στο μισοσκόταδο πέρασαν άλλα 5-6 σκατόπουλα, σαν βέλη που δεν προλάβαινα να αντιδράσω ! ...

Status
Not open for further replies.
Back